"Тwilight"/"Здрач"- сагата: тема 20 (за по-напреднали)

• 21 308
  • 445
  •   1
Отговори
# 360
Сега, леко ремонтирах бюлетина /благодаря Тина   bouquet / и мисля, че е готов в целия си блясък. Ако няма други желащи за събота, аз като един гърмян заек, мога да се заема....ама ми идват малко обедни бюлетините

# 361
А, отвори се, браво.

В една от много старите теми се разискваше (май ) текста на тази песен, но, хора, наистина има места които не мога да си преведа. Що ще рече, например, American mouth  в съчетание с fightless bird?

Иначе песента е уникална по мелодия, харесва ми. Една жена е коментирала в ю тюб, че ще им е първата песен на сватбата !?

# 362
А, отвори се, браво.

В една от много старите теми се разискваше (май ) текста на тази песен, но, хора, наистина има места които не мога да си преведа. Що ще рече, например, American mouth  в съчетание с fightless bird?

American mouth  e групата-изпълнител ..fightless bird е името на песента... докато пеят, го вмъкват в редовете точно като в рап/хип-хоп песен, дето изпълнителите ни в клин, ни в ръкав, си казват пак името и заглавието на песента, за да се набие в съзнанието на слушателите...  Laughing

И мен актьора от "True blood" не ми харесва , по-голям симпатяга е този от " Кръвни връзки " , не съм гледала и двата филма и незнам какъв им е сюжета , но вече съм свикнала с Кълъновите вампири и като видя в друг филм да играят вампири нещо не ми се връзва !   WhistlingMr. Green

Кръвни връзки и Лунна светлина не съм ги гледала (те и вече не ги дават, де-сериалите са прекратени), но като гледам по клиповете в Ю Тюб, не са по мой вкус... Истинска кръв- гледах първия сезон... първите серии е интересен и шокиращ (от създателите на Американски прелести е сериала, така че има и някакъв социален коментар/подтекст в сюжета, нищо че става въпрос за филматизиране по книги), после става малко прекален или накъсан/забързан/наблъскан сюжета, като тези cliff-hangers (това, което остава недоизяснено или шокиращо в серията, и така те примамва да гледаш следващия епизод) са много дразнещи...но ще гледам и сериите от втори сезон де (засега са излезли 3)
Естествено, нашите Кълънови са светци пред вампирската маса там - в сериала са по-скоро дегенерирали, с малки изключения, които искат да живеят нормално, докато човешките персонажи са white trash/trailer trash с южняшки акцент (само Бил, главния герой- вампир е малко "южняшки джентълмен" от Гражданската война)... Абе, сериала не е за изхвърляне, но не е както Здрач би бил, ако беше сериал- така че трябва да се настроиш за нещо друго...

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 16:04 от staro-novo

# 363
veselinka,браво за бюлетина Peace
Аз намерих снимки,но с половинката са от 3 години EmbarassedЗатова ще сме по отделно Wink
А аз лично предпочитам този вампир  Sunglasses

# 364
  • Благоевград
FLIGHTLESS bird
ей тук намерих размисли върху значението на текста
http://derric16.multiply.com/journal/item/268/FLIGHTLESS_BIRD_AM … OUTH_song_meaning

http://theswellsavvygirl.wordpress.com/2008/12/02/lets-decipher- … d-american-mouth/

а иначе American mouth -  по принцип може да изразява умението да се комуникира

Песента нали е изпълнявана от Iron&Wine?

# 365
Песента нали е изпълнявана от Iron&Wine?

Ау, вярно бе- сега се разтърсих, права си...това са изпълнителите... аз защо си живея със заблудата...
пак се изложих Embarassed

(този саундрак ми е мъгла...а да не си признавам колко късно след като станах фен разбрах, че Роб изпълнява Let me sign в саундтрака, че направо съм за смях...)

Значи може би в линковете, които даваш, наистина имат обяснение на двете словосъчетания..Кажете после

# 366
Песента на мен ми харесва много , то аз по принцип съм голям фен на саундтрака на Здрач  и много често си го слушам и вкъщи , и в колата Listen
Този саундтрак където се води , че е на Новолуние , незнам дали е официален , но повечето от песните не ми харесват , но като гледам филма може пък да ми допаднат !  Wink

# 367
  • Благоевград
То ще си го направим чист "Отговор на литературен въпрос" разискването  Laughing
Като всяка поезия,  се интерпретира по различни начини, но при нас (non-natives| винаги има едно притеснение от това дали знаeме точното значение на думата или просто става въпрос за разсъждения какво е искал да каже поетът  Thinking
Не си се изложила бе, Тине - не се коси  Hug

# 368
Бора, тенк ю!
Определеное друго някой нейтив спийкър да се изкаже. От двете места горе-долу се припокриват обясненията, та ми просветна, дето се вика. Хареса ми, в обясненията на едното място пишеше, че песента е като Шекспиров сонет и трябва тотално да се дешифрира  Mr. Green

# 369
Iron & Wine я изпълняват тази песен. Имайте предвид /при литературния анализ/, че групата е леко кънтри, затова не търсете чак толкова дълбок смисъл  Wink . Иначе музиката им е превъзходна /давам, ако някой иска, имам около 3 албума/, а изборът на тази песен за тази сцена е - поздравления за music supervisor-a, и да не ми вадят разказа как Кристен е предложила....
BTW, къде намерихте Let me sigh, защото в моето копие я няма, а и в нета нещо не я откривам, така че да си я кача?
Благодаря за окуражителните думи за бюлетина!  Peace
П.С. Ще питам един Native speaker кво ще каже и ще докладвам

# 370
Не си се изложила бе, Тине - не се коси  Hug

не, направо си се изложих Embarassed - но честно, винаги така съм си мислела, че изпълнителите са първата част, а името на песента втората, и ми беше смешно като чух в песента съчетанието (и ми напомни за рапа и себе-промотирането)- иначе не съм се залушвала в текста, за да направя връзка (то не че има връзка, май)

Бора, регистрирах те и ти пратих имейл. Има доста девойки от тези, които ми пратиха снимки вчера, които не са активирали линка- така че си проверете пощите.
За тези, които си включват телевизорите сега (и не им се чете назад), разменяме си снимки (по-скоро качваме ги на затворен блог), така че ако искате да видите как изглеждат другите съфорумки, изпратете ми на имейла ваши снимки (с децата, с половинката) и някакво инфо за вас (засега основното е - ник в бг-мама, истинско име, местожителство, семейно положение, а по желание- възраст, кой отбор... всичките, които имате половинки, ви пиша "обвързани" и не правя разлика между женени, съжителствани и гаджета- да си знаете)  Имейлът ми е old_og_new@yahoo.com  ще получите после имейл с линк/достъп...междувременно си направете ъкаунт в Гугъл, ако нямате- с този имейл, който ми изпращате

# 371
BTW, къде намерихте Let me sigh, защото в моето копие я няма, а и в нета нещо не я откривам, така че да си я кача?

Ето от тук можеш да си дръпнеш песента  http://mp3-codes.com/directory/search/Let+Me+Sign  Peace

# 372
Katrin,благодаря   bouquet
Изчетох ги аз обясненията за текста и втория линк направо ме уби с този толкова задълбочен анализ, човекът трябва много да е харесал песента...
след 5 мин......Ох не трябваше да я свалям тази песен - сърцето ми е разбито за втори път тази седмица  Cry

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 16:51 от veselinka

# 373
Момичета намерих едно сайтче \може и да сте го виждали\ в което има рингтонове от Здрач за телфон , има най различни , някой песни от саундтрака , как Едуард казва  " You are my life now "  или "What if Im not the hero.... what if Im the bad guy.."  и др. !  Peace
Ето ви сайта някой ако се интересува може да си дръпне и да си качи на телефона рингтончета на Здрач !  Peace

http://www.zedge.net/ringtones/784/sony-ericsson-k750-ringtones/ … &sug-search=0

# 374
veselinka HugПрекрасно си се справила,беше ми забавно да прелиствам бюлетина ти Laughing
Christabel и на мен Брат Пит като вапмир ми хваща окото Laughing
За Бил от Истинска кръв-не е симпатичен,но пък сериала не е лош,гледам го аз,става.Аз съм отворена и към други идеи,не съм праволинейна Wink
●๋: KatRin ●๋: отивам да разглеждам този сайт Hug

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 21:46 от mery_79

Общи условия

Активация на акаунт