Отговори
# 105
Честит рожден ден Минолтичка - добре дошла в нашия клуб на 30 годишните!  Simple Smile Много е хубаво в него  Grinning  Да си много щастлива и обичана!
Да ви се похваля за консултацията - Ева тежи вече 4800 за 42 дена е наддала 1600, и сме пораснали с 3 см
Милата нещо много рева до преди малко - незнам от ваксината ли е ефект въпреки че и е бита в 12 часа или има колики но досега не е ревала така. Дадох и Еспумизан и май малко се поуспокои вече.

# 106
Здравейте, мили момичета. Вече втора тема сте започнали, а аз едва смогвам поне да чета на коя какво в последните десетина дни. Нанагорно ми идва - съвсем сама с малкия, и само таткото привечер помага , колкото да изкъпем Ванката. Но предполагам, че при повечето мами е същото положение, и със сигурност на никоя не е леко. Щом съм -16кг за 3 седмици, то ясно. Simple Smile
Ето за нас да споделя накратко: малкият смъкна към 240г след раждането, след което наддаде +400г и +4-5см /последно мерене - преди седмица/, в началото изобщо не искаше да суче, а сега просто обожава. Кърмя от всяка гърда последователно, но изглежда, не му стига - та все още додавам и по малко АМ /гледам да го откажа от този "прекрасен" навик от родилното, но постепенно, а не рязко; старая се да пропускам хранения с включено АМ/. Давам Вигантол сутрин по две капки. И Симплекс-а, много съм доволна от тези капки, почти нямаме колики, да чукна на дърво. Детенце ми е много спокойно и добричко, реве при повод, дано така и продължава. Това за нас, мисля. Много ми липсва общуването с вас. Няма ли някоя от Дружба, та поне наживо да се засечем с количките за по кафе някой ден.

# 107
Още веднъж благодаря за пожеланията!

Честито и на всички останали който имат повод да прануват.

Успех на тези с болките и течовете или запушванията... стискам палци..  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Аз отивам да празнувам!  bigdance2

# 108
Да ви питам - случва ли ви се както спокойно си суче бебето, изведнъж да започне да нервничи, да се блъска в тялото, да скимти, но не пуска гърдата. Винаги се стряскам, като го прави, макар че след секунди сама се успокоява, но пък и доста си боли, като не пуска зърното и се дърпа.
На мен ми се е случвало, според мен или иска да се оригне, аз я вдигам и чакам. При нас бебка яде по-лакомо и за това внимавам, ако ми даде знак, че иска да се оригне да действам, че после мн връща. Така освобождава място за още папане и не и тежи въздуха. Друга причина може да са коликите. Тази вечер точно така правеше и само се лигавеше с гърдата ми. Пуснах и сешоара и ... ооо тишина и спокойствие, заспа си. После се разбуди, взех я и сега спи върху мен.

Да ви питам : на вас спряха ли ви лохите? Вече минаха 40 и няколко дни, а аз още тека. До кога така? Адски досадно е. Аз цяла бременност се радвах, че не ползвам превръзки сега ми се върна тъпкано...Sad
Stelfy за разходките- винаги излизаме след хранене, предварително съм я облякла и сменила, яде и тръгваме.
Когато в парка огладнее, я храня навън. Нося кърмачешки сутиен, а отгоре или потник или блузка, вдигам ги и когато засуче я покривам с пелена, за да не ми се вижда гърдата, а и да не я грее слънцето. Предварително си приготвям тензухче, ако връща да я забърша или да си го сложа на рамото като дойде момента за оригването. КАто свърши с папкането я вдигам, поставям я върху гърдата, с която съм кърмила, придържам я с една ръка, а с другата си пускам дрехата. Заспи ли я слагам в количката, закачам си сутиена и продължаваме разходката. Така може да се случи да я храня 2-3 пъти навън. Ако приплаква се опитвам да я успя в количката. Не искам да я свиквам да заспива само на тихо, вкъщи спи на пуснат телевизор, не шепнем като заспи и така.

# 109
Stelfy и аз си мислех да взема аспиратор за малкия, но ми се струва че ще е доста неприятна процедурата с издърпването. ти ползвала ли си този 'уред'?
иначе и Дени плаче понякога навън, но ако го разхождам през цялото време от друсането си спинка . пробвай да го разхождаш, а не например да седиш в градинката. или просто се престраши да го накърмиш навън. лято е - детето трябва да е на чист въздух всеки ден  Hug

# 110
Аз отворих една биричка най -накрая и самотно си пийвам.Децата спят а аз изкарах един блажен ден без колики и доста спинкане в морската градина .Видях се с няколко приятели и си купих сутиен чашка F newsm09 (обаче малко се надцених и ще го сменя утре за E), една блузка , едно бяло панталонче, размер като за мощна кака и едно герданче с камъни.
Как ме домързя от бирката не е истна ... smile3503
Иначе "облизах" къщата и сега ми е кеф. newsm47

За кърменето и разхождането вън не е толкова страшно.Трябва веднъж да се престрашите и после е ок.
За варненските мами вече е ясно че сме лека артилерия. smile3506 Не се събрахме и това е. Аз скитам из морската с приятелки всеки ден а и често самичка с една готина книжка. Ближа едни сладоледи и само дебна бабичките да се разкарат от някоя сенчеста пейка та да седна да си чета.
Птичоричетата чуроликат, чуват се вълните зад гърба ми , идилия бебо спинка като котенце.
Като има колики обаче се носим , гушкаме, даваме си чайче или капки и като се успокои пак ляга в количката и продължаваме разходката. Като е гладен един тънък дълъг летен шал си нося покривам го и той папка. Хапвали сме и на кафетата пред ФК - то и в морската и пред бюреците , където ни застигне глада.Ние много, много режим нямаме , хапваме на 2- 2.5 часа .3 и повече часа интервал   само нощем могат да ни се случат. Хората се отнасят със симпатия и не зяпат идиотски.  
Така че смело и безразсъдно , както казва Сиска .
Пожелавам на Минолтичка да си изкара готино парти тази вечер. 30 години е суперска възраст. Аз поне се чувствам страхотно.
Много щастлива година и пожелавам .  Hug Hug Hug

Айде лека девойки , леле затварят ми се очите .Гуш на всички бодърставащи мами кърмачки  bombs :и мамите  адапте baby

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 23:56 от Felina

# 111
Гуш на всички бодърставащи мами кърмачки  Hug Hug Hug
Фелина, дискриминарана се почувствах нещо  Laughing
От майките адаптета съм  Mr. Green
Но прегръдка ще ти дам, от мен да мине  Hug

# 112
  • София/Варна
Кърмя от всяка гърда последователно, но изглежда, не му стига - та все още додавам и по малко АМ

При условие, че другата ти гърда е пълна, защо не я даваш, а ползваш АМ?

# 113
Дикси голямо съм се поправила - за мен  ,  разлика няма . Ставаш намирисваш съмнителен памперс. Миеш акита,преобуваш, джуркаш шишета  или кърмиш , дундуркаш и то станаааааа утре  smile3507
Абе да сме живи и здрави, малко остана до пенсия smile3532 ще издържим  Joy Joy Joy

# 114
Какво е това затишие всички ли спинкате ?
Мен нещо сън не ме лови тази вечер , мойте съкровища спинкат блаженно а аз  #Crazy . Какво ми става вместо да легна да си почивам аз се ровя в нета.

# 115
... Какво ми става вместо да легна да си почивам аз се ровя в нета.
Аслъ Simple Smile

# 116
 hahaha hahaha hahaha имало и други а добър вечер.

# 117
Добра да е
Хич не ме хваща сън като си помисля, че утре ще празнуваме РД на каката на заведение и ако е кофти времето, купонът ще се изнася вкъщи.
И едно въпросче, което трябва да задам в априлската тема, ама и вас да прослушам: По колко памперса/ пелени сменяте на ден? Че при нас днес рязко намаля бройката. Имате ли дни, в които малчовците нямат апетит?

# 118
Момичета сега гледам по CNN че Майкъл Джексън е получил сърдечен удар, изпаднал е в кома и е починал  newsm09

# 119
  • Велико Търново
Добро утро девойки!Надявам се,че всички сте се наспали Hug

a witch!ЧЕСТИТА ТИ РОЖДЕННИЧКА!ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

Да ли не сме от един регион Mr. Green

По колко памперса/ пелени сменяте на ден? Че при нас днес рязко намаля бройката. Имате ли дни, в които малчовците нямат апетит?

За "наакани" ли питаш-3-4 бр.Ама като цяло не знам -не ги броя Crazy

Момичета сега гледам по CNN че Майкъл Джексън е получил сърдечен удар, изпаднал е в кома и е починал  newsm09

Черни дни за световния шоубизнес след Фара Форест и Майкъл CryДа почиват в мир!

Днес с циганетата сме първо на маникюр/аз и голямото/ след това на детски РД,към 17 ще уважим за бързо още една девойка,която става на три и слез това живи и здрави пътуваме към Усоето PraynigПък къщата ми ще я чистя в другия живот.Следвам мъдрата приказка "Къща не прегръща" Mr. Green

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт