Арабско име- моля за идеи

• 129 706
  • 440
  •   2
Отговори
# 285
  • Варна
Със сигурност ли бебчето ще е момче? За момиче знам, че името Мелиса, се приема добре от християни и мюсюлмани. На мен то много ми харесва.

# 286
asimeonova80, а съпругът ти има ли някакви предложения?
                                                                       за сажаление разчита изцяло на мен

# 287
Със сигурност ли бебчето ще е момче? За момиче знам, че името Мелиса, се приема добре от християни и мюсюлмани. На мен то много ми харесва.
   аз за момиче сам си харесала име  МИРИАМ,  но с мъжкото име срещам големи трудности.

# 288
   аз за момиче сам си харесала име  МИРИАМ,  но с мъжкото име срещам големи трудности.

Мъжките арабски са определно по-сложни за измисляне Simple Smile и ние сме така...но горе-долу сме го измислили.

# 289

Мъжките арабски са определно по-сложни за измисляне Simple Smile и ние сме така...но горе-долу сме го измислили.
   дайте ми някакви идеи newsm17

# 290
здравейте момичета. и ние срещаме много трудности при избора на име за момче ,а то време не остана вече. за момите по лесно-мелиса или алина много лесно се приемат и няма проблем.
но за момче.... нашият татко е решил че трябва да е самир , е убииитеме ама ненавиждам го това име.женския вариант много нежно ми звучи но мъжкия... чета за илиас, и като че  ми хареса.
давайте идеи че вече се побърквам... #Crazy

# 291
  • сред маслини и портокалов цвят
asimeonova80, а съпругът ти има ли някакви предложения?
                                                                       за сажаление разчита изцяло на мен

А би трябвало и той да се включи. Той е арабскоговорящия, знае какви са значенията на имената, изписването им, произнасянето.
Нека си каже предпочитанията, несериозно ми звучи това, че разчита само на теб.
А ти самата каква представа имаш за името-с коя буква да е, колко дълго. Важно е и да се връзва с фамилията.
Трудно се избира мъжко име, женските не са такъв проблем, защото в арабския свят са навлезли много интернационални имена.
Що не изчакаш да разберете пола, ако се окаже момиче ще си спестиш мисленето. Мириам е много красиво име с хубаво значение. Аз го обмислях за дъщеря си, но после се спрях на друго.

# 292
за чудещите се като мен... микаил  е много хубаво име и много лесно се възприема в българия, ако и мъжете го харесат...- при мен отпадна,не му харесва

# 293
здравейте момичета. и ние срещаме много трудности при избора на име за момче ,а то време не остана вече. за момите по лесно-мелиса или алина много лесно се приемат и няма проблем.
но за момче.... нашият татко е решил че трябва да е самир , е убииитеме ама ненавиждам го това име.женския вариант много нежно ми звучи но мъжкия... чета за илиас, и като че  ми хареса.
давайте идеи че вече се побърквам... #Crazy

Аз харесвам Самир, въпреки че не ми е от любимите. Но ти щом въобще не го харесваш, трябва да изберете друго.
Има ли някое, което ти харесва, освен Илияс.
Иначе аз харесвам Акрам, Карам, Тамер, Тарек, Амир, Йасин, Амар, Айман, Халед.

# 294
Чувала съм мъжкото Карим.
Звучи ми много хубаво.

# 295
харесвам любимо ми е- Ради, а други Раян,Сами,Яси-е н,Деан,Микаил.но пък таткото не се съгласявас за нито едно от тях

# 296
А таткото друго име освен Самир не харесва ли? Ще трябва все пак да се разберете, детето без име няма как да остане.

# 297
himena , asimeonova80 , вие в България ли ще живеете?

Иначе се сещам още за Адам, но повечето дето са по-известни сте ги изброили...други...Хишам, Хамза (не че ми харесват, но просто давам идеи, всеки е с различен вкус)...Исак, Амин, Рашид, Закария, Касим, Брахим. Някъде май бях срещала и Рафи.

Иначе ние (вече бях писала де) сме си избрали двойно име, първото от които ще е със сигурност Жад, а второто или Малик или Елиас...ще видим. Фамилията ще е Мкран (да се чете макран).

# 298
Мина, в първия момент Жад Малик ми хареса повече, но като ги повторих няколко пъти имената, все повече ми харесва Жад Елиас.
Обаче сигурно ли е, че е момче? Mr. Green За момиченце име приготвихте ли? Grinning

Адам е хубаво, да.
А Рафи е арменско, поне така си мисля, защото всички с това име, които познавам са арменци.

# 299
Не, още не знаем дали ще е момче или момиче. хихи...а иначе мислим ли мислим, да сме готови Simple Smile.

За момиче сме измислили - Далия.

Чух на скоро, че имало и име Рита, първоначално ми допадна, обаче после не....

А ти като изговаряш Жад Елиас, на коя сричка слагаш ударението при Елиас? И на мен този вариант ми допадна повече, защото звучи по-мелодично, докато Жад Малик ми звучи малко насечено.

Общи условия

Активация на акаунт