Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 397
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
  • София
katiABV дъщеря ми е на почти 4 години, а сина ми на 1.8г. , но си харесват играчката и вечер я пускаме. Гледат си фигурките по тавана и слушат ту морето, ту жабите и си се кефят  Mr. Green
...Впрочем,  дете на тази възраст просто би си обърнало бибата в посоката, в която му е удобно.
Да, ама той, като го гледам е на Avent. А тяхните биберони са симетрични от двете страни. Peace

... Давид нерядко решава, че бибата е по- вкусна, като се дъвче усилено настрани - от към дългата страна - ами... той си я яде, негова си работа. Аз биби не ползвам, как мога да давам акъл накъде е по- "сочна"?  Joy

# 121
katiABV, децата би следвало да са по леглата доста преди 24ч.  Wink
Плачещи деца има по улиците, в градинките, дори при съседите плаче едно. Не можеш да предпазиш синът си от това да ги чува.

# 122
  • Пловдив
Както обикновено, и в тази тема се надига глас срещу "лошите майки", в случая тези, които дават на децата си биберон. Чудя се как никой още не е споменал и дума за това, че не просто не трябва да се използва биберон, а да се предлага гърда винаги, когато детето плаче, а оттам да се захване темата за кърменето, после и за естественото раждане и т.н.
Майките, който дават биберон на децата си, не са по-лоши майки.
Майките, избрали по една или друга причина да чистят понякога къщата си, да перат и да готвят, вместо да играят нон-стоп с детето си, не са лоши лоши майки.
Майките, които ходят на работа, а децата им са още малки, също не са лоши майки...
Трябва ли всяко нещо да става повод за общенията и обвиненията?
По повод рекламата, на мен ми харесва това, че ни кара да се поспрем и да се замислим даваме ли достатъчно внимание на децата си...

# 123
Както обикновено, и в тази тема се надига глас срещу "лошите майки", в случая тези, които дават на децата си биберон. Чудя се как никой още не е споменал и дума за това, че не просто не трябва да се използва биберон, а да се предлага гърда винаги, когато детето плаче, а оттам да се захване темата за кърменето, после и за естественото раждане и т.н.
Майките, избрали по една или друга причина да чистят понякога къщата си, да перат и да готвят, вместо да играят нон-стоп с детето си, не са лоши лоши майки.
Майките, които ходят на работа, а децата им са още малки, също не са лоши майки...
Трябва ли всяко нещо да става повод за общенията и обвиненията?
По повод рекламата, на мен ми харесва това, че ни кара да се поспрем и да се замислим даваме ли достатъчно внимание на децата си...
Колко обаче се замислиха за това?
Всички скочиха за биберони,кърмене,лоши майки...Още по-тъжно ми става.

# 124

Предполагам тези, които имат съмнения в себе си дали самите те са добри майки, имат нужда от потвърждение така да се каже. Иначе не би трябвало клипчето да ги трогне, разтърси или потресе, въобще не биха му обърнали никакво внимание  Sunglasses

# 125
А стига бе, верно ли  ooooh! А тук вече 9 страници се твърди точно обратното.

Кати, детето ти излиза ли от вкъщи и ако да, как преодолява травмата от плачещите на площадката деца?

# 126

Предполагам тези, които имат съмнения в себе си дали самите те са добри майки, имат нужда от потвърждение така да се каже. Иначе не би трябвало клипчето да ги трогне, разтърси или потресе, въобще не биха му обърнали никакво внимание  Sunglasses
Не мисля.
Може би разсъждаваш така,защото не си се сблъсквала с дете,което е лишено от родителска ласка при наличието на родителско тяло.
Отдавна не бях влизала в Майки(бъдещи и настоящи).Обстановката е ужасна.

# 127
  • Brokenpromiseland
yulinga, тук не става дума за "За/против биберона", още повече някой тук да раздава правосъдие...
Става дума за това, че покрай всички социални ангажименти, възрастните не осъзнават колко всъщност децата имат нужда от тях.
.....И това, че на майката и се налага да работи не означава, че детето има по-малка нужда от внимание, грижа, любов, майчина топлота....
Тази възраст е много специфична, много важна, оформят се базовите нагласи за доверие/недоверие, и ако майката отсъства (физически и най-вече емоционално) в този момент, то тази нагласа се проектира в отношението му към света въобще...
Освен това, има много родители за които децата са, както се каза по-горе "фетиш"...те не ги възприемат като човешки същества...а по скоро като някакви домашни любимци за които са длъжни да се грижат лелките в яслата, учителките в градината....
Всъщност нека всеки сам си направи сметка колко често споделя свободното си време в активна дейност с детето си...
Няма нужда да се класифицираме като добри и лоши, а по-скоро следва да си зададем въпроса "Какво още мога да дам на детето си", "От какво още има нужда"
....веселите детски очи имат много по голяма стойност от измитите чинии, или изгладените дрехи.

Нито една от тази дейност не е пречка да затвориш детето си само в другата стая да си играе, нали?
Детето може да "помага" във всички домашни задължения.... Wink

Плачещи деца има по улиците, в градинките, дори при съседите плаче едно. Не можеш да предпазиш синът си от това да ги чува.
Peace Детският плач, по никакв начин не може да стресира детето.
Те по-скоро чувстват загриженост и тревога, основана на емпатия.
Можеш спокойно в подходящ вид да обясниш причината за плача....която може да е дори измислена от теб..нещо което сина ти познава...и което също го кара да е тъжен....расте му зъбче, боли го корема, ударило се е...не виждам причина да се правят трагедии от нещо толкова елементарно.

# 128
Аз се замислих,за другите не знам.
Чудя се защо все се стига до заключението "лоша майка" в почти всички теми тук.
Едва ли някоя майка е лоша,заради това,че дава биба на детето си.Както и едва ли всички майки,които не дават са добри...
Винаги има изключения.По един критерий не може да се даде оценка за родителството като цяло.
И какво сега  като тези мами,които не дават биби на децата си,дават нещо друго,което спред онези пък,които дават е лошо.Спора продължава и е безумен.
Не вярвам някоя майка да прави нещо лошо на детето си умишлено.

# 129
  • Brokenpromiseland
♣٠·˙♥Rbaby1♥˙·٠♣     О, има.. Grinning
В света има най-различни шарени истории...
Но съм съгласна, че качеството на родителството не се измерва нито с кърменето, нито с бибата, нито с марковите пюрета и дрехи.
напротив, склонна съм на мисля, че в стремежа си тези родители да са "по-по-най...", често изпадат в крайности, които вв никакъв случай не са полезни за децата.
Обикновено такива деца са свръхобгрижвани, а това носи също своите недостатъци.

# 130
Чудя се newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Защо в този толкова сериозен клип, който е удар и по самата мен, видяхте единствено и само едната залъгалка?????? Смисъла на клипа не е за и против залъгалката, за и против кърменето......

Абсолютно  Peace Защо например не се обсъждат въртележките над леглото.

Смешно ми е и колко ни са изкривени представите за света, как с лека ръка приемаме или отричаме нещо  Grinning
Как толкова много хора дават на ясла децата си, които реват там по цял ден, стресирани са, чувстват се изоставени и предадени, а тук някой ми говори дали да се дават биби или не. Само че е "нормално" да дадеш детето си на ясла, защото "трябва да се работи, парите не стигат" или пък "детето ще свикне" ...

# 131

Не съм съгласна...Нямам нужда от потвърждение дали съм добра майка....,но все пак клипа ме трогна и ме накара да се замисля...

# 132
  • Brokenpromiseland
Люлякова.....и да допълня от една друга тема
" - как да свикна детето си да ходи на гърне?
 - Дай го на ясла, лелките там ще го научат"  ooooh! #Crazy

....примери потвърждение на рекламата тук във форума с лопата да ги ринеш....но не сме ние които ще съдим..
Моля се само моето дете да не бъде потърпевшо на дете гледано по начина дискутиран в темата.

# 133
“Основното послание на кампанията, “Мълчанието днес ражда викове утре”, е че всеки ден е важен и безценен. Общуването с детето в първите 3 години изгражда днес нагласата му към света. Дали детето в бъдеще ще отговори с „Мразя те” или „Обичам те” зависи от цялостното ни отношение към детето в първите му години.”

Мен ме накара да се замисля! А пък мъжът ми предлага да се направи такава кампания и за татковци.  Joy

# 134
  • Brokenpromiseland
Не ми се иска да оспамвам темата, но наистина е любопитно кой от родителите е по-склонен на физическа агресия...Кой в семейството е по-мекушав, и кой е по-авторитетният родител?
Би било интересно да се проучи този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт