Отговори
# 90
  • Някъде там...
Изака сеее.  Laughing Тъкмо се въоръжих с живачния термометър и тя взе та свърши работата без да се налага да го ползвам. Акото е доста като количество, но няма вид на запечено. Съвсем нормално ако на кърмено бебе - като горчица, хомогенно и цвят охра.
Рони, и мен редовно ме питат дали са две момчета та дори и двете да са облечени от глава до пети в розово.  Crazy Другият въпрос е дали са момче и момиче като за момче обикновено набеждават Йоана. То и аз все я обличам в зеленко, синичко, жълтичко де. В квартала с най-набито око са дядовците, които веднага познават, че са две девойки. Единият даже си заплю Йоана за снаха - има внук с 3 седмици по-голям от моите. Между другото се оказа, че е пълно с мартенски бебета около нас, като едно девойче дори е родено в същия ден като моите, в същата болница и само час и половина след тях.  Laughing
Амбалажната хартия ми трябва за да пратя едно колетче с подарък за племенницата. В пощата ми казаха, че трябва да е опаковано с едноцветна хартия и затова търся, а наоколо нямаме никакви книжарници да му се не види. А и с дребните няма как да ходя по магазините - количката или не влиза в повечето или няма как да я оставя пред вратата и да вляза вътре.

# 91
Жабче, това май е момичето, което роди между теб и мен, защото си спомням, че моето секцио беше за 7,30 часа, но док каза, че трябва да изчакаме, защото е влязло някакво момиче преди мен.
 Идва ми една идея да си направим среща на мартенските априлчета, които бяхме заедно в болницата. Може и да си организираме софийска среща.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 13:11 от denni_law

# 92
Жабче, честито акане Mr. Green.
Що не вземеш направо кашонче от пощата, да не се занимаваш да опаковаш?

Накрая един поздрав от Вики: http://media.snimka.bg/3484/013223381-big.jpg

# 93
Привет и от нас! Ние и тази сутрин акахме с термометър. Така я караме вече 2 месеца. Но всички лекари при които ходихме казаха, 1е няма да привикне и че е по добре да се изака детето отколкото да се чака 3-4 дни. Било често срещан проблем при кърмено бебе.
Сега се чудя защо нашата педиатърка ще ни слага Пентаксим-а чак копгато станем на 3,5 м ? Май повечето бебчета са 2-3 месец при първата ваксинация.Мислите ли че е проблем? Ех, що не се усетих да я питам още като ми записваше час  ooooh!

# 94
Жабче, Рони и мен, и мен ме гони същата носталгия по първия бебчовски период.

Днес малката принцеска запърви път се засмя  с глас като голям човек!  Heart Eyes Голям КЕФ!

# 95
L.V.,very nice,мерси Hug

very nice,много хубава рисунка е измайсторила Габи Heart Eyes

И на мен са ми много интересни тези хора като вземат да питат момченце ли е бебето ми Whistling,при положение че количката е розова и дрешките са преобладаващо розови.Сашко пък все го мислеха за момиче Crazy,понеже много обичах да го обличам с червени дрешки Grinning.

Жабче, Рони и мен, и мен ме гони същата носталгия по първия бебчовски период.
И мен,и мен Blush

# 96
Little-Big Girl , плодовото пюре не може да замести цяло ядене, дава се между храненията-не е хранително, а като десерт. Също така, имай предвид, че от Милумила страшно много наддават бебетата, препоръчват го на злояди бебета и много се напомпват.

Благодаря, за съвета. А какви са отзивите за Хипп+? Моята хубавица от него определено дооооста качи първите 2 месеца  newsm78.

# 97
  • София
  Жабче, аз утре ще ходя също до пощата, ако искаш да се разберем и да отидем заедно. Аз лично не се занимавам с амбалажна хартия, а направо купувам от готовите кашончета там за които няма нужда. Излиза малко по-скъпо, но времето ми е по-ценно.
   Да се похваля, че днес се справих от първия път с подаването на документите за детски и за еднократната помощ, която за трето дете е 200 лв. Някога и за каките също беше по 200 лв, ама здраве да е.
   Трябваше и на педиатър да ходя, но го отложих за утре, когато и мъжът ми ще е тук и ще дойде с мен, защото сама вече ми омръзна да се разкарвам.

# 98
Жабче, тя цветната опаковъчна хартия от задната страна е дюс.  Wink Иначе надлежно разбрах, че амбалажна хартия има на слатинската борса в клетка 206.  bowuu Mr. Green
Айла, здраве да е за тази прокажена еднократна помощ. Аз бях склонна да обжалвам, но точно заради това, че има много голяма разлика между тази помощ за първо и за второ дете, се отказах. Нямаше да разберат мотивите ми. Госпожата ме запита защо го приемам толкова лично. Мръхла вдлъбнатомозъчна. Close Сега на двата акта за раждане на гърба имам печат, че е изплатена помощ за първо дете. Заради малцинството нормалните данъкоплатци да си гледат работата.
Вери Найс, голям талант е Габи. Намери си повод да я нацелуваш от мен.  Grinning Ух, и каква 32 каратова усмивка има Вики. Холивуд да пуска скаути.  Simple Smile

# 99
  • Пловдив
Вери Найс, знам че се вторачвам прекалено много ама нали се роди преждевременно и все ме е страх дали всичко й е наред  ooooh!
За акането и аз да си кажа- Ели акаше през 4 дни но много се напъваше и пръцкаше , което ме навеждаше на мисълта че не й е комфортно (колкото и да бях чела че е нормално за кърмени бебета) и взех Био гая - (пробиотик който регулира функциите на стомашно-чревния тракт) и от тогава всеки ден ака без да пропуска .Пише че няма привикване защото си е и съставка в кърмата, дано да е така когато спра да й го давам да си продължи в същия дух  Flutter
На нас редовно ни казват - малкия юнак колко е пораснал и тем подобни , нищо че сме с розови рокли  doh

Да кажа най- важното - преди малко се върнахме от преглед - докторката каза че Ели е напълно здраво бебе и няма смисъл да ходим на невролог и понеже на нея повече й вярвам от колкото на нашата педи мисля да я послушам .Каза ми също й че дозата от 8 капки Вигантол която пием вече месец и половина е прекалено много и да ги намалим на 4 капки та и за това ще я послушам, та така общо взето си отдъхнах ....
Слънчев ден на всички  Hug

# 100
  • София
   zinaida много хубави новини. Радвам се за малката Елица, че така добре се развива  Simple Smile
    Eто и малко снимки, всъщност май не са малко  Embarassed на моята мадама. Все не ми остава врема да кача в общия албум, а и паролата още не съм си поискала от никой. Страшно несериозна съм по отношение на снимките. Затова и качвам просто всичко, иначе така и не се навивам да избера какво да кача...
   Снимки Ели първи месец
   Снимки Ели втори месец

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 16:22 от Aila

# 101
Здравейте и от нас, бързам да ви сложа линк за снимчици Simple Smile

http://www.facebook.com/album.php?aid=2704&id=1757428715&l=4adfd85b01

Днес бяхме на консултация и сме вече 7.180кг и 63 см  newsm44
вървим добре с АМ като се има предвид че ядем  6 пъти.
Утре ще сме на 3 месеца и бързам сега да ви прочета че след малко ще ядем и сигурно ще играем.
Напоследък малко се разстрои Денис но одеве като ака вече беше добре, така че го отдавам на лека истинка, просто ту е топло ту студено с тия дъждове напоследък Simple Smile както и да е.
Честити месечинки на всички да са ви живи и здрави и много да ви гукат.
А ние като гледам ще минаваме на 4 номер памперси скоро скоро  Embarassed Simple Smile
Ох ще бягам че ще му правя сокче от морков.
Хайде до скоро
Гледах и много се радвах на всички бебки, само как са пораснали всички.
А ПОМНИТЕ ЛИ КАТО БЯХА В КОРЕМКИТЕ НА МАМА, КАК НИ РИТКАХА
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ ОТ НАС!

# 102
  • София
принцеске, съчувствам ти най - искрено... Имат си ги бебчовците такива дни Twisted Evil... Притеснителното е, че пишеш, че почти непрекъснато е този рев. Щом лекарите казват, че са колики, въоражи се със слонско търпение и спокойствие, защото ми се струва, че сте прекалено изнервени с половинката ти и се завърта порочен кръг... Все някога ще отмине това чудо и няма да можеш да си познаеш детето... Peace И... знаеш ли какво съм забелязала? Когато се оплача от Елина тук във форума, тя се променя коренно. Shocked Хайде като се оплака и ти от Ния, да вземе тя да те опровергае. FlutterИ обратно. Няма да я хваля вече въобще, въпреки, че като цяло е кротка и от мрънкащото висящо на цица по цял ден бебе няма следа. Stop Пу пуу. Поради тази причина на мен не ми липсва "Новородения" период хич. Ама хич. Naughty
рони, и аз съм била ревлива за ужас на гледачите. Затова май и мойта щерка гласовита. Twisted Evil Живи и здрави да са, ще го израстат това "пеене". Laughing
Иначе и Елина потрепва така и се стряска, не ми се струва тревожно, все пак нервната им система тепърва се развива и е доста несъвършена за момента.
И ние го имаме този момент със собственоръчното бушониране, когато е кисела. Дере се, щипе се, бърка си в очите и се провиква с мега-сърдит тон. Това е преди да ревне юнашката.  smile3514
Мамочка, липсваше ни... БРАВО на теб! Hug

МНОГО сладки бебчета, кое от кое по - по - най. Heart Eyes
*Деси*, Анито много се е разхубавила и оформила. Кукла! Heart Eyes
Миме, много издокарана тази Даниелка. Heart Eyes Конкуренцията е жестока. Grinning
вери, по нещо от самото начало ухилената муцунка на Вики ми прилича на Елина. Бузанка сладка. Heart Eyes
Абе изобщо, сладурковци и сладурки да искаш... Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Ето и от нас фотоматрИал Mr. Green:
Елина и ... лигата. Laughing
С тати на компа. Mr. Green
Весела команда.
С мама.
Какво ми говори тази мама толкова интересно, че ме кара така да се хиляяя... Grinning

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 17:09 от Олче

# 103
Zinaida, за вторачването не го казах с лоши чувства, разбирам те напълно и аз с Габи бях така. С второто ще ти е по-лесно Wink Радвам се, че всичко е наред с Еличка и дано вече си е наваксала всичко Peace
Олче, и на мен въобще не ми липсва новородения период, когато се чудя как да й успокоя коликите. И Ели и Вики може би си приличат по големите бузки и малко по хитрите очички Heart Eyes Като показа и татко вече е ясно на кого прилича Ели-направо му е одрала кожата.
kate-rina, браво на Денис-бебе-рекордьор Party
Айла, много са сладки 3-те ти принцеси.

# 104
Привет, мами! Simple Smile))

Жабче, браво за изакването, а за напред (дано не ти се налага) но с термометъра моята педи ми показа да го вкарвам малко повече от мет. част и да го въртиш наляво - надсно! е трябва да ти кажа, че при нас това не действа. И масаж на коремчето правя, това мисля по има ефект. 
Панадол можеш да пробваш да даваш със спринцовка. При нас така се продава, в комплект с малка спринцовка. Но и шишенцето е с накрайник за спринцовка. Не знам от обикновено шеше дали ще ти е лесно да я напълниш.

Бен, във влака си спа моя Виктор брз проблем - все пак той друса, че и шумиии Simple Smile))) Ние бяхме в спално, накърмих го, гушнахме се и заспахме и двамата. По някое време пак се кърмихме и... после вече пристигнахме. Simple Smile)) т.е. не се е нервил изобщо. Моя малък пътешественик!  Heart Eyes

А на мен пак не ми пали колата - вече ще се побъркам, баща ми я оправя 6 пъти, докато ме нямаше, аз я оправях вече 1 път... По някакъв начин губи ток, ама ....  никой неможе да разбере как!!! Малко извън темата.... ама без кола ми е трудно да ходя на разходка.  Около нас няма тротоари, няма градинки... а вчера като се мотахме из квартала, чак лошо ми стана от автомобилни изпарения!!!   #Cussing out а аз и на работна се правя!!!! без кола съм си направо за отпуска! Simple Smile

Принцеса, само спокойно.... и ще отмине. Знам, че от страни е лесно да се каже, но.... стискам палци съвсем скоро да се успокои детенцето
.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 18:13 от snesh

Общи условия

Активация на акаунт