Мама МАРТенска слабее,а бебчето й дебелее!

• 14 482
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug
Растат бебчетата ни ...и моята Ани взе да се усеща кога се карам - дали на нея или на някой друг, няма значение, усеща се и често прави физиономия на уплашена и после почва да плаче, ако не я успокоя своевременно. Днес пък забелязах, че се шашка ако вижда много хора наоколо, а също и когато някой непознат я вземе на ръце. Познава ме и си иска мама  Heart Eyes Татито с каката са на море и вече се притеснявам, че като се върнат няма да ги познае и ще плаче от тях, но да видим...
Днес се замислих за захранването, вие със зеленчукови или плодови пюрета почнахте? Извинявайте, че не мога да прочета всичко назад...
Видях, че сте обсъждали крустите по главата - нашите минаха с едно кремче на Мустела и шампоан на Себа мед, но по-скоро е от крема. Намазах 2 пъти и край, чак след 3 седмици пак се появиха на места, но утре мисля да ги намажа и да ги ликвидираме.
Днес бебка много рева, незнам защо и не можа да си поспи както обикновенно, почти цял следобед беше будна, чак към 8 вечерта заспа и още спи...какво й беше станало незнам. newsm78

# 121
момичета,на седмото небе съм,моя Канарче Стефанов за 6 дена е качил 400грама newsm68 ,отново започваме с пълен напред    Animal Snail

натси какво стана с изпита

на една мама от квартала бебока й след 10 дена става на 3 месеца и вече имат един избил зъб,както и още един който е на път newsm78 tooth

# 122
Ха  добър вечер,приспах си гръмогласното гарже,сложих си един Урсус с много лед и вече се хоризонтирах   typeuu
Бейби_мони,браво на малкия Тео  Hug
За зъб4ето,напълно възможно,бях чела в един от броевете на БЕБЕ ,нали майки пращат снимки и истории за бебчетата си,та имаше за едно бебче,което се родило с 2 зъбчета  Shocked и майка му казва,че било атракцията в болницата  Peace
Белла,ще се възползвам от помоща  Hug

# 123
 Ние днеска бяхме на гости на кумците ни и си прекарахме страхотно. Благодаря за стиснатите палци за моето мило. Той вече е добре.
МЕЧО ПУХ Иво е изцяло на кърма. Даже още не съм го захранила с нищо. Ака на 2-3 дни и то от доста време. Поне от месец е така. Обаче както казва НИКИТА като му дойде ДЕНЯ ака по 3-4 пъти. Няма никакви признаци да е запечен и акото му е като по книга.

РУСАНА аз с баткото си бях поръчала на познати да ми донесът Макларан като беше на годинка. Тогава тук още не ги продаваха. Трябва да ти кажа че за лек вариянт количка не бих избрала нищо друго. Мойта е модел ВОЛО ултра лека. Като се сгъне като чадър има един ремък с който си я слагаш на рамото като чанта. Баткото ми беше мързеливичък и до 2 и половина без количка не ходехме никъде надалеч. Търкаляхме я нон стоп. Е не мръдна. После я изпрах и стана като чисто нова. Сега Ивко го мятам в нея още тази зима. Така че м/у двете колички, горещо ти препоръчвам Макларана Peace

Аз също не изкарах никакви трънчета въпреки че много старателно направих масажа. Ама Иво е изключително спокойно бебе пу пу.

Минерална , изворна и каквато и да е там вода не давам. Мин.вода е вредна за бебетата защото тежките метали се отлагат и задържат в бъбреците понеже на бебо не са му достатъчно развити бъбречетата за да ги изхвърли.
 На баткото му давах розовия Девин като направи годинка. Дотогава преварена чешмяна давах. Сега и с Иво така ще правя. Просто не ми се ще да си правя експерименти дали наистина е добра за бебетата водата. Извинете ако подразня някой Hug Ама то все пак всеки сам си решава.
 А за Торн Спринг мисля и аз бях чувала лоши неща и то май беше в Часът на мама.

# 124
Здравейте, аз само да кажа, че сме живи и пак изчезвам... Ако имам време утре ще ви чета и пиша.

Спокойна нощ на всички...

# 125
момичета,има ли някоя като мен,на 2 седмици да купува биберона на бебока (каучукова)  newsm78 почнах да го мъча със силиконова,че не мога да смогна да купувам каучукова,много бързо ги раздуваме и започват да лепнат ooooh!

# 126
Добро утро!Наминавам специално да почерпя,че днес пораствам с още една годинка. Laughing

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 07:49 от АлЕкС-мама

# 127
  • София
Глафира незнаех,че от преваряване се увеличава минерализацията(има някаква логика). Аз преварявам  слабоминерализирана вода "Живена" (защото ни я карат) като съм се консултирала с педито и питах самите доставчици дали става за бебета.
Аз сега проверих какво пише на бутилката 287 mg/l това много ли е?
Всъщност какво може да стане на бебето от тия минерали?

Това, което ми обясни педито, че тези минерали се натрупват в организма на бебчетата, защото бъбреците не могат все още да ги преработват. Аз лично не бих използвала тази вода, много ее висока минерализацията. Затова и ще използвам на Девин изворната, но и нея няма да я давам постоянно.

Сия, тази на Торн Спринг също пише, че е за кърмачета. Гледай общата минарализация да не превишява 100. Поне така изчетох в интернет, че е най-безопасното. Колкото по-малко, толкова по-добре.

На мен ми генерира Шенка Joy Joy Joy

# 128
 Добро утро мацки.

АлЕкС-мама   честит рожден ден. Много здраве, късмет и любов ти желая от все сърце  bouquet
И честит ти първи рожден ден при мартенките Hug

baby_moni мисля че е по добре да се приучите със силиконова биба. То така къде ще му излезе края Money
А пък и каучукувите не са за предпочитане, че събира много бактерии и гъби Peace

# 129
  • София
Алекс-мама, да си ни жева и здрава, много щастлива. Ние със Светланка ти пожелаваме много слънчеви усмивки, сладки тръпчинки и много късмет Hug

# 130
  • София
Алекс-мама, честит рожден ден! Здраве, любов и спококоен за в бъдеще Алекс ти пожелавам!  Hug

И аз знам, че не е хубаво да се дава минерална вода на деца. С баткото да 1г преварявах чешмяна, сега му давам Девин изворна и чат-пат минерална, ако не намеря такава. С Алекс мисля да процедирам по същия начин.

# 131
  • София
Здравейте и от нас. Привет от  hahaha мама Фронка и малък Донко  Mr. Green Номерата на Донко напоследък са рев със сълзи за гушканица, особено вчера ни разбра целият квартал откъде минаваме на връщане от разходка. Иначе като поогладнее, май основно тогава гука  newsm78
ЕДИТ: Както сега  Joy

Зеленко, този сироп е със захар  Naughty, не го изписват много често, ние пиехме на ампули, но е много старо лекарство, повечето го отричат поради опастност от натрупване на калций в организма (малък подшуш - витамин C е също силен антиалерген - намиг) и ако можеш попитай някой друг лекар какво мисли за калциевия сироп  Peace

Ами то Калин трябва да го пие 3-4 дни сиропът, а и е неделя днес, то утре ще го спирам newsm78
ЕДИТ: По-лошо е, няма захар, но има сорбитрол  Sick

Алекс мама, честит рожден ден   bouquet

# 132
здравейте и от нас, пак от мамината къща.

Честит РД на Алекс мама!!! Много здраве, щастие, късмет и много обич!!!
Добре сме, мажа и венците, че определено са ни тръгнали зъбките. Само се надявам да избият скоро.

Аз отивам пак при таткото.

Мамите от Люлин- ако усмеете да се организирате нещо, може да се видим. Иначе имам телефона на Роси и Зеленкото.

Хайде усмихнат и приятен ден и много  Hug

# 133
РЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКС-МАМА   bouquet   bouquet   bouquet

Днес се очертава готино време /поне за сега/. И май ще се разходим до Северния парк да се видим с едно малко бебче  Grinning

Русана, аз от толкова проучване установих, че като се сложи доставката от САЩ и нещата излизат много скъпо  Sad Много ме е яд, че няма някакъв по-сносен вариант за поръчване от там  Tired Има страхотни неща.
Но сега и аз гледам да си поръчам тзи неща, които харесах там от Германия или Англия, че доставките са по-нормални  Rolling Eyes
Наистина много ме е яд  Tired Ама столчето за хранене, което в сайта е 22 долара, за да дойде до тук ми стъпва 130лева  ooooh!

Мами, а вие как се оправяте с косопада. Аз такъв неистов косопад имам, че как имам още нещо на главата не знам  ooooh! Май ще си взимам някакви витамини  Rolling Eyes Ще питам педито във вторник, ако не забравя.

Хайде хубав ден от нас  Hug

# 134
Алекс-мама,Честит Рожден Ден!Много здраве, любов и спокойно бебегледане ти пожелавам!
И мойта коса капе със страшна сила.Имаше едни много хубави витаминни дражета за целта,като се сетя-ще пиша.
Ох,да се оплача-от тази гнусна влага се чувствам като газена-недогазена от валяк.
е,все някога трябва да спре да вали...

Общи условия

Активация на акаунт