ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 532
  • 855
  •   1
Отговори
# 510
Ок, но при положение, че ваксините са задължителни по закон, никой не би трябвало да те пита! Това важи за останалите процедуци (не че се спазва де).

Така е, но има предписания относно безопасността. ...

Аз не оспорвам нищо! Но нали знаете, че никой не се съобразява с нищо, боцкат наред и доносени и недоносени... Ако не си вдигнал шум около себе си предварително и да са наясно с исканията ти, няма кой да се съобразява лично с теб.

Второто ми дете беше на система с антибиотик и докато го посещавах в неонатологията, ей-така мимоходом, една лекарка мина покрай нас, каза `А, ти си еди кой си номер` и му мушна ваксината и си замина. Нито ме погледна, нито ме попита нещо...
Аз не смятам, че е правилно да се слага ваксина на новородено, когато то е на система с антибиотик. #2gunfire

# 511
  • София
  nenaatoa спомням си твоя случай... Направо незнам как бих реагирала аз в такъв слачай.. А ти беше ли подписала при постъпването информирано съгласие?

# 512
  nenaatoa спомням си твоя случай... Направо незнам как бих реагирала аз в такъв слачай.. А ти беше ли подписала при постъпването информирано съгласие?
Целта при второто ми раждане беше да родя без външна намеса, още нямах твърдо становище по отношение на ваксините и какво да се случва или не с бебето... Като ми дадоха формуляра аз казах, че ще го прочета и тогава ще подпиша. След като го прочетох (не видях нищо да пише за ваксини за детето) попитах акушерката до мен: `Ако откажа да подпиша?`, а тя усмихнато ми заяви: `Ами няма да започваме раждането!` Rolling Eyes  Аз я погледнах с насмешка, но подписах, тъй като не видях нищо особено. Но ако имам трето раждане (живот и здраве) знам какво да правя, защото целта ми вече няма да е самото раждане, а състоянието на бебето и все ще намеря директор на някоя болница, който да ме изслуша и да се съгласи да подпише листа, който ще му дам! Ако трябва ще отида да родя и при свекърва ми в Австрия...

# 513
Т.е ако ги ваксинират без твое изрично съгласие подлежат на глоба.
Ок, но при положение, че ваксините са задължителни по закон, никой не би трябвало да те пита! Това важи за останалите процедуци (не че се спазва де).

Въпреки това подлежат на глоба. Без значение, че е по закон. Иска се твоето съгласие и подпис преди да са направили процедурата.   Четете законите - не само тези за пациента, но и тези за лекаря.

# 514
Като ми дадоха формуляра аз казах, че ще го прочета и тогава ще подпиша. След като го прочетох (не видях нищо да пише за ваксини за детето) попитах акушерката до мен: `Ако откажа да подпиша?`, а тя усмихнато ми заяви: `Ами няма да започваме раждането!` Rolling Eyes 
?

Ами това е стандартна тактика за сплашване, която прилагат навсякъде по здравните институции  #Cussing out
В четвъртък джипката на децата ми заяви, че било абсолютно невъзможно да се отложи хепатитната вакасина. Освен това, щели да я глобят, ако не я сложи. Викам й: "А ако аз откажа да дам децата? Насила ли се очаква от теб да им я сложиш?" Тя запази спокойствие и обясни, че при всички случаи щели да я глобят. Не можах да се преборя и това е.

А как се разбира дали една ваксина е дала отрицателни последици върху детето? Може ли да има отложени във времето негативи, или ако всичко е протекло добре мога да си отдъхна?

# 515
  • София - Варна - Бургас
Да, както може да има непосредствени негативи, така и отдалечни във времето.

# 516
  • гр.Добрич
А как се разбира дали една ваксина е дала отрицателни последици върху детето? Може ли да има отложени във времето негативи, или ако всичко е протекло добре мога да си отдъхна?
Въпреки че не мога да твърдя със сигурност, аз съм убедена, че диабета се отключи от ваксината против Морбили. След нея ни оставаше последния прием на Пентаксима, но така и не го сложихме. Оттогава с таткото сме против всякакви ваксини, въпреки че ендокринолозите твърдят, че няма връзка.
Когато забременях и намерих този форум започнах много да чета и тогава излезе на мода Пентаксима. Бях убедена, че това е най-доброто за мето дете и понеже имах финансова възможност, я купихме. Сега вече има тема и за реакции от нея.  Sad Естествено, времето промени мението ми за ваксините, но жалко че е за сметка на здравето на детео ми.

Тези бланки, които се попълват при постъпване са изключително обобщителни. Връзват ти ръцете отвсякъде.

# 517
Цитат
Тези бланки, които се попълват при постъпване са изключително обобщителни. Връзват ти ръцете отвсякъде.

Не е вярно. Тези бланки не включват ваксините. Има си отделни бланки за ваксините, които обикновенно ги пробутват при свършен факт при изписването. Т.е обикновенно при изписването ви засипват с една камара бумаги за подписване и ви се вика на главата. Там е и подписа-съгласие, който е изричен и си пише и името на ваксината. Четете, не говорете на изуст.
Разчитат, че човек няма да си търси правата при свършен факт.

# 518
  • гр.Добрич
Не искам да влизам в спор с никого, просто споделих. Какъв е смисълът да търся постфактум отговорност. Бланките трябва да се подписват предварително или въобще да не се подписват, а да търсят мнението на майката или близките при нужда.

# 519
Някой може ли да намери въпросните бланки? Ако родителите предварително имат бланките, могат още с постъпването да заяват желанието и да подпишат, че не искат ваксини. Друго, което знам, че работи, е нотариално заверено писмено нежелание на родителите да се слагат ваксини в родилното. Като видят нотариалните заверки и се шашкат, но пък и този документ е достатъчно основание да ги съдите, ако все пак престъпят волята ви.

# 520
  • София - Варна - Бургас
Meg! , това е чудесно!

Хубаво би било, да ги пуснем тук в електронен вид, като
Word, Acrobat - Reader

# 521
Здравейте! Аз отдавна не съм писала, но чета почти всичко. Имаше до колкото си спомняма някоя мама, на която детенцето трябваше да тръгне на ясла, ако не се лжа. Та, въпроса ми е какво стана с ваксините? Аз утре ще ходя до личния за да попълни имунизационния паспорт и след това отивам до яслата, та да видим дали ще го запишат малкия. Искаше ми се да видя някой, който вече е минал по този път. На нас ни липсват след 7мия месец ваксините. Предишните ги има за жалост. Дано някой се включи,ако не-утре или най-късно вдруги ден ще пиша какво е станало.  Hug

# 522
spinki, мъжът ми има колега на работа, чието детенце се е разболяло от инсулинозависим диабет в следствие на ваксина.  Не знам подробности ( на колко години и след каква ваксина). знам само, че се е случило кратко време след ваксиниране.

# 523
  • русе
Ами, последната задължителна ваксина на дете на 2 и половина, за да тръгне на ясла се оказа триваксината, която поставят на година и месец. Казаха ми, че с нея може, тъй като едва сега я сложихме. Но после незнам дали те притискат и чакат да  сложиш другите все пак. Ще разбера скоро.

# 524
На нас ни липсва МПР и ре-Пентаксим. Утре ще ходя до яслата за да дам документите, ако го приемат -ок, ако не-здраве да е. Личния пак започна да ме плаши как има епидемия от заушка и то в София. Ваксината предпазвала на 100%. След малко обаче ми изръси, че всяка зима поне 10 деца на ден чакали пред вратата му болни от заушка. Аз го попитах всички те ли не се ваксинират, а той каза, че аз съм единствената му пациента с такива глупави идеи. Аз тогава му казах, че значи ваксината не предпазва все пак щом толкова деца чакат болни, пък са ваксинирани. Той взе да сменя темата и това беше. Утре ще дам отчет дали сме приети.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт