ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 637
  • 855
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Варна - Бургас
Цитат
  Здравейте
Имаме нов проблем... и най-лесно за мен е да питам вас.... чак днес имам net за малко. Ние сме в Гърция, малката вдигна Т още на първия ден и бяхме в болница - имала ентеро-вирус има и диария, но по-лошото е, че казаха, че е направила гърч от Т. Но не беше гърч както аз си представям, а гледаше в точка, не беше адекватна, завъртя си главата на една страна и така стоеше. Пръскахме я с вода, духах и в устата и тя се закашля... брат ми я държеше и каза, че не е дишала  - посиняха и устните. Голям кошмар.
Три дни бяхме в болницата и вече два дни у дома, но вдига Т и трудно я сваляме със сиропите през няколко часа пие, действа добре оцет на крачетата... Страх ме е да не се повтори случката с празния поглед  Цруйнг or Very съд А и не познавам нито хомеопати тук, нито знам към кой да се обърна.
Christian, дай малко инфо  Прайниг Какво да очаквам и как да действам?
Извинявам се за латиницата и това, че не съм по темата, но не мога да се задържам дълго и само по-късно пак ще намина

Irchick, дано детенцето ти да е по-добре. Хубаво е да го види класически хомеопат, но щом няма възможност в момента ето това е за температура от книгата "Хомеопатия за детето" : "
Ако Т е рязка, а детето е зачервено, без изпотяване - Aconitum napellus 9 CH 5 гранули на всеки час,
Ако Т е рязка, а детето е зачервено и силно изпотено Belladona 9 CH, 5 гранули на всеки час,
Ако Т е рязка, а детео е зачервено, силно изпотено и изглежда силно отпаднало Gelsemium sempervirens 9 CH
Може би трябва да е по-високо разреждането, когато има опасност от гърч. .... Дано се включи Александър и да каже. Стискам палци да оздравее скоро малката.

Това за потенето на Беладона от този справочник не е вярно - кожата е суха. Характерно е студени крайници, особено краката. Суха уста, но липсва жажда!
  Висока Т. е признак за силна жизнена сила и е мн. добра защитна реакция, особено с-у вируси.
  Най-важно е да не се обезводни.

Въпрос: колко висока е била Температурата? Пиша и на лични.  Peace

irchick , Ето тук може да си превеждаш от латиница:
  http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 01:53 от Aleksander

# 136
Aleksander, писах на лични... детето се поти много обилно, когато сваля Т. През другото време е ОК, весела и игрива.
Радвам се поне, че не бяхме в БГ - щяха да ме побъркат с настояване за Диaзепам и АБ (разпитах... това е стандартна практика  Crazy )

# 137
Спокойно Peace
Защо смьквате  температурата веднага?Колко е висока?
Отнесеният поглед са абсенси на епилептоидни кризи и няма да се повторят повече,всичко е минало.
Детето ще има още няколко дни леко завишена температура и после ще мине напьлно.
Потенето е сьщо много добьр знак.
Гледайте да не се обезводни детето. Peace

# 138
Страх ме е да не се повтори... Температурата е до 39.8... преди малко беше 39.6, но интервалите между повишенията на Т се увеличават. Но е шести ден и се изтормози детето. А тази случка стана при Т - 38.5 ... та за това се шашкаме.
Поти се малката... ама то тук е небивала жега... ние по принцип живеем в Банско и тук и аз се чуствам като пребита... Пие доста вода - повече от 1л. , а у дома не е пиела повече от 500мл...

# 139
  • София - Варна - Бургас
Страх ме е да не се повтори... Температурата е до 39.8... преди малко беше 39.6, но интервалите между повишенията на Т се увеличават. Но е шести ден и се изтормози детето. А тази случка стана при Т - 38.5 ... та за това се шашкаме.
Поти се малката... ама то тук е небивала жега... ние по принцип живеем в Банско и тук и аз се чуствам като пребита... Пие доста вода - повече от 1л. , а у дома не е пиела повече от 500мл...

Писах на лични, кое л-во да му дадете.

# 140
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Ето ме и мен в новата темичка! Благодаря за нея!   bouquet  bouquet  bouquet

За чиповете, аз сложих на времето на моето куче, защото щеше да излиза в ЕС и изискваха за границите. В случай, че се загуби го сканират и го водят на адреса, на който е регистрирано! Вкараха му чипа със съвсем обикновена спринцовка и игла. Представете си колко е малък и незабелижим!

За Атанас Гълъбов даваха го по доста телевизии и говориха за вредата от ваксините. Дали обаче някой лекар-педиатър ще се вслуша в думите му е май Божа работа!

За Температурата, сега моето малкото дете е вече 2 дена с 38-39,5 температура, Днес я заведох на лекар, казаха, че й няма нищо, горни два резеца никнат и те били. Не й свалям Т, но вечер много плаче и се тормози, че тогава започвам методи на сваляне (су джок терапия, оцет, картоф...). Успявам да я сваля до 38 и сутрин няма. Така до 14-15 часа пак вдига и така! Какво е това чудо?  newsm78 Направо не е за вярване как се тормози детето. Но само й повтарям, че ще се оправи и нищо й няма!

Благодаря на всички за филмчетата и източниците на информация!   bouquet  bouquet  bouquet

Опалках се, улекна ми!  Praynig Hug Heart Eyes  bouquet Отивам пак да гушкам и люшкам!

П.П. Бог да го прости Майкъл Джексън! Липсва ми!  Flowers Rose Flowers Rose

# 141
Ето ме и мен в новата темичка! Благодаря за нея!   bouquet  bouquet  bouquet

За чиповете, аз сложих на времето на моето куче, защото щеше да излиза в ЕС и изискваха за границите. В случай, че се загуби го сканират и го водят на адреса, на който е регистрирано! Вкараха му чипа със съвсем обикновена спринцовка и игла. Представете си колко е малък и незабелижим!

За Атанас Гълъбов даваха го по доста телевизии и говориха за вредата от ваксините. Дали обаче някой лекар-педиатър ще се вслуша в думите му е май Божа работа!

За Температурата, сега моето малкото дете е вече 2 дена с 38-39,5 температура, Днес я заведох на лекар, казаха, че й няма нищо, горни два резеца никнат и те били. Не й свалям Т, но вечер много плаче и се тормози, че тогава започвам методи на сваляне (су джок терапия, оцет, картоф...). Успявам да я сваля до 38 и сутрин няма. Така до 14-15 часа пак вдига и така! Какво е това чудо?  newsm78 Направо не е за вярване как се тормози детето. Но само й повтарям, че ще се оправи и нищо й няма!

Благодаря на всички за филмчетата и източниците на информация!   bouquet  bouquet  bouquet

Опалках се, улекна ми!  Praynig Hug Heart Eyes  bouquet Отивам пак да гушкам и люшкам!

П.П. Бог да го прости Майкъл Джексън! Липсва ми!  Flowers Rose Flowers Rose

drize , как сваляш със суджока Т?  Май не съм срещала такива точки.. newsm78 Ако ти остане време ще дадеш ли линк, схема, картинка на точките. Hug
Аз също не свалям Т и видях вече плодовете на търпението си.
Кивито знам, че сваля температура, но не съм пробвала.

# 142
Аз понижавам температура,ако продължи пове4е от три дни и е наистина висока с народни рецепти.
Не разбирам майките,които ми казват 4е за т_37.5 дават сиропи за понижаването й.
Също така и съм върл противник на метода вана с вода и пльосването на дете с температура вътре.

# 143
Аз ще си призная, че даже нямам термомътр за детето, и никога не съм му мерила температурата - проверявам понякога дали ми се струва топъл и това е. Ако е топъл, то обикновенно има и друго проблеми и по тях се ориентирам кое ХЛ да дам. И така.

# 144
Да прочета и аз малко още за ваксините.
Тема за лечение на Т и разни заболявания нямаше ли някъде из форум...да не разводняваме просто...

# 145
Доня Туфиня, понеже ми се струва, че не съм т засичала тук....ти ваксинираш ли децата, или не?

Относно Т (не че е по темата), аз много рядко меря с термометър (то е и почти невъзможно, защото тя не дава). Водя се от вътрешното си усещане, ако се покачи наистина много, над 38.5, тогава давам лекарство.

# 146
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Да прочета и аз малко още за ваксините.
Тема за лечение на Т и разни заболявания нямаше ли някъде из форум...да не разводняваме просто...

Права си!   bouquet

Спиролина изпратих ти на ЛС за понижаването на Т със Су джок!
  bouquet

Не знам какво да правя, все още не съм се разбрала с някой педиатър за ваксините! Но и това ще стане, само проблема ми е после в училище. Все още ли боцкат децата без да предупредят родителите? Някой с по-големи деца може ли да каже Praynig

# 147
drize, мисля, че вече не боцкат по училищата изобщо, откакто има лични лекари. Ама да каже някой, който има ученик.

# 148
Доня Туфиня, понеже ми се струва, че не съм т засичала тук....ти ваксинираш ли децата, или не?
Не си ме засичала като "запис", но чета.
Децата ми вече с големи и ваксинирани, защото тогава нямах достатъчно информация и съответно смелост да откажа ваксините  Cry За съжаление. Обаче от сега нататък няма да позволя да ги тровят! Crazy

# 149
drize, мисля, че вече не боцкат по училищата изобщо, откакто има лични лекари. Ама да каже някой, който има ученик.

Не боцкат в училищата по принцип.
Искат справка всяка есен в началото на учебната година, с нанесените ваксини, ръст, килограми, гръдна обиколка и пр. данни от профилактичен преглед.

Обаче нямам наблюдения за случаи, в които детето не е ваксинирано или не са нанесени ваксините.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт