А защо НЕ сте кръводарител?

• 23 791
  • 335
  •   1
Отговори
# 105
Аз се чудя при кръвопреливане как става - нали я изследват преди да я пуснат в човека???

# 106
Не, не се изследва преди да се пусне.Предполага се, че това е направено при взимането на кръвта.Но тя не се изследва за всичко/само за един вид хепатит и спин/.

# 107
Аз се чудя при кръвопреливане как става - нали я изследват преди да я пуснат в човека???
Не съм специалист и не мога да ти обясня, но идеята е, че се прави проверка за някои заболявания по кръвен път, но Хепатитния вирус е много различни видове. При всички положения смятам, че има риск

# 108
  • Му Кинд Оф Плаце
Ми, незнам кога се изследва, ама на наш приятел се обадиха, че има хепатит две години след като беше кръводарил...

За протокола-нямам 50 кила освен кога съм бременна и малко след това.

# 109
Ми, незнам кога се изследва, ама на наш приятел се обадиха, че има хепатит две години след като беше кръводарил...

Shocked

... Но тя не се изследва за всичко/само за един вид хепатит и спин/.

Намерих какво се изследва, 4 неща са: СПИН, си­фи­лис, хе­па­тит В и хе­па­тит С.

Вижте какво намерих:
"... след ка­то кръ­во­да­ри­те­лят е дал кръв и тя пре­ми­не всич­ки тес­то­ве в иму­но­фер­мен­т­ни­те ла­бо­ра­то­рии, ние из­п­ра­ща­ме кръв­на­та плаз­ма за ка­ран­ти­ни­за­ция. Там тя се па­зи в про­дъл­же­ние на шест ме­се­ца, за да се из­к­лю­чи въз­мож­ни­ят ин­ку­ба­ци­о­нен пе­ри­од на ня­ка­къв ви­рус. Та­зи схе­ма из­к­люч­ва поч­ти из­ця­ло пре­да­ва­не­то на ня­как­ва бо­лест чрез за­ра­зе­на кръв."

Т.е. ако има заразяване, това значи, че не е спазена процедурата и кръвта не е изследвана  Tired

"- А са­мо­то до­нор­с­т­во бе­зо­пас­но ли е? Съществува мне­ни­е­то, че чо­век мо­же да се за­ра­зи с ви­рус­ни за­бо­ля­ва­ния, ко­га­то да­ря­ва кръв.
- То­ва е на­пъл­но из­к­лю­че­но! Ме­ди­цин­с­ка­та апа­ра­ту­ра и ме­ди­цин­с­ки­те ин­с­т­ру­мен­ти, с ко­и­то вли­за в кон­такт до­но­рът, са ед­нок­рат­ни и сте­рил­ни. Та­ка че взе­ма­не­то на кръв не пред­с­тав­ля­ва ни­как­ва опас­ност. Нап­ро­тив, то­ва до­ри е по­лез­но ..."

http://www.bulpress.net/article/5756

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 14:41 от Не се сърди, човече

# 110
  • София
Както вече писах,и аз,и брат ми,се оказахме с хепатит Б след процедури в болница.Той кръводаряваше,аз след раждането.За радост не развихме болеста,а сме носители.Не знам как е станало.Но е факт.

# 111
  • София
Като малка съм боледувала от хепатит,казаха ми,че цял живот не мога да кръводарявам Sad.

# 112
Не съм кръводарител,защото съм с много ниско кръвно налягане - 90/60.
Бях склонна да даря миналата година,като заявя,че съм с нормално кръвно,но условието беше и да не съм раждала в последната една година,а аз родих тогава,така че това е .

# 113
Отговорих с първата опция. Не се гордея с това,но само като ми споменат,че ще ме бодът и ставам бяла като платно и ми пада кръвното,доста сестри съм уплашила Confused

# 114
  • Пловдив
Добре де, майка ми като е карала Хепатит Б, какво означава това за мен и брат ми като нейни деца ? А за татко ? Нали се предава по полов път и бременност ?

# 115
Добре де, майка ми като е карала Хепатит Б, какво означава това за мен и брат ми като нейни деца ? А за татко ? Нали се предава по полов път и бременност ?
                             Преди раждането или след? Най-добре се изследвайте  Peace. Сам по себе си факта нищо не означава.

# 116
  • Пловдив
                             Преди раждането или след? Най-добре се изследвайте  Peace. Сам по себе си факта нищо не означава.

Преди. Няколко години преди раждането.

# 117
svetla, пуснете си изследвания, за всеки случай  Peace

# 118
  • град Русе
За съжаление и моите причини са сред медицинските - ниско кръвно и прекаран хепатит през ученическите години. Иначе имам желание и бих дарила кръв  Sad.

# 119
  • София
А защо изобщо има такава тема, на теб лично ти е интересно или питане от Галъп? Или търсиш отговор за себе си защо не го правиш?

Звучи като "а защо НЕ искате да осиновявате деца", "а защо НЕ ходите да почиствате гробовете на предците", "Защо НЕ купувате български стоки" - в крайна сметка това е въпрос на лично усещане и заложени предразсъдъци, които те обвиват в защитната обивка на непукизма. Когато някой не желае да прав нещо, надали е необходимо да се обяснява на целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт