Време не губи,БАНЯТА си покажи! -11та тема

• 123 179
  • 829
  •   1
Отговори
# 720
Mamanin, благодаря за интересните идеи. Аз всъщност съм предвидила една колона с вграден кош за прането, но тя е под бойлера и затова е по-ниска - кош+ чекмедже. За препаратите няма място, но пък идеята за цветно кошче под мивката ми хареса... Просто не искам да претрупвам банята с много шкафове... Друг вариант е над тоалетната чиния да сложа шкафче-огледало (има едни такива тесни, който са за над мивка), но дали не е много тясно за препарати???? Иначе над мивката си съм предвидила само едно голямо огледало, а до него от дясно - стъклени етажерки за козметиката от кафяво стъкло...

# 721
  • Русе
jijo2233 , забелязах че има прилика.Много добре се е получила банята Ви.

# 722
Друг вариант е над тоалетната чиния да сложа шкафче-огледало (има едни такива тесни, който са за над мивка), но дали не е много тясно за препарати???? Иначе над мивката си съм предвидила само едно голямо огледало, а до него от дясно - стъклени етажерки за козметиката от кафяво стъкло...
Ами зависи от шкафа - можеш да си поръчаш с твой размер, т.е. дълбочината да е напр. 20 см, макар че може би и 15 ще са достатъчни - зависи колко и какви неща ще слагаш вътре - нареди си шишетата с препаратите и прецени колко място ти трябва....
С огледалната врата бъди внимателна - принципно огледалата разширяват малки помещения, но могат и много да объркват като се съберат две - над мивката и над тоалетната...., зависи къде са точно... Simple Smile
Банята колко е готова, можеш ли да покажеш снимки?

# 723
За съжаление нямам снимки, но мога да я опиша - размерите трябваше по проект да са 2000х1500мм, на на практика след залепване на плочките чисто стана някъде 1900х1450. Вратата е на дългата стена (в ляво) на 400 мм от ъгъла.  Тези 400 мм използвах и сложих на лявата къса стена (мах в ъгъла до вратата) мивката (без вграден шкаф) + огледало + стъклени етажерки - всичко това на лявата къса стена. Отсреща на другата дълга стена от ляво на дясно - тоалетна чиния с вградено казанче и душ-кабина 900х900. Като се погледне дясната къса стена - душ-кабината и вертикален бойлер (мах до тавана), а под него конзола от PVC с вграден кош за пране и чекмедже. Ами това е, просто всичко е плътно запълнено, а и вратата се отваря навън.л Thinking Thinking

# 724
Аха, щом е готово всичко.... Simple Smile А над вградената тоалетна имаш ли прагче или е цяла стена, в която е структурата за вграждане? Каква е цветовата гама, общия стил?

# 725
  • София
Искаме да си поръчаме плъзгащи се врати в банята, които да затварят мястото, където е душът. Обаче височината на вратите да е поне два метра (поради височината на мъжа ми  Wink). Досега са ни предлагали само стандартни такива, като винаги имат напречна греда, която всъщнсот ни е проблемът.  А си е живо мъчение да се навеждаш всеки път като минаваш през вратата...Идеи откъде можем да поръчаме такова нещо?

# 726
  • София
Искаме да си поръчаме плъзгащи се врати в банята, които да затварят мястото, където е душът. Обаче височината на вратите да е поне два метра (поради височината на мъжа ми  Wink). Досега са ни предлагали само стандартни такива, като винаги имат напречна греда, която всъщнсот ни е проблемът.  А си е живо мъчение да се навеждаш всеки път като минаваш през вратата...Идеи откъде можем да поръчаме такова нещо?

Пробвай с тези .
Много съм доволна, те ни направиха параваните.
Могат да ти предложат различни варианти.

# 727
  • София
Гуш,
нямате греда отгоре, нали? Ако не става с плъзгащи се се спираме на такива врати, важното е съпружескто тяло да не ходи с цицини!
 Hug Благодаря ти!

# 728
  • София
Гуш,
нямате греда отгоре, нали? Ако не става с плъзгащи се се спираме на такива врати, важното е съпружескто тяло да не ходи с цицини!
 Hug Благодаря ти!

Не, няма, двата паравана се закрепят за прилежащите стени с по едно желязно рамо.

# 729
ами има прагче (минималното което позволяваше казанчето), иначе цветово е бяло+светло розово, а късата стена на мивката и пода са плочки тип мозайка меланжирано кафяво с розови нишки... тавана е от PVC бял с лунички, а над огледалото има допълнително аплик... Етажерките са кафява стъкло. Душ кабината е овална, без дъно, с матово стъкло.. Ама как го описах само Rolling Eyes

# 730
ами има прагче (минималното което позволяваше казанчето), иначе цветово е бяло+светло розово, а късата стена на мивката и пода са плочки тип мозайка меланжирано кафяво с розови нишки... тавана е от PVC бял с лунички, а над огледалото има допълнително аплик... Етажерките са кафява стъкло. Душ кабината е овална, без дъно, с матово стъкло.. Ама как го описах само Rolling Eyes
Важното е, че има бяло Simple Smile Шегувам се, но все пак ако се спреш на вариант пластмасови кутии, кошове, кошници и под., в бяло като че ли има повече Simple Smile Ето Ikea имат едно такова напр. , където биха влезли доста неща...
А колко е дълбочината на прагчето над тоалетната - 15 см има ли?
Над тоалетната какви са плочките - бели или розови?
И аз кво разпитвам ама нали навлязох в темата Simple Smile

# 731
прагчето е толкова някъде около 15см, розовото е в душ кабината, а другото е бяло, без стената на мивката....Единия вариант е бяла пластмасова кутия под мивката, а другия - бяло шкафче до 15см дълбочина над прагчето на вграденото казанче. Но може би втория вариант оптически пак ще ми затвори банята... иска ми се стените да са свободни колкото се може Joy

# 732
Това щях да кажа и аз - по-добре стените да останат свободни...
Иначе от онези пластмасови кошници, които споменах, има такива с дълбочина на дъното 15,7 см, ето тук им е каталога, можеш да видиш размери: http://www.koziol-collection.de/wDeutsch/katalog/home/index.html
Виждала съм ги в АИКО, но може и другаде да има, не знам...

# 733
мерси много, ще търся ... а по интернет може ли да се поръчват, че във Варна незнам къде ги има

# 734
нямам представа, ще потърся...

добавям: ето представител за БГ - можеш да ги питаш кой ги продава във Варна или за др. опции http://www.armid.com/

Все пак си е др. да го видиш и пипнеш, аз не съм виждала банята и не знам дали ще е най-удачно, трябва да прецениш...

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 15:36 от mamanin

Общи условия

Активация на акаунт