Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 356
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
Аз въобще не смятам, че една майка трябва да се занимава единствено и само с детето си - 24 часа. Естествено, че трябва да има хоби, естествено, че детето трябва да има свой свят, трябва да може да играе само. То иначе ще стане странно социално същество ...

И по-добре детето да свиква с материалния свят, защото после ще живее в него, не виждам нищо лошо в сериалите, в телевизията, майките, които живеят и отглеждат децата си в някакъв идеалистичен свят много ще си патят ...

Биберонът и играчките са част от живота на детето, какво заместване, какви пет лева, наистина супер странна логика  Thinking

# 226
  • София
Кати, конкретната реклама не е предназначена за детето ти. Както за него не са предназначени новините, телешопинга, рекламите, любовно-лигавите мелодрами, кървавите и некървавите трилъри.  За него са предназначени детските предавания. Това, че ТИ си решила детето ти да гледа нещо от изброеното по-горе си е лично твоя отговорност. Както казах, в други страни за родители, които не могат да осъзнаят тази си отговорност, има препоръки от педиатрични организации. Така че проблемът не е, че рекламата се излъчва през деня, а че няма препоръки за родителите на малки деца. Очевидно като те чета, има нужда от такива.

Хайде бе!
И към кого, според теб, е насочена рекламата?
Очевидно е, че ако има родител у дома - който да я види на телевизора си - то до него ще има дете. Ако детето е в детско заведение - където, впрочем, му е мястото, но липсата на места там е ... тема на друга бира - вероятно родителят е на работа, където едва ли се забавлява с гледане на телевизия. Та кой, значи, се предполага да я види? Някой пенсионер, който отдавна е отгледал децата си - с или без биберони, с или без внимание - и е много далеч от детеродната възраст? Или някое 12 - 14 годишно дете, което е във ваканция, но още не оползотворява времето си по... различен, по- интересен, навярно, начин? И какъв ефект се очаква да има върху него - да се впечатли до толкова, че да я помни следващите 10 - 20 години и да се съобрази с нея , когато самото то има дете? Хайде де - такъв далечен изстрел си е чисто пилеене на пари и ресурс.

# 227
  • В заешката дупка
Можеш да я гледаш докато детето спи на обед. Можеш да я гледаш като си легне вечер след 8 часа. Можеш да я гледаш докато бащата и детето са на разходка след работа, а ти си у дома и готвиш, примерно, с ТВ пред теб. Можеш да я гледаш докато си дала детето на баба за половин ден, а ти отпускаш вкъщи. Можеш да я гледаш денем ако работиш на поливна работен ден или късно вечер, примерно. Можеш да я гледаш и пред детето ако решиш, че няма никакъв проблем и че не му действа травматизиращо.  Различни хора - различни режими на децата, различно работно време, различни практики. Целта е да стигне до всички тях.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 17:09 от ЧеКа

# 228

Ако клипчето накара 1 майка да се замисли - и, вероятно, да реши, че все пак е права, но междувременно накара 10 000 - понеже е достатъчно масово - деца да заплачат дори и веднъж, то не, аз лично не намирам сделката за изгодна.
Е,малко прекаляваш с децата и драмата от клипа.На детето ти му въздейства детсклия плач,не смисъла от клипа.По тази логика всяко ревящо дете на което и да е място,ще разчувства твоето.
А клипът кара много майки да се замислят,гледайки дебатите по темата.Както някой по-нагоре писа,важно е да се сложи началото,да се започне отнякъде.Хвърчащи брошури из лекарски кабинети нямат същата сила за привличане на внимание.Нужна ни е промяна на манталитета.
Тъкмо това исках да кажа. Доста приграваш май вече. Иzкара го тоzи клип направо нещо като плашилище zа деца. Занимаваш всички с глупости, като уж докаzваш някакви теzи, които са недокаzуеми щото са беzсмислени. Първо, клипа НЕ Е преднаzначен (повтарям се вече) zа деца, още по_малко zа твоето конкретно. То и новини има доста пъти дневно преди 24ч, не смяташ, че са детски предавания само zаради това, нали?? Или  Wink ? Там дават всякакви нещастни случаи и са далеч по_страшни от таzи реклама. Да се zабранят и те, а?
Второ, нито една майка тука не сподели клипа да действа толкова травмиращо на нейното дете, тъй че тия хиляди дечица.... моля те.
Трето, ти си оставяш детето да си гледа телевиzия, оправи се с проблема. Твой си е.
Абсолютно, абсолютно съм съгласна с ЧеКа zа всичко. Клипа е добър, а тия прикаzки zа травмирането на малки деца ми идат вече в повечко.. Все едно zациклил на една и съща песен диск.

# 229
Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

какво ми пречи новороденото на отношенията с голямото.Новороденото спи по 20 часа в денонощие...

уоу.....много бе...а ако има колики и вместо да спи реве повечето време newsm78
По тази логика да оставаме с по едно дете ли?! newsm78

Винаги може да се лавира между две деца, стига да има желание. Някои майки не успяват на единственото си дете да отделят нужното му внимание.

Кати, много драматизираш...
Защо не помислите пък за бъдещите майки, които ще им е за първи път?! Все си мисля, че и на тях въздейства и ще се замислят как да се отнасят към неродените си деца.

# 230
  • В заешката дупка
Люлякова, нищо не си разбрала от това, което писах.

# 231
  • София
Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

какво ми пречи новороденото на отношенията с голямото.Новороденото спи по 20 часа в денонощие...

Винаги може да се лавира между две деца, стига да има желание. Някои майки не успяват на единственото си дете да отделят нужното му внимание.

Защо не помислите пък за бъдещите майки, които ще им е за първи път?! Все си мисля, че и на тях въздейства и ще се замислят как да се отнасят към неродените си деца.

Идеята, че на новороденото трябва да се обръща ПОСТОЯННО внимание не е моя. И не я споделям. Но мисля, че хората, поддържащи такова мнение би следвало да имат само едно дете, да - понеже обратното би показвало неискреност и позьорство в изказаното по този въпрос становище.

До тук видях 2 майки, чиито деца са обърнали внимание на рекламата - детето на Джуди само е стигнало до извода, че детенцето плаче, понеже няма биба, моето се съгласи от раз с такава теза - но това не би ме накарало да приема присъствието на тази реклама в живота ми като нещо нормално.

И нито една - забележете, нито една! - майка, която да признава, че по какъвто и да било начин предаването е променило собствения й живот или отношение.

Което означава, че при липса на представителност на извадката до момента рекламата с 2:0 е насочена към децата, не към майките.

# 232
  • В заешката дупка
А твоето дете и детето на Джуди са променили собствения си живот и затова резултатът е 2:0?

Говориш безсмислици, прощавай.

# 233
Аз да питам докато писахте по 100 мнения кой ви гледаше децата?Имаха ли контакт с вас?А активно ли общувахте с тях?
Ха сега оставете клавиатурите и отидете да си играте с тях че се уляхте вече.
Капанията е с цел ранно детско развитие и се отнася за деца от 0 до 3г. и няма нищо общо с това кой колко е друсал кърмачето а с това кой колко е развил детето.

# 234
Аз да питам докато писахте по 100 мнения кой ви гледаше децата?Имаха ли контакт с вас?А активно ли общувахте с тях?
Ха сега оставете клавиатурите и отидете да си играте с тях че се уляхте вече.
Капанията е с цел ранно детско развитие и се отнася за деца от 0 до 3г. и няма нищо общо с това кой колко е друсал кърмачето а с това кой колко е развил детето.
Галя, добър пост и на място! Simple Smile

# 235
  • София
Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

Не, просто ми дойде твърде пресилено изказването, че новороденото спи по 20 чака на денонощие....едва ли не няма никаква нужда от внимание....истината е някъде по средата....и да има моменти, когато едното остава неминуемо пренебрегнато заради другото....но родителите би трябвало да поддържат някакво равновесие и баланс между двете си деца....
просто това с 20-те часа отиде в другата крайност..сигурно има и такива новородени....но има и такива които спят по 4 часа в дененощие...както и всички междинни варианти...

# 236
16 стр. тема - красноречиво доказателство, че спотът е удар в целта.
Останалото, което мисля, го е синтезирала ЧеКа...
А, Кати, между другото - моята дъщеря за деветте си месеца никога не е виждала работещ телевизор (или най-много за секунди), но няколко пъти вече съм пускала рекламата от сайта на Уницеф, за да я изгледам аз или да я покажа на някого, и по никакъв начин звукът на детски плач от нея не я е травмирал. Докато виж, плач на ЖИВО дете на улицата го прави.

П.П. Не е смукала биберон или пръста си, няма музикални лампи и креват с решетки, но това не е по темата, наистина.

# 237
  • София
А твоето дете и детето на Джуди са променили собствения си живот и затова резултатът е 2:0?

Не, за щастие. Но са забелязали клипа и са си направили някакви изводи от него. Примерно, че детенцето плаче, понеже няма биба. До сега не стана видно някой възрастен да е извлякъл каквато и да било практическа - съобразно неговата възраст - поука.

# 238

Не, за щастие. Но са забелязали клипа и са си направили някакви изводи от него. Примерно, че детенцето плаче, понеже няма биба. До сега не стана видно някой възрастен да е извлякъл каквато и да било практическа - съобразно неговата възраст - поука.
А как точно очкаваш да "стане видно", че някой си е вzел поука или се е zамислил zа себе си zаради клипа? Да си приzнае, ок, но как ще ти докаже? На теб би било трудно да ти се докаже нещо, струва ми се...
Иначе, аz си приzнавам, клипа ми действа, мислих си zа много неща покрай него. До тук един, да се броим, щом е нужно  Wink

# 239

Иначе, аz си приzнавам, клипа ми действа, мислих си zа много неща покрай него. До тук един, да се броим, щом е нужно  Wink
Хайде две сме! И на мен ми въздейства и ме накара да се замисля за някои неща. Ще дам и пример...да огранича гледането на детски филмчета за сметка на моето внимание.

По темата за двете деца...
Ами естествено, че вниманието намалява, все пак са две. Но и това е временно, бебето не е само бебе. Има си и татко, който да помага в баланса.

Кати, пак е крайно изказването ти за вторите деца. Crazy По твоята логика и близнаците са ощетени, да ги връщаме предлагам аз. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт