СладоледеноРУСЕнска прохлада в ужасните жеги...

• 22 181
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
Майче, по-добре си го празнувайте на и след датата.  newsm78 Най-малкото няма логика да го правите заедно с кръщенето, след като фактически детенце не е станало още на годинка.  Thinking

# 151
  • Русе
Да се включа и аз по темата за кръщенето.
Ние го правихме миналата година на 29.06, един ден преди рождения  ден на щерката, та празнувахме два пъти и на 29 и на 30.06. Не знам дали съм суеверна , но и за мен не е редно р.д. да се празнува предварително.
Колкото до кръщенето, правихме го в в храма на центъра, но не в параклиса, а долу, макар и да мрънка малко бабката че кръщенетата се правели само отстрани в параклиса, че кой щял да смъкне казана и т.н., обаче и казахме че си плащаме и където решим ние- там.
Доволна съм, поп Илиян направи по различна церемония от обичайните,на които съм присъствала, около 30 мин, ама то и повече не е нужно, че малки деца на едно място повече от 30 мин. как ще ги озаптиш.Тази година присъствах на кръщенето на племенницата пак там,не бях много доволна, попчето беше от руската църква и претупа нещата, така че, зависи и от поповете, но пък всеки може да каже предварително при записването, кой поп да извърши ритуала. Бабките го записват в тетрадката и ако не е станало нещо фрапатно , обикновено желанието се изпълнява.
Джаста, и ние мислехме в началото да правим кръщенето в Басарбовския манастир, още повече че игумена там ни е приятел, но се отказахме, вярно е по-атрактивно, но е по-неудобно, особено  за много малки деца и за възрастни баби и дядовци, не виждам как щяха да ги изкачат тия стъпала догоре.

# 152
  • Русе
.Джаста, и ние мислехме в началото да правим кръщенето в Басарбовския манастир, още повече че игумена там ни е приятел, но се отказахме, вярно е по-атрактивно, но е по-неудобно, особено  за много малки деца и за възрастни баби и дядовци, не виждам как щяха да ги изкачат тия стъпала догоре.
Ами ние няма да имаме подобен проблем,защото гостите ще са малко,само семействата ни с най-близките роднини и трите "каки" първи братовчедки на Иси.Вече запазихме час.Благодаря за инфото на всички,беше ми много полезно. Hug

# 153
Хайде и аз да си кажа за кръщенето Simple Smile
Попа каза, че е на хубаво, когато съвпаднат 2 и повече кръщенета (не знам защо).
Била съм на две кръщенета в църквата в парка. И двата пъти беше различен ритуал. Зависи и от момента.
На 1-вото кръщене бяха и двата попа, беше по-тържествено, внесоха момченцето при Исус Христос (при олтара).
Бяха записали за 1 час две кръщенета по погрешка и се наложи да ги съчетаят.
Втория път беше само един поп. Някак по вяло, без представяне на мъжката рожба (моята в случая  Confused) на Исус. И такива неща.
Била съм и на Света Троица, но не ми беше интересно.

# 154
хм...как да го измисля не знам...хем жеги хем не ми се иска да събирам родата два пъти.....има време да помисля....

# 155
Здравейте, мами! Може ли да ми кажете къде в Русе има играчки на taftoys. Интересуваме по-точно това огледало http://taftoys.com/view.php?itemid=10785

Малко късничко се включвам по повод питането ти,но чак сега видях къде има такива играчки.Дано не ти е късно вече.Става въпрос за магазин "БЕБЕ ШОП ТОМ И ДЖЕРИ",в Родина е срещу У-ще"Олимпи Панов",такъв има и в чародейка в района на комплекса.
Точно такава играчка невидиях,но имаше други модели на същата фирма пак с огледалце кубче,а може и да ти доставят сигурно Peace
Дано съм била полезна

# 156
хм...как да го измисля не знам...хем жеги хем не ми се иска да събирам родата два пъти.....има време да помисля....

Ами и аз да ти предложа решение Simple Smile започвате на 15-ти и завършвате на 18-ти.  
Точно като по приказките три дни яли, пили и се веселили  1dating  cheers      bigdance2
Това разбира се в кръга на шегата, ами аз мисля (особено ако родата ти не е от Русе), че някои от тях ще се откажат от едното мероприятие. Така че сондирай мнение и при тях, да видиш кой кога ще може да дойде и тогава ще прецениш как да го направиш.

# 157
PS: да си пусна и аз едно питане Simple Smile
Можете ли да ме упътите от къде мога да купя Скрабъл (играта на думи) на български?

# 158
хехех Маги лесно е така отстрани 3 дни яли.... Wink
не определено ще мина с един масраф....най-вероятно на 22-ри ще направим кръщене, след това почерпка в заведение и който откъдето е  Laughing а на самата дата ще събера майките в квартала и ще си направим бебешко парти  baby_neutral

# 159
PS: да си пусна и аз едно питане Simple Smile
Можете ли да ме упътите от къде мога да купя Скрабъл (играта на думи) на български?
Днес една позната купи от Пингвините за 26лв.

# 160
Благодаря ти JANILINA, вече ни купиха огледалото, но от Варна.

# 161
Добрю трю!
АЗ днеска да почерпя,че на леля момчето става на 3 годинки да ми е жив и здрав!

# 162
sonka, да ти е живо и здраво племеничето.  Heart Eyes  bouquet
Хубава софричка са заформили на снимчицата.   hahaha

# 163
sonka, да ти е живо и здраво племеничето.  Heart Eyes  bouquet
Хубава софричка са заформили на снимчицата.   hahaha
  smile3525smile3521

# 164

Общи условия

Активация на акаунт