Отговори
# 90
  • София/Варна
KayRenn, как се държи твоето бебче?
Ами държи се както повечето от бебетата, от които се оплаквате тук - докато суче се сърди и дърпа, ако няма много мляко; пуска гърдата, пак я захапва, ближе я, ръмжи напъва се, след 3-4 минути мрънкяне пак търси гърда и така. Ама нали ми е второ и не си го слагам толкова на сърце Wink, смятам го за нормално поведение на новородено.

tiliata, браво отлично се справяш. За паузите - зависи си от бебето, но обикновено, при повечето бебета, това настъпва в края на вторият месец, началото на третия.

Бейлис, и при нас до преди 2-3дни беше така режима, но от няколко дни насам започна да пропуска храненето в полунощ. Малко търпение и ще можеш да се понаспиваш Simple Smile.

marsia, преди да храниш бебето, изчисти му нослето с физиологичен разтвор и бебешки тампончета за уши, така поне в началото, когато суче най-активно, ще му е по леко.

Mirayes, не се бави, а потърси лекар - може да идеш и при личния, който да ти даде направление за специалист, или направо при мамолог. Внимавай какво ти изписват, на всички обясни, че кърмиш и желаеш да продължиш да кърмиш, за да ти предпишат съответното лечение. Аз лично предполагам, че през разраненото място е влязла инфекция, която се е развила. При този тип инфекции се предписва антибиотик (съвместим с кърменето), който се пие близо 2 седмици.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 14:14 от KayRenn

# 91
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА МОМИЧЕТА!   smile3525

Mirayes беж при лекарите! не отлагай , аз така си докарах големи проблеми с баткото.

Stelfy - нащите съкровища също мъркат понякога по време на разходка, но това не е повод да тичаме към дома. Аз лично ако знам че е папал, не е сервирал златото и примерно му е топло или го мъчат колики.. просто се разхождам насам натам и той заспива. ако се наложи давам гърда или преобувам - навън.

# 92
  • София/Варна
Честит рожден ден, MINOLTICHKA!

# 93
  • Велико Търново
Ама как успявате да го правите това нещо? Кърмене, приспиване? Аз едва успявам за около час - час и половина максимум да го изведа привечер, толкова изтрайва преди да ревне безутешно и аз в паника и на бърз ход - беж към вкъщи.
Виновно ми е, че е лятно бебе, а не прекарваме достатъчно време навън.
Ама наистина немога да си представя как е възможно да стане това, при положение, че той е само на кърма средно на около 3 часа (пробвах 2 пъти да кърмя в парка, ама е АДСКИ неудобно), после заспиването не е лесна работа - най-често заспива на гърда (и не само), но иска реакции и действия от моя страна, които не мога да си представя на публично място.. После спи крехко и ако се събуди всичко отначало...
Та вие как ги координирате тези дълги разходки?? newsm78

Аз съм вън от 9.30-13.00 и от 18.00-20.00 всеки божи ден,освен,ако не вали порой.За мен кърменето вън не е проблем със сутиен за кърмачки и подходящи дрехи.Вчера кърмихме с Аркси в пицарията.Същност за мен няма значение мястото,нито хората от които съм заобиколена.
Като се насуче Мина просто я слагам в количката и тя или спи или се гледа."Крехко" не може да спи,защото няма кой да и пази тишина.Спи на пусната перялна,прахосмукачка,сешоар,крясъци на тригодишни хуни,абе калена е в боя Mr. Green

Slavaa,тя с чорапи дори е рядко,обикновено е с боси крака и с нищо не я мажа.Педиатърката ми изписа A-derma синята,но не съм я купувала.

Гери,давай зъмразена кърма.Срока на съхранение във фризер е 6 месеца.

МИНОЛТА,ДОБРЕ ДОШЛА В КЛУБА НА 30+!ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ И ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО!ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

# 94
  • София
Пиша с един сърдитко на ръце, та ще ме извините, ако нещо.
Минолтичка,  nbirthday Много здраве и щастие!
Ние определено сме в криза, сега има-няма 2 часа изтрая и пак рев и зяпа с уста. Чакам да се поукроти и ще бягаме до аптеката за чайове. Българският също става, нали, ако няма Хип? Казаха ми и за бирена мая... Благородно завиждам на преодолелите това чудо, и на невпрягащите се  Simple Smile - аз хич не си помагам с тоя стрес, в който съм изпаднала.

# 95
  • София/Варна
лято, взимай българския без да се замисляш - Хип-овския и на малкото му пръстче не мож' стъпа Simple Smile. Аз само дебна да намеря от българския, че в аптеките около нас нЕма.

# 96
Stelfy аз също се притеснявам да кърмя навън и затова процедирам по следния начин- излизам веднага след хранене,като предварително детето е преоблечено за разходка и така не губя време.разхождаме се около 2 4аса и нещо  и като дойде време за папане  бавно се отправям към вкъщи и ако бебчо спинка стоя с него на една пейка пред блока а като се събуди се прибираме да се храним. по този начин ако е хубаво времето сме 2 пъти на ден навън.

# 97

П.С Катринка и аз съм от ДОбрич и мисля,ако ни се размине Гърцията Септември, да отида при нашите за седмица, и това да ни е морето:)) Тъкмо ще имам и детегледачи на разположение:))

Може и да се засечем, ще се обадя като затръгваме натам. Simple Smile Пъстроочка също е от там и си живее там, което ми напомня, че от много време не съм я засичала по форума... Simple Smile

Минолтичка - Честит Рожден Ден! Simple Smile Бъди щастлива, здрава и много обичана жена и майка!

geribg - за замразяването, ако е за един ден просто сложи в хладилника, не в камерата. Може директно в шише или малки буркани от пюре. Аз съм ползвала без проблем мляко от хладилника на 6 дена. Проблема със замразяването е, че после трябва 12 часа в хладилник да се размразява...
И още нещо - ако е замразяване по-добре в стъкло. Ако просто поставяш в хладилник - пластмаса. Ако смяташ да не ти е за първи път си купи контейнерчета - много са удобни. Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 15:38 от katrrinka

# 98
Честит Рожден Ден Минолтичка. Жива, здрава, мнооого щастлива и обичана да си  nbirthday newsm38

Stelfy това все едно аз съм го писала, точно такава е ситуацията и при нас. Хич не обича разходките, ако само мрънкаше щях да търпя докато се измори и заспи ама той направо си реве как да го оставя и бегом и аз към къщи. Голяма мъка с това излизане - дано се променят  Peace

# 99
  • София
Marsia, това което правиш, прилича на каквото и аз правя Peace С тая разлика че аз съм на 20 мин. пеша от градинката, в комбинация с факта, че той на 40тата минута навън се събужда и се разплаква. Аз го взимам на ръце и той млъква, обаче скоро и това престава да действа, щото като будува иска по-често да яде та респективно почва да плаче за ядене, а този плач е неутешим и сериозно гръмогласен:lol: И малко става така, че таман сме стигнали до градината и то станало време да си ходиме Cry И в комбинация с хипер трудностите за сваляне на тежък кош с тежко бебе в една ръка от 3тия етаж по стълбите + досглобяване към шасито и разместване на съседската количка в общото помещение на кооперацията съвсем ми бастисва разходките Confused Но най-вече храненето и приспиването навън е проблема де, ще видим как ще го решаваме Wink По чужбината хората са направили едни стаички за кърмене - nursery rooms - навсякъде ги има, точно за да не изникват ситуации такива, ама дали ще доживеем? ooooh!

А по този въпрос:
минавам бързо да видя какво става защото вече съвсем изнемогвам.  Embarassed малкия  колкото по-голям става толкова повече грижи изисква . напоследък само реве от проклетите сополи и едвам го удържам на 2 часа да яде и почти не спи. незнам какво става, а уж не беше лош  Tired
Само Nose Frida му е майката: http://family-bg.com/prX_2014.htm С това няма шанс да не можеш да му издухаш (изсмучеш по-точно Sunglasses ) носа!! Велико е!

Mirayes,
Момичета , помагайте ... Имам някаква зверска болка в гърдите и нищо не помага. Значи , първо имам рана на лявата гърда от неправилното ми поставяне детето да суче. Един ден само я цедих и давах от шишето , когато беше нейния ред. Обаче явно е , че не мога да цедя много и още вечерта бях с 38.4 темп. Боли , не боли дадох му от нея да суче , пих течен аналгин и парацетамол и за два часа се оправих. Обаче още ме болят самите гърди . Купих си такъв бабешки сутиен с дантелките и само плат , но и него не мога да търпя. А ако не го слагам през нощта с подплънките , става мазало в леглото ми от изтекла кърма. Казват ми хората , че съм направила мастит. Ама нямам никакви бучки , като изстисквам тече от много места и то по много. Ей сега само от лявата за 3мин изцедих 50мл.
най-добре пусни тема в кърмаческия форум - много са отзивчиви там, или потърси в библиотеката пак на този форум или направо се обади на Консултативния кабинет по кърмене към Майчин дом (0896 418 488) - ще дойдат да тепрегледат директно у вас! Смея да твърдя, че точно една консултантка от там страшно ама страшно много ми помогна в началото като имах проблеми с кърменето и благодарения на нея нещата тръгнаха!

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 16:26 от Stelfy

# 100
Здравейте момичета, преди малко се прибрахме от консултацията. Да се отчета Диана е наддала 910 гр. и е порастнала с 4 см през втория си месец и сега е 5510 гр. и 58 см. Сложиха пентаксима, поплака си детето малко и после хайде в морската, та чак до сега. Доки каза, че може да има реакция от ваксината до 72 часа, дано всичко е наред, че утре ще ходим на вилата да празнуваме рождения ден на нашия батко.

# 101
Mirayes, при мастит гърдата е зачервена, топла и болезнена.
Отиди на мамолог. Ще ти изпише АБ.
Ако е мастит, де.

# 102
  • Пловдив
Mirayes, при мастит гърдата е зачервена, топла и болезнена.
Отиди на мамолог. Ще ти изпише АБ.
Ако е мастит, де.

Благодаря ви за отговорите , момичета  Hug
Не , нямам никакво зачервяване и на пипане си е студена като другата.
До одеве  му давах да яде и от двете , не само от дясната и болката понамаля , но като почна да се пълни пак ме наболява. Явно й е много кърмата на цицката и така ...

# 103
.... Ама нямам никакви бучки , като изстисквам тече от много места и то по много. Ей сега само от лявата за 3мин изцедих 50мл.

Леле, пак съм в шаш  Shocked Ама как така тече от няколко места? При мен от едната гърда тече от две, а от другата само от едно място. И за да изцедя около 100 мл ми трябват 40 мин. Казвайте как да пусна и другите каналчета в употреба.

Честито на Минолтичка!

И аз едвам се окатвам с излизането. Следобяд ходим да вземем баткото от градина и тогава си правим разходката. Сутрин съм излизала само един два пъти. Въобще не мога да стигна. Малкият или яде, или реве и го мъкна постоянно. Даже не успявам и да се изцедя. Онзи ден го закъсах съвсем и както се цедих в 9 сутринта, после чак в 18 ч. Гърдите ми щяха да се пръснат, а дребният вие и не ще малко да ги поизсмуче. Общо взето ми е все в ръцете.
Спи по-дълго само около обяд, все едно е голямо дете. През останалото време ми дреме в ръцете и щом го оставя почва да се дере. Какво ти излизане, аз понякога успявам чак на обяд да се среша   Embarassed Всичкото готвене и чистене го върша вечер, като си дойде таткото.

Нещо ми се губят редовни в писането мами. Идар, Мийка, Платина...

# 104
  • София
Честит рожден ден нА Минолтичка! newsm59
Моят Любомир днес става на 1 месец, черпя  ви и аз.Честито и на бебка на  мама  Глъм! cook Wine Glass beer3
Утре сме на консултация, та да видим какви сме ги свършили.
О,Лианка и ти  участваш мила в някъкъв филм ooooh!.
Mirayes оправяй се бързо Hug.
Браво на всички добре пораснали бебоци! Mr. Green
Ехххххх, и аз искам на моренце.Ама ще го  видя през крив макарон. WhistlingМисля поне на Тетевен да отидем през август, септември при свеки, а може и 2-3 дни на  някой друг балкан и аз като  Валчето Crazy

Общи условия

Активация на акаунт