Отговори
# 105
Принцеске,и ние сме така от седмица с шишето.Още не го е захапала и почва да реве.Да не говорим че яде и по-малко отколкото уж трябва-както Яна е писала яде максимум по90гр.Не знам дали е от млякото защото го яде вече от месец и преди не е имало проблем как така изведнъж ще спре да и харесва newsm78но смятам като и свърши сега това да взема друго  макар че ми омръзна да сменяме млека ooooh!Ави също рано сутрин хапва най спокойно и най-обилно,но предполагам че е защото е имало голяма пауза от съня до храненто и коремчето е доста празно.След това вече започва неискането и малкото хапване.
Яна защо ще сменяш НАН сенситив на нас педката ни го препоръча ама се чудя Thinkingа дали ака бебчето ти от него че от обикновения НАН си беше запечена Ави.И аз съм чувала че от Милумил се одундвали бебетата ама предпочитам да хапва отколкото да ми е кошмарно храненто и да треперя всеки път дали ще яде и колко ще яде.
Не стига че не яде ми и количествата на храненията са ни 5 ето от петък са по5,а уж си спазвам 3 часа между хранене защо са 5 Thinking

Ето как е яла от събота:
  27.06
6.30ч. -120гр./обикновено тогава хапва най добре/
10ч.-90гр
13ч-50гр
16-100гр
20ч.-90гр
   28.06
5.30ч-100гр
8.50ч.-120гр
12ч.-130гр
15ч.-40гр
17.45-70гр
21ч.-95гр
и днес 29.06
5.40-75гр
8.20-85гр
12ч.-80гр
15ч.-90гр
16ч-70гр
Да видим колко ще яде сега вечерта,защото имахме една вечер в която не искаше да яде отново пи само вода и чай и така си заспа ooooh!

# 106
  • София
 ssillvvi аз не съм специалист по АМ, но какви количества течност поема отделно, в смисъл вода и чай. Нормално поне за кърмено бебе е приема на средно 750 мл кърма за денонощие, като минумума е около 600 грама след третата седмица. Ако поема обаче значително количество вода или чай, може да изпива по-малко количество мляко за сметка на водата. Идеята ми е да се опиташ да намалиш течностите и да видиш дали това няма да се отрази на приема на мляко. Все пак ако наддава добре, може просто от толкова храна да има нужда бебчо  Simple Smile

# 107
Айла,напълно си права за това.Ще пробвам да и намаля водичката и чая.Но ме озадачава това че когато дойде време за ядене и не е приемала нищо поне един час преди това  пак е същата работа.Подам ли млякото се криви,подам ли водичка или чайче започва да пие жадно .Но наистина ще пробва утре да намаля значително течностите дано започне да се храни Praynig

Исках да те питам нещо отдавна,но все пропускам.Сега когато не успях да кърмя,защото мн късно ми слезе коластрата,трудно  ме засука Ави,кърмата ми не беше така силна и много а и зърната за капак са ми ужасни,дали има вероятност евентуално с второ детенце да имам такива проблеми?Идеята ми е дали има отношение това че сега не съм имала достатъчно кърма и способност това да се повтори и с второ бебе?Така ми се искаше но не успях.Мисля си че не бях мн настоятелна в опитите си,но от др страна това мъчително опитване от моя и от страна на Ави ме убиваше.Тя реве отдолу аз отгоре.Благодаря предварително Hug

# 108
  • not found
Ние с Тони сме добре  Grinning Днес пак бяхме на плаж  Party и за моя изненада Тони много слуша  Crazy За последните 5 дни е спал 2 пъти по 8 часа без да се събуди и като се събуди хапва и пак заспива  Laughing

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 22:39 от Jylieta

# 109
  • София
Ние с Тони сме добре  Grinning Днес пак бяхме на плаж  Party и за моя изненада Тони много слуша  Crazy За последните 5 дни е спал 2 пъти по 8 часа без да се събуди и като се събуди хапва и пак заспива  Laughing

Жулиета, как ходите на плаж? Събличате ли се по памперс ? И по колко време?
Ние това лято ще пропуснем, бабата не дава. Sad
Но днес навършихме 3 месеца и мисля да започна закаляване на открито (когато се махнат тези ужасни облаци).
А днес давали по ТВ 1 за закаляването. За обтриване с вода и намаляване на градусите,
някой мисли ли да го прилага???
Силви, аз си мислех, че само ние записваме в колко и по колко ядеме Simple Smile Но вече спрях. Дори имаме дни с по 5 хранения, но вече повечето са ни на 6. Почти виняги изяжда повече от сто. И Дея понякога не иска мляко, а вода или чай, но между храненията, и ако не я оставя да пие колкото си иска - рев, после заспива, мисля, че е от жегите.

# 110
  • not found
Правим на Тони завет , оставям го в коша , ако е крив си хапва , ако му се играе си играем с него и така , на слънце не го пека . Днес и аз си помислих малко да го оставя голичък , но не бях подготвена  Whistling та миличкия си стоя в кошчето  Grinning Стоим около 3-4 часа  Crazy

А какво е това закаляване ? Може ли още информация ?

И честита месечинка  Flutter

# 111
Принцеса Рая,забравих преди да напиша-за успокояване на бебчетата(разбира се заедно и с другите неща-гушкане,люшкане,масажчета и т.н.) бяха ми казали че помагат няколко капки масло от лавандула накапани на кърпичка или направо на възглавничката на бебето.Незнам колко е ефикасно наистина,аз така и не успях да намеря такова масло по аптеките(а бях обърнала целия град),когато търсех за Сашко Rolling Eyes,той като бебе беше същия като твоята Ния Confused.Ако намериш,можеш да пробваш и това Hug

# 112
  • София
Здравейте мили момичета  Hug!

Ние сме добре. Аз също само мрънкам,че  много бързо  расте  Heart Eyes  и ми липсва  сгушения период  Heart Eyes !

Разхождаме се редовно в Западен парк и много и харесва . Зяпа си  зелените листа и много се радва на слънчевите зайчета  Heart Eyes .

Също много обича да я изнеса на терасата  да гледа джанката ,чийто клони са порастнали и почти са влезли в терасата . С баща и и казваме -джанкаджийка  Laughing -където види джанка и се лепва  да я гледа  Laughing .

Тотално мина на 5 хранения по 140 мл (от няколко дни ,след като влезе в четвъртия месец). Нощем  спи непробудно минимум до 7 часа  сутринта  .

Айла ,упорито изгледах всички снимки и  чак показвах и на мъжа ми няколко които  ме развълнуваха много - на спящите три  слънчица  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes ! Няма такава гледка друга  Heart Eyes ! Ти си най-богатия човек  Hug !

Мамочка , труда се отплаща  с успехи  Hug ! Честито   bouquet ! Как са Мишенька  и Красатуля  Heart Eyes ?

Олче , Елина  е  изключително сладко  и  изписано бебе  Heart Eyes , как издържаш  да  не  я  захапеш по  бузенцата  Blush ?

Аз имах мили гости - снахата с едната ми любов - големият ми племенник ,много им се радвах  Party ! Но много бързо си тръгнаха  Sad !

Забравих да спомена една Ави  Wink   Heart Eyes ! Ами това дете  просто няма скучна снимка  Heart Eyes ! Такива муцки  прави  Heart Eyes ! Такива будни очета  Heart Eyes !  

А   Денис на  kate-rina  сме го харесали за гадже  Heart Eyes ,но май е зает  Confused . Добре расте ,голям сладур ,а  и само той  ни е в категорията  Wink .  

Целувки от Каролина  на всички наборчета  Heart Eyes !  Hug

# 113
*Desi*, Ol4e благодарим с Диди за комплиментите Hug
Много целувки на всички бебоци от нас, ние почнахме да лудуваме, вече се обръща по корем и понеже се държи не на ръце и крака, а на корем и след 3-4мин забива глава в матрака и почва да диша тежко, много е смешна, та по тозии повод и купих ограничител за да не се обръща докато спи да не направим беля, вашите бебоци правят ли такива неща?
 #Crazy

# 114
 Добро утро и от нас! Hug
Каките са вече ваканция и в нас е гооооляма лудница.Малкия е добре.Вече е 6,300кг и 59см.Миналата седмица бяхме за първи прием ДТК,малко порева,но като цяло добре я понесе ваксината.Втози ред на мисли да споделя,че няма проблем за бебето,че ваксината се бие със закъснение (много лекари избягват да ги слагат в горещините зада не направят децата гърчове при вдигане на температура).Но при постъпване в ясла после може да имате проблеми (от личен опит),тъй като трябва да имате необходимите за възрастта имунизации и ще се наложи да чакате докато не се направят.
Йоан яде на 4 часа (5хрянения) по 180мл Embarassed ,спи добре от 22:00 до 6:00 (като швейцарски часовник е Mr. Green).Когато е голяма жега му давам и сокче.
Ние се закаляваме отдавна.През горещините сме зъдължително голички,а през дъждовно-слънчево време (като сега) сме по блузка с къс ръкав и чорапки.Така съм отгледала и каките,и на доктор не стъпваме освен за контролни прегледи.
Момичета,постарах се прегледам всички снимки на бебчовците.Страхотни са!Мисленно ги нацелувах всичките. Hug
Принцеске - надявам се вашата одисея да свърши скоро.

Мамочка - ти си нашата гордост! newsm51

# 115
Момичета с какво спят облечени вечер вашите бебчета?

Аз на Ави взех едно чувалче тъничко и слагам я по едно тънко бодинце с къс ръкав в него,защото мн се отвива през нощта и ме е страх да не настине.Ако е по,хладно мятам една мн тънка пелена и така да я изрита поне не е голичка.А и мисля,че ако занапред ползваме чувалче особено през зимата,ще е добре да свиква отсега с такова нещо,защото на една приятелка момченцето вече беше по голямо когато тя реши да му вземе чувалче защото мн се отвивал нощем и изстивал.Да ама детето като почна да протестира с крачета и ръчички и да мрънка. ooooh!Ави засега си спинка добре с него и ми е пос покойно че е завитичка.

Kafenceto,благодаря за комплиментите Blush Hugами да голяма е маймунка,постояно прави някакви физиономийки и не смогвам винаги да я щракна,но по култовите са уловени Mr. Greenа оченцата са мн любопитни,даже като се храним все се върти да зяпа някъде наоколо и аз я гоня с шишето Crazy

А като казах оченца,кога окончателно цвета на очите се фиксира?Питам защото аз съм с тъмно кафеви а нашия тати със зелени и мн ми се иска Авинка да е с неговите очи Flutterа техния род са все светлооки а ние всички в рода сме тъмнооки.На Ави очичките засега са мн интересен цвят,тъмно сивосини и на моменти сякаш пъстро зелени,но не знам вече дали това е окончателния цвят newsm78

Съни мила какво стана с ваксината?Как е понесе Вики?Моля те пиши че и на нас ни предстои,пък по тел. с тебе все не можем да се чуем Crazy Hug

Хубав ден от нас Heart Eyes

# 116
Привет и от нас!
Малкия в момента е на Хип.Изяжда по 200мл. и е на 5 хранения.Като мляко много му харесва, а сменихме доста преди да се спре на него.
Сега имаме проблем със спането наляво, категорично отказва да се обръща на другата страна и главата му вече се е изкривила.Не знам какво да го правя, дайте някаква идея.
Kafenceto и ние сме във вашата категория Wink, а и май сме свободни!
*dessi* Ани  май много прилича на татко си, нали има нещо такова?
zinaida, много е хубава адашката, като порцеланова кукличка е HugНормално е да се притесняваш за всяко нещо , аз вчера колко ревах , като му видях кривата глава Shocked, въпреки че знам , че се случва.
Принцеса Рая, няма ли на кого да оставите малката поне за една нощ , за да си починете с таткото.Много сте изнервени и това задължително  се отразява и на нея.Дано всичко да поутихне Hug
Олче , Елина е много модерна млада дама, изключително добре се грижиш за стайлинга и, и е цяло удоволствие да разглеждаш нейни снимки  bouquet
Аз получих колет от приятелката ми Щатите, не знам къде я ударила тази икономическа криза #Crazy, но пратила на Ицко момичешки дрехи, включително и бански с къдрички.Толкова снимки и пратих, а тя си мислела, че е Христина Grinning
Малко снимки и от нас:
http://www.aprilki2009.snimka.bg/album.php?album_id=388480&pid=13249985

# 117
А какво е това закаляване ? Може ли още информация ?
Закаляването е процес, при който детето се поставя в такива условия на външната среда (по време на неговото бодърстване и сън), с цел да се увеличи устойчивостта на организмът му към резки промени на температурата, влагата, вятъра и слънце.

Закаляване с въздух – това са т.нар. въздушни бани. Те се правят, като детето постепенно се съблича в стаята в продължение на няколко дни, докато остане голо, но с чорапки на краката. Тези процедури могат да започнат от 3 месечна възраст на бебето. Първоначално по няколко минути, постепенно се увеличава с около 5 минути на всеки 5 дни, докато се стигне до 15 – 30 минути на ден. Температурата на стаята при провеждане на въздушните бани би трябвало да е около 23 градуса за бебета от 3 до 6 месечна възраст и около 22 градуса от 6 до 12 месеца на детето. През лятото тези бани могат да се правят навън под “шарена” сянка, но задължително на завет.

Закаляване с вода – това става чрез обтриване с мокра кърпа и обливане с вода. Може да започне след 3 месечна възраст на бебето. Обтриването става от коляното надолу като в началото температурата на водата е 36 градуса. Постепенно, през 5 – 6 дни температурата се понижава с 1 градус, докато се стигне до 26 градуса. Обливането на крачетата с вода може да започне след 6 месечна възраст, след като вече правено обтриване. Отново всичко трябва да е постепенно - температурата на водата в началото е 36 градуса и впоследствие се намалява до 28 градуса. Тези процедури се правят вечер, преди сън. След навършване на едногодишна възраст могат да се правят обливания с вода на цялото тяло.

Закаляване чрез слънце – слънчевите бани се правят през лятото след навършване на 3 месечна възраст. Температурата на въздуха трябва да е около 25 – 26 градуса. На слънце са излагат само ръцете и краката на бебето, главата задължително трябва да е на сянка. Предварително би трябвало да се нанесе крем със защитен фактор от UV- лъчите. Тук също би трябвало да се спазва принципа за последователността – първоначално престоят трябва да е около 1 минута, като през няколко дни се увеличава до 15 минути.

Времето, подходящо за слънчеви бани е до 10 – 10,30 часа и след 17 часа поради яркостта на слънчевите лъчи.

При температура около 25 градуса през лятото бихте могли да оставите бебето да спи навън, но това трябва да става на сянка и задължително на завет. При навършване на 6 месечна възраст бебето, което вече е свикнало с престоя на слънце, може да прави цялостни слънчеви бани. Постепенно се правят правят гръбно и коремно до около 5 – 7 минути задължително с нанесен предпазен слънчев крем. За бебета от 3 до 6 месечна възраст са около 10, а от 6 до 12 месеца – около 20.

Това го извадих от тук.

asia_nika,аз със баткото не съм правила закаляване,но сега с малката задължително!Дано ми е по-силна и устойчива от Саши,че той милия все болен,само да го духне вятъра и тръгват сополи ooooh! Tired

ssillvvi,и Анелия все си изритва чаршафчето/пелената,с което е завита Whistling.Отначало спеше само по боди с къс тъкав,босичка,и завита Grinning.Сега започнах да и обувам едни гащички(като къси панталонки) и едни чорапки много тънки.Като се отвива,поне да не е съвсем голичка,че и мен ме е страх да не изстине.Че и леглото и е много близо до прозореца Rolling Eyes.И аз се замилсям за тънко памучно чувалче Thinking,тези дни е хладно вечер и би ми свършило чудесна работа.Иначе като е горещо не се притеснявам толкова,то ние спим почти голи Crazy,и на нея ще и е добре само по боди,даже да не е завита,ама в по-хладните(и особено ветровити) нощи  Rolling Eyes

За цвета на очичките-много е индивидуално,някои казват че след 6 месеца се избистрят,други годинка,трети че след години се е променил цвета на очите на дечицата им.На сина ми,който е кърмен до 6 месеца(уж и това имало нещо общо),очичките придобиха окончателния си цвят след 9 месечна възраст.Първо бяха сиво-сини,около 6 месеца станаха пъстри,и на 9 вече станаха кафяви.На Ани пък още от раждането са тъмно кафяви,и май няма накъде да се променят Grinning

very nice,Kambichka,дааааа,така е,правилно сте забелязали-копие е Ани на татко си Heart Eyes.Няма някой който да я е видял и да не е казал това Grinning
Kambichka,Христо е един сладък бузанчо Heart Eyes,пу-пу,very nice a Вики каква усмивка има-24 карата Heart Eyes

# 118
Здравейте и от мен!Някой писа за половин болничен (да ме извини че не помня кой но много четох) .На мен втория ми е на половина и втората още не съм я получила .
Айла,Елена много пораснала,май за разлика от каките тя ще прилича на Илия Simple Smile .
Вчера бяхме на консултация,биха ни първи пентаксим,мина добре .Качил е още 1230 грама и сега е 5170-почти удвоено тегло.И така,аз съм много доволна  Mr. Green .
Айде отиваме на разходка че пак никое време стана  Hug

# 119
Здравейте и от мен  и аз да се запиша  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт