ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 615
  • 855
  •   1
Отговори
# 735
...щатската преса оповести решението на Здравния департамент във Вашингтон да премахне ограниченията за количеството тимерозал във ваксините. В публикацията на “Сиатъл Таймс” е цитирана някоя си Мери Селеки, министър на тези безумци. Тя заявява:

“Консервантът тимерозал никога не е бил свързван с каквито и да било здравни проблеми. Бременните жени и малките деца се смятат за рискова група и премахването на ограниченията за живака ще им осигури по-бърз достъп до ваксината. Жизнено важно е всеки в рискова група да има избор, когато ваксината за свински грип стане налична.”
(http://seattletimes.nwsource.com/html/health/2009938638_vaccine25m.html)

http://www.-spam078-/?p=482&cpage=1#comment-3298

# 736
...щатската преса оповести решението на Здравния департамент във Вашингтон да премахне ограниченията за количеството тимерозал във ваксините. В публикацията на “Сиатъл Таймс” е цитирана някоя си Мери Селеки, министър на тези безумци. Тя заявява:

“Консервантът тимерозал никога не е бил свързван с каквито и да било здравни проблеми. Бременните жени и малките деца се смятат за рискова група и премахването на ограниченията за живака ще им осигури по-бърз достъп до ваксината. Жизнено важно е всеки в рискова група да има избор, когато ваксината за свински грип стане налична.”

ooooh! ooooh! ooooh!

# 737
  • София - Варна - Бургас

Считайте че на тая, заплатата и е удосторена! Mr. Green

# 738
Тук една жена има питане за ваксините http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431520.msg12577706#msg12577706

# 739
  • жителство на место
Здравейте! Нахлувам в темата с един въпрос: Има ли нормативен документ, в който да пише, че щом детето ми не е ваксинирано, значи нямаправо да посещава детска ясла и градина? Когато следях редовно темата бяхте писали, че в някакъв документ има вече написано, че родителите имат право на информиран избор относно ваксинирането на децата си, но не съм си отбелязала точно Embarassed Има ли някаква промяна в ЗЗ в наша полза? В отчетната ни тема има дете с реакция след ваксината за морбили- обездвижване  Cry Майките имаме нужда от всяка информация. Благодаря ви!

# 740
Ох,като чуя за реакция след ваксина и ми става лошо...горкото дете Cry като си помисля че в нашата отчетна има дори чуденки дали да се сложат допълнителни ваксини, че и възмущения защо аджеба педиатърът не е предложил да се сложи още и още...да се защити детето...Господ да ги пази бебетата Praynig За съжаление, не мога да ти помогна, макар че и мен ме интересува...

Таиз седмица ми предстои да запиша бебчо при някое джи пи. Въпросът ми е как да подходя и въобще каква е процедурата - отивам с акта за раждане и искам да го запишат при съответния лекар. Ще има ли проблем, че вече малчо е на 2 месеца и тепърва се записва при личен лекар? И като ме юрнат защо няма сложена втора хепатитна + пентаксим, да не тръгнат в кабинета да ми вадят инжекции Crazy В смисъл - да се правя ли на чукната и да увъртам, или да си кажа директно, че нямам намерение да слагам?

# 741
  • Пловдив
.:.Stef.:. , що ще записваш джи пи? Някой изисква ли ти го? Нали беше решила да пробваш без джи пи? Не става ли?

# 742
Ами, хич даже не ми го изисква никой, просто нали трябва рано или късно да има джипи Embarassed Аз лично смисъл не виждам, освен от документска гледна точка - някой ден като стигна до детска градина, все пак някакви документи за здравния статус на детето трябва да има, без значение дали има ваксини или не Thinking
Много ти благодаря за книгата, днес си погледнах мейла Heart Eyes

П.П. Обмислях първо да ида при тази джипка, дето ти ми препоръча във ДКЦ Вива, обаче ми е толкова далече, от друга страна нямам намерение да ползвам услугите й така или иначе...оф, писна ми с този въпрос да се терзая, искам да ми се маха от главата Tired

# 743
  • жителство на место
Стеф мисля, че без посещения на ДК не може. А иначе няма никакъв проблем да откажеш ваксинирането. Разписваш се на формуляра, в който Д-рът попълва ваксините, че не са поставени по твое нежелание и това е! Аз също не съм фен на консултациите, ходили сме има няма 4 пъти за една година, та джи пи ме заплаши, че имат право да ме глобят за нередовността ми

# 744
Благодаря ти Hug
Ние първия месец изкарахме в Смолян, там веднъж посетихме една педиатърка, после тук втора и сега за трети път ми предстои, общо взето хич нямаме установени навици в това отношение Crazy

# 745
Здравейте! Нахлувам в темата с един въпрос: Има ли нормативен документ, в който да пише, че щом детето ми не е ваксинирано, значи нямаправо да посещава детска ясла и градина?

Нормативен документ за градините има -  наредба някаква (назад в темата я има цитирана). Само че тя е в противоречие с Конвенцията, която по Конституция е със статут над нормите на вътрешното законодателство. Тази наредба спокойно би могла да се обори, така че, който има желание, може да си търси правата!

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл.5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(4)Международните договори, ратифицирани по конституционен ред,обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.

КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕТО НА ПОСТИЖЕНИЯТА НА БИОЛОГИЯТА И МЕДИЦИНАТА, установена от Съвета на Европа и ратифицирана от Република България на 23.04.2003г.

Член 2. Върховенство на човека
Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката.

Член 5. Общо правило
Всяка интервенция, свързана със здравето се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице.
Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

# 746
Стеф мисля, че без посещения на ДК не може.

А, няма такова нещо Simple Smile Медицинската помощ, в клучая е даже не помощ, а консултация е право на пациента, не задължение! Така че ако искаш ходищ, ако не искаш - не ходиш. Аз си ходех редовно - беше нещо като част от социалната програма (ха-ха-ха), но го правех основна защото ЛЛ не ми се месеше за нищо - нито за ваксините, нито за храненето; на въпросите ми отгворяше спокойно и никога не си е налагал мнението.

# 747
Стеф мисля, че без посещения на ДК не може.

А, няма такова нещо Simple Smile Медицинската помощ, в клучая е даже не помощ, а консултация е право на пациента, не задължение! Така че ако искаш ходищ, ако не искаш - не ходиш. Аз си ходех редовно - беше нещо като част от социалната програма (ха-ха-ха), но го правех основна защото ЛЛ не ми се месеше за нищо - нито за ваксините, нито за храненето; на въпросите ми отгворяше спокойно и никога не си е налагал мнението.

Добре де, сега дори нали стана задължително да ходиш на профилактични прегледи, в противен случай подлежиш на глоба? Замаях се вече с глупостите им.

# 748
  • в моя свят
Цитат
Добре де, сега дори нали стана задължително да ходиш на профилактични прегледи, в противен случай подлежиш на глоба? Замаях се вече с глупостите им.
 А вече по новия правилник за училищата бележка за извинени отсъствия по болест задължително към бележката от лекаря трябва да има и амбулаторен лист където да е видно как е протекло лечението.В противен случай отсъствията няма да бъдат извинени. Mr. Green

# 749
 А вече по новия правилник за училищата бележка за извинени отсъствия по болест задължително към бележката от лекаря трябва да има и амбулаторен лист където да е видно как е протекло лечението.В противен случай отсъствията няма да бъдат извинени. Mr. Green

Shocked Т'ва пък къде го чете??
Само това лиспва и съвсем го втасахме...   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт