Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 юни 2009, 12:17 ч.

Отзиви за детски градини - Варна

 • 182 060
 • 1 081
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 507
Да, star, аз също съм на мнение, че контактите с хора, които имат чисто физически проблеми, дават много на децата. Моята дъщеря е в някаква степен подготвена, защото в семейството ни това присъства като ежедневие, но няма да ви занимавам в тази тема.
Слагам си ръка на сърцето и заявявам, че бих говорила не с директорката, а с Капитан Планета ако вярвам, че това ще даде резултат. Но не го вярвам. И това не е подозрение, реални негативни факти стоят зад него... само че детенце беше приета едва ли не по милост, а аз просто не мога да си позволя да я местя, тя да остане без социално заведение и контактите с приятелчетата си. С тях няма никакви проблеми, децата си допаднаха и мисля, че се разбират Peace.
Отделен е въпросът, че наистина ТРЯБВА да работя и не е момент за революции Sad.

# 46
 • Мнения: 76
Здравейте дами,
 детето ми  посещава същата група в ЦДГ Мечо Пух, както и  дъщерята на Star., но моите впечатления от учителката Тр. Диянова и асистентката Тина са повече от негативни.
Ще изброя само няколко акцента, които ако искате можем да обсъдим: Децата в групата са разделени на наши и останали, момчета и момичета;тоалетните дори са разделени 2 за момиченца и 1 за момченца. "Нашите" деца могат да носят вътре в групата пакет с бисквити, кроасан, играчки, не веднъж. Учителката не вижда, както винаги и когато се сбият момченцата тогава забелязва.
Когато децата се хранят или правят нещо по масичките , вместо градивна забележка (неминуемо се налага), се удрят с книга или с ръка по главата. Имам син-това вероятно е отношение към момчетата - макар че веднъж влязох в групата без да звънна, и видях с очите си как Тр. Диянова хвана едно момиченце, за вързаното кукуригу и завъртайки го доста грубо го приземи на едно столче.
Редно ли е всеки ден да се натяква на децата:"Утре всички да носят почерпка-и когато децата са легнали да спят, но не заспали-двете споменати по горе "учителки" да се черпят на бюрото пред тях. И което дете не слуша, се заплашва, че няма да бъде почерпено, а което слуша се черпи по два пъти-това дресировка в цирк ли е?
Има и много други неща, ако някой прояви интерес ще разказвам.
Непрекъснато съм в разговори с тези "Учителки", разбира се, че вече има отношение към детето ми-защото то разказва това което вижда и чува в групата с подробности и интонацията им дори, а аз им търся сметка за нередностите-развалям им досегашното спокойствие вероятно...
Поста стана дълъг. Извинете

# 47
 • Мнения: 1 507
Когато децата се хранят или правят нещо по масичките , вместо градивна забележка (неминуемо се налага), се удрят с книга или с ръка по главата.

Ето тази част ме втрещи най-много Shocked
Отвратително...

# 48
 • Мнения: 274
Когато аз не мога да се справя с нещо, не се захващам с него, освен, ако не си давам сметка, че не успявам да го върша качествено. Явно доста от госпожите в градините имат нужда от помощта ни ... Да им покажем, че не успяват или поне не го вършат правилно. Има начини. Оправданието на директорите - кой ще дойде да работи за 180 лева, не оправдава отношението на персонала към децата ни. Трябва да правим нещо срещу всичко това.

# 49
 • Мнения: 2 631
Много ми е мъчно като чета всичко това, та всички са дечица, как успяват да ги разделят  Rolling Eyes А когато нещата и не се променят към по-добро...Съвет за съжаление не мога да дам, защото не съм се сблъсквала с толкова тежки неща. В яслата с разговори се оправяха нещата, сега в градината поне изглеждат да са ОК.

# 50
 • Мнения: 5 178
Когато аз не мога да се справя с нещо, не се захващам с него, освен, ако не си давам сметка, че не успявам да го върша качествено. Явно доста от госпожите в градините имат нужда от помощта ни ... Да им покажем, че не успяват или поне не го вършат правилно. Има начини. Оправданието на директорите - кой ще дойде да работи за 180 лева, не оправдава отношението на персонала към децата ни. Трябва да правим нещо срещу всичко това.

Заплатите на лелките  дори  са над 350 лв, а и подобно оправдание е смехотворно
Наистина за някои педагогиката е била само предмет в университета  #2gunfire

# 51
 • Мнения: 4 187
Gabinova  Shocked, все едно не говорим за една и съща група. Почерпка ??? Не съм чувала тази дума никога, както и никога не съм носила такава в групата. Рая всекидневно носи играчка в градината, трудно склонява да я остави в шкафа. Забележки винаги има, сигурно има и толерирани деца, но аз не съм забелязала лошо отношение. 
Нещата които мен ме дразнят са несъществени, за това не съм ги споменала, но да се оплача  Mr. Green. Изискването децата да са със чорапи лятото, това явно защото им се цапат краката в пясъчника, а няма кой да ги мие. Влудява ме направо, но правила, какво да се прави  Rolling Eyes 
Казваш, че говориш с учителките , в следствие има лошо отношение към детето. Явно си излязла от анонимност, това не те притеснява, защо не говориш с директора ? Жалба в общината ?

Здравейте дами,
 детето ми  посещава същата група в ЦДГ Мечо Пух, както и  дъщерята на Star...........
Има и много други неща, ако някой прояви интерес ще разказвам.Разбира се, че ме интересува. Моля те пиши, ако искаш и на ЛС!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 12:23 от star

# 52
 • Мнения: 8
Здравейте дами,
 детето ми  посещава същата група в ЦДГ Мечо Пух, както и  дъщерята на Star., но моите впечатления от учителката Тр. Диянова и асистентката Тина са повече от негативни.
................
Детето ми е в същата група. И съм на страната на Gabinova. За влизането с играчки конкретно ми е направило впечатление, че е разрешено само на някои деца, и детето на Star е едно от тях. Явно затова не  е забелязала лошо отношение. Star, нищо лично   bouquet! В двора съм виждала лошото отношение на учителките към децата /умишлено няма да уточнявам за какво става въпрос/, така че мога да си представя какво става, когато никой не може да ги види. Не съм доволна и знам, че ако се оплача, няма да се отрази добре на отношението към детето ми. Пък и на кой да се оплача, като се замисля? Директорката не е от хората, с които можеш да се разбереш. Gabinova, и мен ме интересуват другите неща.

# 53
 • Мнения: 4 187
Близка съм с някой от родителите в групата, но явно и моето, и техните деца са от толерираните, тъй като на всички мнението ни е повече от добро. Сверявам си часовника с тях, явно за това не съм забелязала проблеми.

Моля ви, така и така сте анонимни, пишете за наблюденията си!

# 54
 • Мнения: 8
Моля ви, така и така сте анонимни, пишете за наблюденията си!


И какво би направила, като член на родителския  актив? Wink

# 55
 • Мнения: 4 187
Моля ви, така и така сте анонимни, пишете за наблюденията си!


И какво би направила, като член на родителския  актив? Wink


Членството ми в родителският актив е доста , как да кажа.... символично Wink. Ако това обаче ме задължава, да предприема някакви действия , относно вашето недоволство, ще го направя! Предложения ???

# 56
 • Мнения: 76
Искам само да добавя за онези родители, които се интересуват от нередностите във втора а група в ЦДГ Мечо Пух, че който иска да види лошото отношение и да чуе разбира се, просто трябва няколко пъти да се качи след обед до стаята, без да е звъннал предварително и да постои да погледа дискретно, както и навън постойте отстрани и вижте в редките пъти, когато децата са изведени от Диянова и Тина, когато са на смяна-за какво става въпрос.
        Разбира се, ходих и при Тасева-директор-да споделя, мнението си-(за две години за първи път)-  Shockedдиректно ми бе казано"Търсете си друга градина"....."Това, което казвате не е вярно"...."Ще проверя и до седмица, ще Ви уведомя"....
       Седмицата изтече, пуснах си жалбата в общината( месец Юни (отговор след 14 работни дни),подробна, но имам материал и за следваща, (ако отговора, който получа не ме удовлетворява) ...
 Как според вас, дами трябва да постъпя? За мен, аз съм си взела решението, но какво мислите Вие-Да местя ли детето си (след като Директора на ЦДГ е в отпуск вече и въобще не и дреме за моите оплаквания) или да го оставя, подложено на тормоз още две години?

# 57
 • гр.Варна
 • Мнения: 715
Премести детето! Аз не бих го оставила ,особено при такава реакция на директорката.

# 58
 • Мнения: 1 425
Момичета не само във вашата градина е така. Дъщеря ми тази година ще е 3та група в ДГ Пролет, а сина ми на есен започва в 1ва. От госпожите на сина ми все още нямам наблюдение, но тези на дъщеря ми са УЖАСНИ! Директорката непрекъснато повтаря, че трябва да има контакт Родител-Учител, да но това е само на думи.
Представете си само. Деца в 3та група, когато излязат на площадката да играят ги карат да стискат, когато имат пиш, защото госпожата си приказва с друга госпожа и не може да заведе детето до тоалетна. А лелката ..... ами тя е кой знае къде.?! Това е едно малко нещо. Ако трябва да напиша за всичко, трябва да напиша една книга. Вече 3та година наблюдавам какво ли не. Опитвам се да разговарям с другите родители, но не срещам позитивни погледи. А само ми казват: "Абе нали ходи на градина, какво ти пука" Да ама на мен ми пука. Защото искам детето ми да се чувства добре и аз да съм информирана за вдичко, а не на въпроса: "Как се държа дъщеря ми днес?" да получавам един, единствен отговор: "Добре". 
Застанахме зад тях, когато искаха увеличение на заплатите, но сега къде им е отплатат за това. Нали това е работата им, ами нека си я вършат добре, а не през пръсти. Все пак това са деца, нашето бъдеще, а не някакви животни затворени в зверилник. Много пъти през деня съм заставала и съм ги наблюдавала докато са на площадката. Ами какво да ви кажа. Когато госпожата-истеричка крещи се чува чак до другата улица. Това са деца, ще я разберат много по добре ако не им крещи......
Спирам до тук, защото гнева ми нараства....... Съжалвам за дългия пост.

# 59
 • Варна
 • Мнения: 193
Направо съм изумена от това което прочетох за тези госпожи в Мечо Пух а за директорката нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт