Отговори
# 195
  • not found
Чакаме снимки от срещичката  Hug
Мами на момченца вие забелвате ли чурката ? При нас тати го прави , мен ме е страх  Whistling
За килограмите аз съм даже под тези преди да забременея  newsm44 newsm44 newsm44 , само имам още корем , но с времето и това ще се оправи  newsm17Само дано е по-бързо , че имам толкова хубави дрехи , а не мога да ги нося  newsm61

# 196
Варненки аз ще се опитам да дойда, но сме на очен днес след като нахраня Ави което ще е към 14ч.после отиваме.Дано всичко мине добре Praynigи успея да дойда.Ще звънна на някоя от вас ако сколасам.Стискайте палци Ави да е добре и да не плачка милата TiredОооо,нещо прегърмя току що Rolling Eyesхайде дано се размине и се видим.

# 197
  • Варна
Аз ще закъснея най-вероятно, може и да не дойда  Confused... Едни майстори, дето ги чакаме от преди да се роди Филип, се обадиха, че ще дойдат към 14 часа. Е, вече е 14.30, а тях никакви ги няма... #Cussing out

# 198
Здравейте и от нас! Чоки, благодаря, много е полезно това за гимнастиката Hug
Деси, относно имената- нашата мома по тези изчисления трябва да се казва Енка Mr. Green
За килограмите- аз пък имам противоположния проблем- станах много слаба... / не че някога съм била пълна, но съм по-слаба от преди забременяването/ В момента съм 49.5 кг, а съм 1.68 см висока- това е много малко за височината ми и съм на диета за позакръгляне Mr. Green аз си я измислих- много сладичко и тестени изделия! Смятам, че ще мога да кача 2 кг.
Коремът ми е залепнал за гърба, дори наши познати се шегуват, че мъжът ми е износил и родил детето Crazy То знае ли човек- с тези напреднали технологии нищо чудно да измислят и мъжете да раждат Joy Joy Joy 

# 199
  • Пловдив
Да си кажа и аз за силиконовите зърна - само благодрение на тях с Ели се кърмим вече трети месец . Не съм съгласна че кърмата намалявала - при мен беше точно обратното - от прекалено големи количества напрвих 2 пъти запушване на каналите. От както си я взехме в къщи Елица не знае що е то АМ, дори не съм купувала такова. Вярно е че суче често , но това надали е от силиконовите зърна , наддава си според мен прилично около 900 гр на месец. Опитвала съм да я кърмя без тях то тя въобще дори не се опитва да засуче - държи се сякаш няма какво да захване , не че няма да се опитвам и занапред , но пък ако не иска - здраве да е , ще си продължаваме така докато е рекъл Господ  Simple Smile
За килограмите - аз си ги възвърнах преди месец , но пък и не бях качила много -12 кг.
За генератора - нашето име е  Розка ,а може и Пелагония
Kafenceto точно така трябва да разсъждава човек за се чуства  добре  Hug
Мамочка, честито  и от мен   bouquet
brilliantine ние се храним или на 2 часа или на 1 , даже и през нощта  Crazy
maimunka07 браво на Иван много е пораснал  Heart Eyes
Рони а аз си мислех че веднъж преминали коликите не се завръщат  ooooh! Дано да е еднократно  Hug

Ето малко снимчици и от нас :

http://prikachi.com/files/977526P.jpg

http://prikachi.com/files/977575b.jpg

http://prikachi.com/files/977580i.jpg

Минлата седмица бяхме на язовир , ето една снимичица и от там :

http://prikachi.com/files/977595B.jpg

# 200
  • София
Две сутрини се прехласвам по страхотни бебешорски снимки, докато се нацока Елина и стане време да палим количката, е, преди малко ги изгледах, напълни ми се душата, честно! Heart Eyes
Мара Подробната, големи сте мацки - и ти, и сестричката и малката Фия! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мисис Т., изглеждаш страхотно Peace, а усмихнатата принцеса да я намачкаш МНООГО яко от мен! Hug
poem СУПЕР - СЛАДЪК твоят шошко, за бой си, че го кри досега! Направо бонбон!!! Heart Eyes
snesh, да нацелуваш малкото отпускарче и ти! Heart Eyes
maimunka07, МНОГО е порастнал Иван! Браво, само така! Wink
*dessi*, твоите 2 слънца са традиционно прелестни! Heart Eyes
zinaida, МНОГО е нежна Еличка! Heart Eyes
Дано не съм пропуснала някой малък бонбон... Praynig Като цяло много целувки на всички бебоци от 3 месечния албум... Ама МНОГО!!! Heart Eyes

рони, що така и се шашкаш на дребната, бе душа? НемОй така! Naughty
Може студенко да и е било на бутчетата на мацката, затова да са посинели леекинко, а за буденето с писък не си навивай щуротии, или са позавърнали се колики, или е попреяла мадамата... Hug

brilliantine, и аз ги имам подобни паранои, за разлика от щеркЯта... Спазва си някакви интервали, спокойна е като цяло, връща и прелива като за световно. Rolling Eyes
Има ли още такива СПУКАНИ бебета Joy, като нас???

За кг-те, не ми се говори също. 6 ми остават до обичайното ми тегло - 52 - 53, но с това кърмене и хмелово-малцово зареждане  Embarassed, незнам докога ще си ги нося паласките на тумбака... Sick

Като софиянки сме толкова несериозни за срещичка Rolling Eyes, от няколко дни карам на съквартални сглЯди...
Ето няколко снимки, от които:

Вели се пързаля почти сам...
Качвам сееее!

Елина събудена, ококорена
... и на кеф съответно. Grinning

# 201
  • София
Да си кажа и аз за силиконовите зърна - само благодрение на тях с Ели се кърмим вече трети месец . Не съм съгласна че кърмата намалявала - при мен беше точно обратното - от прекалено големи количества напрвих 2 пъти запушване на каналите. От както си я взехме в къщи Елица не знае що е то АМ, дори не съм купувала такова. Вярно е че суче често , но това надали е от силиконовите зърна , наддава си според мен прилично около 900 гр на месец. Опитвала съм да я кърмя без тях то тя въобще дори не се опитва да засуче - държи се сякаш няма какво да захване , не че няма да се опитвам и занапред , но пък ако не иска - здраве да е , ще си продължаваме така докато е рекъл Господ  Simple Smile
  Занаида радам се че се кърмите със силинконките. Аз мислех че все още сте само на изцедена кърма, защото имах спомени от един ден опит за кърмене със силиконки, че се беше отказала. Разбира се че при всеки е различно. Вие сте в случая с бебенце свикнало с биберон, където именно се препоръчват силиконките. А и след като си имала хиперлактация в даден момент явно организма ти лесно реагира на стимулацията и дори със силиконовите зърна нямаш проблем за количеството кърма. Всичко звучи много добре, след като и ти и малката сте доволни няма за какво да се притесняваш. Опитай да и предложиш някой път докато е сънена без силиконката, или начина който са описали в статията, първо да засуче със силиконовото зърно докато потече и после да се опиташ да го махнеш. Но отново казвам след като при вас нещата са ок с тях, няма защо да се притесняваш. Само да споделя, че много ви се радвам и ти се възхищавам но упорството, а малката е голяма кукла и наддава повече от добре  Simple Smile

# 202
# 203
Здравейте момичета, и мен силиконовите зърна ме спасиха. Почти съм отказала малкия от тях, но понякога много се сърди и нервничи като се кърмим и те ми идват на помощ  Simple Smile. Все изтървам срещите на Варненските мами, а много искам да се запознаем. След 3 дни ставаме на 3 месеца. Ето и няколко наши снимки  Simple Smile
http://www.facebook.com/facebook#/photo.php?pid=30307686&id=1000593027

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 17:25 от sunshine_74

# 204
Да попиша малко, докато баткото и дребното спят. Дани напоследък спи по много малко следобяд, случайно да не ме изтърве. Иска с бебо да сме при него, но Кико като ревне - го изнасям. Съответно Дани след това пристига с рев при мен и ми се сърди. Онзи ден пак дойде като буреносен облак и уж полегна малко на дивана...та откърти още 1час, направо не си доспива милия. Вчера приспах Кико в едната стая и отидох да легна при Дани. Той се пробуди и като ме видя, отцели още дъъълго. Но не всеки ден заспиват по едно и също време и възможностите ми да полегна до него са ограничени.Сутрин също започна да става раничко, към 7:30ч - 8ч. пак поради същата причина, защото ме няма...нищо, че баща му спи до него. Отваря холната врата с гръм и трясък, а ние с Кико съответно подскачаме един метър ако сме позаспали. Иначе и ние се гледаме самички, бабите заминаха да си гледат и поливат градинките и да ви кажа човек свиква с всичко. Имам чувството дори, че ми е по-добре, отколкото някой да ми помага. Време се намира за всичко.

Цитат на: Kafenceto
И  добре ,че са  измислили  грима да са живи и здрави   та  всички  да  сме  хубави   
Laughing Laughing Laughing
А откакто родих и слънчевите очила не свалям, за да не плаша хората със сомнамбулските си, недоспали очи. Tired пък и не се налага да се гримосвам. Embarassed
десси, тоя генератор свестни имена вади ли воъбще... hahaha Не се бях сетила да си кръстя детето Ким, Будьони, Натко или Годислав.  #CrazyLaughing
brilliantine, гледам не ти липсват люлинските тротоарчета и дупчици.... бягаш надалече... Simple Smile Hug

И ние към края на месеца ще забегнем по Рила, само незнам как ще се натоварим всички на малката ни щайга. Crazy
И моята кърма явно се е регулирала, защото гърдите ми изчезнаха, пък изцоква , когато е гладен 120-160мл. само от едната. ДА ми е живо и здраво кантарчето, че каквато съм паника, щях да си вкарам няк'ви филми в главата.

Jylieta, чурката само при баня я забелвам колкото може и измивам. Не насилвам нещата, а и въпросът със забелването вече е доста спорен. Водело до възпаления, повторно залепване и т.н.
рони, мислиш ли, че плодовете, които си яла, са причинили по-силни колики? Аз вчера експериментирах и си хапнах фина, белена леща, която не дразни стомаха. И не видях по- различно поведение, дори бебо сякаш спа по-спокойно тази сутрин. Thinking

Що така не ми дава да публикувам по-дълги постове. Стигам до някъде и се започва едно гонене на редовете... ooooh! При вас така ли е?
Рони, сори, ама не мога да ти болдна името. Hug

# 205
Нани, колкото и д са гледачите на баткото, ще си иска мама човекът.  Hug По-скоро помощта май трябва да бъде насочена към малките. Наистина е голямо умение да са доволни всички дечица.
А за коликите, не съм сигурна вече, че е от плодовете. След като тази сутрин два пъти нададе вой в съня при много добра хранителна дисциплина според мен. И въпреки капките, които й давам. Поне на ранното сутрешно гънчене помага.
Зинайда, много хубаво бебе сте хванали на този язовир.  Heart Eyes
Споко, Олче. Спуканото ми бебе като реши да тече, го прави през всички възможни дупки. Киха, плюе, връща, ака, пишка (последните две обича да ги прави и при свален памперс с голямо задоволство от стореното).
Шоки, браво за амбицията.
Аз след кърмене съм цвер и вече и през нощта преслушвам хладилника.  Laughing

# 206
здравейте, и аз съм за силиконовите зърна, без тях не мога и сега, чакам да ми порастне едното  топче на зърното защото падна, незнам кога ще стане това . Пробвам на здравата гърда да давам без, но ми се струва че ме стиска повече отколкото да дърпа и суче ,незнам . Иначе мисля че млякото е достатъчно , но бебето наддава по малко -  първия месец 400 гр, втория 700 грама, а и сега май нещо не се представя добре според моя кантар,но ще видим на 3-та консултация .Даже бебето си намаля храненията ,стигна до 6 за денонощие и като видях че не качва добре пак и сега се опитвам да му давам по на често.
А иначе не иска вода,съответно и аз спрях да предлагам, искам да захранвам по -късно, но се притеснявам че с тези темпове  на дебелеене ще съм притисната Confused

# 207
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Отчитаме се след консултацията... малката доста се е издължила и продължава да върви финна, не каза да дохранвам повече, което много ме радва, защото почти изцяло сме само на кърма... рядко дохранвам с АМ Simple Smile Дано така продължава Simple Smile
Малката толкова геройски се държа, пу пу, и на двете ваксини само каза мрън и изплака веднъж и туй то... спокойна била каза педката ( пу пу)... да ви споделя от както се роди си го мисля...
да не чуе дявола... не я чух да изплаква... докато чаках за секциото доста бебчета се родиха и силни плачове се чуха... а моята мънинка... явно пак е измрънкала... пу пу... видях я веднага като я извадиха... спокойничка и миличка... измиха я и я облякоха и пак ми я показаха... все едно е точно това, което е очаквала и няма нищо против...  Laughing не че не я бях подготвила с приказки предварително какво ще се случи де  Wink

snesh, благодаря ти за инфо-то за ЖП-то  Hug
ssillvvi, няма да се местив в Сф, пътуването е до родния ми град Кюстендил... Изправена съм пред един много труден избор... ще се допитам и до вас... (не сме заедно с таткото), майка ми дойде да ми помага (татко почина мин. година) и сега ми заяви, че не издържа повече тук и трябва да се приберем заедно с нея на К-л... там не съм живяла повече от 10 год. и нямам никакво намерение да се установявам там...живота ми тече тук... Според нея, обаче е време да направя тази жертва за нея както тя цял живот се е жертвала за мен... и година-две поне да се установя там... Много ми е мъчно, че на нея и е гадно тук, все пак тя цял живот си е живяла там... и не очаквам от нея да се мъчи заради мен тук... идеята ми беше да е покрай малката, защото знам колко много я радва и т.н.... но тя каза че не е достатъчно и не приема компромисния вариант да се приберем за месец два и аз да си започна работа  след това... А иначе ми е все едно си спирам живота (по-млада няма да стана) и после ще се опитвам да си го уреждам малко или много...
Оплаквах ви се... не зная дали стана ясно.. дано...

# 208
Мдааа, Бен, сложна ситуация!!! А ти дали няма да можеш да се оправяш сама с бебка и от време на време да си гостувате? Защото тя жената е права,че няма работа в Бургас, ама пък на теб като не ти се стои в Кюстендил.... ще изперкаш там....

За килограмите аз съм даже под тези преди да забременея  newsm44 newsm44 newsm44 , само имам още корем , но с времето и това ще се оправи  newsm17Само дано е по-бързо , че имам толкова хубави дрехи , а не мога да ги нося  newsm61

Jylieta, ти предполагам затова не идваш на нашите срещи, за да не те замерим с камъни, нали!   Twisted Evil  Simple Smile)))

АМА ВСИЧКИ БЕБОЦИ СА СТРАХООООТНИ!!!  Hug

Направих албумче с днешните снимки, хайде другите мами да добавят! Еййй, днес колко хубаво се събрахме, малко на порции, ама го докарахме до 7 ли 8 ли Simple Smile))

Сори, че не съм видяла, че има албум за 3 месечни.... странноооо, та ще ги опрехвърля в другия албум и ще го изтрия този!

За забелването на пишлето, докато го къпя, издърпвам леко кожичката надолу, колкото позволява. И виждам, че вече слиза повечко, от колкото като се роди. На нас педито ни каза, че така постепенно ще се отлепи кожичката и че не било добре от раз да се забелва, а постепенни и без насилване!
[/color]

# 209
ben78 , аз мисля, че в Бургас ще е по-добре и за теб, и за малката! След като си тук от 10 години, ти си установила полезни контакти , намерила си си добра работа, а и животът ти тече в този град. Мисля, че тук ще си по-спокойна, а след като ти си спокойна и малката ще е добре Hug Все пак Бургас е по-голям град и с повече перспективи, което след време отново ще е плюс за Далина Peace  Разбирам и майка ти, че не може да живее в Бургас, но по-добре и за двете ви е да намерите някакъв среден вариант- например тя да ти гостува по-често тук и ти, когато имаш възможност да й гостуваш в Кюстендил...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт