Отговори
# 75
Цитат
Аз в момента влизам в лактационна криза и храня на два часа и половина.

KayRenn, аз по принцип храня на 21/2 часа, а често и на 2 или 1 и 1/2. Само нощем прави пауза от 3 часа -една от 9 до 12, после пак се буди през 2 часа гладееен. Всъщност най често се буди от напъни да се изака и после се сеща и че е гладен.

Не знам какво да мисля и какво ме чака, щото засега си мисля, че имам мляко - само късно следобед е по-малко а той е уморен и суче по 2 часа с прекъсвания за събуждане. Ако сега яде на 2 часа, не ми се мисли в лактационна криза как ще е.

Не знам защо обаче огладнява толкова бързо. Тази нощ чде в 12, после в 3.30 и след това се събуди след час - 4.30 с рев от колики, но като го успокоих и му мина не заспа, изплю биберона (с него го успокоявам) и пак поиска хищно да яде.

Кога може да се очаква да започне да прави по-големи паузи?

# 76
  • о`майна лунна нощ е
От много време съм забравила какво е да спиш поне два-три часа без прекъсване. Размазвам се просто, но не мога и да си помисля, да оставя дребната да реве до разхълцване посред нощ и да не я нахраня.
Режим трудно може да се каже, че имаме. Средно на 2-2,30 ч. се кърмим. Няма ден, няма нощ.

# 77
  • София
maeva, Дикси, или не гледате Аптамил-а, или нещо се бъркате. Там за седмиците, в които са вашите бебчовци, пише по 90мл вода и 3 лъжички, щом твърдите, че давате 120, значи не гледате месеците  Crazy Както и да е, очевидното в Аптамил е, че на всеки 30мл се слага по една лъжичка. Така че katrrinka  според бебчо си избираш 30 60 90 120 и слагаш съответно 1/2/3/4 лъжички. Между другото, понякога слагам 5 до 10 мл повече, защото ако сложа точно е по-гъсто и едва излиза през дупката на шишето и той мрънка и се отказва.

Вече се притеснявам, ставам все по-неадекватна. Тази нощ знам че съм го хранила поне 2 пъти и веднъж сутринта, но нямам спомен от нищо ooooh! Дали е само от недоспиването, дали е възможно да има друго, което мога да оправя? Почти нямам апетит и ям веднъж дневно и то по малко, но яденето да ми влияе така досега не ми се е случвало.. Започвам да се притеснявам не за друго, ами кой знае някоя нощ какво ще дам на малкия вместо АМ или вместо кърма от хладилника, или с каква температура Crazy Досега не ми се беше случвало да не помня какви съм ги вършила, а не помня нито едно от храненията!  #Crazy

Оо, момичета, ще ходим на Spirit of Bourgas това лято май пак! Сигурно ще минем през Варна, оставяме малкия на нашите за 2 дни, къмпинг на плажа в Бургас  и после обратно Варна Grinning

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 10:21 от bebZz

# 78
  • Plovdiv
Минолточка честита годишнина бъди жива и здрава и много обичана   bouquet. Пловдивски мами какво става ние няма ли да спретнем една срещичка на нашите бебеоци? Слънчев ден на всички.

# 79
Добър ден.
минавам бързо да видя какво става защото вече съвсем изнемогвам.  Embarassed малкия  колкото по-голям става толкова повече грижи изисква . напоследък само реве от проклетите сополи и едвам го удържам на 2 часа да яде и почти не спи. незнам какво става, а уж не беше лош  Tired
честит рожден ден на Плами на патерички  newsm67
 nbirthday Минолточка . Всичко най-хубаво ви желая момичета  Hug

# 80
  • Стара Загора
Дендри благодаря за темичката и колажчето  страхотни са  Hug Hug Hug абе искам да те питам за храните които не трябва да ядем докато кърмим нали беше пуснала едно сайтче,ами отварям го но ми излизат няколко храни.....а виждам,че коментирате,че са доста......как мога да ги видя всички забранени  Blush аз от толкова неща се лишавам,ям предимно плодове и зеленчуци и сладолед всеко ден Heart Eyes.....Целувки и се връщам да чета назад.......... lovekiss

# 81
Добро утро.
Ние снощи ходихме на консултация, Рая е качила 1500гр от изписването и вече е 4650гр и е пораснала 6 см - сега е 56см. Биха и втората хепатитна ваксина , държа се мъжки ама като се прибрахме удари един рев до 23:30 с нищо не успях да я успокоя , какво стана така и не знам  newsm78 .

Ние утре отиваме за десетина дни във Видин при нашите и това ще ни е почивката .

Минолтичка честит рожден ден ! Добре дошла в клуба на 30-годишните  Crazy

# 82
Честити юбилей Минолтичка  nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday
Пожелаваме ти много здраве, щастие и късмет  newsm67 newsm67 newsm67
Здравейте момичета, аз май също съм в лактационна криза  Thinking. От неделя се кърмим от двете гърди, защото само от едната не ни стига. Вчера нещата уж се нормализираха, но сега пак ми се струва, че не са много пълни гърдите. Като цяло се справих с много течности, диня, лактационния чай на Хип-по 1л на ден и пълноценна храна. Така че момичета не се отказвайте, а пробвайте всичко възможно  Hug. Това от мен за сега, отивам да оправям багажа и изчезваме на разходка, че вече са ме хванали лудите  Crazy, дано само не завали скоро  Praynig

# 83
Честито Минолтичка. Много здраве, щастие и радости в живота.  30 г. е една страхотна възраст и съм сигурна, че след тази възраст жените изживяват най-страхотните си и изпълнени със самочувствие години. Много да се веселиш на хубавия си юбилей. Tada

# 84
  • Пловдив
Момичета , помагайте ... Имам някаква зверска болка в гърдите и нищо не помага. Значи , първо имам рана на лявата гърда от неправилното ми поставяне детето да суче. Един ден само я цедих и давах от шишето , когато беше нейния ред. Обаче явно е , че не мога да цедя много и още вечерта бях с 38.4 темп. Боли , не боли дадох му от нея да суче , пих течен аналгин и парацетамол и за два часа се оправих. Обаче още ме болят самите гърди . Купих си такъв бабешки сутиен с дантелките и само плат , но и него не мога да търпя. А ако не го слагам през нощта с подплънките , става мазало в леглото ми от изтекла кърма. Казват ми хората , че съм направила мастит. Ама нямам никакви бучки , като изстисквам тече от много места и то по много. Ей сега само от лявата за 3мин изцедих 50мл.
Кажете ми какви точно са признаците за този мастит . И на какъв доктор трябва да отида , при личната или ...
А и малкия е с някакъв запек вече почти трети ден. Снощи и тази сутрин му помогнах с термометъра и веднага се успокои милото. А преди това беше кошмар - суче уж , ама се дърпа назад заедно със зърното , рита с крачета и то точно в операцията , маха с ръцете и ме драска по гърдите.
Изобщо при нас е лудница. Сега изядох една круша , дано му помогне.
От друга страна в понеделник , когато вдигнах температурата , имах и ужасно разстройство. А той получи запек ... Не би ли трябвало да му го предам с кърмата или ...

Е пооплаках ви се . Давайте акъл , че ще лудна вече ...

# 85
Момичета при мен започват течове от гърдите когато си хапна сериозно количество череши ,така че който ги обича може да разнообразява - диня и черешки  Crazy
иначе аз си хапвам почти всичко и не се оплаквам - по мое мнение колкото повече си хапваш толкова повече млекце има  bowuu
Mirayes  според мен трява да се консултираш с личната и тя съответно да те изпрати при подходящия специалист, ако не може да ти помогне

# 86
Да почерпя за втората ни месечинка на бебе Катерина.

Колажа е страхотен  Peace

# 87
Мирайес пробвай с топли компреси преди хранене и студени след , но най-добре е да те види мамолог.

Сиска ти като извеждаш Мина само по чорапки мажеш ли я с някакъв слънцезащитен крем? Щото лекарката вчера ми каза да я държа на слънце заради витамин Д ама и да я мажа с крем . То така не се ли обезмисля  newsm78

# 88
maeva, Дикси, или не гледате Аптамил-а, или нещо се бъркате. Там за седмиците, в които са вашите бебчовци, пише по 90мл вода и 3 лъжички, щом твърдите, че давате 120, значи не гледате месеците  Crazy Както и да е, очевидното в Аптамил е, че на всеки 30мл се слага по една лъжичка. Така че katrrinka  според бебчо си избираш 30 60 90 120 и слагаш съответно 1/2/3/4 лъжички.
bebZz,точно така е,2месеца-120мл.=4мер.л.,още ги нямаме навършени,но като се има впредвид,че се роди 4.300гр.  Crazy ..още в болницата хапваше повечко.
Както и да е,според мен дечицата сами си показват дали им е достатъчно или не.

Минолтичка,честит юбилей!!!

Моя мишок,снощи беше адски неспокоен,събуждаше се през 20мин.,дали му беше топло... newsm78 То беше един задух...
Сега спи....пу,пу,...да видим довечера как ще е...

# 89
  • София
Майчета, привет  Simple Smile И аз съм майска мама - на 04.05. се отчетох с бебе Светлин, който вече гони 5 килца и половина Heart Eyes
Чета ви тука регулярно, въпреки че не пиша и оставам с впечатлението, че едва ли не по цял ден сте по градинките?
Ама как успявате да го правите това нещо? Кърмене, приспиване? Аз едва успявам за около час - час и половина максимум да го изведа привечер, толкова изтрайва преди да ревне безутешно и аз в паника и на бърз ход - беж към вкъщи.
Виновно ми е, че е лятно бебе, а не прекарваме достатъчно време навън.
Ама наистина немога да си представя как е възможно да стане това, при положение, че той е само на кърма средно на около 3 часа (пробвах 2 пъти да кърмя в парка, ама е АДСКИ неудобно), после заспиването не е лесна работа - най-често заспива на гърда (и не само), но иска реакции и действия от моя страна, които не мога да си представя на публично място.. После спи крехко и ако се събуди всичко отначало...
Та вие как ги координирате тези дълги разходки?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт