Как се правят бухтички?

  • 35 358
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 804
Сливница,за да не става твърдо тестото,брашното се слага постепенно,не наведнъж.Аз първо разбивам яйцата със захарта,слагам шупналото мляко и тогава по малко прибавям брашното,тестото става меко и е важно да не лепне.После на набрашнен плот,след като се е отпуснало,се точи много лесно.
Пробвай така,като прибавяш по малко брашно,объркваш,пак брашно и като се сгъсти за телта/аз разбивам първо с тел/,започваш да омесваш с ръце до готовност.Лесно е!  Hug

# 31
  • София
  • Мнения: 1 341



ако сиропират, сигурно ще станат като толумбички на вкус. някой ден и това ще пробвам.

Сиропират се тези бухти, които се слагат с лъжица в олиото, защото тестото е меко и лепкаво ( наподобява парено тесто)

# 32
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Сливница,за да не става твърдо тестото,брашното се слага постепенно,не наведнъж.Аз първо разбивам яйцата със захарта,слагам шупналото мляко и тогава по малко прибавям брашното,тестото става меко и е важно да не лепне.После на набрашнен плот,след като се е отпуснало,се точи много лесно.
Пробвай така,като прибавяш по малко брашно,объркваш,пак брашно и като се сгъсти за телта/аз разбивам първо с тел/,започваш да омесваш с ръце до готовност.Лесно е!  Hug
Ами така УЖ го правя - по малко брашно,следващият път ще обърна внимание как точно го правя Hug Мерси.

# 33
  • София
  • Мнения: 4 180
Аз правя по рецепта на свекърва ми и винаги стават много вкусни,  ето и рецептата:
4 бр. яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. оцет
1 ч.л. сода бикарбонат
и  брашно колкото поеме за да стане меко еластично тесто (да не лепне).
Тестото се разточва в/у набрашнена повърхност и се реже в различни форми най- добре става с къдрав нож.
Пържат се до порозовяване .
                                                                                                                                                                                                                 

# 34
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 720



ако сиропират, сигурно ще станат като толумбички на вкус. някой ден и това ще пробвам.

Сиропират се тези бухти, които се слагат с лъжица в олиото, защото тестото е меко и лепкаво ( наподобява парено тесто)



Аз такова меко и лепкаво тесто направих и ги слагах с лъжица в тигана.
То това е някакво универсално тесто, при повече брашно може да се разточва, сигурно и за пица би ставало - меко и разтегливо (ако няма захар вътре)

Общи условия

Активация на акаунт