Отговори
# 120
Ние все още сме само на кърма. Имаме проблем с акането  Sad. По два дни не ака и на третия се налага клизмичка. Другата седмица ще ни е втората ваксина пентаксим. Първия път добре я понесе, имаше малко Т 1-2 дена. Незнам от кога да започна да давам сокчета и да захранвам.

# 121
Деси, много ти благодаря за изровеното относно закаляването.  Hug
Велвет, браво на юнака. 
Камбичка, радвам се че писа. Стават грешки понякога. И натвърд даже забелязвам.  Laughing
Реа, Мария, къде зачезнаха тези другарки наши?
sunshine_74, привет. Можеш да напишеш име, дата на раждане на твоето детенце също така. Темата за сокчетата и захранването я нищихме в предната тема. А също можеш и да ползваш опцията за редактиране, когато след теб не е писал никой друг. Peace 
Олче, искрено се радвам на фешън сесиите на Елина и аз. Както и на търпението и възможността, която ти дават да обличаш прекрасните тоалети. При мен опитите за обличане са двуфазни - първо обличане е за да го оповръща чадото, а второто е на пожар и да си намери повод да пищи.  Crazy
Едни наблюдения (татито ни ги спомена) не мога да не споделя с вас. Мария има изграден характер на робовладелка. Даже баща й като й казва, че робите са налице, голям смях му удря. Много й харесва да ни строи и двамата и да мести поглед от единия на другия. При "о, господарке наша" и "робите ти какво да направят за теб" е голяма веселба. Вчера успях да седна за ПЕТ минути в градинката и бащаткото взе, че се зададе да ни види след работа. Надуши го сякаш от 10-тина метра и се събуди. Първо беше доволна, а после реши, че не може така при двама големи тя да лежи в количката и се започна със предупредителните аларми. Накрая (направих неуспешни опити с бибата) аз я гушнах, тати блъскаше буто, а господарката наша гледаше тати и му се хилеше.
Та така, докато дойде демокрацията сигурно сватба ще стягаме.  Mr. Green

# 122
  • София
Kafenceto и ние сме във вашата категория Wink, а и май сме свободни!
А пък  каквито  сте  хубави  и  стилни  Heart Eyes , ще  го  отмъкнат  Ицко  под  носа  на  тази  поспалива  Каролинка  Grinning ! Пу , за  нас  си  Mr. Green !

Хиля се тук  като  гледам как  сватосваме  децата  Laughing !

Камбичка ,а пък моята Кари  спи само по гръб  и  никак не иска на една страна  и  ме е  страх да не и се  сплеска  пък  отзад  главата  ,защото  спинка  много  Confused . Когато е будна ,все гледам да я взема ,че  да  не  и  е сплескан така  тила . Обаче   съм  виждала  и  други  бебета  като  малки  със  сплеснати  главички  ,а  след  като се научат  да  седят  главичките им  се  закръглят  и  придобиват  нормална  форма . Сега в ежедневието им  преобладават  часовете  за сън  и  е  нормално  при по-поспаливите   Blush  да  има  промяна във  формата  на  главичката  и  леки  сплесквания  в  зависимост  от позата  на  главата  при  сън .

Засега  довиждане от нас  Hug !

# 123
  • not found
Деси ,много ти благодаря  Hug
Ами аз после ще чета , но като гледам смятам , че ще го прилагам закаляване  Wink

# 124
Kafenceto ами да си стискаме ръцете тогава  и да се сродяваме Laughing
И   аз така разбрах за главичките, че като почват да седят и се оправят, но много се притесних отначало.
рони , ако имаш желание пиши ми на лични за историята с твоята еднократна помощ, че нещо не ми хареса това , което си написала по - горе.Знам , че не сте доволни от социалните  Embarassed, но работя като проверяващ в системата и искам да разбера за какво точно става въпрос.Разбира се ако ти се занимава Hug

# 125
Оф, няма такова кривене днес. не ще да яде, не е напикана, не ще да спи и се дере и скимти, направо ще откача. Навиквам й се, после съжалявам. Знам, че не разбира, ама ми писна вече. Лошото е, че няма на кого да я оставя и да взема малко да изляза, та да се успокоя, че и тя ме усеща като съм нервна и тя нервничи. Принцеса Рая, напълно те разбирам. А и да ви се оплача, че сменям напикани памперси на 1-1,5 часа, защото въобще не ги търпи напикани. Няма такова сменяне на памперси. Нито Хъджис, нито Лиеро, нито Памперс издържат на напиканото й или по-скоро тя не ги търпи като ги напиша. Иначе и трите памперса ми харесват. Ей сега се дере и кашля, ама незнам какво да й предложа вече, а времето едно жежчо и няма как да я изведа навън. Такива дни имаме почти през два дена и то все около обяд до към 15часа. Аман вечееееее. Колкото и да ми е сладка, толкова и ми иде да я здрусам здравата.  ooooh! .... Ето, че пак напикала памперса и сега се кефи, че й го махам. Ама то голямо харчене на тези памперси. 80-90 броя на седмица отиват.  #Crazy

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 15:36 от sisely

# 126
 Здравейте момичета  Hug
 Все ви чета, но не успявам да ви драсна някой ред.
 Сега и таткото и бебето спят и аз бързам да напиша...пък къщната работа...друг да я върши  Mr. Green
 Ние на 24-ти бяхме на консултация- тежим 5400кг и сме високи 58см, биха ни пентаксин- нямаше рев, вечерта спокойна и към 4 сутринта вдигна температура- 38.6. Дадох му панадолче и след час нямаше и помен от температурката. Педито каза че може би до четвъртия месец ще си имаме две зъбчета и може би затова понякога вдига малко температурка и хленчи. Като цяло откакто преминаха коликите не мога много да се оплача от бебока си. Папа, спинка, занимава се с играчките си ... а през останалото време иска на ръчички  Crazy...а на това дали мама го е научила ... се пази в тайна..че татито много нервничи  Crazy
 Пишете за акането- и нашият господин има понякога по два дена неакане...после пак си влиза в ритъм...може би е нормално щом при повечето от нас се случва.
 Все пропускам варненските срещички  #Cussing out, последния път бяхме и на ДК във времето за среща  #Cussing out А така ми се иска да се запозная с варненските мами  Hug Ще чакам следващата такава...но не е ли топличко към 15ч когато ги правите или в морската е прохладно? Че аз нали на три пъти претолях съкровището си и вдигахме температура и сега много не смея да го извеждам по горещините.
 Педито каза че вече мога да го захранвам със сокчета ако искам, но аз съм в големи колебания все още. Някоя мама беше писала, че сокчетата могат да бъдат причина за алергия по нататък- но не успях да намеря материал за това  newsm78... Аз със сигурност съм захранена със сокчета и съм силно алергична към целият свят...което ме навежда на мисълта да държа малкият далеч от всякакви сокообразни вещества  #Crazy
 Моят малък хубавец спи само по корем  Thinking не ще нито на една страна нито по гръб...реве докато не го обърна по корем и заспива веднага...все едно припада...тръш и хър  Crazy Педи каза че така е по- добре за дробчетата му и ме успокои, но бях силно притеснена в началото да не се повреди това дете.
 Напоследък забелязвам че глезльото не плаче стандартно, ами крещи когато не е доволен- много е смешен, но и много упорит  #Crazy Ако не го вдигна на ръце когато на него си му е кеф може да си кряка с часове  #Crazy
 За вечерното спинкане, гледам да го къпя в 22ч, после папаме и нани. Понякога пропуска едно хранене, понякога си се буди по часовник, когато се напапа и веднага заспива. У #Crazyпоритите ми опити да го науча да спинка до обяд дават плодовете си сега- днес малкият човек спа до 10 сутринта  , а сме имали и няколко пъти спинкане до 14ч  Mr. Green...като разбира се си се будим за папане на 3 часа, но веднага след това идва нанито и ...така.
 Водичка ми отказва категорично да пие...след много настояване от моя страна може и а цокне 10-20 мл  Crazy
 Гледам ви снимчиците на бебоците - големи сладури и сладурки...само за целувки и гушки.
 Аз да ви питам за това носене ан ръчички..че ми е дерт. Опитвате ли се да оставяте бебоците възможно най- много време сами, пък дори и да плачат. Опитвате ли се да ги научите да не ги носите на ръце и ако да- как. Всички ми казват- не го свиквай на ръце, после зор ще видиш, но никой не ми казва как...а аз от къде да знам дали е добре да го оставям да плачка...ами ако се изсипе...може и параноя да ме гони ама ...
 За спинкането вечер- наш малчо е само по боди тип потник и с чорапки. Мятам му една пеленка отгоре и оставям крачетата от коленцата надолу отвити, за да не може да си изрита завивката. Климатикът ни е постоянно пуснат и в къщи е около 22-24 градуса. Понякога като му са хладни ръчичките мятам още някоя пеленка отгоре. , но отдавна не съм го обличала повече.
 Принцеске, не мога да ти дам съвет защото съм силно невежа в тази област, но наистина ти съчувствам и стискам палци скоро да отмине този ревлив етап и бебче да те радва със спокойствие и усмивки  Hug
 Попрекалих пак с писането, това е за сега и до скоро  Hug

# 127
  • София
poem, когато синът ми беше бебе, открих една статия, в която черно на бяло бяха описани и затвърдени моите чувства и разбирания, защо едно бебе ТРЯБВА да бъде гушкано. И колко важно е това за бъдещото му психическо развитие и самочувствие.  В книгите на Ф. Додсън (напр. Изкуството да бъдеш родител) на всяка втора дума се подчертава това.  
Ето въпросната статия: НЕ СЕ БОЙТЕ ОТ БЕБЕТО НА РЪЦЕ!

# 128
Здравейте момичета !!! Отдавна не съм писала ,но по цял ден сме навън  Embarassed  Днес бяхме на ДК пораснали сме с 1150кг.и 4см за един месец   Simple Smile и сега сме 5500кг,-59см. Биха ни пентаксим поплака малко и сега е спокойна пу-пу. Имаме си и две първи братовчедки (близначки) родиха се на 15.06. вчера си ги прибрахме от болницата  smile3521
Като гледам снимките всички бебета са големи сладури ...

За болничните мога да ви кажа , че работодателя първо трябва да изплати заплатите са съответния месец ,да подаде декларация за изплатени осигуровки  и едва тогава НОИ изплаща болничните за календарния месец, ако имате дни за следващ месец ,то те ще бъдат изплатени следващия месец след като бъдат преведени осигуровките. Как го обясних само  ooooh! дано ме разберете

poem за гушкането мога да ти кажа, че е важен контакта с бебето за неговото психическо развитие ,не се страхувай прегръщай .... просто да не прекаляваш ,за да не свикне   Hug

Целувки на всички малки сладури от нас  Heart Eyes

# 129
  • София
 poem подкряпям Олче за статията и на мен много ми допадна някога, въпреки че и без нея щях да ги гушкам каките докато имат нужда. Никога не съм ги оставяла да ревят ака мога да ги гушна и двете, а сега на три годинки, вече изобщо не ме търсят, страшно самостоятелни са, а и едната вече почва да се опъва да не ми дава да я прегръщам дори, ако не е на кеф. Така че съвета ми е гушкайте ги колкото можете докато те самите искат  Simple Smile Simple Smile  
  Идеята за по-ранното захранване и алергиите не е свързано само със сока. Ще се опитам да я потърся, защото я нямам в букмарка. Но основното е че до шестия месец, пропускливостта на чревната лигавица е много голяма, тоест не е затворена защото целта е всичко от кърмата да преминава почти директно заради ползите от това. Това означава обаче че при по-ранно захранване и всички алергени преминават директно през чревната лигавица, която към пети-шести месец се затваря и вече не пропуска и по-големи молекули. Обяснявам го съвсем лаишки така както и аз съм го разбрала, а ако намеря статията ще я пусна и нея.
  За статии за сокчетата погледни тези - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0

# 130
  • София
  Ето това открих на първо търсене оттук - http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_1064_0.html

Цитат
Червата на новороденото са сравнително дълги, но със слабо развита мускулатура и недоразвити жлези. Слабо развити са и коремните мускули, затова изхождането на бебетата е трудна работа. Те пъшкат, гърчат се макар да нямат запек, защото коремната преса на възрастните, която улеснява този акт при тях липсва.

Чревната лигавица има повишена пропускливост за неразградени частици на белтъчни молекули, лекарства, отрови, бактерии и създава условия за развитие на алергии. Затова ранното захранване и неподходящата храна могат да създадат проблем както в момента, така и в дългосрочен план. Инфекциите също бързо се разпространяват през пропускливата лигавица и чрез богатата мрежа от кръвоносни съдове, лесно проникват и токсините. Друга особеност на червата е голямата им подвижност. Това е предпоставка за инвагинация (вмъкване на черво в черво, преплитане на червата). Инвагинация може да се получи и без видима причина, но неподходящата храна може да усили перисталтиката и да създаде сериозен проблем. Признаци на инвагинация са неистов плач на бебето, спира да се изхожда, но може да се появят и редки изпражнения с кървави следи. Коремчето става твърдо, болезнено, често има повръщане.

# 131
poem, все едно говориш за моя глезльо. Явно вече започват да си проявяват характерчета. Ние също спим по боди с къс ръкав, а и през деня е така. Завивам го само с лека пелена. Много се лигави напоследък, струва ми се рано за зъбки. Вече от седмица сам се обръща от гръб по корем. Ох и аз се тормозя с това захранване... педито ни каза още от началото на 2-ри месец да започнем със сокчета, но аз още не съм му давала. Другата седмица сме на ДК за втора ваксина пентаксим.
П.П. И след като прочетох статиите за сокчетата май ще се наложи да сменям лекарката или да я лъжа, че давам сокче  Embarassed

# 132
  • Някъде там...
Олче, прекрасна статия. Ако имаш още такива под ръка, дай насам, моля.  Hug Например от коментарите след статията изрових това, което ми се струва много полезно, особено за моя случай с двете глезли, които обичат да имат на разположение мама+цица за приспиване.  Laughing
Инак аз си имам от двата вида бебета - Йоана е по-самостоятелна, занимава се сама с играчките и ако й омръзне надава слаб вик, което за мен е сигнал да я преместя в друг център за забавление или да си поиграем двете или трите. Яна пък има нужда от постоянно присъствие на мама или тати до нея. Самичка не обича да стои - да сме й пред погледа поне, в повечето случаи да ни е в ръцете. Няма късмет горката, има си сестра близначка, която също има нужда от внимание, та през деня не винаги успявам да й откликна на желанията й и понякога си реве или мрънка докато успея да нахраня или приспя Йоана. Тя поне реве предимно за манджа или цица за приспиване.
Айла, успях да приложа подобие на твоята поза за кърмене. Ползвам я вечер след банята, за приспиване на двете едновременно.  Crazy

А като спите нощем с късо ръкавче, прозорците на стаята отваряте ли? И само по боди ли е детето или слагате ританки или къси панталонки някакви?

# 133
Като спим с късо ръкавче, прозореца е 1/4 отворен и в стаята е 23-24 градуса.

# 134
  • София

Айла, успях да приложа подобие на твоята поза за кърмене. Ползвам я вечер след банята, за приспиване на двете едновременно.  Crazy
  Браво  Simple Smile Ще ми е интерено да ми опишеш как, защото често мамите с голям бюст, то почти всеки е по-голям от моя се оплакват че тази поза не става за тяхния случай  Simple Smile
  Искате ли мамите от Младост да си направим среща тези дни? Аз вече съм на линия и ще се радвам и да се запозная с още мами, освен с Жабче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт