Мама МАРТенска слабее,а бебчето й дебелее!

• 14 460
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте набързо и от нас. Тя Елг писала за нашата мини-среща, ама я аз да й похваля гарджето как заспа, то направо бебе-мечта: полегна си в количката и заспа  Shocked Да беше и моето диваненце така Whistling Иначе наистина голяма свалка падна,  hahaha викам си добре, че я няма снахата да ни види, ама Калин малко незаинтересован остана в крайна сметка, може би и той си е харесал Рая... Майтап - майтап, ама я си представете, че след 20-тина години в отчетната тема (дали ще пишем още  newsm78 ) обявим една сватбичка  Joy
След разходката постояхме край блока в градинката и определено Калин вече се заглежда с голям интерес по гълъбите и им говори. Забелязах още, че гука предимно като сме насаме двамата, пред "трети лица" е по-мълчалив...

Да се обърна към мамите на алергични бебета. Има ли според вас връзка между алергията "на кожата" и тази към храни? Къде бихте ме насочили да попрочета за алергиите  newsm78

Лека нощ и желая на всички спокойни бебчета  Hug

Зеленко, при нас първо се появиха кожните проблеми (атопочен дерматит), след това стана червен и всички казваха, че прилича на хранителна алергия. Сега като сменихме млякото забелязвам, че първо се оправя червенината, но и кожата лека полека се оправя. Така че май има връзка. Било едно и също според алерголога.  Често АД е с придружаващи алергии
тук има тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73363.0,
а и иначе като се поровиш в нета има много материали.

# 196
  • Ловеч
Току що се чух с Росикв и си позволявам да отправя един призив към Люлинските мами: Която има желание може да дойде на кафето да се видим /намира се на гърба на Мебелната къща/. Аз ще окъпя Косьо, спретвам шишетата и отиваме натам след консултацията. Днес голямото ми момче става на 3месеца и по този случай ще му бият инжекции.
Елвинг - може би си е до дете, права си.
Баткото съм го захранвала по старите схеми, сега ще захранвам от по-късно/на три месеца Криси вече ядеше плодови пюрета/.
Честит имен ден на всички празнуващи. Честити месечинки на бебоците родени на 29ти /Рила, ТаняР вашите бонбони стават на 6месеца - не е за вярване/

# 197
Добро утро, мами!

Аз набързо хапвам пред комп-а, докато ви чета и докато София спи/ винаги не повече от 30 мин/ и се изнасяме в парка.Дъждът не ни пречи, че то вали 5-10 мин и после пак слънце, така, че няма проблем.

И аз подкрепям Елвинг за захранването  Peace Смятам да започнем с пюре или каша, още не съм решила, на поне 6 навършени месеца. София си е на кърма и мисля, че за сега няма нужда от нищо друго. А и не виждам никаква логика в това, че бебетата на АМ трябва по-рано да се захранват  newsm78 Та тези млека са обогатени с абсолютно всичко необходимо? Но вие си знаете, де  Peace А за месо пък да не говорим  Crazy Желязото би могло да се набави и по много по-щадящ стомахчето начин  Peace

Ние днес сме на консултация да видим дали вече имаме 6 килца  Grinning /щото може и да нямаме/.И ще бием последният Пентаксим .Я кажете набързо по колко го взимате?Че аз все за 63-64 лв., ама чувам, че го имало и по-евтин? Обаче аптеката ми е на път за болницата и не ми се разкарва да обикалям, ако не е голяма разликата.

# 198
Наистина - Марти днес става на 6 месеца! Специално честито и на нашата приятелка Билянка и на Константин на Айрис.
Мама Алекс, честит имен ден и много усмивки   bouquet

Почерпете се за наше здраве!

# 199
  • София
Ох, много искам да се видя с Люлинските мами, ама не знам дали ми стиска да дойдем дотам  Crazy  Laughing
Гери мур, радвам се че сладурката е добре  Hug
Дивена, и аз се плаша от облеклото на някои девойки.  ooooh! На мен пък ще ми ги водят за снахи.  Crazy И ще плюя, като лоша свекърва  Mr. Green
Наистина някои бебчета вече стават на 6м  Hug Времето лети! Да са здрави и добрички всички месечинковци!

# 200
  • София
Хайде и от нас една почерпка :

Направо не мога да повярвам кога мина половин година... Че и колко много неща са ни минали през главите - но като се обърна назад все за хубави и радостни моменти се сещам, така ...

Честито на нашето другарче  Марти на Рила и на другите месечинки

Честито и на всички, които имат имен ден - Алекс мама - специални поздрави за теб, както и на малка патеричка за вчерашния РД

Та както вече се коментира - растат дечицата ни и това си е. Нашата девойка също се стряска на сън, само че не пищи, а започва да плаче много силно и много жално с големи сълзи и докато не я вдигна да я събудя не се укротява.

Иначе за режима и аз забяляах, че навън не е същото. Спи си в количката, но предимно докато я разхождам - спра ли се и се буди, както и от разни по-силни шумове (и това ни е ново). Та по този повод не излизаме докато спи, т.е не я местя спяща. А иначе за събота и неделя явно режим няма да имаме, защото все гледаме да съчетаем с татето някои задачки да свръшим и да сме повечко навън и да сме заедно... Хели хели  Hug

А да споделя - вчера купихме и първата кутия АМ - Хип ХА 1  500 гр.- ама ми се стори доста скъпичко - намерихме го за 22.60 лв. в Пигис  ooooh! Та ще видим как ще я караме - доста се вълнувам как ще се стравям с даването му, свикнала съм си с кърма в шише... предимно със стайна температура я давам и дори да остане не й се притеснявам много много, ама с това АМ - пък и доки каза да не давам чиста порция АМ, а да комбинирам винаги с кърма... Та съм в една чуденка... Като си гледам запасите до една седмица ще трябва да започна да давам... Ако някой има опит и може да ми препоръча нещичко ще съм много благодарна.

И едно въпросче към Рила и Любима - момичета вие от кога смятате да започнете да захранвате и с какво? Аз ще се консултирам и доки от МД, но все пак ми е любопитно и вашето мнение. За сега не бързам - поне още месец два ще сме на кърма/АМ

Хубав празничен ден желая и  Heart Eyes

# 201
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ !!!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ. СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО  newsm51!

Аз чак сега ви изчетох. Наоследък само се записвам и чета, а не успявам да пиша.

От няколко дни бебка като започне да се храни и яде малко и започва да се дърпа и пищи  ooooh! , а кърма имам. Хем не се е наяла, хем не иска да яде. Това ли е кърмаческата стачка  Thinking ?

В събота пак имаше празник в чест на моята кукла и получи страхотни подаръци: страшно сладурски ръстомер с местенца за снимки, невероятно красива златна верижка с висулка ангелче, като крилцата му са от бяло злато. Получи и дрешки и парички. Абе не можем да се оплачем от внимание.

Напоследък бебката яростно си хапе палците. Преди ги смучеше, но сега се опитва да си ги дъвче с венците. Само да не са започнали зъбките да я мъчат  Praynig . Като съм почнала за зъби да говоря Mr. Green - тази седмица ще ходя на зъболекар (за пръв прът през живота си  Blush ). Никога не съм имала проблеми със зъбите, но през бременността ми се появи кариес  Sad . Дано не е много страшно  Sick

За играта на "Памперс": вие събрахте ли вече мечета за някоя играчка? Аз искам да събера за жирафа.

Забравихме да се представим бебе Зефира , мама Фимка и тати Тундертор  Joy hahaha Joy

# 202
 sohappy
Честит имен ден на всички празнуващи,много любов и щастие newsm51 newsm51 smile3525
За стряскането-снощи за първи път се разплака на сън  Shocked,при нас само галенето има успех само така заспиваме,иначе почти винаги вири ръчички  Laughing
За местенето-никога не си позволявам,той спи толков малко и леко и остава да почна да го местя веднага се буди и се наддава един вой   ooooh! ooooh! ooooh!
А за днешната младеж нямам думи просто  Whistling,аз също не съм мого голяма,но сякаш на тяхната възраст не бяхме такива  Thinking
за захранването-идея си нямам кога и как   33uu,трябва само до септември да е захранен с всичко,че ще заминаваме и искам да нямаме изненади в Кипър,че полекари там не е зза ходене  ooooh!.Педи ме съветва да почнем сега с плодово,после каша,зеленчук и месо,но още се чудя  newsm78

# 203
Днес и моя свекър има ИД, но не мисля да го поздравя. Ако те се обадят, тогова.
Не разбирам защо очакваш добро отношение, след като ти самата подхождаш със злоба, щом и на празници не можеш да забравиш дразгите. Майка си все пак, на тяхното внуче, щеш не щеш, малко по-зряло подхождай.
Злоба е силно казано и не мисля, че може да ме съдиш, защото не си ми вкъщата. Майка съм на внучето им, за което те не се сещат да звънат и да питат как е. Да не говорм сега и когато сина им е в болница и не се знае кога ще се оправи. Такова ще ми е отношението. Може да съм краяна, но мен майка ми не ме е родила да ме обиждат и тъпчат, и във всеки удобен момент да ми натякват, че Елия не е момче или че съм некъдърна майка.
Не всички сме научени да сме лицемерни. А за мен ще е лицемерие да им се обаждам, когато аз не съм желана и то без причина.
Но тук не е мястото да си разказвам нещата от живота, защото вярвам, че съм ви писнала вече.

# 204
  • София
А и не виждам никаква логика в това, че бебетата на АМ трябва по-рано да се захранват  newsm78 Та тези млека са обогатени с абсолютно всичко необходимо? Но вие си знаете, де  Peace А за месо пък да не говорим  Crazy Желязото би могло да се набави и по много по-щадящ стомахчето начин  Peace Има логика. Оказва се, че веществата, които са вкарани изкуствено в обогатените млека не се усвояват така добре от организма, както тези от естествените продукти. Т.е. те са си там, но не отиват в организма на бебето. Освен това често се случва при преминаване на адаптирано мляко да се появи запек. Загледай се в писаното тук и сама ще видиш, че е така. В този случай вкарването на други храни, стимулира перисталтиката и помага да не се стигне до запек. Все пак в хода на еволюцията хората са свикнали да приемат полезните вещества от продуктите, с които са се хранили, така че... Илийката също беше почнал да ака веднъж на два дни и по-запечено, откакто му увеличихме АМ, но като започнах да му давам пюре от праскова, отново започна да ака всеки ден.
Еля, от двама спорещи отстъпва по-умния, така че нищо не пречи да покажеш на твоите свекита кой е по-умния. Grinning

# 205
Привет Hug
 Днес моя батко има Имен ден beer  party023 food010  само с това мога да ви почерпя, че така и не се научих да слагам картинки.
 Снощи го водих на Луна Парк. Разбихме се на блъскащите колики Mr. Green , а той се пуска и на сухата пързалка, на надуваема пързалка, въртя се на въртележка и на синджирите. Беше супер. А малкия спа през цялото време Heart Eyes

Ивко мисля да започна с по лъжичка картоф към края на 5-ти месец демек на този и като влезне в 6-ти да заместя хранене. Не мисля да бързам и да вкарвам всичките зеленчуци.Като яде 1 седмица само картоф на обед, тогава ще вкарам морков пак със захранване, после тиква, броколи, тиквичка и т. н. В седми ще вкарам плодове, в 8-ми сок и т.н. Така съм си направила схема вече. Засега сме само на кърма. Обаче го виждам , че е готов за захранване.
 Бях чела една много подробна статия за захранването, в която пише че е най добре да се захрани ВЪВ 6-ти месец, а не като ги навърши и започне седми. Иначе се водело късно захранване и също не било хубаво.
 Тоест 6-тия е златната среда.

Направо вече с това захранване Crazy

Айде аз отивам да 1ironing

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !

ЕЛИ аз също съм на мнението на Мънки. Разбирам че ти е тежко и то много добре те разбирам. Ама ако се обадиш само им показваш колко по интелигентна си и че те наистина грешът в преценката си за теб Peace Щото ти се държиш човешки а пък те незнаят какво искат Hug Пак ти казвам че този съвет е от опит. И аз съм ги преживявала тез тревоги. Сега ме обичат повече от сина си, ама ги победих с разум а не с инат Hug
 Надявам се не ми се сърдиш че си позволявам да те съветвам.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 14:08 от GalinaG24

# 206
Танче, аз Марти смятам да го захранвам след 6ти коригиран месец, т.е. след 2 месеца;  за сега желязото му е ОК! Разбира се, ще видим какво ще каже алерголога ?! Та може ние различно да го даваме - ще докладвам навременно  Sunglasses.

Дърта Маймуна, бебчетата се развиват различно, а и различните АМ индивидуално се усвояват. Затова смятам за много правилно, да се правят редовно кръвни изследвания и да се решава според обстоятелствата. Аз лично не виждам причина да се захранва със сокчета, особено ако детето е имало силни колики! Но пък има дечица, които им понася чудесно!
Най-хубаво е, ако има един добър педиатър, който да те съветва адекватно според състоянието на детето - тогава лично аз бих се чувствала най-сигурно. Ама виждаме, че не винаги случаят е такъв - така че сме принудени да се образоваме.

Еля, напълно те разбирам със свекървието. Просто някой хора са толкова озлобени и отегчени от живота, търсят да си го изкарат на другите... Аз също дълги години страдах (женени сме от 17 години с моя (намиг) ), докато накрая ми писна, повиших дълготрайно тон и ги поставих на мястото им! Сега са по-тихи и от водата, по-ниски от тревата.
Аз лично пък на такъв празник поздравявах с хумористични картички (хихихихи). И поантата ми беше, като ме кълнат, поне да има защо  Mr. Green! Горе главата и мисля, че сама ще намериш подхода за теб към тях (за лошо или добро), важното е да те оставят на мира!   bouquet

# 207
Хелоу от мама Цаца,Фотинка и кака Гъбена!  Crazy

Да се отчетем от консултацията в петък-вече сме 6030гр.и ни боцнаха първия Пентаксим(май сме на опашката от към ваксини,но не ми е за сефте)
Доста си поплака Адриана,и все едно усещаше какво предстои,защото от начало такива усмивки раздаваше на доки и сестрата(те винаги много и се радват и говорят) и изведнъж стана сериозна,неспокойна и  smile3541 И после така се жалваше милата,ама мина и това,дано не реве другите два пъти.. Rolling Eyes
За захранването ми каза ако искам от 4-ти м,аз и казах че мисля към 6,и тя каза ок,като и в 5-ти да започна,тъй като върви бавно и няма да съм въвела всичко до 6-тия.Одобри идеята ми да захраня с домашна тиква(дано порастнат, де)иначе каза първо зеленчуково,като достигна 125 гр(тези малките на Хип) да слагам вътре АМ,или да дохранвам с него отделно.Похвали ни че си хапваме по 170мл.АМ,даже попита с учуда цялото ли го изпива. Grinning Похвали ни и белега от БЦЖ-то,който всъщност три пъти забира и се пука(каза че това е нормално) и точно така трябвало да изглежда. Simple Smile

Gery Moore казваш,че може и от Панадола да е,та се сетих-моята педи ми препоръча след ваксина(ако се налага) да давам Ефералган бейби,той е за бебета до 6м.а Панадола за след 6.

Толкова теми сте обсъждали,че забравих какво щях да пиша.. newsm78

Правя АМ с чешмяна преварена,но за нощното хранене имам и Торн Спринг,с нея доливам водата от термуса да изстине,че не ми се ходи по етажите едва гледам тогава.
rusana и ние сме с хидрофор,а защо водата ви мирише на нафта,много странно? newsm78

Чета за неволите ви със запичането,ние пък сме другата крайност-ака по 2-3 пъти на ден,а оня ден се отчете 4 пъти! Rolling Eyes На Милумил ХА сме.
Обаче това бледнее пред днешната случка:мрънка си тя след закуската,и решавам да я взема в мен и да попрочета форума,в момента в който сядам на стола се оригна,напъна се два пъти и се изака върху мен! ooooh!Видях как от страни на памперса започва да тече по анцуга ми,омаза и тениската,и докато се чудех как да стигна до спалнята,започна да капе по пода,намърляхме и повивалника,ужас!Такова оакване с каката не съм имала,ама това са рисковете на професията.. Mr. Green Та останах по гащи,Ади гола и така се михме,после айде с парцала да не ми е скучно...а щях да пия кафе.. Whistling

В сайта на Клиниката по детска гастроентерология има инфо за запека,както за АД и въобще алергиите. Peace

veselina_s_p ама вярно от този сайт излиза доста скъпо. Money Аз не се бях интересувала,само ги попитах на скайпа конкретно за цената на една люлка,дето тук е 400лв. ooooh!
Много са ти хубави ботушите,със здраве да ги носиш! Peace

dobro_nstroenie и аз имам 10 да свалям,а до идеалното ми тегло 15! ooooh! Сега съм подхванала Зарсената(бях я почнала,ама забременях)още е в срок,поне да не иде зян.И чай Инхуа съм пила,и онзи зеления,ама без особен ефект.Мисля освен да изключа сладко и тестено,да пробвам нещо от рода на Фемимодел,Алли и т.н. Сега се ровя в Красива мама и проучвам... Сетих се за една много ефикасна диета-секс и ябълки,но ако нямаш ябълки не е фатално...  Joy

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:18 от БОДЛИВКА

# 208
някой може ли да ми каже за тези белези от БДЖ-то,защото ние нямаме newsm78 а на едно друго бебче се спука?иначе личната като го оглежда,не ме е питала защо нямаме белег newsm78 (то по-точно е като голяма надута червена пъпка)

# 209
  • София
Дърта Маймуна, бебчетата се развиват различно, а и различните АМ индивидуално се усвояват. Затова смятам за много правилно, да се правят редовно кръвни изследвания и да се решава според обстоятелствата. Аз лично не виждам причина да се захранва със сокчета, особено ако детето е имало силни колики! Разбира се, че е така и аз в никакъв случай не препоръчвам ранното захранване за други деца. Просто казвам, че все пак има логика и в това твърдение, че децата на АМ се захранват по-рано от другите. Нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт