А защо НЕ сте кръводарител?

• 23 744
  • 335
  •   1
Отговори
# 90
Абе хора, на мен ако кръвното ми е 60/90 се чувствам като хипертоничка. На мен нормалното ми кръвно е под абсолютната нула  Mr. Green  Mr. Green Какво кръводаряване................ Това си е мъжка работа. Плюс това може да ми открият я анемия, я хепатит.......... По- добре да не знам  Mr. Green Mr. Green

# 91
                                Моята кръв е непригодна.
                                А да попитам за толкова цитирания хепатит (присетих се за темата дали има толкова болни колкото твърдят от ББ) - след изкаран хепатит после цял живот ли не може да се дарява кръв?

# 92
  • Варна
                               Моята кръв е непригодна.
                                А да попитам за толкова цитирания хепатит (присетих се за темата дали има толкова болни колкото твърдят от ББ) - след изкаран хепатит после цял живот ли не може да се дарява кръв?

Да...за цял живот ставаш негоден кръводарител  Peace

# 93
              след изкаран хепатит после цял живот ли не може да се дарява кръв?

Май не може  newsm78 Защото донора си е изградил имунинет, но приемащия- не. Следователно той може да се разболее ама не съм сигурна  newsm78

# 94
                               Моята кръв е непригодна.
Не може.
Хепатит Б

Онези , които са решили да кръводаряват ще бъдат изследвани за четири болести (Хепатит С, Хепатит Б, СПИН, сифилис ) и недай си ,Боже,да им открият нещо, ще бъдат уведомени.

# 95
              след изкаран хепатит после цял живот ли не може да се дарява кръв?

Май не може  newsm78 Защото донора си е изградил имунинет, но приемащия- не. Следователно той може да се разболее ама не съм сигурна  newsm78
                               Може би наистина не трябва, но горните доводи нямат логика. Тъкмо ще му дадеш готови антитела. А и нали ваксините са на подобен принцип - малко вирус, за да си изгради организма антитела. А и то вече няма вирус в организма, щом е преболедуван  newsm78.

# 96
Чудно- дали я проверяват за толково актуалния ЧПВ??  newsm78 newsm78

# 97
Чудно- дали я проверяват за толково актуалния ЧПВ??  newsm78 newsm78
                           Явно не. А в горния линк към Уикипедия пише, че може да се заразиш и по битов път. Може би затова хора от семейството на заразени не могат да даряват.
                           Но май ако си карал острата инфекция, и има пълно излекуване, то после не могат да хванат с изследвания, че си бил болен? Съответно би трябвало да може да даряваш?

# 98
Мен също ме е страх, но не от иглите. Страх ме е от последствията. Имам тънки и трудно намираеми вени и след всяко дупчене имам голям синьо-лилав отток и подуване ...

Аз съм същата  Tired на сватбата бях със синя ръка чак до китката, заради Васермана, като бременна пак нон стоп си ходех синя, ама за секциото стана страшно, не могат да намерят вена за упойката, тръгнаха да ровят за централен източник на врата  ooooh! след това цялата набодена, не могат да намерят откъде да вземат кръв за изследване, накрая се предадоха и започнаха да си точат, когато трябва от абоката  Laughing изписана ме с вени като въжета, не можех да си движа ръката ...
Но тези, в кръводарителските центрове имам чувството, че са факири, нито се оплакват, че нямам вени, нито ровят да търсят, с премерено точно движение свършва всичко и остава само една дупчица, а тази от безименния пръст въобще не личи, защото ползват тип писалка Simple Smile

За кръвното, аз съм с 90/60, понякога скача на 100/70, но когато непознат човек ми го мери, откачам, скача до небесата и така се промъквам Mr. Green не ми е ставало лошо, нищо не усещам ...

Странно решение е да сложиш въпроса "КАКВО" в скоби след опцията "ДРУГО".

Може бе авторът на анкетата ще пусне отделна тема с избояване на алтернативи??? Mr. Green

Опция "Друго" е нормално да присъства в анкета, но ако няма "Какво" в скобите, хората просто ще казват Друго, без да обяснят. Не виждам кое му е странното  Simple Smile

# 99

Предполагам за да поясиш защо  Wink Аз гласувах точно с тази опция, обаче имам усещането, че и всички, които по медицински причини не могат да даряват кръв, пак гласуват с нея, въпреки че темата не се отнася за тях.

# 100

Предполагам за да поясиш защо  Wink Аз гласувах точно с тази опция, обаче имам усещането, че и всички, които по медицински причини не могат да даряват кръв, пак гласуват с нея, въпреки че темата не се отнася за тях.
                               Аз гласувах преди да прочета първия постинг, и после като видях, че сте ме изключили и си изтрих гласа.

# 101
  • до една звездичка

Може бе авторът на анкетата ще пусне отделна тема с избояване на алтернативи??? Mr. Green

Опция "Друго" е нормално да присъства в анкета, но ако няма "Какво" в скобите, хората просто ще казват Друго, без да обяснят. Не виждам кое му е странното  Simple Smile
`Ми като е нормално, да се изброят най-вероятните причини в самата анкета.
В противен случай, се налага да ги търсиш в темата Crazy

# 102
мен ме е страх от зарази, предавани по кръвен път. За съжаление познавам хора, заразени с хепатит след кръводаряване.

# 103
`Ми като е нормално, да се изброят най-вероятните причини в самата анкета.
В противен случай, се налага да ги търсиш в темата Crazy

Попълвала съм достатъчно анкети и винаги има опция "Друго", не мисля, че всичко може да се обхване, ако някой се интересува какво е другото, ще намери сили да изчете темата, ако не го интересува, ще я отмине и готово  Grinning

Ламята неСпаска, да не би да е било преди време и да са ползвани общи консумативи?  Tired

# 104
Не, Никол, единият случай е преди 2-3 години. Човекът води дело, съди болницата, но в държава като нашата нищо не е от значение, камо ли една човешка съдба...

Общи условия

Активация на акаунт