103- та Лятно- Ваканционна в USA

• 16 081
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Зора, Софко, мерси. Ли4и си колко съм скарана с кулинарството Simple Smile

Бубка, желязо може ли да пиеш? По4ивай си Hug

# 196
А ориз може ли да се замръзява. Втори скаран с кулинарството   Laughing

# 197
  • usa
А ориз може ли да се замръзява. Втори скаран с кулинарството   Laughing

може, но защо ти е да го замразяваш? ориз се сварява за 25-30 минути мах. долу-горе толкова ще ти отнеме и да го размразиш и стоплиш...

бубка, сигурно си проучила вече, но към богатите на желязо храни освен различните зелении спадат и броколите, сусамът, тиквените семки, сушени плодове, тофу. това в случай, че и на теб като на мен през бременността не ти се яде месо, дроб и прочие тежести  ooooh!...

# 198
Бубка как ще го бориш този дефицит? Аз имах с дъщеря ми навремето и ми слагаха инжекции В12.

Аз да споделя. Днес получих резултатите от Quad test- не показват риск. Бях на УС и всичко изглежда нормално.
Дано всичко е на ред до край и да дочакаме нашия мъничък мъж.

MVK ориз не замразявам. Като го размразиш е ужасен след това, все едно ядеш пясък. Пробвала съм два- три пъти.

# 199
Ванхорн, честит мъж  Grinning . Браво за хубавите новини.

Бубка, към списъка на миз да добавя червено цвекло, най-добре на сок и леща. Спанакътне се усвояват добре от организма. Тук мисля Кюбит е доста компетентна дано се включи с мнение ако имаш нужда от съвет  Peace

# 200
Бубка, аз също бях минала на диета за желязо, защото не понасях хапчетата. Общо взето гледах да спазвам принципите като при малките деца - ако е висока на желязо храна да се консумира с нещо с високо съдържание на витамин Ц и да не се меша с млечни. Иначе и бобовите са много добър източник, но месото май си остава едно от най-лесно усвоимите.

Клерет, забравих да благодаря за препоръките за продукти. Сега съм си взела това за лице - малко странно мирише в началото, ама свикнах, на лицето ми много добре му се отразява.

# 201
цък <- има 2 линка с храни тук.
Митът за високото съдържание на желязо в спанака е разбит отдавна. Разбира се, има желязо, но далеч от олимпийските стойности на други продукти. В много източници спанакът се посочва като инхибитор за усвояване на желязото. Друг инхибитор е соята, трябва да се внимава и със соевите продукти. Други силни инхибитори са млякото и млечните. Трябва да се приемат поне с 2-3 часа разлика, за да има организма време.
цък
Клер, сред немците е широко разпространено мнението, че червеното цвекло е богат източник на желязо. Листа му обаче са един от основните инхибитори за усвояването на желязо са. Самото цвекло съвсем не е богат източник на желязо - 200 грама съдържат едва около 5% от дневната доза (както и мнооого други храни). В сравнение 2-3 пакетчета инстант овесени ядки съдържат 60% от дневната доза, препоръчвана за бременни, която е 30 мг.
За месото и месните не желая да коментирам, ще навлезем в друга тема, не е това целта. Има много изписано в нета, няма да се обяснявам. Само да поясня разделението хеме (от животински произход, 40%) и нон-хеме желязо (предимно от растителен произход, 60%).
Бубс, ако с храна не се регулира, можеш винаги да взимаш допълнително таблетки, но не от тези по 50/100/150 в пластмасово шишенце, а индивидуално опаковани в блистери, примерно slow fe iron.
Лекар, диетолог или друг не ти ли предписаха/препоръчаха добавки/диета?

Ванхорн, честити сини гащи.  Simple Smile

# 202
Здравейте мами,

Въпросът ми е към тези от вас, които живеят в USA.
Кои са сайтовете за изгодни бебешки и детски дрешки?

Благодаря!

# 203
  • Boston, MA
Ванхорн, честити ти сини гащи! Радвам се, че всичко е наред при вас!

Мерси за препоръките за храните, взимам добавки, защото почти съм станала вегетарианец, а нямам дисциплината на истински такъв да си набавям протеини и желязо отдругаде. Да не говорим колко млечни консумирам непрекъснато - то не е мляко, кисело, сладолед, сирене.. не е чудно. Б12 май инжекции ще са, да.

А дроб при бременност хич не е хубаво, заради вит. А.

# 204
Ванхорн, честит малък мъж! Браво за хубавите резултати, все така да върви!

# 205
Ванхорн, 4естито мом4енце в корем4е Hug Страхотно, 4е вси4ко е наред!

Бубка, и аз като (не)компетентна по бременее да се изкажа Mr. Green
Има една книжка, която се казва- какво да ядем преди, по време и след забременяване. В края й има в какви плодове/зелен4уци и др, какви витамини се съдържат. За мен книгата беше много информативна преди време.

# 206
  • Boston, MA
Мерси, Бенс.

Зора, какво стана с Александра температурата?

Кой беше карал розеола? Дани е с висока температура от снощи, няма други симптоми, на лекар е сега с баща си...

# 207
Здравейте мами,

Въпросът ми е към тези от вас, които живеят в USA.
Кои са сайтовете за изгодни бебешки и детски дрешки?

Благодаря!

oldnavy.com

# 208
# 209
  • WA, USA
Бубка, Иво беше с розеола септември. Температурата е над 103.8 и трудно се смъква с ибупруфен или тиленол. Давахме му конски дози. Само с хладки бани се повлияваше. Поддържа я за около 3-4 дни и след това пада избива обрив по тялото само със ситни пъпчици, а той не се траеше - ужасно раздразнителни стават. Хубавото е поне че обривът не сърби. Най-опасното е температурата, да се овладее навреме. Ние не успяхме защото имаше и ушна инфекция едновременно с розеолата.

Общи условия

Активация на акаунт