Време не губи,БАНЯТА си покажи! -11та тема

• 123 381
  • 829
  •   1
Отговори
# 345
  • Морска приказка
На мен лично душ кабините ми действат клаустрофобично..... 90/90 ми изглежда малко,а 80/80  Rolling Eyes, но като няма вариант друго не ви остава. Ние имаме изградено корито и прагче от плочките и така се спестява малко пространство, но при направена баня незнам как ще се получи подобно нещо..

# 346
Цоп и аз тук, за сега все още ми няма стените на банята ( предстои да се изградят, но съм в търсене на плочки.
Помагайте, търся ябълково зелени плочки за баня и никъде не мога да открия, всичкото зелено, което намирам е едно такова като жабуняк Simple Smile

# 347
Чакаме детенце през декември живот и здраве и се замислям един ден като поотрасне как ще го къпя? Моля тези от вас които са с такъв размер душ кабина да споделят как къпят децата си.

Хубаво е че се замисляш отсега по тези въпроси  Simple Smile Ще те успокоя първо, че кабинката не е чак толкова зле с тези си размери. Все пак няма да танцуваш вътре. Нали само стоиш и се поливаш с вода. Спокойно, има къде да разгърнеш лакти да се насапунисаш  Laughing То повече не ти трябва. В телефонна кабина е същото  Laughing (ако си попадала в такава, де, щото нещо изчезнаха, поне из Софията).
За къпане на детенце е мааалко по-сложно. Но поне като бебе нали ще го къпеш във ваничка?
Ако искаш да ползваш душа - замисли се за това, какъв смесител да сложите. Ако не сте си избрали кой знае какъв сложен душ, то може да си намерите по-дълъг подвижен маркуч (или както там се казва), с който ще ти е по-удобно да боравиш.
Или поне си направете удобна голяма мивка в банята, за смесителя там също има вариянти да е с подвижна душ-приставка.

# 348
  • Русе
За мен е адски малка такава душ кабина, сега бяхме в един хотел, в който душ кабината беше 90/90 и ми беше много тясно и неудобно, не можеш да си измиеш косата като хората, ръцете ми опираха навсякъде, а за дете според мен и дума не може да става. Така че може би е по-добре да търсите вариант за обръщане на вратата или някакъв допълнителен праг.

# 349
Здравейте отново,
Блгодаря на всички за споделените мнения! Hug
Това което решихме е все пак да оправим наклона, защото тъй или иначе все някога ще се наложи. Пуснах жалба при строителите, най вероятно ще преработят банята. Колко ще чакаме - още не е ясно, но ние така или иначе толкова чакахме...
Сега с тези противоречиви мнения за кабината 80/80 просто се чудя какво да правя...Банята е толкова малка че според мен е задължително по някакъв начин да преградим душа, в противен случай цялата ще е във вода...Мислихме и за вариант перденце, колкото и гадно да изглежда, но не мисля че много ще пази от мокрене, по-скоро ще пречи.. newsm78

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 10:12 от Hrissy

# 350
  • Морска приказка
Щом тъй или иначе ще махате плочки няма ли вариант да се изгради прагче като душ корито от плочките и върху него да се монтира стационарно стъкло. Хем е по-красиво, хем по-просторно и няма да се мокри банята.

# 351
У нас имаме душ канбина 90/90 овал и е определено доста по тясна от тази на свеки ,която е 90/90 квадрат.
Всичко е въпрос на место, с което разполагате и вкус според мен.

# 352
  • Русе
Здравейте отново,
Блгодаря на всички за споделените мнения! Hug
Това което решихме е все пак да оправим наклона, защото тъй или иначе все някога ще се наложи. Пуснах жалба при строителите, най вероятно ще преработят банята. Колко ще чакаме - още не е ясно, но ние така или иначе толкова чакахме...
Сега с тези противоречиви мнения за кабината 80/80 просто се чудя какво да правя...Банята е толкова малка че според мен е задължително по някакъв начин да преградим душа, в противен случай цялата ще е във вода...Мислихме и за вариант перденце, колкото и гадно да изглежда, но не мисля че много ще пази от мокрене, по-скоро ще пречи.. newsm78

Дай ако искаш разпределението на банята и размерите, мисля, че така ще получиш по-реални отговори. А това, че сте решили да оправите наклона, мисля,че е най-добре. Все пак имате някаква гаранция предполагам.

# 353
  • София
Взели сте най-правилното решение. Толкова сте чакали, потърпете още малко. Това е важно, не дай Боже да избие някой кран, ще се наводните отвсякъде.
Относно душ-кабините - аз не ги харесвам и не ги препоръчвам. Може да си сложите стъклена преграда-параван вместо перденце. Има и такива тип хармоника, които се сгъват. Но май за стъклената преграда трябва да има изградено прагче, така че сега така и така ще правите пода отново, обмислете варианта.

# 354
  • София
Моля ви, кажете ми други фирми, които правят паравани по поръчка. До сега сме взимали от Емилр, обаче не знам как става така, че всеки път са все по-скъпи и по-скъпи. Два взехме наскоро в абсолютно еднакъв размер, през един месец, вторият беше по-скъп....

# 355
  • СОФИЯ
БОЙМАР ?  Не знам обаче дали са по поръчка ..........

# 356
На мен също ми е малко 90/90, сега сме с такава и не мога да се изкъпя като хората. Затова в новия апартамент, ще бъдем само с вградено корито и "гадно" перде. Само да вметна, че вече има такива пердета за баня, че само чакам да стане готова и да си купя... Даже вчера си харесах едно за 80лв. Rolling Eyes  - страхотно беше, едва ли ще дам толкова пари, но просто казвам, че има избор и не е нужно да изглежда като мушама...
естествено, ако мястото позволява, аз бих си сложила от параваните, но ние и без това искаме вана и отделно душ и просто няма как всички желания да са изпълнени.

# 357
Здвавейте от мен отново ,
Най-накрая се срещнахме с прословутите строители, видяха банята и казаха че ще я преработят - казаха че както кажем ние, така ще я направят. Утре трябва да им кажа какво сме решили и в понеделник почват. Казаха че няма да отнеме повече от 1-2 дни.
Предложиха ни самите те варианта да ни направят борд от плочки под душа, пък вече ние ще решим по-нататък дали да слагаме параван или душ кабина.. Отделно от това, ще оправят наклона като махнат 7-8 плочки само, няма да е необходимо да къртят цялата баня или да редят плочки отгоре навсякъде...Това малко ме учуди, но...  моля се така да се получи...
Как мислите, дали това ще ми реши проблема?

# 358
  • София
Моля ви, кажете ми други фирми, които правят паравани по поръчка. До сега сме взимали от Емилр, обаче не знам как става така, че всеки път са все по-скъпи и по-скъпи. Два взехме наскоро в абсолютно еднакъв размер, през един месец, вторият беше по-скъп....

Виж тук:
http://my.netissat.bg/neobath/dush_paravani.html

# 359
  • София
Благодаря ти, ще им се обадя. Като гледам предлагат доста по-богат избор на модели

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт