В АВГУСТовските редици радост е голяма - Слънчогледка пак ще става мама

• 14 924
  • 300
  •   1
Отговори
# 285
И аз май съм раннобудна, но кърмачето още спи  Flutter
Валени, много неприятно това с катастрофата. Sad
И аз опитах да легна разделена от Точица с татко и по средата, но.. гледаме я по едно време девойката сяда в леглото, примлясква, дига одеялото на баща си, нахвърля му се и ВАУУУ. Като ме видя с един лъвски скок прескочи баща си и се закачи да презареди, а краката и останаха да стърчат във въздуха Simple Smile)). Много се смяхме, но на следващото събуждане падна от спалнята, явно е мислела, че все още съм от другата страна и е искала да заобиколи.  Tired

Теди, честит рожден ден! Много здраве и усмивки!

# 286
Така, включвам се с по-дълъг пост  Peace

Вчера Кико пак вдигна 38,4, но след като я свалих, от 19 ч. вчера насам не съм му давала никакво лекарство, а и не е вдигнал повече Praynig Това, което ме притеснява е, че не иска нищо да яде и пие. Вчера за цял ден е хапнал бурканче с плодова каша, изпил е 100 гр компот от ягоди и вечерта към 22 изпи (защото я направих свръх рядка нарочно) около 150 гр. каша. За първи път не пожела да го кърмя през нощта (иначе си имам 3-4 събуждания за успокоение) Shocked А аз толкова настоявах точно сега да го кърмя повече, когато е болен. Crossing Arms Иначе се събуждаше доста на често, но не искаше да яде, просто трябваше да го взема за минутка в ръце, дали не го болеше нещо... през половин един час да плаче  Thinking Та на финала на нощта към 7 часа малко на сила го накърмих ( направо се изгаврих, при положение, че не иска  Joy) Дано и днес не вдигне температура  Praynig
Моите големи мъже заминаха за 1 ден на плаж да видят морето, а трябваше и ние да сме с тях, но не ми се рискува Peace Сега ще чакам пълна кофичка с мидички за подарък Mr. Green

За климатиците:
Пускам ги следобед към 4, чак тогава напича вкъщи, на около 24-26 градуса, нощем или отварям вратата на терасата, или ако е горещо климатика е на 21-24 градуса, така сме свикнали на хладничко  Embarassed мдаже мъжа ми спи на 18, ама той си е морж  Laughing

Валени
, голям шок е било наистина  Shocked и аз щях да се побъркам  Shocked Добре, че сте здрави  Hug

Пухи, радвам се, че вече си тук  Peace

Крис, ако излизате днес се обади да се видим  Hug

СМГ, много хубави снимките наистина, мен вчера ми беше черно пред очите и забравих да ти кажа  Hug

Брит
, много се радвам за Лотето Flutter А за обезводняването и аз само това съм си мислела, ама като стиска устата маймунето  ooooh! Честно казано не съм вярвала, че сам ще се отбие, все чета за обратното  Thinking Хубавото е, че скоро мога да започна диетка  Party

Хайде за сега стига толкова, имаше и още да пиша, но да се възползвам докато спи да се изкъпя и да разчистя  Peace

# 287
  • Варна
Здравейте!
Навън е голяма жега не смеем да излизаме че ще слънчасаме стоим с в къщи с пуснат климатик.
valeni представям си какъв кошмар си изживяла но добре че сте се отървали само с уплаха.
И да се похваля вече си имаме 1 зъбче отгоре най-после.

# 288
Дам, Ивайло е със силна хрема днес и сега се мъчим с едни капки да го излекуваме до РД-то  Tired.
Една снимка от вчера, но предупреждавам момите да си затворят очите - пишка на хоризонта!

Някой ще прави ли нова тема?

Редакция: Едва ли някой ще ми отговори: "Ellle и 0 Гости преглежда(т) тази тема."  Rolling Eyes.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 16:30 от Ellle

# 289
Как някой ще прави ли? Я, се захващай бързо  Mr. Green

# 290
Петърчо е добре има лека кашлица пие капки Синекод и се надявам да се оправи детето,че за РД да е здрав!
Елле голям сладур е Ивайло!

# 291
Дойде време и ние да почерпим за 11-тата си месечинка. Не знам защо, но най се радвам на нея. Може би защото бебето се превръща в дете.  Heart Eyes

# 292
здравейте на всички  bouquet

отдавна не съм се включвала/иначе изчетох темата/, затова бързам да честитя първите рожденни дни които съм пропуснала, да са ни живи и здрави най-хубавите бебоци  Heart Eyes

честито на Слънчоглед  bouquet лека и незабравима бременост!

аз лично сънувах, че съм бременна тази нощ и се събудих в пълен ужас Crazy

снимките на всички са страхотни, особено плажните. ние не можем да се похвалим със море Sad все още, нямахме възможност по-рано, а септ ако почна работа ще е невъзможно, чувствам се много гузна, че не съм го завела Бориско на плажа, надявам се да не ми се сърди. решили сме да го заведем за един уикенд на рожденния му ден. и без това тук няма да правим някакви партита, повечето хора на 15 авг не са в софия така или иначе, затова решихме да пътуваме самички, само с кръстника. и така.
вчера за първи път бяхме на бебешки рожден ден и Бориско много се забавляваше, макар че сред толкова хора му беше леко спек Mr. Green бяхме във един много хубав детски клуб- "всички звездички" в лозенец, много хубав двор, приятни лелки, препоръчвам го  Peace, но не знам цени.

за зъбите-ние имаме два долни Laughing като зайче, но израстнаха преди 2-3 седмици чак така че не сме критерии.
пълзи адски бързо, по цял ден ходи с помощта на едно детско столче, сам не прави крачки, но стои стабилно без да се държи, особено ако държи нещо в ръцете си. обикаля цялата къща, прави много бели, не се сприра изобщо е пълен пожар! понякога се притеснявам, че ако не го приспя насила просто ще се припадне от умора, но няма да спре. спи макс по 2 часа на ден със зор. през ноща не се буди слава богу. не говори някакви осъзнати думу, но бръмчи и бучи като маймуна. все още не прилича по държание на дете. общо взето това е.

най-големите ми притеснения са със храната- яде все още само бебешки пюрета, отказва от нашата храна, сурови плодове абсурд-никакъв интерес за гризане на краставица или ябълка, смачкания банан го плюе зверски...абе не знам как да го науча. единственото по-човешко нещо е попарата иначе сме на пюрета и то гладко пасирани...
от една седмица/може и от жегата/ почти отказва обяда-не иска никакви зеленчуци със или без месо. купих от тези по-едрите пюрета-е няма такова плюене, налага се да ги пасирам инае отказва...
дайте акъл, нито хляб, нито бисквити-нищо не иска..ама така с пюрета до кога???? разни майки постоянно му дават бисквити и солети и ме гледат много странно като кажа че още не яде такива неща...
сигурно вината е моя, не съм достатъчно настоятлна ли не знам newsm78

в тази връзка един въпрос-днес ще давам кус кус /макаронен/ за първи пъ и се чудех да го пасирам ли??  колко време да го варя??
най-вероятно ще го изплюе ама айде..

за пишката- и тук сме зле- в началото го придърпвах обаче не особено успешно-докторката нищо не ми казва, преди месец ме попита-ти го забели нали...а 10 месеца не ми продума за това ! аз веднъж питах тя вика-нищо прави #Cussing out а сега-защо не правиш...еми луда ли е ?!?!! сигурно е късно, но ще започна по-настоятелно вечер да дърпам ама не смея много...

Асе-и аз искам да знам за яслата, а как я намери???

и последен въпрос: как да намеря детска кухня ? търсих във форума но без особен успех, живеем в центъра, около НДК, та ако някой знае за хубава детска кухня моля да сподели, благодаря  bouquet

сега отивам да се боря с кус-куса, пожелавам прекрасен ден на всички  bouquet

# 293
Здравейте!
Валени,ужасссс...представям си какъв шок си преживяла.
Аз всяка сутрин и  вечер съм на ръба на сърдечен удар.Като тръгваме за работа и като се прибираме,с двете деца....20 км. в едната посока и още толкова в другата.
Елле,мен не можеш да ме изплашиш от към мъжки атрибути Joy
доста често срещана ситуация в къщи- тримата ми мъже голи,а понякога се присъединява и най-големия син на мъжът ми!От 46 номер надолу започват обувките в коридора........идва ми да избягам където ми видят очите Mr. Green
Поздравявам кърмещите/гаврещите се майки и им се възхищавам на куража  bouquet

Снощи бяхме на един РД в Детския кът на кв.Петлешев или Въздраждане не знам как се води.Особено съм впечатлена от чистотата и приятната обстановка.Очаквах да ми вземат вход,но се оказа,че всичко се ползвало БЕЗПЛАТНО   #Crazy вкл. и водно колело,но само 2 обиколки дават/разбираемо/.Браво на кмета на този район!!!Колко по добре ще се чувстват децата ни ако има повече такива места!!??А не непрекъснато да вървим след тях и да повтаряме-мръсно,не пипай..... #Cussing out

СМГ,страхотни снимки!Булката е много красива!
Аз вече съм се простила с усещането за бяла рокля,на 34г. не ми е нормално да сложа някоя красива рокля,а и мъжо каза,че с две деца нямало как да ме вземе Joy

За зъбите-ние сме на 6 бр. от доста време насам.Последните 2 му избиха април и от тогава застой.
РД на Никола ще го правим на един хотелски комплекс.Дано да се получи подобаващо като за 1г.!
За нашата семейна почивка реших да е на Албена/нищо че сме отВарна Joy/.Някой да има свежи наблюдения???Сега чакам да пуснат цените за септември.Надявам Никола вече да е проходил,при това стабилно,а и баткото ще има турнир по футбол на Албена.Така че супер комбинация за всички.Няма да пътуваме всеки ден докато е състезанието. Grinning

Малкабуби-доста кошмарен сън Joy
Приятни летни разходки желая на всичките ни пораснали бебоци!

# 294
Ето и малко снимки от нас Simple Smile
Точица туристка

Точица на остров Тесел

Точица на плаж на Северно море

# 295
Добър ден!

И аз се присъединявам към въпроса на Бубето за детска кухня в Центъра на София???Ако някой знае или има инфо от първа ръка, моля да сподели PraynigАко е с доставка в къщи-още по-добре!

И Мари продължава да яде само най-бебешките и фино пасирани пюрета, но все още намирам стабилно оправдание-няма пукнат зъб, с к'во да дъвче милата?! Laughing. Реших да изчакам появата на първите зъбки и тогава да почна с рестрикциите спрямо кърменето(Ани-благодаря още веднъж и тук за споделения опит и подкрепата Hug)

Мариела, досущ като папагал, копира всичко от нас(и особено от поведението на сестра си): казва "ало" и си долепя ръката до ухото и се опитва(понякога доста успешно) да възпроизвежда казаното от нас. Сега, мъжа ми като идва за уикенда, ще й донесе уолкър-мисля, че ще свърши добра работа, защото постоянно тътрузи столовете.

Верче-аз всеки ден съм в Албена и мисля, че е добър избор за почивка с малко дете Peace: чист и спретнат курорт е, а тази година, в следствие на световната криза, няма и много народ и е спокойно.

# 296
Бланш-чудесно!!!!Ако и септември началото ще си там ще се запознаем Grinning
,да те помоля за една мъничка услуга.....Има някакъв х-л Орхидея,доста добре го дават от към ол инклузива,но цените им са само до края на август и никъде нищо за септември.Дори си мисля,че на място ако се пита е най-добре.Ти какво биме посъветвала??

Интрига,като слагам сухар в супата на Никола се сещам за теб и Мартин.Беше питала по колко даваме май??Струвами се,че малко в повече му идват на Марти,но най-добре е ти да прецениш.Зависи много и от храната,която приема през деня.Аз на Никола му давам 1 сухар на ден,слагам   го в супата.Понякога когато му правя попарка стават и повече,но е на 3-4 дни.Освен с ухари,като е с нас на масата му давам и коричка хляб,така се занимава и не пречи на никого.Общо взето избягвам с тестата и хлябовете,а то горкото......примира за такива тестени неща.
Никола с уокъра не можа да се сработи.Или Ники върви прекалено бавно,или уокъра е много бърз newsm78
Еййй,днесцели два поста писах LaughingНяма да досаждам повече!

# 297
Здравейте, момичета!
Не съм писала от семдица може би, но Венци беше невъзможен няколко дни. Никнат му кучешките зъби и е страшно неспокоен, постонно реве ( припомних си с доста живи подробности периода на коликите #Crazy ). от вчера е по- добре, а днес е направо спокоен, върна му се и апетита. в сряда вдигна температура 38.2 , мъжа ми се уплаши ужасно. отдавна не съм го виждала толкова притеснен и уплашен- по точно от миналата година, когато след раждането разбрах, че детето е с ниска кръвна захар и никой нищо не ни обясняваше.  Confused дадохме му панадол, заведохме го при педиатърката и тя каза, че е от зъбите. гърлото му било леко зачервено и му изписа тонсило нещо си за гърлото ( хомеопатично лекарство) и осцилококцинум ( за всеки случай, защото имало някакви вируси). изписани и ефералган и хексалгин да имаме за всеки случай. през нощта вдигна малко температура, но я овладяхме с панадол. на следващия следобед пак имаше малко и пак панадол и оттогава, слава Богу, всичко е наред. кучешките му зъби се виждат, но се са прорязали още.
за анкетата: Има 8 зъба ( 4 отгоре и 4 отдолу).
за забелването: макар да бяхме решили да не правим нищо по въпроса по съвет на училището за бременни, но след няколко истории разказани от този и онзи за ужасни последици от незабелването, мъжа ми почна да се грижи за забелването. миналия месец помолих педиатърката да го погледне и каза, че главичката се подава много добре, но до 3тата година все още има опасност от залепване на кожата. ( не знам дали се изразявам правилно.)
това е засега май. отивам да работя докато Венци спи
 Hug

# 298
Хоп -ето ме и мен  Flutter
Преди 2 дни писах и като исках да публикувам нещо стана и всичко се затри  ooooh!
Та на въпросите-за забелването-Божидар се роди доста добре откъм тази страна(беше много малко),но всички лекари казваха-не пипай и аз не пипах до като стана на около месец.След това започнах лекичко да забелвам и мия при къпане,но като го оперираха на 2 мес.и докторите забраниха категорично.Аз да си призная изпитвах и страх тогава.И така неусетно минаха около 2 мес. може би и сега нещата са плачевни,но се забелваме и мием вечер-или аз или тати,зависи кой го къпе,но няма никаква полза за сега.Когато бяхме в Пирогов лекарите казаха да не го пипаме и като стане на 1,5г. да го заведем при тях ,те с някакъв инструмент го оправяли.Та не сме взели решение дали ще го водим де ,изчакваме-ще видим до кога  Peace
За кърменето-още се кърмим и то 5-6- пъти за денонощие,някой път и повече.През деня с кърмене заспива,вечер също ,а и все още много се буди нощно време  ooooh!
Ако някой има идея как да откажа дневните кърмения поне нека да сподели  Praynig
За храната-и ние ядем пасирана храна и ситно смлени пюрета,макар че има 6 зъбчета(за анкета) не може по-едра.Колкото пъти пробвам е без успех-държи залъка по един час в устата и накрая пак му се повдигне  ooooh! Като се има в предвид,че сега няма апетит не мога да го мъча.
Днес каката го води на разходка сутринта и като се прибраха се беше смръзнал  ooooh! май са стояли на сянка-дадох вит.Ц и се моля да не се разболее.
Иначе обикаля като линейка навсякъде,даже вече се мъчи да прескача огражденията ,които сме направили  и успява  Shocked ,като например прескача шезлонга,за да излезе на терасата .Бръщолеви все нещо,но смислени думи още не,само мама и тати.Иначе показва как прави таралежа и лъвчето  Crazy незнам защо ,но тях научи.Показва и как бръмчи колата и мотора.
Някой да има отзиви за частните детски кухни?Мисля,като вкарам сиренето и киселото мляко и да го записвам.
Мацките по морето-да се изкъпят и заради нас по един път,че ние тази година само на картинка май ще го гледаме.
Честит празник на всички,които са празнували или ще празнуват   bouquet
Ние още нищо не сме решили за рождения ден  ooooh! ,та незнам къде ще сме и с кой  Mr. Green Мисля,прес деня да се съберем с майки с деца някъде и това ще да е за тук,защото може и да сме в Пловдив-там ще правим голямото празнуване сигурно  Party
Ооо,забравих да ви се оплача-Божидар много хапе  ooooh! ,направо е ужасно .Захапе и дърпа-имам чувство,че месо ще ми откъсне.Цялата съм в рани и синки от него-но гърдата не хапе  Naughty  и слава богу,защото иначе незнам.Давайте идеи за това хапане-
аз обяснявам ли обяснявам ,ама никаква полза.
Та това е при нас-отивам да му правя качамак за  хамане.Много обича плодове-днес е на круша.
Хайде чао за сега   bouquet

# 299
Герадост, аз мисля дневните да ги намаля така: да предлагам първо храна, вода и кърмата за накрая. Около годинката обикновенно стабилнокърмените деца прояждат и сами си намаляват дневните.
Точката иска да яде сама. Пюретата ги пие, а всичко друго яде с ръце. С лъжицата е забравила как става. Днес открадна няколко спагети. Много и се усладиха Simple Smile)) Своята храна споделя с кучето, храни и нас  ooooh! ooooh!,  но все пак и в нейния корем по нещо влиза. Днес ни беше първото ядене в стола за хранене. Яде супа, която обърна в табличката на стола и я яде с пръсти.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт