Мама МАРТенска слабее,а бебчето й дебелее!

• 14 458
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!Днес за имен ден ще черпя! LaughingДа им е честит и на другите именници,да са живи и здрави! Hug

# 181
Да се оплача Марто често се стряска насън и изпищява-ревейки, случвали се на други бебоци?
А и да ви питам още , имаме нещо като бяло-жълтеникави налепчета бих ги определила на горното небце, какво ли може да е това??? newsm78
Лека и   love001
Честито на празнуващите!    bouquet

и ние се стряскаме и започваме да ревем,мисля тази седмица като ида при доки да попитам от какво може да е,или е колики (както казват майчетата покрай мен),защото те ми викат че е от болка в стомахчето newsm78 и аз ги питам-"тогава като се смеят от какво е?" Joy

а налепчетата-зависи как изглеждат,в устата на бебока може да се намеря гъбички,афти и кисти,нашето бяха афти,а някоя мама от форума каза,че може и кистички да са,ако имаш време може да отидеш доки да ви види,но най-често предписваното лекарство е "Дактарин орал гел",на мен ми предложи 2 (дактарина и още едно newsm78),но аз й кзах че от дактарима съм чувала само добри отзиви,и тя каза: Добре,Дактарин Peace

еееее АлЕкС-мама ама ти всеки ден по нещо,като теб да я докараме Rolling Eyes празник след празник Crazy хайде, да ти е честито именцето Hug    bouquet

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 08:46 от baby_moni

# 182
Еееее,Бейби Мони,ама то туй ми е,следващото празнуване чак на Коледа! Mr. Green

Алекс и той така на сън се стряска и заревава,но при него определено май си е от коликите. ooooh!

# 183
Честит имен ден на Петя на Zora*!!!  bouquet, както и на всички празнуващи днес.
Втория ден от захранването мина чудесно, тиквата взе че му хареса, даже накрая сам отваря уста Joy Днес продължаваме пак с нея, само 6-8 лъжички, утре мисля да включа двукомпонетно пюре-картоф и тиква примерно Thinking
После сме на консултация и ваксина.

# 184
Благодаря за пожеланията ,но ние ще празнуваме именния ден на Петя на Петковден, който е на 14 октомври! Кръстихме я на свекър ми, който се казваше Петко и затова така сме решили!
Миналата седмица нещо не съм се спряла, почти нищо не съм чела от темата!Днес следобед дано успея, че след малко излизаме на разходка!
Петя вече почти се обръща сама! Вири краката, яко гимнастика прави детето!В събота много малко спа през деня и вчера като заспа в 1 след обяд и се събуди в 4 да яде и пак отнесе до 8! В 9 я къпахме се събуди тази сутрин в 7! Все ходех да я пипам да не е топла, но слава Богу добре е! Баткото ни е с едни сополи и днес няма да ходи на градина!
Преди няколко дни захраних малката с оризова каша с банан защото престана да иска мляко след обед в 7  и сега като я нахраня с каша в 4 яде след баня в 8,30 - 9 часа! Преди два дни и дадох няколко лъжички пюре от тиква и съм взела няколко зеленчукови, но тя след пюрето не иска да яде мляко, пък 4-5 лъжици не са едно хранене!Реших да изчакам още малко с пюрето от зеленчуци!

Хайде лек ден! Приятен празник на всички именници!

# 185
Честит Имен Ден на всички! Със здраве да си носите името!!!

Днес и моя свекър има ИД, но не мисля да го поздравя. Ако те се обадят, тогова.

Ние след малко си тръгваме от мамината къща  Sad Цял ден ще  newsm79 wash hang 1ironing newsm71  food002 Ама няма начин.

за водата- аз преварявам в каната. Онзи ден купих от тази за бебете- никаква лоша реакция няма. Но ще си преварявам, че ми е по-лесно.
за косопада- аз нямам. Преди да забременея се скубех яко, сега нищо не пада. Даже фризьорката ми каза, че ми станала по-гъста косата.

Е хайде за сега лек и усмихнат ден  Hug

# 186
Честито на именниците!
И аз щях да питам за стряскането. Сутрин особено към 6-7 има един момент, когато спи спокойно и изведнъж започва да се върти и плаче насън и нито се събужда, нито мога да го успокоя. Единствено сукане помага и го унася, инач и пръст засмуква и биберон, но не го успокояват. Дори снощи в 1 за първи път ми се случи да реве и пак така насън, взех го в мен да го унеса разнасяйки, но пак не стана, много неспокоен беше, а засмука като смок после. По едно време през нощта пък така шаваше, че го видях как се върти на 180 градуса в леглото. Чудя се дали е от жегите, редовно му остава мокро петно под главата. Сигурно е това, като се замисля, ама няма как да направим по-хладно. А и то си подухва хладничко като отворим, ръчичките му са изстинали, а главата влажна. И тъкмо беше спрял да се буди през нощта и сега с този неспокоен сън пак е често често, че някой път и не издържа и без сукане, а добре бяхме тръгнали с отказването.

Днес и моя свекър има ИД, но не мисля да го поздравя. Ако те се обадят, тогова.

Не разбирам защо очакваш добро отношение, след като ти самата подхождаш със злоба, щом и на празници не можеш да забравиш дразгите. Майка си все пак, на тяхното внуче, щеш не щеш, малко по-зряло подхождай.

# 187
добро утро мами,
4ЕСТИТ ПРАЗНИК на вси4ки именници! весел ден на вси4ки месе4инковци! и усмивки на вси4ки с друг повод   bouquet

за захранването - картоф4ето ве4е ни върви добре и се 4удя дали трябва да изяде цяло буркан4е или мога да дам ве4е и морков4е и докато заместя цяло хранене да е комбинирана храна  newsm78 след картофа и моркова сме на телешко, заради желязото и се 4удя с какво друго да го комбинирам освен тези 2 зелен4ука, 4е да е по-разнообразно!?

# 188
  • София
Здравейте и от нас. Искам да ви питам успявате ли да изнесете спящото си бебе на разходка без да го събудите newsm78 Напоследък Калин заспива след второто сутрешно хапване (чат-пат около 8.30 - 9 ч.) и ако тръгнем да излизаме, се събужда и после е кисел. Ето сега пак направи този номер и реших да го чакам да се събуди и тогава да излезем - ако не вали, де  Whistling Преди след второто хранене не "откъртваше" веднага и излизахме и той след игра в количката си заспиваше навън на въздух....

За стряскането, Калин често се стряска насън, още от началото си е така и не е спирал. Прави това "упражнение" с разперването на ръчичките, а понякога и вика силно. А като си разпери ръчичките, все успява да бутне нещо с тях и още повече се стряска  ooooh! ooooh! ooooh!

Ах, да, и честито на празнуващите   bouquet

# 189
  • София
МАлката отдавна не се е стряскала насън, но иначе със шъткане я успокоявам.

За изнасяне на спящо бебе навън: винаги се буди, но заспива почти моментално

# 190
Добро утро и от нас Hug
Честито на всички именници, нека името им много късмет да носи   bouquet

И Алек много се стряска насън, при нас обикновено това е съпроводено със силен рев, след което почти веднага сам се успокоява newsm78 Незнам какво е това, една лекарка ми каза, че има по-впечатляващи се деца и затова плачел така Thinking И при нас шъткането и биберона помагат.

Зеленко и аз не успявам да го изнеса спящ (нощно време ни се е случвало да го местим и само тогава не се буди), за това го чакам да се събуди, но това обикновенно става преди следващото хранене (последно време доста спинка между яденията) и така докато не успея да се оправя по най-бързия начин и да сваря да излезнем преди да е заспал Peace

Това време е направо ужасно smile3516. Гледам повечето от вас захранват с по нещо...аз още нищо не съм му давала, различно от мляко, ще видим на следващата консултация доки какво ще каже, но май съм решила поне до 5тия месец да си изкараме само на мляко Rolling Eyes

# 191
  • София
Привет!
Алекс-мама, честит имен ден!   bouquet Както и на всички други празнуващи!  Hug
За извеждането на спящо бебе - носим се на ръце до долу, защото иначе се стряска в асансьора и се буди Crazy , после го слагам в количката. Ама аз като излизам винаги има някой с мен, заради баткото, иначе не знам как става номера.  Rolling Eyes
За алергиите щях да напиша почти същото като Ивема  Peace Simple Smile , само дето аз нямам към прах, а към други неща, но хранителните ги израстнах.  Crazy В детска възраст наистина почти всичко се изразява с обривче - и към медикамент, и към храна.
Не че някой ме пита, ама ми се струва, че много бързате със захранването. Поне като давате нова храна трябва да изчакате няколко дни преди въвеждането на друга. Но, естествено, вие си решавате.
Вече съм сигурна, че на Алекс Колийф-а му действа много странно. Като не го давам ака всеки ден, дори и по малко. А ако го давам - през 2-3 дни и се омазва до ушите.  newsm78 А, и като споменах - запечените бебчета наистина ли са със запек, или акат просто по-рядко? Защото запек се води когато акото е твърдо и изхождането - болезнено, дори и всеки ден да е. Баткото беше, и още е така. Ака топченца. А ако вършат работата през два-три дни, но е рядко като консистенция - не е проблем.
Айрис, аз съм чела точно обратното - че на Милупа млеката са помпащи, но не забелязах разлика - баткото и с НАН, и с Аптамил си качваше доста, така че според мен всичко си е до дете.

# 192
  • Варна
Добро утро и весел празник и  от мен!

За стряскането - при нас е на периоди. По едно време беше спряла, но напоследък пак се случва, а преди 2 дни сутринта в 6 така изпищя, че с баща й подобрихме всички световни рекорди по бърз, висок и всякакъв друг скок. И не се успокои, докато не я накърмих. Иначе яде в 8-9.  Четох, че до към 4-ти месец са с този по-повърхностен сън с бързите движения на очите (REM). Макар че определено има и по-лек, и по-дълбок сън и в момента - понякога можем да я разнасяме дори, без да се събуди. И в тази връзка отговор на Зеленото - ами зависи колко дълбоко е заспала. Ако тъкмо се е унесла и я разбудя може да стане страшно Simple Smile  
И все се чудя какви ли кошмари могат да сънуват - че някой е скрил млякото?  Mr. Green  Mr. Green

Напоследък забелязвам, че ако уцеля момента за биберона, я приспива моментално.  В смисъл, че като я видя, че се изнервя и е изморена и й го бутна веднага, работи безотказно. И после спи спокойно.

Някой успя ли да отиде на срещите на Ла Лече Лига?

# 193
  • Варна
Здравейте! Честито на всички именници! Ние вече сме здрави (да не чува дявола). Обривът на Симона се оказа алергична реакция (или към панадола, или към оризовата вода, така и не разбрахме). За два дни прием на фенистил се оправи. Радвам се, че и настроението и се върна - отново започна да гука и да се смее, дори вчера се обърна от корем на гръб. Казвам ви, по време на болестта не беше същото дете - сега съжалявам, че и се ядосвах задето е толкова крива. Тоя месец сигурно няма да сме наддали добре (тя почти не ядеше, докато беше болна), но мисля да изчакам със захранването поне още един месец (след 5-тия ).
За стряскането - не знам дали е такова, но сутрин към 5.30-6.00. започва да реве в просъница и нито бибата, нито цицата я успокояват, даже се изнервя още повече, когато се опитвам да и ги подам. В чудо се виждам как да я укротя. Накрая отминава от само себе си, но аз се разсънвам и вече съм на крак.

# 194
Привет!
                  Честит имен ден не всички днес!Да сте ни живи и здрави и много щастливи!

За стряскането--Отдавна не се е стряскала!
За излизането на вън--и да спи и да е будна -като излезнем пак си заспива!
Подкрепям мнението на Elwing --относно захранването! Peace Peace Peace

Ох да ви кажа онзи ден ходихме с мъжо и брат му на кръчма послучай130 годишнината на МВР!После отидохме и на дискотека!Обаче аз направо откачих ooooh! Whistling ooooh!!Вече не е като едно време  Crossing Arms!Сега е много лудница   ! Shocked И като ги гледах колко млади--да не кажа малки момичета имаше и как бяха облечени  ! ooooh! ooooh!
Та си мислех с тези две мацки как ще се оправяме живот и здраве!    Thinking Thinking
Хайде ставам!

Общи условия

Активация на акаунт