Отговори
# 195
!
Имам един въпрос към мамите които използват шишета - с какъв препарат миете шишетата?

Привет!Ползвам на Лавена-Бочко,специален препарат за измиване на бебешки съдове.

# 196
tiliata, честит рожден ден!желая ти здраве, късмет, щастливи детски усмивки и приятелско рамо което да е винаги до теб!

Минолтичка, задължително да разправяш за тези лекции. За кърменето ли са?

лекцията беше изключително интересна.
нещата който ме вълнуваха  мен е за
намаляването на лактацията. Това което ми казаха беше бебето да се слага при всяко безпокойство, дори и да се стигне до 20  "хранения" на ден това само ще стимулира гърдите да произвеждат повече мляко. Както и да се дава гърда на бебето когато плаче а не ЧАЙ ВОДА ИЛИ БИБА.  Днес пробвам цял ден така както те ми казаха, но да призная честно  е малко изнервящо ако не си свикнал. Успокояващото е че се свиква /според ЛЛЛ/
 кърмаческа стачка - това ми се случи когато баткото беше на 2 месеца и 15 дена. Категорично отказа да се храни от гърда и след много безуспешни опити /поне два дена/ и липсата на подкрепа на роднините /да не се мъчи детето/ минахме на АМ. В случая това се предотваратява, когато детето се храни сънено и на затъмнено. 
Помпата - да се ползва само за да се облекчи гърдата, за другото си имаме бебе  breastfeeding
В общи се засегнаха всички въпроси от проблем с запушени канали, разранени зърна, хлътнали зърна - техники за кърмене  на близначета, до проблемите с по големите деца,  каде да спи бебето когато майката кърми, за ролята на бащата, бабите, подкрепата и тн и тн . Питайте защото незнам какво може да ви интересува.  kaffeetrmker_2

# 197
tiliata, честит рожден ден!   ura Много късмет, щастливи мигове с любимите ти хора и едно безкрайно море от любов!

Благодаря ви много за споделеното относно пъпчиците на бебоците ви   bouquet

Моето мъниче се загледа в играчката си в мига, в който я монтирахме на леглото му. Беше само на 11 дни и аз си помислих, че си внушавам. Извиках и таткото да си каже и той мнението и той потвърди. Каза: "Повече от очевидно е, че проследява с поглед едно от мечетата и като отмине (тя се върти) той връща погледа си и "захапва" следващата". Аз останах лека казано учудена, защото мислех, че е рано още да се заглежда, но колкото пъти след това пусках играчката реакцията на бебо си остана същата  newsm78

# 198
Преди малко се върнахме от разходка в зоологическата градина с Глъм и двете и прекрасни дъщерички  Heart Eyes. Много съм доволна и определено ще повторим. Мога да се похваля, че вече и двете не сме "девствени" в кърменето на вън  Party. Е гледаха ни малко странно, ама на кого му пука  Mr. Green. Най-тъпото беше, когато минаха няколко жени покрай нас, на различна възраст с деца и бебе на ръце и буквално се възмутиха и определено коментара след това не беше в добрия тон, но бяха далеч и не можах да чуя  #Cussing out, но и на това не отдавам значени, на който не му харесва да не гледа  Crazy.

Честит рожден ден Тилиата!!! Пожелаваме ти много здраве, щастие и любов!!!

# 199
  • о`майна лунна нощ е
tiliata - честит празник и от нас!   bouquet Много усмивки и най-вече здраве за теб и близките ти!

За кърменето навън ми знаете мнението - който се срамува, да не ме гледа. Аз скрупули и задръжки за това нямам.

# 200
Мадленка - абе какви са тия хора бе, не мога да ги разбера. Да коментират и то че си храниш детето по най-добрия начин Това е върха. При нас в Свищов е така, всеки те гледа и те обсъжда и няма майки, който кърмят навън. Аз съм се престрашавала няколко пъти, ама щото все е нямало как да се прибера толкова бързо, иначе се прибирам за всяко ядене. Това трябва да се промени, хората трябва да се радват на тази гледка, ама те не, да изкоментират злобно.
Уф че се ядосах #Cussing out
Важното е ние да не им обръщаме внимания Peace

# 201
Може би се дразнят на това че кърмим защото  завиждат Simple Smile))))))) 

# 202
  • Sofia
Днес за първи път направихме разходка  в Борисовата градина, след като кандардисахме таткото да натовари количката в колата, което наистина не е лека задача. Обаче отнякъде бумтеше някакво подобие на музика и главата ме заболя.

За кърменето на открито. Преди години с една приятелка ходихме на разходка близо до дома й по едни полета. Бебето й беше доста голямо, по пътя се разрева и тя го сложи на гърдата си. ТОва ми се стори ужасно противно  Sick Изобщо кърменето ми се виждаше чуждо и ако бях видяла някой да си кърми бебето навън, щях да се възмутя  ooooh! Ама така е, като не си минал през това. Сега не виждам нищо странно. Все пак си храниш бебето, няма гладно да стои, защото на някой нещо не му харесва. Аз нали не кърмя и нямам честта да го правя навън. Но преди време нещо бебо се разциври насред улицата, явно внезапно огладнял. Едвам достигнахме до една градинка и дадох гърда. Хич не се смутих  Party Кърмете си навън, пък хич не си правете труда да вдигате глава на нечии коментари  Peace

# 203
Нямам време да пиша, сега ама се възмутих!Ма не ви ли е срам да си храните децата по улиците!? Mr. Green
Айде моля ви се!Вземайте пример от мен-аз снощи накърмих Рая в един пълен ресторант! Crazy

# 204
.... Имам и още питания - за чая на Хип, колко време и по колко наистина може да се пие? Мадленка казваше литър...
И нали няма проблем да се цедя в едно шишенце цял ден, държа го в хладилника в паузите?
Вече ме хваща срам, имам чувството, че само аз питам по толкова  Embarassed
Недей така, няма от какво да те е срам, нали затова сме тук да споделяме и да се учим една от друга! Аз имам същите въпроси, притеснения и терзания... Embarassed
За чая на Hipp и аз същото попитах...
За кърмата бях чела,че не било добре да се смесва кърма от различните пъти, когато се цедиш през деня...незнам newsm78 А за съхранението в хладилника знам,че не трябва да се държи шишето на врата, а колкото може по-навътре Peace

Чая на Хип е супер пих го 1 седмица и съм много доволна. Сега ще се зареждам с още  Mr. Green Българския вариант - Лактогенон (не съм сигурна за името) не го намерих никъде ако го има някъде в софия да кажат мамите дето са го намирали плс  Praynig (КайРен беше споменала че го намира )

За кърмата и аз не я смесвам. Ползвам 2 шишета само, че се цедя само 2-3 пъти на ден и ми стигат  Peace Цедя се след всяко хранене и има ефект явно кърмата му стига. А днес сутринта ми се спеше много и ме домързя да се изцедя и за следобедното хранене се притесних че нямам резерва, но слава богу си хапна доволно и си заспинка  Party ето вече 3 часа спи (като бодърства 3 часа преди това и повреме на разходката из двора). Нали 3-4 часа бъден е нормално и после 3-4 часа сън, а ако сме се прехранили и до 5-5 и половина часа сън стигаме  #Crazy

Благодаря за съветите на Айла за даването и на двете гърди  Hug Hug Hug Сега процедираме така и сме супер, ако не стигне давам изцедентата кърма и си заспиваме почти веднага. Днес дори не се наложи да додавам (явно кърмата ми се е увеличила  Mr. Green много съм щастлива) Мъника си хапва и си заспива за 10 минути като се е нахранил добре, иначе реве та се къса  newsm45. А ако сме сменили памперса и сме се нахранили добре, но все още ревем и се напъваме и се мъчим, значи са колики - следователно давам чайчето от копър и сме муцка - за сега се успокоява  Peace и си заспива много бързо.

Благодаря на КайРен  Hug Hug Hug за гушкането и носенето на ръце - гушкаме си се, носим се на ръце, спинкаме си един до друг даже след кърмене легнали Hug абе с една дума вече не ми е толкова зор приспиването Wink Много ме кефи яде си, будува си малко и после си заспива като пич  Mr. Green и мама има време да си доспи и да свърши това онова  Whistling

Благодаря на Дендри че ни добави в колажа  Hug bouquet. Станал е прекрасен с толкова много бебета все карасавци и красавици  Mr. Green Как може майските (и юнски  Mr. Green) бебета да са толкова сладки  Hug сигурно защото приличат на готините си мамчета  smile3534

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 21:49 от Galia1982

# 205
  • София
  Лято! незнам въпроса ти във връзка с изцеждането какъв е точно. Това което знам е че ако ще го замразяваш от банката за майчина кърма препоръчват това което си изцедила веднага да го замразиш и всяка следваща порция просто да се долива отгоре, като максимум четири пъти имат изискване да се отваря контейнерчето за да се долива. Много е важно  да се замрази колкото се може по-скоро след изцеждането. Ако обаче само събираш известно количество и няма да го замразяваш няма проблем да стои в хладилника и няколко дни.

# 206
  • гр.Стара Загора
Galia1982 и априлчетата са ни сладки  Heart Eyes

# 207
Galia1982 и априлчетата са ни сладки  Heart Eyes

Така си е  Peace Mr. Green, а и майките им също Crazy

# 208
Добра вечер от мен и бебе Жожо!
Дендри и мен ме пиши за Южния за срещата .аз съм всеки ден там,който иска може да се уговорим за сещичка,драснете на лични.
Честито на всички празнуващи,да сте живи и здрави.
leka ve4er zasega  Hug
П.П.Дени може ли да добавиш и жожо в колажа,който е невероятен,благодаряяяяяяяяя

# 209
Ето най сетне успях да кача снимки и в на малката албумчето, за да мога да ви покажа и моите слънчица Heart Eyes
Ето ги и тях - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=394042

Общи условия

Активация на акаунт