Отговори
# 210
  • София
Айла, благодаря за включването!  Hug Смяташ, че тези количества, които съм събирала по цял ден в хладилника, са негодни за употреба ли?
Галя, радвам се, че сте се оправили! Ти преваряваш ли водата, както пише на опаковката (ако имаш гранулирания)? И аз пак с моите питания - а колко дълго може да се пият такива чайове, надали с месеци?
Минолтичка, благодаря за споделеното! Ако си формулирам някакви въпроси, ще те питам!  Simple Smile
Ние днес бяхме до Метро, с помощта на бабата, която гледа малкия в промеждутъка. Уж за малко неща тръгнахме, а пак сума пари отидоха  Crazy
Я да си кажат тези, които се разхождат редовно в Борисовата, да можем да се познаем, ако се разминаваме по алеите! Simple Smile
П.П. Валчето, големи сладурани!!  Peace

# 211
  • Стара Загора
Мили май4ета моля помагайте......боли ме зъб мога ли да пия те4ен аналгин при условие 4е кърмя или дали мога да пия въобще нещо....много боли  Hug Hug Hug

# 212
  • София
Парацетамол е сигурно, че може. Аналгинът също мисля, че не е толкова страшно - еднократно, мисля, че съм чела за такива, които са пили. Но пробвай първо с парацетамол.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 00:08 от лято!

# 213
Galia1982 и априлчетата са ни сладки  Heart Eyes

Така си е  Peace Mr. Green, а и майките им също Crazy

smihesorry Леле Росита Валче колко съм застреляна  #2gunfire иде ми да се наругая едно хубаво #Cussing out Сори априлски майчета   bouquet  Embarassed Одеве писах набързо, че исках да се изкъпя преди банята на мъника и затова съм ви пропуснала  Confused Най-смирено моля за прошка  Embarassed и ДА естествено че всички бебенца са сладки  baby_neutral и на мартенската мама, и на априлските, майските и юнските мами Hug  Hug Hug, както и майките им  Wink

Иначе мъника се събуди в 23 изкъпахме го и от 23:30 до 0:30 си хапна милото и си заспинка сладурски  Hug напоследък не е заспивал толкова бързо и съм много щастлива  Party пу пу да не разваля магията  Mr. Green (е не мога да не си призная че не плака от колики но малко чайче копър и какпи оправиха нещата за бързо и сега душичката при като ейнджълче  Sleeping )

Хайде и аз ще спинкам че ми остават само 3 часа докато се събуди  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 01:37 от Galia1982

# 214
Айла, благодаря за включването!  Hug Смяташ, че тези количества, които съм събирала по цял ден в хладилника, са негодни за употреба ли?
Галя, радвам се, че сте се оправили! Ти преваряваш ли водата, както пише на опаковката (ако имаш гранулирания)? И аз пак с моите питания - а колко дълго може да се пият такива чайове, надали с месеци?
Минолтичка, благодаря за споделеното! Ако си формулирам някакви въпроси, ще те питам!  Simple Smile
Ние днес бяхме до Метро, с помощта на бабата, която гледа малкия в промеждутъка. Уж за малко неща тръгнахме, а пак сума пари отидоха  Crazy
Я да си кажат тези, които се разхождат редовно в Борисовата, да можем да се познаем, ако се разминаваме по алеите! Simple Smile
П.П. Валчето, големи сладурани!!  Peace

Лято скъпа, за кърмата дето я цедиш и държиш в хладилника (аз я държа на вратата) може да изкара 24 часа ако не я подгряваш, после изхвърляш. А тази дето  я замръзяваш - 3 месеца доколкото знам (то си беше написано по напред го видях, за размръзяването също беше обяснено) Според мен ако смесиш 2 шишенца с кърма изцедена преди по малко от 24 часа, но която вече е седяла в хладиника и е с еднаква температура не би трябвало да има проблем. Но ако цедиш прясна кърма в шише с вече изцедена кърма, която е седяла в хладилника незнам  newsm78 не мисля че е добре може да се пресече знам ли  Thinking все пак едната е студена другата "топла" ... Аз лично не ги смесвам а давам едно по едно шишетата с изцедена кърма (е то ми се случи само веднъж до сега де  Rolling Eyes)

За чая на Хип имах гранулирания. Преварявам една чаша в микровълновата и слагам 4 чаени лъжички както пише на опаковката  Peace (е преварявам е силно казано  Mr. Green просто завира водата и толкова Wink Харесва ми на вкус аз така си го пих и имаше ефект. Утре и ние ще ходим на Метро  Laughing да се позаредим и силно се надявам там да го има чайчето че не ми се ходи до някой бебешки магазин или специализирана аптека да го търся  Praynig, че досега с моя карък попадам все на аптеки дето го нямат Rolling Eyes А за продължителността на пиене нямам идея, но предполагам докато кърмиш ако го пиеш няма проблем newsm78 знам че някой го пият и преди да родят даже и после кърма колкото искаш  Crazy, така че споко няма да навреди все пак е билков  Peace

# 215
Добро утро момичета мили Hug Hug Hug
тази нощ моето момченце пропусна и двете нощнни хранения в  1 и в 4 часа и чак сега папа докато ви пиша.
Направо имам чувството че ще ми гръмнат гърдите.Такова облекчение като засука. А аз вместо да се наспя обикалям като ранен тигър около него да го пипна дали е добре и дали диша. Направо се притесних.
Атой човечеца си спинка просто. Чак ми залипсва да го гушна за толкова часове.
Ама хубаво беше - от 22.30 до 5.30 сън  smile3501
Сега дано и денят да е хубав на нас и на всички вас  Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 06:23 от Felina

# 216
  • гр.Стара Загора
Добро утро!
FelinKa много благодарско за хубавото кафе и бонуса към него   newsm10
Galia1982   Hug Hug Hug
***Val4eto*** много са ти сладки кукличките   love001
Евелин бебелин вчера е бодувала от 11.30ч. до 21.00ч. и аз очакавах че ще спи непробудно до сутринта но не стана номера събуди се в 03.30 да папка и сега в 07.00ч.Днес се очертава ден на много разходки 1stroller
Хубав ден ви желая!

# 217
  • София
  Не разбира се. Важат си останалите неща които и другите мами са писали. Просто споделям ако ще се замразява, кои е най-добрия начин да се процедира. На обучението ни обясниха, че колкото по-бързо се замрази, толкова повече качествата и се запазват.
  Ето в тази статия е добре описано как става съхраняването и размразяването на кърмата, както и сроковете - Указания за съхранение и третиране на изцедена кърма

# 218
  • София
Мили май4ета моля помагайте......боли ме зъб мога ли да пия те4ен аналгин при условие 4е кърмя или дали мога да пия въобще нещо....много боли  Hug Hug Hug
   Погледни тази статия - Зъболекарски процедури и кърмене

# 219
Здравейте МАЙчета!
Минавам от името на Идар да ви кажа, че те са добре, и не са ви забравили, просто нямат нет  Hug Бобо много е пораснал, може нови неща Heart Eyes Ето малко снимки на него, Идар и братовчеда Марти:

# 220
Незнам дали сте чели този материал "Сравнение между кърмата и адаптираното мляко"  http://www.biberonbg.com/info/sravnenie.htm   smile3521

Няма да си кърмя бебето навън ли?!?!?! #Cussing out Нека си говорят ,  както е казал Айнщайн "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен".  bowuu

# 221
MINOLTICHKA- Ето затова продължавам с тъпкането с храни и напитки за кърма последните дни и изобщо не се качвам на кантара[smilie=smile3520.gif], а пък после ще му мислим...  animal085 newsm39

# 222
Е,какво да правим отгава ние,дето не ни достига кърмата, независимо от ядене,пиене, изцеждане и т.н и се налага да дохранваме с Ам? Или майките, които поради заболяване им се налага да хранят изцяло с Ам децата си? Crossing Arms
 Да се гръмна ли или да чакам детето ми да развие болест на сърдечно-съдовата система или да има проблем с нервната система като порасне, да не говорим,че шансът мозъкът да бебето ми да не се равие е голям,заради липсата на т.н омега-3 кислеини в АМ? newsm78
Съгласна съм,че подобро от кърмата няма, аз и за това го кърмя доколкото и по колкото мога,но независимо от усилия и желание не става да е само на кърма Cry.....Мисля,че това постоянно натякване за кърмата и т.н поне мен не ме кара да се чувствам много добре, все едно някой всеки път да ми казва, че нещо не ми е наред, че не съм добра майка и т.н, щом не мога да изхраня детето си само с кърма...
Съжелявам за коментара,той си е само мой, не ангажирам никого с него, но реших да се чуе и др. страна, щото аз статия в защита на моите притеснения не упях да намеря...

# 223
  • София
JeenySJ, разбира се, че не си лоша майка, мила, сигурна съм, че всяка от нас прави възможно най-доброто за детето си! Освен храненето има и други важни неща за бебчето - да е обичано и обгрижвано, а това съм сигурна, че го правиш! А и щом успяваш по малко да го кърмиш - какво по-хубаво!  Hug
Айла, направо ти се възхищавам на търпението и желанието, с което се занимаваш  с всичките ни въпроси, при все че беше споделила, че и ти имаш някакви проблеми! Надявам се, че нещата са се наредили!
Галя, аз уцелих за Хип-ския чай още в първата аптека, където питах, и по-добре, защото вчера търсих в няколко други българския вариант, и нямаха никакъв  Crazy Накрая взех ей така, да пробвам, някакъв австрийски за кърмачки, та като изпия гранулирания, минавам на него.
Нашето Иванче пак започна да удължава паузите между храненията. Аз му казвам, че не трябва така, за да има мляко, ама той си знае неговото  Wink Само дето рано сутрин и до обяд го мъчат разни газове и пъшка и се върти... Дали му идва в повече млякото след голямата нощна пауза (около 5 часа сън + още поне час приспиване)...
Мамите, които са по-"печени" от мен и ходят нсам-натам с бебоците - как се придвижвате? Шофирате ли? Аз все още не съм мърдала с него никъде извън пешеходния ми периметър.

# 224
Е,какво да правим отгава ние,дето не ни достига кърмата, независимо от ядене,пиене, изцеждане и т.н и се налага да дохранваме с Ам? Или майките, които поради заболяване им се налага да хранят изцяло с Ам децата си? Crossing Arms
 Да се гръмна ли или да чакам детето ми да развие болест на сърдечно-съдовата система или да има проблем с нервната система като порасне, да не говорим,че шансът мозъкът да бебето ми да не се равие е голям,заради липсата на т.н омега-3 кислеини в АМ? newsm78
Съгласна съм,че подобро от кърмата няма, аз и за това го кърмя доколкото и по колкото мога,но независимо от усилия и желание не става да е само на кърма Cry.....Мисля,че това постоянно натякване за кърмата и т.н поне мен не ме кара да се чувствам много добре, все едно някой всеки път да ми казва, че нещо не ми е наред, че не съм добра майка и т.н, щом не мога да изхраня детето си само с кърма...
Съжелявам за коментара,той си е само мой, не ангажирам никого с него, но реших да се чуе и др. страна, щото аз статия в защита на моите притеснения не упях да намеря...

Недей да се косиш,мила, и аз комбинирам храненето, все пак детето ми трябва да се е наяло, независимо майка му в какво вярва и какво предпочита. Simple Smile Мисля, че не бива да ни тормозят такива неща чак толкова много.
Да споделя едно свое недоумение - втори ден вече бебчето ми връща по около 20-30млн след всяко хранене или пиене на вода, дали не го прехранвам? Преди не беше така. Не е на фонтан, а просто изтича струйка от устенцата му. И е много нервен, цял ден ми плака. Какво бихте ме посъветвали, момичета?

Общи условия

Активация на акаунт