ПЛЕВЕН - 108

• 12 841
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
  • плевен
Аз пък да ви кажа започнах да давам на Марио кисело мляко от шестия месец. Бяхме си на село и го захраних с козе и овче мляко. Никакъв проблем нямаше, но и аз не съм от страхливите в това отношение-давам от всичко,пък ако се появи проблем го спирам.

# 211
  • София
Веси,тук не става въпрос за страхливост.Когато захранвах и двете си деца си имах страхотен лекар,на който се доверявах напълно,не съм взимала решения на своя глава или четейки по форумите.И затова написах какво ми е казал той.

# 212
Абе аз не съм питала лекар, но си мислех че с краве е по-добре. Обаче вчера питах тука в една тема и няколко майки ми наклониха мисълта, че всъщност домашното сирене е поне от мляко - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407391.msg11718345#msg11718345
Сега съм намислила да изкисна едно парче и да го пробвам с попара, щото като гледам моя синковец обача да ръпа хлебче и като седнем на маса да ядем, направо преглъща докато ни гледа дори да е нахранен. Точно като в рекламата с шоколада сме.  Laughing Laughing Laughing

# 213
Аз изгледах цяло дете без никакво мляко, според мен каквото и да им дадете, ако детето го приема добре, няма да има проблем. Но признавам, че комбинацията кисело мляко + малко бебе ме плаши много, самата аз съм отхранена с такова и последствията си ги нося цял живот (алергични прояви от всякакъв вид).

# 214
  • Плевен
Аз кисело мляко не бих дала на 6 месеца,нищо,че мъжа ми е отгледан с кисело мляко,поради липса на кърма и пак е станал човек.  Аз до преди няколко месеца давах Нестле джуниър за пиене,а прясно абсурд,въпреки че в яслата дават.
Номадка може да пробваш дали ще го хареса,но задължително искиснато поне 24 часа( сигурна съм,че знаеш,но да ли кажа).
Като заговорихте за мляко се сетих да ви кажа за едно дете на около 2 години, на което основната му храна е прясно мляко. По 1,5-2 литра на ден от домашна крава  Shocked Питах,разпитвах и друго почти не ядяло.

# 215
Здравейте и от мен. ))))

Поразходихме се малко из града, но никой не видяхме.
Между другото в Маниа тауър, магазин Кенвело има доста големи намаления в момента. Също и магазин Ринасцименто, който е в началото на старата главна, даже ще го закриват (много жалко, много го харесвам).

За киселото и прясното мляко....Калина чак към 1г и дадох кисело мляко, а и тя не го харесваше особено. От зимата някъде започна да си хапва повече и сега всеки ден яде когато реши.
Но на толкова малко бебе на 6м не бих дала, не разбирам защо е цялото това бързане със захранването на децата. Цял живот после ще ядат всичко.

# 216
Привет!

Стелче, няма да кръщаваме, ще правим РД в събота в Будапеща, нищо че е в петък
Аз и баща и не сме кръщавани, сестра и също
Всъщност искам да ги кръстя двете, но съм с претенции, искам да им е кръстник някой, от който може да взимат пример, готин човек, а не кой да е
Даже съм си мислела, че искам на река някъде, както е било истинското кръщене, но пък никой поп няма да се навие да кръщава извън църква
Друго, което съм си мислела е, че искам в хубав манастир с двор или в Боянската църква, която много харесвам, но там май не се прави това, манастирите наоколо пък ми се струват едни такива комерсиални и пренаселени
Бе претенции - докато се наканя и децата ще са порасли и станали я будисти, а нещо друго  Laughing

Кисело мляко давам отскоро и по малко - само на Лазарова това червеното и Био милк - скъпо е, но се пие на 3-4 пъти, има го в Билла и Фантазия
Ама аз я кърмя като новородено - по 6-8 пъти на денонощие, тъй че млякото е мн рядко - с бисквита да кажем
Ако решите да се вманиачавате - козето и кобилешкото мляко са най-близки до човешкото, заради специфичния белтък, в кравето е казеин, който се усвоява трудно а в човешкото нещо друго беше, не помня
Сирене Елена яде много, първо не го харесваше в попара, а само така - ръпа коричка хляб и отделно си яде сиренце, но от скоро го уважава и в попара и намачкано с картофче
Най-добре е да се слага в зеленчуковото пюре, особено ако няма мазнина в него друга - помага да се усвоят някои витамини - например А от морковите и тиквата

Вчера и дадох нектарини за пръв път, днес ще яде кайсии и пъпеш, дано и харесат

Оф, кажете ми да спра с ферманите  ooooh!

# 217
Пропуснах нещо - Мира, тия лъжици са ми мноо скъпи бе душа, не си ги представях чак толкоз  ooooh!

Препоръчвам да заведете децата над 4 години на театъра, за който ви казах вчера, Яна супер му се изкефи, а е и 30-40 минути
На мен на моменти ми беше скучно или по-скоро забелязвах пропуски в играта, но на децата им е простено - за пръв път излизат на сцена - играят тийнове и това момиченце Рут, на Ива Николова щерката
Постановката е свежа и смешна като за децата и ще се играе май само днес от 19 - в камерната зала

# 218
На млечна тематика сте днес  Laughing
Митко не желае кисело мляко, дори под формата на Данонино ( то пък едно мляко) му се мръщи.
И досега пие вечер Нестле Джуниър 2+.
Питате ли ме как правя млека, шишета, биберони.........с две бебета съм, кво да правя  Mr. Green

Номадка, аз бих дала домашно овчО изкиснато до разпадане  Laughing Малко като за начало.

Емо е с изваден зъб, но не болния  Laughing Извадили са му другия мъдрец, а този, който го боли след като свърши АБ-ка и му спадне отока.

Мира, не знам как ходиш по този център и никой не виждаш. Аз бях по улиците от 10 до 13ч.
Е, и аз не съм те видяла  Laughing

искам да им е кръстник някой, от който може да взимат пример, готин човек, а не кой да е
ДеЩо, не познаваш ли такъв човек? В това отношение не съм се и замисляла за кръстника на Димитър, а и за Калин.
Нашият кум отговаря на всички изисквания.
Еххх, дали да му дам линк да прочете каква баданарка му ударих  Mr. Green

# 219
ДеЩо, и аз след като ти дадох адреса на сайта погледнах цените....малко са се увлекли, да не кажа много. )))
Иначе в ибей има комплекти от прибори, посребрени за по 15-25паунда.

Дикси, ами ето виждаш ли, че и ти не си ме видяла. )))))
А и аз ходя малко като замаяна, но по принцип все виждам хората, които са ми познати. )))

За кръщенето, и ние още не сме кръстили Калина, миналата година бяхме кръстници на едни приятели, тази година на други и за нея не остава време. ))

# 220
Аааа без такива, почвате да втърквате някви кръщенета и ритуали и ще ми се отклоните от "За и Против овчото сирене". А още не сме се скарали.   Mr. Green
Да не споменавам, че у нас това с кръщенето е много сложен разговор. Фталл всеки път почва да ме изпитва за десетте божи заповеди и ако не ги кажа както са подредени, отлагаме разговора за ритуала за по-натам.  А докато стигнем до темата кръстник... Дет вика Деси като пораснат да стават квито щът, ама сега аз нося грижата за спасението на душата му чоловеческа.  Ние пъпа не сме хвърлили още, ко да говорим.

Ако ви кажа, че щерката е пропила кисело мляко още в третия месец сигурно ще ме заплюете. И сега много го обича, но имаше периоди на преобладаване или липса. В къщи въобще не можем да си насмогнем на мляко по принцип.  
Кирил неска гледа държа в ръката си кайсия и инерционно се наведе да я гризне. Обаче аз я обелих и като я подкара, лудница от оранжево мазало ама ми хареса как я изяде. Даже вече дъвче с невидимите си зъби.

# 221
  • София
Номадка,що да се караме?! GrinningВсеки си има мнение по въпроса-ти питаш,ние отговаряме,кой каквото му идва отвътре.аз затова за децата си се водя много рядко от форума,защото толкова се обърквам като чета тук по даден въпрос,че не  е истина.Моите и двете са захранени по старата схема-сокче рано,пюре...и така нататък.Е,оживяха,въпреки моята намеса Mr. GreenПрясно мляко на Бубка дадох около 9-10месечна,на Мими също.Но само кремчета правех с него.Мими си пиеше Нестлето до три годинки някъде.Кисело също дадох преди годинката.
Аз избрах лесно кръстница на децата ми.Моя братовчедка и почти сестра.Не сгреших.

# 222
Оф, иде ми да пусна обява, че заменям апартамента с къща в квартала по-горе от нас, ама като не е мой  Mr. Green

Аман от шум и мръсотия!

За млякото, ако искате да се караме  hahaha - напоследък излизат твърдения, че изобщо не трябва да се пие прясно краве мляко - и заради начина на живот на животните и заради белтъка и заради това, че чов организъм трудно го преработва, особено с напредването на възрастта. Ванга пък била казала, че ще стане отровно и е факт, че в Америка вече излизат такива статии за това. Алергиите заради него са много.

Аз лично го предпочитам кисело или квасено, май и другите у нас сме така
От млечни продукти аз дебелея, забелязала съм се  Mr. Green Сигурно заради мазнините, но наистина мн ме товарят, обаче като са ми вкусни и сега заради калция яко набивам сирене и кашкавал.

Едно време лекарите препоръчали на баба ми да храни леля /спряла да я кърми на около 4 месечна възраст/ с квасено мляко от крава, която е родила теленце към момента, в който се родила леля ми. Намерили такава крава в някакво ТКЗС и само от нея взимали мляко.

# 223
Абе за въобще няма да ме откажат от кафето с мляко, квото и да напишат, но съм чувала че прясното мляко е трудно преработваемо. В тая връзка се питам кърмата не спада ли вид прясно мляко?  Mr. Green
Гледам навън май се поразмина с бурята днес и ще ходя да чупя орехи  на двора. Laughing Косето вчера ми каза някъф сладкиш, с кафе, ядки, шоколад и още нещо. Е, не е баш евтин както го нарече, ама нали ги имам повечето продукти, а и сме маняци по сладкото, което ни личи...Като казах кафе та се сетих за онова дето го ядат едни котки в Индонезия и после вадят зърната от изпражненията им, почистват, пекат и на пазара струва около 300 долара килото. Ако не сте гледали един филм от преди две години The Bucket List с Джак Никълсън и Морган Фриймън, в него става дума за това кафе, гледайте го.  Sunglasses
И една обява -  Сутрешният блок на Нова телевизия „Здравей, България” обявява Национален конкурс за двойници на Шехеразада и Онур от хитовия сериал „1001 нощ”. След огромния успех на филма в България, предаването търси наши сънародници – от страната и чужбина, които имат прилика с главните герои Шехеразада и Онур. Всички кандидати могат да изпращат свои портретни снимки на e-mail 1001nosht@ntv.bg

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 16:15 от nomadka

# 224
  • София
Аз ще изпратя.Досущ приличам на ...Онур. Mr. Green
Хайде отивам с децата в Западния.Който си няма двор е така.

Общи условия

Активация на акаунт