Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 344
  • 312
  •   1
Отговори
# 30
  • UK/София
Наистина мисля, че трябва всяка майка преди да бутне залъгалката да се опита сама да успокои бебето си. Вие как мислите?

Мисля, че написа много голяма глупост!Казвам ти го съвсем честно.Аплодисменти ли очакваш, не знам какво за това, че не си давала биберон newsm78.Големия ми син не ползваше залъгалка, но брат му ползва.Двете деца съм си успокоявала по един и същи начин, но просто децата са различни и всяко е с различни нужди.

Защо мислиш, че майките бутат ей така бибероните в устата на децата си?Не ги успокояват, не ги гушкат, ами за да не им реват на главите им бутата биберона в устата и готово.

Ако живея водейки се по телевизионните реклами, по-добре да не пускам телевизора.

Но тък подобни теми са абсурдни.Малко стана като защо да даваме АМ, като всяка майка има гърди.......

# 31
моето мнение е различно от твоето,но няма да коментирам и да спамя излишно

# 32
Синът ми не е имал нужда от залъгалка за успокояване, и слава богу. НО всяко детенце е различно, както и всяка майка  Peace

# 33
Цитат
Сукателният рефлекс е факт. И трябва да се задоволява по някакъв начин. Кърмените бебета на поискване го правят с гърдата, за другите няма начин - трябва залъгалка, при трети пък е по-слабо изразаен.
Точно казано.

# 34
Цитат
Сукателният рефлекс е факт. И трябва да се задоволява по някакъв начин. Кърмените бебета на поискване го правят с гърдата, за другите няма начин - трябва залъгалка, при трети пък е по-слабо изразаен.
Точно казано.
И аз мисля по същия начин.

# 35
  • София
Аз не гледам телевизия, но чух радиоварианта на рекламата. За мен това е добра и полезна кампания. И наистина, няма нищо общо с използването или не, на залъгалките. А с това, че на децата, колкото и да са малки, и особено когато са много малки, трябва да се обръща внимание.

# 36
  • В светлината на слънцето
Наистина мисля, че трябва всяка майка преди да бутне залъгалката да се опита сама да успокои бебето си. Вие как мислите?

Мисля, че написа много голяма глупост!Казвам ти го съвсем честно.Аплодисменти ли очакваш, не знам какво за това, че не си давала биберон newsm78.Големия ми син не ползваше залъгалка, но брат му ползва.Двете деца съм си успокоявала по един и същи начин, но просто децата са различни и всяко е с различни нужди.

Защо мислиш, че майките бутат ей така бибероните в устата на децата си?Не ги успокояват, не ги гушкат, ами за да не им реват на главите им бутата биберона в устата и готово.

Ако живея водейки се по телевизионните реклами, по-добре да не пускам телевизора.

Но тък подобни теми са абсурдни.Малко стана като защо да даваме АМ, като всяка майка има гърди.......

Peace

Моят син например хич и не искаше залъгалка. Да я е опитал няколко пъти, колкото да види какво е това нещо, и толкоз. Дъщеря ми я търсеше и явно я харесваше. Но до осмия месец. След което категорично отказа да я ползва, но пък я замени с палец. Който смучеше здраво до преди два месеца.  ooooh! И двамата по един и същи начин съм успокоявала, но ето че предпочитанията им са различни. Явно е въпрос до дете.  

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:50 от lulumba

# 37
  • София
"Детенцето плаче" - синът ми. Разстроен. Чудещ се следва ли щом това голямо детенце плаче да се разреве и той - сигурно има нещо страшно. След малко - "Има бибичка." ... "Музика"..."Не плаче. Утешило". За щастие научи рекламата. И знае, че детенцето ще спре да плаче. Сега вече преди да си получи бибата казва "Сега даде бибичка".

С други думи, мразя я тази реклама.

Би трябвало да е забранена за излъчване преди 24 часа.

Кара моето дете да се чувства тъжно - понеже така му действа плачът на други деца.

Синът ми обича бибички - от първия ден на съществуването си.
А за мен те са незаменим съюзник.
И до сега си ги обича и търси.
Не знам дали съм го обрекла на мълчание, но от около 1 годишната си възраст се разприказва и няма млъкване в никой буден момент.

Та... от моята камбанария тази кампания е вредна, злобна и отвратителна - както и всяко нещо, което натъжава без нужда детето ми.

# 38
Няма по-добър начин за успокояване от мама.
Много съм съгласна с написаното.
 Има деца които използват залъгалки други не, а в тази реклама немисля, че залъгалката е  най важното нещо което показват.

# 39
Адски подтискаща реклама ooooh!...
Всеки има нужда от мнимание, какво остава за едно дете. Факт е, че биберона доста ми помагаше със сина ми. Отскоро го отказва, което не ме радва особено. Считам, че му давам цялото си внимание, дори повече отколкото преди години на дъщеря ми, която само гушках, щото биберон отказваше изобщо.

# 40
  • София
Много досадна реклама, но тя не е за отричане на биберона.

# 41
Ма за каква реклама говорите,това е кампания на УНИЦЕФ.Ето темата по въпроа:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407736.0

# 42
  • Плевен
Така озаглавена темата, не виждам какво общо има с рекламата.
И моето дете ползва залъгалка. Винаги го успокоявам и приспивам без нея. Просто му слагам една в леглото или в количката до него и когато иска той сам си я взема и си я суче, или пък си играе с нея.
Ползването на залъгалка не е равно на липса на внимание.

# 43
Извинявай ама 2-3 годишни деца едва ли задоволяват сукателна нужда. Според мен това вече им е станало нещо като навик.
Новороденото приема залъгалка точно защото му работи сукателния рефлекс. Бебето просто има нужда да СУЧЕ, такъв му е инстинктът!
Естествено, че в един момент става навик. И когато вече е навик, не е уместно да се говори за родителско безхаберие. Защото, нали се сещаш, че детето вече само ще си търси залъгалката и без да му я бутат в устата?
Или пък ще търси гърда. Понякога пак до таква въzраст. И това ли е ненормално? Не, просто повечето деца така са устроени, да, пристрастяват се към нещо, имат навици, те ги успокояват. И трудно престават с тях.
А рекламата не съм я гледала.
Но повече от явно е, че не zалъгалката е акцента.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 00:53 от Сова

# 44
Аз не гледам телевизия, но чух радиоварианта на рекламата. За мен това е добра и полезна кампания. И наистина, няма нищо общо с използването или не, на залъгалките. А с това, че на децата, колкото и да са малки, и особено когато са много малки, трябва да се обръща внимание.
Peace Написаното категорично съвпада и с моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт