Отзиви за детски градини - Варна

• 211 510
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 495
Писах в темата за Детдко градче ,но да отбележа и тук
Вчера директорката каза , че другата седмица ще бъдат изнесени списъците на децата в двете групи , които ще се сформират от 01.09.2010 г .До тогава ще има сборна група от децата от първото полугодие .За родителска среща каза да проверяваме за изнесена дата , но най - вероятно ще бъде между 14 - 18 юни. Това е което научих  Peace

Никой не пише отзиви за тази градина ......защо ли newsm78

# 496
  • Варна
Креми, в общия отчетен подфорум има тема Детско градче, може би там ще прочетеш повече. Аз познавам само доволни родители, чиито деца посещават тази градина.

# 497
Да знам за темата , аз я пуснах , но там не може да се пишат отзивите за детската градина

# 498
  • Варна
Аз имам предвид темата от миналата година, беше около 7-8 страници. Твоята тема нова ли е?

# 499
Да . Незнаех , че има друга . Сега ще я потърся . Мерси  Bluebell O'Smallheaven

# 500
Нещо не я намирам newsm78 . Bluebell O'Smallheaven можеш ли да ми пратиш линк към нея Hug

# 501
# 502
Геринце моя син първо беше в яслата на ОДЗ "П.Берон" сега е последна група в градината.
За яслата мога само хубави работи да кажа.Чисто е имат досто играчки нашите сестри и лелки бяха ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАТЕЛНИ и мното пъти съм ги виждала да гушкат децата.Все още като ги види сина ми и им си радва Peace
Имате късмет че са ви приели.
Дай боже догодина и аз да се похваля че са приели малкото. Praynig

# 503
Моето дете е прието в Щастливо детство по 4то желание. Доста ни е далеч. Някой, чието дете посещава градината, може ли да даде отзиви?
Здравей, и моето момиче в същата градина(от юни сме втора група) , тази година  ще бъдете в основна градина, а не в филиала,което за мен е донякъде е плюс.В градината имат 3 площадки , салон, и като цяло по широки стаи.Ние сме в основната сграда, която заема първи етаж от кооперация(много стара).Тази година градината отпразнува юбилей - 35 г.Другото което за мен е плюс не чак толкова големи групи : 25 - 27 деца, а не 30 и на горе.И както първата година 1/3 боледуват, много рядко се събират над 20 деца наведнъж.Имат си отделни помещение за сън със постоянни легла,и както си започнат остават в същото легло 4 години.За първа група има отделна площадка(пазят ги от старши деца), другите групи (2,3,4) излизат заедно на друга по голяма площадка. Лели ми изглеждат много приятни , нашата е много мила. И другото е вече зависи от госпожи, това е едно от най важните неща, за което пожелавам ви късмет.

# 504
Олена, благодаря, че се отзова и разказа за градината.  bouquet Почти не се включват майки да споделят конкретно за тази градина. Вчера ходих да запиша дъщеря ми и ще бъде първа А група. Чудя се дали сме попаднали на добри госпожи. Какви са ти впечатленията от учителките като цяло? Ясно е, че всяка е различна, но все пак? Хубаво е, че лелките са мили. Те често са край децата.
Не съм знаела, че градината има филиал. Къде се намира филиалът по точно?
Като цяло излъчваше спокойствие градината. Не забелязах напрежение. Малко неприятно ме изненада дъхът на тоалетна на влизане от входа. Вярно тоалетните са точно срещу него с разтворении врати, но имаш  ли впечатления как са с хигиената?
Директорката ми казва, че децата остават за цял ден от първия ден и се обаждат в краен случай. Имаш ли представа дали са склонни все пак на по постепенно започване, ако детето не се адаптира бързо?

# 505
geridodo , благодаря  bouquet

# 506
Михайлова, много благодаря за информацията. Имам няколко въпроса, ако е възможно били ми казала понеже не съм много наясно, а всеки ми казва различно. Преминаването от яслена група в градината в това ОДЗ автоматично ли става или пак трябва да минем през класиране. И освен това било е отдавна щом вече е последна група, но често ли ги изкарваха на двора, учат ли ги да ходят на гарне, да се хранят сами, и т.н. Simple Smile И още нещо сега от градината доволни ли сте?

# 507
моля споделете мнение за " звездичка"( централата)

# 508
Аз няма да напиша почти нищо за градината, в която са децата ми "Морски свят", защото е нова градина, всичко е чисто, целия екип е много внимателен и любезен, отнасят се с уважение и към родителите и към децата. Ще ви напиша за нещо друго...

Градината е 42 "Мир", намира се точно срещу детската площадка в Морската градина. Част от децата са в къщата, други са в блоковете и през последните 2 години, въпреки че не е лукс племенника ми посещаваше с радост градината. Както в повечето градини родителите са събирали пари, за да оправят мястото, където децата им ще пребивават по-голямата част от деня през следващите 4 години от живота им.
На 1-ви юни в чест на празника, децата са заведени в друг блок, в приземен (партерен или 'нам как се казва) етаж, мухъл и тежка миризма на мухъл и фекалии, тоалетните са на дупки. Без предупреждение към родителите, без нищо...Децата са в стрес, не искат да ходят на градина, стискат се целия ден и бързат да се изпишкат като излязат, за да не се напишкат до вкъщи, а някои от тях не издържат да изчакат родителите си и са се напишкали. Как ли се отразява на самочувствието на 5 годишно дете да започне да се напишква отново? Провежда се родителска среща, на която Директорката не дава кой знае какви обяснения, освен да напада родителите, които са загрижени за здравословното състояние на децата си и рисковете на които са подложени...Съобщава, че е писала доклад до Общината, но те видите ли още не били отговорили. Оказва се, че доклад е пуснат 2 дни по-рано, след като родителите са съобщили, че ще сезират РИОКОЗ и медиите. Това помещение едва ли може да се докара до това състояние за кратък период от време, но няма обяснение къде отиват парите за ремонти и защо такъв не е направен. РИОКОЗ виждат мухъла и пишат предписание да се варосат стените, но нямали влагомер, та не могат да кажат колко влажно е в помещението. Родителите не очакват лукс, искат само елементарни хигиенни условия.

Защо ви пиша това ли...чудя се защо едни деца имат право да посещават градини като тези, в които са моите деца, детето на Смин, всички градини, които се санираха и обновиха...и защо други деца се отглеждат в места опасни за здравето им...защо други деца нямат въобще възможността да посещават градина, а родителите им да не могат да ходят на работа и да им осигурят малко по-нормален начин на живот Thinking

Чудя се защо служители като въпросната директорка не се грижат за интересите на децата и какво прави тя на този пост, след като с години нищо не е променено newsm78

Чудя се още защо в някои градини, екипите работят усилено по всевъзможни програми и проекти, така че учителите да се усъвършенстват, децата да са добре и да се подобряват условията, а в други градини оправданието е, че Общината няма пари и никой не си мърда пръста с години Rolling Eyes

На родителите и на децата им се ревеше...някои от тях се боят за отношението към децата им, траят си и не правят нищо, а някои се борят. Дано успеят, защото никое дете не заслужава заради безхаберието на едно ръководство, да плаща цял живот с цената на здравето си.

Следя приеми и чудесии по градините вече 4 години, направи се доста, но дали е достатъчно, не е ли редно най-критичните помещения да са тези, които да се ремонтират...Защо изобщо се допуска децата да са в тази мизерия, защо там не се изгради нова градина, защо, защо, защо, дали някой изобщо би могъл да отговори...

Ето и няколко снимки, направени набързо...

# 509
 Shocked Не мога да повярвам

Общи условия

Активация на акаунт