Бихте ли дарили яйцеклетка?

• 14 017
  • 334
  •   1
Отговори
# 225
Сравнявам хуманните прояви заявени тук от един значителен процент потребителки,от които само една единствена е в процес на дарителство!Не мога да приема отговор;"Да,бих дарила,но се страхувам".Ако се страхуваш,отговаряш с "НЕ!"
Разбира се,че равенство няма.И естествено,че даряването на яйцеклетка не може да се сравни с даряването на кръв,или органи.Но се начетох на постове,в които се демонстрира желание за дарителство.Жени,които гледат на яйцеклетките си само като на една клетка,която изхвърлят всеки месец в тоалетната.Е,защо тогава наистина не направят постъпления това великодушие да стане реалност???Една стимулация няма да им отнеме орган.
Аз не бих дарила половината си хромозоми за нищо на света!
Не помня персонално постовете ви по темата,Galq79,ще се върна да прочета....... Grinning

# 226
uanda не ми беше критиката точно към теб,но просто грабнах твоето сравнение Peace

Момичетата които отговориха с "да бих дарила",ми е интересно ако мъжът ви заяви желание да дарява бихте ли казали тогава"да бих му разрешила".Като сте толкова хуманни защо позволявате внос от Дания,а не изпращате мъжете си да разгледат някое и друго списание?
Казвате всеки месец една яйцеклетка в тоалетната не гледате като на дете,а дали на един сопол няма да погледнете като на деца?

Джуличка ако решиш че пречи любознателността ми за този момент,може и да пусна тема,за да не се спами твоята.

# 227
Галя, не ми пречи за момента, но не знам точно в каква насока ще се развие любопитството ти.  Wink
Ти сама прецени дали мненията са за тук или за отделна тема.
Ако са си по темата, давай тук.
Ако не са, пускай отделна
. Peace

# 228
Момичетата които отговориха с "да бих дарила",ми е интересно ако мъжът ви заяви желание да дарява бихте ли казали тогава"да бих му разрешила".Като сте толкова хуманни защо позволявате внос от Дания,а не изпращате мъжете си да разгледат някое и друго списание?

Точно! Grinning

Направо може да се пусне нова тема - "имате ли против мъжът ви да стане донор на сперма - емоционални проблеми"

# 229
Предложила съм му,но не иска!

# 230
Бих му позволила. Проблемът е лошата му спермограма.
Причината, поради която аз несъм дарила досега яйцеклетка е, че самата аз имах репродуктивни проблеми. Ако след раждането хормоните ми се нормализират, на драго сърце ще даря.
За мен родител не е човекът, чиито гени носи детето, а този, който го е отгледал и възпитал.

# 231
  • София - Рим и обратно
Не, не бих дарила. За мен тя е не просто генетичен материал, а мое потенциално дете, част от мен, за която би трябвало аз да се грижа.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 22:50 от ЛЮБИМА

# 232
Да бих дарила, НО само ако познавам хората.
 Не мога да дам част от себе си, просто ей така ...на произвола. Naughty

# 233
Не бих. Поне на този етап от живота си. Но човек никога не трябва да казва "никога".
напълно съм съгласна  Peace

# 234
Тъй като съм решила да даря,някой знае ли как става и къде?

# 235

Влезни в проблемното забременяване.Там има много информация по въпроса.А и google е добър вариант!

# 236

Влезни в проблемното забременяване.Там има много информация по въпроса.А и google е добър вариант!
Мерси! И ще пиша с отзиви!

# 237
аz определено бих дарила, (но zасега сама имам проблеми със zабременяването), мъжа ми има много добра спермограма, ако ре6и да дарява, аz сте съм zа..... но тои си е отделен индивид и трябва сам да ре6и.....zа мен това е просто биологи4ен материал, дарявам кръв, дарявала съм тромбоцити (много болеzнено zа мен, впро4ем) и съм в европеиската картотека zа даряване на костен моzък, смятам 4е е важно да има пове4е дарители......... всеки си има морални и фиzи4ески граниzи, и трябва сам да ре6ава....аz например не мога да иzнося дете на някого или да дам дете zа осиновяване......преминава моралните ми граниzи........

# 238
  • Burgas, Bulgaria
не бих Забранила на мъжа ми,но той няма да се съгласи,прекалено разли4ни сме.Аз да ,но той не.

# 239
Да, аз бих дарила. Мислила съм, тъй като самата аз забременях с ин-витро. Сигурно ще правим пак, затова съм си мислила, ако се образуват достатъчно яйцеклетки, да даря част от тях (при предишната стимулация образувах към 20-22). Единствената пречка е възрастта ми. И не бих се възпротивила ако съпруга ми иска да дари.

Общи условия

Активация на акаунт