Симпатични коремчета ни растат,до НОЕМВРh

• 16 892
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте отново!
Мерси за приветствията и честит рожден ден на всички тук   bouquet!
Прочетох набързо коментарите и като обобщение че цитирам моя гинеколог - ''прави, каквото ти харесва и каквото искаш, спокойствието ти е най-важно''. Така че тези мамчета, които работят като мен на компютър по цял ден, когато почувствате болка в гърба или краката ви стават на кебапчета - съединете два стола и се разположете без да ви пука за малко !!! Съобразявайте се с всяко едно неразположение без значение къде се намирате, нормално е да ни поболява тук-там, да ни се гади и повръща, да ни се плаче или да изпаднем в истеричен смях, да ни се прави секс по всяко време, да се събуждаме посред нощ със схванати крака или ръце, да ни се пуши или препие една потна чаша бира и т. н. .... приемете всички неща за нещо съвсем нормално и се усмихнете!!!
А за увеличения секрет от влагалището пък изобщо да не ви пука, тъкмо няма да имате нужда от смазка  Laughing
Мислете позитивно и всичко ще е наред!

Поздрав

# 181
mia_aurora бременността ми следи д-р Захари Николов,който има кабинет в Монтана и работи и в Берковица-там е завеждащ АГ отделението и ще раждам при него живот и здраве.В Берковица има още един лекар,който знам,че е от Вършец и също е добър специалист.А ти от Берковица ли си?Ако искаш пиши ми на лични Hug

# 182
Момичета здравейте и честито на всички празнуващи!  bouquet
Мамчета притеснена съм-,преди няколко дни ходих на ендокринолог на консултация,защото преди години имах проблеми с щитовидната жлеза.Правих си иследванията на хормоните и се оказа че имам недостиг на хормона TSH I FT4,сега трябва да си го набавя с ел-тироксин!Притесненията ми са обаче,че ендокринолога каза,че ако немога да си набавя този хормон,можело детето да има проблеми с мозъчното развитие! Sad
Моля ви кажете ми мамчета пиещи ел-тироксин и имащи подобни проблеми казвали ли са ви нещо подобно? newsm78
Предварително благодаря!!!  bouquet

# 183
Добър ден!
marieta8225,за твое успокоение ще ти кажа моя случай.Като дете пиех едни малки хапченца заради уголемена щитовидна жлеза.От тогава не съм имала проблеми.На последния ми преглед при гинеколожката ми,тя ми каза,че видимо ми е уголемена щитовидната жлеза,но това не е проблем.Можело да е в следствие на хормоните през бременността.На въпроса ми дали е нужно да си направя изследвания,тя ми отговори,че в момента хормоните са толкова объркани,че резултатите няма да са достоверни.Така,че може и при теб да е така.Ако е права моята доцентка,значи може твоите хормони да са в перфектно състояние в момента Peace
Катерина,честит празник!Да си жива и здрава!
ленора,честит рожден ден на патерици EmbarassedДа не се отървеш от здраве!
Моята етърва и тя днес е рожденничка и става на 30 г.
Честито и на другите празнуващи днес рожденния си ден!
А за първа страничка съм съгласна и аз да се изредят със запетайка майчетата,които не са казали термин и магазините за бременни Peace
Лек ден!

# 184
Знаеш ли Ели,малко ме поуспокои,благодаря ти!А значи ли това,да спра ел-тироксина или да го продължа? newsm78 Незнам,просто дали не е вредно,въпреки,че ендокриноложката ми каза,че нямало проблем за бебка!

# 185
За лекарството нямам идея дали да го спреш,понеже аз никога не съм пила.А ти защо реши да ходиш на ендокринолог,само да се плашиш сега  Naughty Всичко ще е наред,няма да мислиш за глупости Hug Знае ли гинеколога ти за тези изследвания?Ако не консултирай се и с него  Peace

# 186
КАТЕРИНА26, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Пожелавам ти мигове изпълнени с трепетно очакване, хиляди усмивки и най-сладкото и здраво бебе през ноември!
Весело изкарване на празника!

Мариета, много бих искала да ти помогна, но нищичко не разбирам от тези неща... Мога само да ти пожелая да се намери добър изход от ситуацията  Praynig
Хелита, много хубаво да си изкарате и да ни покажеш после сладките ви моменти!

Аз тази сутрин се качвам на кантара и не знам как не паднах от него. Преди два-три дни се претеглих и бях почти 67 кг. Днес съм 64.800 кг  Shocked Април бях 65, май 64, а юни... Какво е това не знам! Хем се стремя да не наддам много, ама като за края на 5 месец май не е добре. Как мислите, дали има място за притеснение? Това вариране нагоре - надолу... не ми харесва. Май трябва да започна да се тъпча яко, пък да става каквото ще!

# 187
Точно той ме прати на такава консултация,но не е виждал изследванията,защото на ЖК съм чак на 20.07 и тогава ще му ги покажа!

# 188
marieta8225 аз пия Л-тироксин в момента,защото съм с Хашимото и ФТ 3 ми беше ниско,ТСХ високо,абе направо каша.Искам да ти кажа в никакъв случай да не спираш Л-тироксино-той е безвреден при бременнос и дори в листовката го пише.И на мен ми бяха казали това за изоставане в умственото развитие на плода и след като се консултирах с д-р Тодорова тя ми каза,че щом пия това лекарство нямало да има никакъв проблем и на всеки 40 дни да си пускам контролни изследвания.Проблема при мен е че и аз късничко започнах да приемам това лекарство-от края на трети месец и се моля всичко да е наред с бебка Praynig Praynig Praynig

# 189
Благодаря ти и на теб Светланке,да сте живи и здрави,незнаете какво успокоение внесохте в русата ми главица! Simple Smile

# 190
xelita пожелавам ти мнооооого романтично изкарване   bouquet

За щитовидната жлеза е добре да се следи,аз имам "увеличен възел" и ми я следят,но нищо повече.

Сега отивам да си взема снимките от фотографа,най-накрая са готови Mr. Green
Бях до магазина,но по пътя видях нещо и не успях да се сдържа да не го купя  Heart Eyes
Вижте го какво е сладко  Grinning Първата покупка за бебчо Simple SmileЕтооооо Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 13:16 от Boyannа

# 191
Здравейте мамита.

Да ви кажа какъв експеримент си направих снощи. Взех си апарат за кръвно и си сложих слушалката на корема да чуя нещо. Освен , че тупкането беше по-силно и къркорене на червата май нищо друго интересно не се чуваше  Sad Не че очаквах бебо да си мрънка нещо де  Mr. Green Полудявам нали

elena vasileva - не искам да бъда многознайко, но бременна с проблеми с щитовидната жлеза е изключително важно да се следи през цялото време , защото опасността от проблеми с плода, плацентата и т.н. ги има до самото раждане. Аз ако не бях разбрала, че имам завишени хормони, сега нямаше да съм в вашата мила групичка - т.е. година и половина не успях да забременея докато  не се установи този проблем. Може би не е лошо да си пуснеш все пак едни контролни хормони, за да си спокойна. Бременността отключва заболяването.

Весела и безаварийна почивка на планиращите такава. Събирайте сили сега, че послеееее #Crazy

*MILADY* - доколкото схванах,  показателите на урината са просто по-важни за това в какво състояние сме и затова два пъти месечно, а кръвната картина един път. Нещо в този ред на мисли. В този ред на мисли.....КАК се дава стерилна урина, щото забравих какво ми каза доки  Blush

# 192
Здравейте с днешна дата и от мен,Честит празник на Катерина 26 newsm51.
Аз влизам днес в 20г.с.,което значи ,че съм изминала пътя наполовина :preggo:maria.krumova,бебчетата не издават абсолютно никакви звуци докато са в коремите ни,първият е при раждането,не че не го знаеш де,но пък това което си направиля ме разсмя rotfImboасно е,че никоя от нас няма търпение да усети,чуе и види бебока pregnant

# 193
Бебчетата издават звуци вече в корема ни и ни чуват също.Само че ние няма как да ги чуем дори и със слушалки. Но да ти кажа не бих се сетила да сес лушам за такова нещо... Joy
Мария - относно стерилната урина, сутринта се дава с първото пишкане. Измиваш си хубаво гинеталиите, пишкаш малко отвън и след това в тези специалните шишенца.Без да си пипала вътре шишето или капачката му. На мен ми ги дава док, но ги имаи в аптеките.
Хубав ден от мен.

# 194
Здравейте, мамчета! Честито на всички, които имат рожденни дни!  bouquet
marieta8225, аз също съм с проблеми с щитовидната жлеза (аз обаче имам базедова болест). Консултирах се с няколко ендокринолога какво да правя, когато разбрах, че съм бременна. Съветът ми е да потърсиш и друго мнение (задължително и това на проследяващия те гинеколог) и да пиеш лекарствата, които са ти изписали, но най-важното - проследявай хормоните често (аз ги следя всеки месец). Успех   bouquet
maria.krumova, стерилна урина трябва да се взема от първата сутрешна урина, след като си вземеш душ, без да се забърсваш с кърпа и се взема средната порция (не първата), т.е. пишкаш първо малко, после в чашката Simple Smile И трябва да се предаде в лабораторията възможно най-бързо (до час-час и половина).

Общи условия

Активация на акаунт