Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 407
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
  • Brokenpromiseland
Сукателният рефлекс няма нищо общо с грижовността на майката.
Сученето е потребност на всяко бебе...с което то се храни и успокоява.
Неизползването на биби не прави родителя по-пълноценен...
А смисъла е, че всички деца имат нужда от внимание.
Внимение, което родителите не винаги успяват ежедневно да осигурят.
Децата имат нужда да бъдат наблюдавани, изслушвани, да са пълноценни участници в живота, а не само притурки към този на възрастните.
Франческа го е казала много добре....  bouquet
Чудя се обаче, когато от всеки човек се изисква да е по-пълноценен на работа, по възможност да работи поне на 2 места (защото иначе е мързелив мърморко), да остава overtime, да е перфектен интимен партньор, приятел и т.н....всичко социални роли които изпълняваме - дали му остава време за себеактуализация , време да усмисли не само материалните нужди на децата си.
Колко от майките тук във форума се замислят колко голяма нужда от тях имат децата до поне 2 годишната им възраст....все по-често майките започват работа скоро след раждането...
Ще кажете, по-добре щастлива на работа, отколкото начумерена вкъщи....а това дали е така....
Това проблем на детето ли е, че вие не можете да се адаптирате и да му предоставите най-добрата среда и условия за израстване...че не мже да дарявате любов...
С всеки изминал ден все по-често чувам от дъщеря си думите "мамо виж ме, мамо ела, мамо пей ми, мамо хайде да играем с топката...."
и си давам сметка колко много нужда има тя от мен (от баща си).....и съм убедена, че така са всички деца..

# 106
  • София
Mamacita Bandida  newsm10
По темата - моите деца също не искат залъгалки, ама изобщо, а понякога ми се ще да искаха. Значи съдя по себе си, когато съм преуморена от впечатления през деня и на мен ми е гадно и ми е трудно да заспя (с тази разлика, че не рева и не мрънкам), но тогава единственото, което искам е да ме оставят на мира и да си се самоуспокоя преди да заспя. При децата подобна преумора се случва доста по често и трябва да им помогнем да се научат да се самоуспокояват, и ако в тези случаи бибите помагат нямам нищо против. Разбира се хубаво е и да им осигуряваме достатъчно забавления и активност през деня, за да се уморяват все пак и да се създаде нормалния здравословен ритъм на сън и бодърстване.
 Относно рекламата - добра идея, лошо изпълнение.

# 107
  • ул. "Мечтание"
Кърмих сина си до 4 месечна възраст. Така се случи. Залъгалката си я обича, иска си я, търси си я. Помага му за растящите зъби и малко или много задоволява нуждата му да суче. Е, не е цицата на мама, но друго не мога да му предложа за жалост!  Wink

Относно рекламата. На мен лично ми харесва. И идеята и изпълнението. Ной май няма особен ефект, като гледам какви коментари има тук. Не издребнявайте толкова много.

Аз също смятам, че много родители буквално запушват устата на детето си с биберон. Виждала съм толкова много пъти, когато някое дете ревне, единственото, което мама или тати направят е да му тикнат бибата в устата и да се цупят, защо сега реве това дете и им е прекъснало кефа. Не казвам, че всички са такива, но ги има за съжаление. Ако ги нямаше и тази социална реклама нямашеда я има.

# 108
Сукателният рефлекс няма нищо общо с грижовността на майката.
Сученето е потребност на всяко бебе...с което то се храни и успокоява.
Неизползването на биби не прави родителя по-пълноценен...
А смисъла е, че всички деца имат нужда от внимание.
Внимение, което родителите не винаги успяват ежедневно да осигурят.
Децата имат нужда да бъдат наблюдавани, изслушвани, да са пълноценни участници в живота, а не само притурки към този на възрастните.
Франческа го е казала много добре....  bouquet
Чудя се обаче, когато от всеки човек се изисква да е по-пълноценен на работа, по възможност да работи поне на 2 места (защото иначе е мързелив мърморко), да остава overtime, да е перфектен интимен партньор, приятел и т.н....всичко социални роли които изпълняваме - дали му остава време за себеактуализация , време да усмисли не само материалните нужди на децата си.
Колко от майките тук във форума се замислят колко голяма нужда от тях имат децата до поне 2 годишната им възраст....все по-често майките започват работа скоро след раждането...
Ще кажете, по-добре щастлива на работа, отколкото начумерена вкъщи....а това дали е така....
Това проблем на детето ли е, че вие не можете да се адаптирате и да му предоставите най-добрата среда и условия за израстване...че не мже да дарявате любов...
С всеки изминал ден все по-често чувам от дъщеря си думите "мамо виж ме, мамо ела, мамо пей ми, мамо хайде да играем с топката...."
и си давам сметка колко много нужда има тя от мен (от баща си).....и съм убедена, че така са всички деца..

Съгласна съм с всичко казано по-горе.
Но отидохме много встрани от темата и пак е възможно да възникнат спорове-добри и лоши майки, работе и неработещи.

Аз за себе си съм направила избора и 3г. съм плътно до дъщеря ми, и с второто се надявам да имам нервите, за да изкарам още толкова.

И все пак нека се съгласим, че едно дете не се изхранва само с любов и понякога наистина се налага майката да започне работа скоро след раждането.

# 109
Влизам само да кажа,че най-накрая видях въпросната реклама и е наистина потресаваща.Нямам думи ако наистина има такива майки. ooooh!

# 110
  • до една звездичка
Влизам само да кажа,че най-накрая видях въпросната реклама и е наистина потресаваща.Нямам думи ако наистина има такива майки. ooooh!
Да, би трябвало да ги затворят! Не, не - май по-добре направо да ги обесят! Wink Mr. Green

# 111
И  деца ми  не искаха залъгалки-биберони, не съм и настоявала.

За рекламата ,нямам думи просто ! ooooh!

# 112
Изчетох първата и последната страница и останах с впечатлението, че сте задълбали относно даването на биберон, а това не е критерия дали обръщаш или не внимание на децата си. Моите и двамата са с биберони, но при тях си е ритуал за заспиване. Всъщност тя рекламата си е като нашия ритуал вечер- бибата в устата и лампата която свети и пее  Mr. Green. Това, че предпочетох да свикнат със залъгалка вместо да си дъвчат ръцете, не ме прави по- лоша майка. Всъщност мисля, че изпълнението на рекламата не е толкова добро, иначе  може би щяхме да спорим за това дали си играем с децата в пясъчника, а не за ползването на залъгалки.
Между другото пред очите си имам пример с бебе на което не му се дава залъгалка, но то буквално пречи на спокойствието на майка му и го гледа баба му  newsm78.  Та ето такава майка, която необръща внимание на детето си, без да му дава биберон.

# 113
  • София
Клипът от кампанията на Уницеф е много хубав,но очевидно недомислен...щом толкова хора не можаха да проумеят,че залъгалката в него е една метафора!

Клипът е отвратителен, а фактът, че не е забранен във времето, в което се предполага, че децата не спят - преди 24 часа - е недомислица от страна на регулиращия орган.

Синът ми, който е на 2 години изобщо не би се впечатлил и от най- кървавия трилър, кримка или хорор, но детския плач го стряска и натъжава и... в някакъв смисъл травмира всеки път, когато отвратителния клип се появи. Абсолютно всеки път казва с хленчещ глас "детенцето плаче" - дори и да го дочуе от другата стая. не знам как на тези хора, които би трябвало да познават детската психология не им е минало през ума, че с малоумния си, недомислен клип е много по- вероятно да травмират децата, които получават внимание, от колкото да трогнат някой, който евентуално не го прави.

Впрочем, това дете е на видима възраст над 3 години, може би 4 и нагоре. А за "успокояването " му се използват средства, които са обичайни за дете под годинка - може би на 4 - 5 месеца. Не знам някой, който да използва музикална играчка за забавление на дете над годинка. Ако трябва да съм честна, не знам дете, което да не я унищожи след тази възраст - ако, разбира се, играчката не бъде просто прибрана след като е изпълнила функцията си.

# 114
katiABV дъщеря ми е на почти 4 години, а сина ми на 1.8г. , но си харесват играчката и вечер я пускаме. Гледат си фигурките по тавана и слушат ту морето, ту жабите и си се кефят  Mr. Green

# 115
Дайте линк да го видя този клип, моля.

# 116
И аз чак сега го гледах. И аз мислех, че става въпрос за по-малко дете. По коя телевизия го пускат, че не съм го видяла  Rolling Eyes
Доста е въздействащ клипа. На мен ми харесва. В случая, с биба или без, все пак бих си гушнала детето  Simple Smile
http://www.unicef.bg/page.php?key=video&id=31&t_id=26

Между другото, не му ли слага наопаки залъгалката?

# 117
По БТВ го гледах.
Да наопаки я слага,сигурно за да изглежда още по-небрежно...

# 118
  • София
katiABV дъщеря ми е на почти 4 години, а сина ми на 1.8г. , но си харесват играчката и вечер я пускаме. Гледат си фигурките по тавана и слушат ту морето, ту жабите и си се кефят  Mr. Green

Или е изключително нависоко, или имаш невероятно кротки и не-разрушаващи деца... но не това е най- същественото - възмущава ме не играчката или действията на жената в клипа, а наличието на детски плач в началото. Създателите претендират, че се грижат за спокойствието и щастието на децата. Но всъщност единствено нарушават и двете - в случая с конкретно дете - моето, което се притеснява от това, че "детенцето плаче". Според него ако дете плаче, то има причина. Или го боли нещо, или ... ами, нещо подобно - във всеки случай му се е случило нещо.

Впрочем,  дете на тази възраст просто би си обърнало бибата в посоката, в която му е удобно.

# 119
  • до една звездичка
...Впрочем,  дете на тази възраст просто би си обърнало бибата в посоката, в която му е удобно.
Да, ама той, като го гледам е на Avent. А тяхните биберони са симетрични от двете страни. Peace

Общи условия

Активация на акаунт