Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 147 188
  • 929
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравей, Сън в лятна нощ!
За съжаление при голям процент от жените тези проблеми започват през бременността.
За себе си като се върнах в спомените си, установих, че също първата криза ми е била тогава.
Затихна след няколко дни лежане, но след самото раждане също бях с много силни болки.
И тогава никой лекар не се сети да ми каже какво може да е.  Sad

Моя приятелка и мъжът й от февруари са почнали хранене по режими, изготвени от д-р. Митко Ригов от Медицинска академия и
имат изумителни резултати. Тя беше свалила 15кг. за 3 месеца и половина, а мъжът й 24кг. Ако искаш потърси този лекар. Първоначално ти прави пълни кръвни изследвания и въз основа на тях се изработвал режимът.

# 136
  • София
И аз днес правих ЯМР на същото място където и преди около 7 месеца, така че направихме сравнение на снимките и има известна дехидратация на диска, т.е. макар и едва забележимо диска се е прибрал лекичко. Надявам се процесът да продължи и за напред.

# 137
Дехидратация не означава ли намаляне на водното съдържание на диска?Което според мен би означавало заболяване,изсъхване и задълбочаване на проблема.Когато диска губи водното съдържание той е по малко подвижен и "болен" .Започват ошипявания. newsm78

# 138
Чрез диета само намаляване на теглото ли се цели за намаляване на дисковото налягане, или има случаи на  ремисия на заболяването например чрез гладолечение?  newsm78

# 139
  • София
Чрез диета само намаляване на теглото ли се цели за намаляване на дисковото налягане, или има случаи на  ремисия на заболяването например чрез гладолечение?  newsm78
И двете + подобряване на муккулния тонус/поддържащи и елеваторни мускули/.

# 140
  • София
И двете + подобряване на муккулния тонус/поддържащи и елеваторни мускули/.
Естествено с упражненията съпътстващи диетата.

# 141
Вижте какво намерих.

http://www.lasertherapy-bg.com/index.html

Някой посещавал ли е тази клиника и може ли да сподели впечатления.
Благодаря!

# 142
  • София
Здравей, Сън в лятна нощ!
За съжаление при голям процент от жените тези проблеми започват през бременността.
За себе си като се върнах в спомените си, установих, че също първата криза ми е била тогава.
Затихна след няколко дни лежане, но след самото раждане също бях с много силни болки.
И тогава никой лекар не се сети да ми каже какво може да е.  Sad

Моя приятелка и мъжът й от февруари са почнали хранене по режими, изготвени от д-р. Митко Ригов от Медицинска академия и
имат изумителни резултати. Тя беше свалила 15кг. за 3 месеца и половина, а мъжът й 24кг. Ако искаш потърси този лекар. Първоначално ти прави пълни кръвни изследвания и въз основа на тях се изработвал режимът.

Моля,може ли да попиташ за координати на лекаря.  bouquet

# 143
  • София
Дехидратация не означава ли намаляне на водното съдържание на диска?Което според мен би означавало заболяване,изсъхване и задълбочаване на проблема.Когато диска губи водното съдържание той е по малко подвижен и "болен" .Започват ошипявания. newsm78
Не съм разглеждала нещата от този ъгъл. Докторът които ми разчиташе резонанса каза, че това е леко подобрение макар и минимално. А когато ходих на консултация при Бусерски преди една година си смомням, че ми каза, че ако имам късмет хернията може така да изсъхне, че да не ми създава проблеми повече.
Макар че като се замисля дехидратация на диска, не означава дехидратация на хернията newsm78

# 144
Diskov,  в ценоразписа няма третиране на ДХ с лазер, а само озонотерапия. Струва ми се, че става въпрос само за озонотерапия с гръмка реклама.
Сън в лятна нощ, напоследък доста негативни мнения има срещу режима на д-р Емилова и гладолечението. Във всички случаи по-малко тегло = на по малко проблеми с диското  Grinning Аз като бях слаба почти не се сещах за нея. Веднъж на две-три години прекарвхме по месец-два заедно и толкоз! Сега ела да видиш - от почти 3 години нямам ден без болка. Влошавам се, подобрявам се ..., но задължително болката си е с мен.

# 145
  • София

Моля,може ли да попиташ за координати на лекаря.  bouquet

Разбира се, ще звънна да я попитам и ще пиша.
Само да уточня, че не става въпрос за гладолечение, но долкото разбрах ти и не търсиш такова.
Става въпрос за хранителен режим, при който се похапва доста на често дори, изобщо не
изпитваш глад каза моята приятелка.

# 146
  • София

Моля,може ли да попиташ за координати на лекаря.  bouquet

Разбира се, ще звънна да я попитам и ще пиша.
Само да уточня, че не става въпрос за гладолечение, но долкото разбрах ти и не търсиш такова.
Става въпрос за хранителен режим, при който се похапва доста на често дори, изобщо не
изпитваш глад каза моята приятелка.
Благодаря.В понеделник съм пак при невролога/който така и не ми казва какво да правя/.За ЯМР,балнеолечение,ЕЕГ и други лекарства за нашата болка от тук научавам #Crazy.Нито изследвания ми е правила след скенера и след раждането макар ,че съм с болки непрекъснато.5 пъти и казвам ,че съм алергична към лидокаин, но все милгама  ми изписва SadВ пон. отивам с моето jp,която ми е близка.Питах я за диетолог,тя все ми казва,че с моята желязодефицитна анемия да забравя за диети и после познатия рефрен,,Трябва да отслабнеш.Та затова ми е диетолог.Ако и в пон. не и се изясни ситуацията отивам при друг лекар/не доктор/.

# 147
И друг път сме коментирали,че целта на отслабването е намаляването на натоварването на гръбначния стълб,а не прибирането на дх.В някои случаи дх калцира,може да минат години докато това стане.Дори и калцирала пак може да прави проблеми.Имам снимка преди 10г на същата херния която беше до ноември.Калцирана,срастнала през 3 месеца схващания до невъзможност да си измия ръцете на чешмата.Никога не съм била дебела освен през бременноста.Една докторка ми викаше "виж се сега не можеш да ходиш,след няколко години като качиш 10кг няма да можеш да мръднеш.Имах позната която не беше дебела ,но отслабна значително,каза,че проблемите и с кръста почти са изчезнали.

# 148
Момичета, и аз да се включа по темата за килограмите. Сигурна съм, че увеличените килограми увеличават проблемите с ДХ. И при мен стана така. До преди 9-10 години нямах проблеми, бях слаба, даже прекалено слаба до момента, в който навърших 40 и възрастта започна да оказва влияние на фигурата. Вярно е, че и движенията са определящи, но килограмите наистина тежат на гръбнака. Лично мое мнение е, че когато си млад и подвижен, с добра хигиена на живот проблемите с кръста са малко. Но при повече кила и преди 40-те години също тежат. Ние жените трябва да се съобразяваме и с раждането, което допълнително усложнява нещата. Така, че трябва да се заемем сериозно с отслабването.Каквито и диети обаче да ми хвалите не мога да ги спазвам.  WinkИ движенията ми са ограничени. Така, че чакам някакъв друг вариант за отслабване с лежане, с ядене smile3518 Weary

# 149
  • София
И друг път сме коментирали,че целта на отслабването е намаляването на натоварването на гръбначния стълб,а не прибирането на дх.В някои случаи дх калцира,може да минат години докато това стане.Дори и калцирала пак може да прави проблеми.Имам снимка преди 10г на същата херния която беше до ноември.Калцирана,срастнала през 3 месеца схващания до невъзможност да си измия ръцете на чешмата.Никога не съм била дебела освен през бременноста.Една докторка ми викаше "виж се сега не можеш да ходиш,след няколко години като качиш 10кг няма да можеш да мръднеш.Имах позната която не беше дебела ,но отслабна значително,каза,че проблемите и с кръста почти са изчезнали.
Днес моята докторка ми каза ,че ДХ не може да ,,калцира,,?тя се прибирала и налягането намалявало до степен на болезненост само при по рязко движение.

Общи условия

Активация на акаунт