103- та Лятно- Ваканционна в USA

• 16 081
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
miz,Даниел много пораснал,чудни снимки.Мерси за лънч мнението,аз нося този бокс на работа 2 дни вече и ми е баш удачен за снакване по време на часовете,аз лично едва изяждам каквото има в лаптопа Laughing Мерси за инфото,точно  постигам значи целта (1 кутия с много възможности,компактна и разглобяма,не искам да носи повече от 1 вещ),зарибих и 10ина родители на К ученици та ще имаме уейст-фри клъб.Данке за инпута!

# 181
Миз с моя БГ реотан...сори пропуснах да кажа, че много харесах снимките. Много красиви дечица. Да са ти живи и здрави.

Тандури не е комплимент. Човек с твоята креативност и талант, пари трябва да прави. Пожелавам ти бързо да вземеш пейпарите, за да ти е по- лесно. Няма начин да не успееш.

# 182
Нещо интересно, което случайно видях:
http://www.theatlantic.com/doc/200904/case-against-breastfeeding

В общи линии, мадамата сравнява кърменето с опресия над модерната жена. Направо щях да падна от стола докато го чета. Иначе не може да й се отрече, че пише смешно.

Ето тук има малко дискусия по нейната статия:
http://parenting.blogs.nytimes.com/2009/03/16/is-breastfeeding-t … cleaner/#more-711

# 183
  • Boston, MA
Атти, много, много интересно! Мерси за линка!

Наистина, дебатът изглежда да е много по-широк отколкото за и против кърменето. Жените уж са много напреднали в кариерите си, а хубави и широкодостъпни опции за детегледане няма. Все повече жени вземат "напреднали" магистърски и докторски степени, и си стоят вкъщи, за да гледат децата. А дори и да работят, пак трябва да се впишат в "мъжкото" определение (това с Биз го коментирахме преди няколко теми). Еми, не е чак толкова равно равенството... За това, според мен, е статията...

# 184
Тандури, много хубав сайт, и аз да си кажа  Heart Eyes  newsm38 Ееех, ако имах твоя невероятен талант!  Wink
Чудя се на мамите, как намирате време хем деца да гледате, такива красоти да майсторите, на работа да ходите, вкъщи да шетате, че и за форума време да намирате...Ох, аз явно остарявам и нещо не мога да се организирам добре  Confused ,а пък като дойде бебо...дано покрай него поне се стегна повече Rolling Eyes

# 185
А дори и да работят, пак трябва да се впишат в "мъжкото" определение (това с Биз го коментирахме преди няколко теми). Еми, не е чак толкова равно равенството...

Ами разбира се, че не е равно, когато се опитваме по всичко да наподобяваме мъжете - дори и в офис облеклото например. Според мен, за да има равенство трябва да се отчетат разликите и да се моделира обстановката според различните нужди - дали ще е начин за кърмене на работа(не помпане, а кърмене!), платено майчинство, възможност за работа от вкъщи и т.н, не знам. Но ако продължаваме по същия начин това е такава невероятна загуба на потенциал - визирам точно тези високо образовани седящи си вкъщи жени.

Аз като кърмещ феминист останах дълбоко разочарвана от тази статия. За мен феминизмът е предимно право на избор - избор, който жените правят за себе си.

# 186
  • Boston, MA
Аз мисля, че няма смисъл жени да се осъждат една друга за избор за кърмене/некърмене, трябва да се впрягат усилия точно за по-широка обществена промяна, за това ми беше думата:

.... Според мен, за да има равенство трябва да се отчетат разликите и да се моделира обстановката според различните нужди - дали ще е начин за кърмене на работа(не помпане, а кърмене!), платено майчинство, възможност за работа от вкъщи и т.н, не знам. ...

А иначе, също като кърмещ феминист  Grinning, ми е ясно, че не сме еднакви като полове, и за мен е естествено аз да поема хранене и нощно будене в началото (будене и досега, ама това е друга тема). Мъжът ми пък прави повече други неща през деня. Но! Това е било, защото за нас кърменето е било по-лесният начин. Не при всички е така...

# 187
  • usa
Миз, много са хубави снимките. Момичетата с къси панталони гледам, при вас комари няма ли? Аз съм жестоко наядена от руските комари, хем в града и хем далеч по-дълги гарменти носих Simple Smile

няма комари тук - забранили сме ги със закон Naughty! а дори някой комар да си позволи да наруши закона, умира от студ през нощта - нощем повече 7-8 градуса още не се е вдигало  cold. а и въобще ти защо сравняваш руските комари с некви си нещастни американски такива? не знаеш ли, че руският комар е най-големия комар? и друг пропуск забелязвам в потока ти на мисли - дори да бъкаше от кръвожадни комари, ти кое мислиш, че е по-важно за един уважаващ себе си тийн - физическото страдание или начина, по който изглежда? намираш ли подходящи джапанките за поход в планината? аз не, но доводите, които изложих преди да поемем към баирите, не се оказаха достатъчно убедителни за населението между 13 и 18...

За мен феминизмът е предимно право на избор - избор, който жените правят за себе си.

аз като кърмил навремето феминист съм на абсолютно същото мнение Simple Smile.

# 188
За мен феминизмът е предимно право на избор - избор, който жените правят за себе си.

Пцилютно подкрепям! (като некърмил феминист)

# 189
намираш ли подходящи джапанките за поход в планината? аз не, но доводите, които изложих преди да поемем към баирите, не се оказаха достатъчно убедителни за населението между 13 и 18...
предположих, че това е било, ама пусто с тийн опит нямам  Grinning
но, минесотския комар не го е страх от студа, че и руския, като се замисля - вечер си беше +-10С и пак ги имаше да им се не види.

Атти, прочетох и е интересно, ама не ми се нрави мисленето ѝ много. Какво да направим, като ние раждаме, ние кърмим? А и това с кликите на кърмещите майки е леко преувеличено сякаш. Всичко опира до социална промяна - промяна на мъжките правила за работа и гледане на деца, а такава едва ли ще има много бързо и така ще си правим компромисите, ще си кърмим и ще си стоим в къщи още доста време...

# 190
  • Boston, MA

Пцилютно подкрепям! (като некърмил феминист)

О, разбира се, само че, когато нямаш опции, изборът ти е предопределен.

Нещо замълчахте, аз си меля... не че имам с какво да се похваля, освен с анемия и Б12 дефицит.  Simple Smile Тоя Морко всяка седмица нещо ново, ама явно така ще е докрая, няма да се оплаквам...

# 191
Бубка ти поне преполови и му се вижда края, все ще изтърпиш. Няма начин.
Аз в тия жеги съм като парцал.

# 192
миз, тандури, хубави снимки.

въпрос- може ли да замразя супа-леща? мерси.

# 193
Иве, отговор - може.

# 194
Бенсън, леща, боб и свинско със зеле много успешно замразявам- като току що изпечено е после... едва ли ти е до това в жегата, ама не се въздържах да вметна...
Сега аз съм на вълна замразяване на домашни пюрета за госпожицата   chef... много съм доволна от себе си...

Супер книга с детски рецепти от 0 до 7 годинки намерих в Бордърс...

Мнооого народ липсва ми се струва... Що така?

Бубка, какво се прави в такъв случай- диета, лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт