Отзиви за детски градини - Варна

• 211 152
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 720
Ще споделя впечатленията си с Вас разбира се.

А в отговор на poloni , на мен не ми е все тая за условията, като не го приемат , не го приемат, ще търся , ще ходя, ще се боря, но с мизерния условия и недопустимо отношенние няма да се примиря. Децата не заслужават това .

# 721
  • Варна
Момичета, имам един въпрос - разрешени ли са смените на градини? В смисъл да се разбера с друга майка да разменим градините на децата си?

В този смисъл да кажа, че сега сме в Моряче в Младост и съм много доволна. Но се преместихме в Траката и си представяте какви дистанции изминаваме всеки ден. Търся вариант за район Приморски  Rolling Eyes

# 722
Момичета, мога само да ви пожелая успех и да не ви се налага да се "примирявате".
Истината е само една- местата не стигат, и миналата година много от нас бяха готови да си пратят децата в Аспарухово или Звездица, само и само да има къде да ходят. Не ви го пожелавам, защото тогава въпросът съвсем не е в условията, а в това как някои деца са лишени от елементарното си право да са сред връстниците си и да получават основните нива на образованието си.

# 723
  • Варна
Yanina, и аз съм с подобен проблем. Дъщеря ми започна да ходи на градина във Виница (от която съм много доволна) но после се преместихме на центъра и сега плащаме три пъти повече за гориво отколкото за градина Sad

# 724
  • Варна
О, разходите за гориво са огромни  Confused Ние минаваме целия град през най-големите задръствания. И като добавим колко се изнервя детето сутрин.... Дано успеем скоро да ги сменим  Praynig

# 725
Темата е доста обширна...момичета писали ли сте някакви отзиви за градините в Аспарухово?
Чудя се в коя да подам документи.Дилемата е най-вече м/у новата (Воден свят ли беше) и Пинокио  newsm78

# 726
  • Варна
Темата е доста обширна...момичета писали ли сте някакви отзиви за градините в Аспарухово?
Чудя се в коя да подам документи.Дилемата е най-вече м/у новата (Воден свят ли беше) и Пинокио  newsm78
Не мога да кажа нищо за тези две детски градини, освен, че бих избрала новата. Спестяваш си поне едно нещо -да се започне с мрънкането, че дограмата била стара, чаршафите, ламинати, играчки нямали.. И съответно да се налага родителите да събират пари за тези неща.

# 727
  • Варна
Сиска, много отзиви няма да прочетеш, тъй като впечатленията ми са че малко майки от квартала пишат из темите за градини.

Аз пък бих се замислила за новата градина, единствено защото е точно на канала, в предвид какви ветрове има често в квартала, ми се струва точно на течение. Но само това е като -, иначе всички приятелки които имат деца там, са много доволни.

Каката ни е в Пинокио, една дума лоша не мога да кажа за никого и нищо в тази градина. А за госпожите ни, само   bouquet

# 728
Моята дъщеря е в "Пинокио" IIб гр. като цяло не съм особено доволна - най-вече като обучение и отношение към децата, НО във всяка група е различно, защото учителките са различни (когато са сборни групи на дъщеря ми й е по-забавно и е по-доволна). Сега, когато е втора група има виден прогрес по горните две точки, но в 1ва група беше ад. Детето имаше нужда от 2 месеца за адаптация - (ходила е преди това в друга градина, много е общителна и адаптивна, за летните месеци - между 1ва и 2ра група, също беше на друго място без проблеми с приспособяването), но да се връща вкъщи след градина и да се кара и заплашва играчките (конструктора) с полиция...!!!!  Не ми харесва всекидневното висене пред телевизора и много други неща, но както казах тази година има положително развитие. Иначе в никакъв случай материалната база не може да ми бъде критерий за избор.
За "Морски свят" не мога да кажа нищо, но на мен лично локацията на градината не ми харесва (кажи-речи в канала, постоянни мъгли, до магазина - постоянни бензинови изпарения).
ДГ "Валентина Терешкова" също е вариант - сградата е ремонтираха миналата година, стаите са големи и приветливи, в близост до парка, вече за персонала не знам.

# 729
Много ви моля мами Praynig - дайте отзиви за ОДЗ"Палечко" на Тодор Влайков,че не остана време и да си правя изводи дали да подавам или не Thinking
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 730
Мерси момичета   bouquet Знам,че не пишат тук много майки от квартала,но реших да опитам.

# 731
Здравейте!

Дано да не повтарям въпроса, може някой да ми отговори дали ако детето е прието в ОДЗ в яслена група, после автоматично преминава в същото ОДЗ в група на детска градина?

Също така се интересувам от мнения за ОДЗ No 6 "Палечко", ОДЗ No 3 "Делфинче" и ОДЗ No 15 "Морска звездица".

# 732
  • Варна
Не знам как е тази година, но миналата нямаше автоматично преминаване. Примерно в Морска звездица бяха две яслени групи и една градинска. Не знам на какъв признак, но си отсяха децата от ясленските и останалите си кандидатстваха за градина

# 733
ОДЗ 5 си е автоматично преминаването - то си се води като предимство...не че не се подават документи, но като цяло си знаеш, че детето ти е прието...

# 734
Благодаря ви за споделените мнения, момичета! Ще се радвам да чуя и още.

Общи условия

Активация на акаунт