епидурална или пълна упойка

• 9 042
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
Правили са ми две операции с обща /пълна/ упойка+ секцио, също с пълна. Не мога да кажа, че трудно се излиза от упойката. Пак бих избрала такава упойка.

# 76
Преди 10 дена ми правиха секцио по желание. Избрах спинална анестезия. Страшно съм доволна.

# 77
Аз родих с пълна упойка, защото трябваше раждането да приключи много бързо. Но следващия път ще настоявам за спинална, защото искам да присъствам и да си видя бебчето "първа". Моят син първо го видяха баба му, баща му, дори на снимка лелите и другите баби, на мен чак след 2 часа, защото трудно излязох от упойката.

# 78
  • ул. "Мечтание"
Момичета,епидурална или пълна упойка при секцио?Споделете вашия опит и мнение,че съм на кръстопът.

Аз бях със спинална, не са ми предоставяли избор. Извадиха малкия на най-много десетата минута след като започна операцията. Цялата операция продължи не повече от 40 минути. Приготвиха ме за десетина минути.

Аз бих избрала спинална или епидурална пред пълна. Спиналната се бие еднократно. Епидуралната е с катетър, който може да остане и след операцията за обезболяване. При пълната не знам как се процедира, но определено не бих ти я препоръчала.

# 79
  • Пловдив
Моето секцио беше с пълна упойка.Много ме беше страх и не можех да си представя,да съм будна,докато ми правят операцията.След като ме събудиха,някои моменти ми се губят.Бебето го видях след около 2 часа.

# 80
Бях с епидурална - не бих се съгласила доброволно на пълна!

# 81
Аз бях със спинална, а исках пълна щото съм голямо шубе!
Доктора каза - "За нищо на света няма да те тровя излишно!!!"
Пълната е по-вредна, а и не е толкова страшно да присъстваш на раждането на детето си все пак! Най-важното в случая е добрия анестезиолог, за да не те измъчи с боденето!

# 82
Първото ми раждане беше секцио по спешност с пълна упойка. Сравнително лесно излязох от упойката, но ме дразнеше гърлото няколко дни след това и кашлях, от което пък ме болеше разрезът.
Този път бих искала да родя с тази комбинираната упойка, за която споменавате /спинална+епидурална/. Дано състоянието ми го позволи!
При всички случаи ще коментираме с анестезиолога ми този вариант, ако е подходящ - нищо по-хубаво за мен.
Нямам притеснения какво ще чувам и усещам по време на операцията. За мен е важно да бъда адекватна, за да видя и пипна детето си веднага след като се появи на бял свят /живот и здраве/. Heart Eyes

# 83
Аз раждах с епидурална. Много добре се чуствах по време на раждането а и после много по-бързо и лесно се възстанових след това. Едно момиче до мен раждаше с пълна и много я болеше като излизаше от упойката. Но пълната не се плаща а другата се плаща.

# 84
Раждах със спинална + епидурална анестезия. Peace По време на секциото нищо не усещах, а после ме обезболяваха с епидуралната.

# 85
Момичета,епидурална или пълна упойка при секцио?Споделете вашия опит и мнение,че съм на кръстопът.

Моето секцио беше само с епидурална, аз настоях, не исках спинална. Страхотно обезболяване и напълно безвредна упойка. За разлика от пълната, не попада в кръвта и не минава нито през сърце, нито през черен дроб, тъй като се поставя между прешлените, в т. нар. епидурално пространство.
Няма проблем за кърменето, защото упойката не попада в кръвта. Обезболяването е основно с морфин, затова е най-качествено.  Peace

# 86
Аз много се колебая. Направо не знам какво да избера. От една страна ме е страх ужасно от самата операция. Не знам как ще издържа 1 час да слушам " скалпел " , "кърви "  и тн. От друга страна искам да си видя бебето веднага. Просто не знам. Била съм под пълна опойка 2 пъти се чувствах много добре. Нямам проблеми с повръщане, виене на свят и тн. Просто пустия ми страх , че ще ги слушам Simple Smile)) Това най-много ме плаши. Не знам какво ще реша, но май ще оставя избора на доктора

Хич няма да разбереш какво става, мен през цялото време анестезиологичната сестра ме разпитваше разни неща, явно с цел да ми отвлича вниманието и въобще не чувах докторите.   Peace

# 87
Ми да ти кажа не знам, може и да са ми сложили,  но не съм разбрала. Гърлото ми не беше надрано, както обикновено става. Но предполагам, че съм имала тръба. Опойката ми сложиха венозно, а не с маска.
А как точно става тази пълна "О"пойка с маска? newsm78

Вероятно става въпрос за райски газ, но после пак са й сложили и венозна, просто не е разбрала.  Hug

# 88
lorka86пълна анестезия на маска е като по филмите слагат ти маска на носа и устата и дишаш газ който те приспива-ползва се изключително за мнооого кратко и при деца.
Ясно, но едва ли ползват такава за такъв вид операции, аз ли съм толкова глупава или за операция не трябва само да те приспят. Честно, много ми е чудно.
с такава упойка могат да ти извадят зъб, но не и да те оперират, поне не в смисъл на раждане.с поставянето на тръба в трахеята пак може да се подава на пациента от този газ, но и кислород и се контрлира дозата,докато при маската не се знае точно колко от упойката е вдишал пациента.освен това за секцио както и за всяка друга коремна и гръдна операция се правят медикаменти(релаксанти), които отпускат всички мускули и ако я няма тръбата пациента ще се задуши.

Ами решението за тръбата е на анестезиолога. Не винаги слагат тръба, ако анестезиологът прецени, може да те остави на самостоятелно дишане, моят така правеше, даже се хвалеше, че не им слага тръби, оставя ги да дишат сами, но естествено той не мърда и стои до пациента, докато не свърши операцията.  Peace

# 89
Спинална и пълна.
Спиналната ми я сложи стажант-анестезиолог и не ме хвана.
Разреза го направиха и съм се разбуйствала и са ме упоили.
Имам само хубави спомени от упойката.Все едно бях на Марс.Носех се в едни оранжеви кръгове.
Излизането от упойката мина нормално-без главоболие,треперене и други негативи.

Общи условия

Активация на акаунт