АВГУСТинчето добро учи се да кара колело

• 11 953
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
  • ГОре на черешата...
Благодаря на всички за пожеланията, ще ги предам  bouquet!

Ния, добре сме. Андриан расте, говори, лудува - съвсем нормално почти 2-годишно дете Grinning...

# 256
Добро утро,мами!!!

Ние днес тук ще се варим-ужасна жега е ooooh!

Хайде,лек и усмихнат ден на всички Heart Eyes

# 257
Добро утро и от нас!

Ние се наспахме, ще посвършим това, онова и изчезваме по разходки, че днес ще си бъде жегичка.
Ния-снимките са страхотни!

Честит Имен Ден на всички носещи името Марина!

# 258
Добро Утро   bouquet
По-едно кафенце
Ния много сладък Марти и какъв русокоско само Heart Eyes
Днес верно ще е голяма жега и утре,затова отиваме на басейн,малкия много обича и да има как все във водата да стои,няма никакъв страх.
Новото при нас е ,че почна да се отпуска и да казва по-някоя  думичка,сега е влюбен в багел(багерите) и постоянно повтаря това.Взе  да се обръща и към баща си с тати или тата,което досега не се беше случвало,е далече сме от изречения като всички други тук,но за нас и това си е напредък да каза думи само.
Много върви,по 3 км всеки ден пеша до детската площадка и обратно и страхотно си играе там с децата,нито ги бута,нито удря и не крещи като повечето,подава им играчки,когато реши си отстоява своите и си ги взема без да изпада в истерия и да се бута,просто си ги издърпва.Наблюдава по-големите и иска да се вклюва в игрите им,като им казва чат пат по-нещо.Винаги идва ако съм седнала на пейка и ми се обажда къде е  и пак се връща на площадката при децата да си играе,абе изведнъж се кротна много това дете и много слуша навън.Е вкъщи пак има лигавни,но няма как,малки са още... Twisted Evil
Морска се изгуби,да се отчете Wink
Айде до нови срещи   bouquet

# 259
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро и от нас  Grinning

Вярно Ирка, много се променят децата. Явно е период на промени. Йована както ми беåе кротиЮка, сега е станала тайфун направо. Налага си куклите, аз говоря, обяснявам, че не е хубаво така, нооо никой не слуша. От градината ли е, какво ли, нямам представа.
Остават ни още три зъба да изкараме и явно са я почнали, защото ръцете и са постоянно в устата и не иска да яде по- твърда храна.

Откъм говора- напредваме, бавно и славно, ноо така е с три езика около нея. За моя радост- сръбския, който и изоставаше, сега напредва. Може би се дължи на това, че в къщи сме със сръбски сателит и постоянно работи телевизора. Вчера ми каза "Бежи тамо" (махай се на сръбски) ooooh!. Веднага скастрих баща и, да не и говори така, че те са като попивателни сега.

Сега се подготвяме, очаквам майка ми да дойде на 01.08 и ми е много нетърпеливо  Grinning

Иначе проблемите ни не стихват, но малко се успокоих, защото си изготвихме план с мъжо какво ще правим ако стане доста напечено. Абе ще го преживеем, ама страса си е стрес и то голям.

Слънчев и прекрасен ден ан всички   bouquet

# 260
Бобче,незнам какви проблеми имате,но ви желая да се измъкете от тях по възможно най-благоприятния за вас начин.Йована е станала страхотна малка дама,много е хубава на снимката на подписа Heart EyesБобче,тази агресия може да е от зъбите,да знаеш.Нали помните как ви се оплаквах преди 2 седмици,че Ивон е нетърпима.Правеше същото като Йована.Избиха кучешките зъби и сега си имам друго дете HugДано и при вас да е от това и да се поуспокой малко,че е ужасно изнервящо Crazy

Ирка,браво на Алекс.И Ивон обича да играе с по-големите деца.Не знам защо,но всичките ни връстници или хапят или щипят и тя се научи да се бие,за да си го върне.И сега се чудя къде е по-малкото зло-при хапещите или при щипещите Tired.С големите и е по-добре-пеят песни,танцуват........За думичките-голямооооооооо Бравооооооо HugИначе доколкото знам,не е нужно на 2 годинки да съставя изречения.Това май беше за след 2,5 год. възраст.До къде стигнахте със Сватбата?Нищо не казваш,а то си дойде.Нямам търпение да те видя булка Heart Eyes

Ами това е май.Отивам да и пека рибата и да правя салатка,че в тая жега,не знам какво да и давам да яде newsm78

# 261
Благодаря за пожеланията и вниманието, което ни обърнахте!
Ето малко снимки от детското парти, същинското РД в събота с родата.
Рожденичката се справи блестящо, много игра и се смя, пляска си на тортата, абе разбира си вече детето.
http://www.avgustki.snimka.bg/album.php?album_id=233510&pid=13602559
Ира извинявай, че се намесвам, четох за проблемите на Алекс и множеството лекари с, които сте се консултирали. За твое успкоение Цвети, не говори, не прави изречения, речника й се състои от 20 думи, а е вече на две, разбира всичко, ходи на гърне, държи правилно химикал, яде сама с вилица/това го казвам с оглед на общото й развитие/. Не си го слагай толкова на сърцето, полека полека и нашите малчовци, ще проговорят.

# 262
  • София
Елисе,страхотна рожденничка! Hug Heart Eyes

Анаморф,браво на детенце Party щще видиш как всичко ще се оправи бързо  Hug

На нас ни останаха само кътниците,а кучешките ни избиха още преди 4 месеца и то много лесно,абе въобще всички зъби излезнаха така Grinning ще видим как ще е с баш кътниците  Rolling Eyes

Днес сме на РД на едно момченце коет става на 4 с което Райън обожава да си играе Partyи той по принцип предпочита по големите и разбираемо!
В този клуб който ще бъдем вечерта мисля да направим и нашия рожден ден там!

# 263
  • В светлината на слънцето
Ирка, браво на Алекс!  smile3501 Нали ти казах, че като дойде време за ясла и той вече ще е много напред с материала.  Hug
Елис, прекрасна е Цветито, истинска малка дама.  Heart Eyes
Бобче, стискам палци скоро да разрешите всичките си проблеми. Praynig А Йована от аватара е направо прелест с тези големи сини очи. Peace

И на мен нещо ми се позагуби Морската... Thinking Надявам се да е за добро, а не заради проблеми.
Ние сме вече в предстартова треска, довечера ще събираме багажа и живот и здраве утре потегляме за морето. Grinning

# 264
  • Ланкър, планините Овнерог
Ха, здравейте!

Не съм вече "постоянното" присъствие, ама няма друг начин.

Емма проключи с гастролите в яслите за тази "учебна" година  Crossing Arms Правят ги сборни групи с големите, което не е хич добър вариант за нея, тъй като е още с памперс(въобще не виждам шанс за махане). Сега ще правим гимнастики през лятото и ще си ги подаваме и двете със сестра й.

Ира, на същото положение сме с говора. От около 2 седмици има някакъв напредък в думите и си обогати речника. Иначе пък с други неща си се справя повече от добре - храни се сама, събува си обувките, опитва се да се облича / съблича, така че не я мисля за "назаднала". Само че, като гледам Цвети на elissee, моето изглежда като бебе пред нея  newsm78
Емма също не може да си играе с връстници, даже бяга от тях  ooooh!  Crazy

За РД въобще не знам да го празнуваме ли. Още можем да си го спестим, достатъчна ни е ежегодната "сватба" на Констанца  Thinking

# 265
 Hug
Анаморф браво на момчето .Такъв послушен юнак си имаш.
Елис страхотна принцеса пу пу.
Ния много е  пораснал Марти.Бобче като гледам аватара и Йована е станала голяма мома.
 Flowers SunflowerПриятен ден на всички.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 16:12 от yanakr

# 266
  • София
Здравейте  Hug.
Ира, много се радвам, че Алекс е започнал малко по малко да говори, за да се успокоиш и ти, че напоследък много ти се беше насъбрало. Браво на момчето, че така добре се разбира с дечицата на площадката smile3501.
Елис, Цвети е много красива малка госпожица. Личи си, кой вече е на 2 Wink.
Ния, и Марти е много хубав Heart Eyes. Дано следващите снимки, които ни покажеш да не са от Коледа Laughing.
Бобче, бързо да ви се разрешават проблемите  fingerscrossed.
Лу, лек път, много слънчеви дни и много весело настроение по време на почивката.
Ох, момичета не повдигайте въпроса за зъбите, че те и биберона са ми болна тема Tired. Девойката точно след месец става на 2, а зъбите са й само 11 Rolling Eyes. Педиатърката ме успокоява, че и другите ще излязат, ама кога ще стане това... Tired.

# 267
Здравейте,

Елис, много ти е красиво детенцето. И рокличката му е чудна ! Да ти е жива и здрава сладуранката и да има много щастлива година. Heart Eyes Heart Eyes
Бобче, е, много е сладка малката кукла на аватара  Grinning Какви чудни големи сини очи има само Heart Eyes Heart Eyes Не знам и аз в какви затруднения сте, но понеже и ние сме в труден период, те окуражавам, че когато двамата с мъжа ти сте сплотени и на един акъл, от всякаква трудност може да излезете. Дано бързо мине този напечен период и се успокоите  Praynig

А сега за нас. Виждам, че всички проговарят лека полека. Има ли още някой който не казва повече от две думи от типа "папа" и "нана"  newsm78 Ако няма, значи окончателно сме на опашката и няма скоро да ви хванем  Laughing А за поведението, вчера правих наблюдения в парка. Тоя кльощав като комар мой син е голям побойник  Shocked Когато се заиграе с нещо, не дава никой да се приближи (освен брат му) и бие децата през ръцете, ако се пресегнат да пипнат нещо - вика им "на-на"  Sick Когато се качва по стълбите на пързалката пък и ако някой напира нетърпеливо след него, се извръща и с "на-на" го тупа по главата. Господина не трябва да се побутва, ей ! В къщи е послушен общо взето, драчат се само с брат му за играчки или кой де да седне. Но тази нощ ни разгони фамилията-като се събуди в 1 и 30 и не иска да си легне, а врещи глезено и иска да излиза от леглото. Един час така рева, докато заспа и сутринта не посмя да заплаче както обикновеное-дано му е било за урок !

Това е за сега. Изпращам ви една хладна вълна-тук е 20 градуса и вали дъжд. Приятен плаж или басейн, на тези, които са запланували да ходят.

# 268
Toni i Toto,ще почне и Тотончо да казва и някоя друга думичка като нас,сигурна съм.Това,че казваме вече не,да,няма,багел,ам,там,аде,мама и тата,бау,му и мяу,баба,чиш.па-па и всичко друго е на бебешки език като 1 годишно дете. нищо не е това,като се има впредвид,че ходи и на логопед и аз се занимавам постоянно с него и му давам упражнения,които логопеда ние  дал за финната моторика и речта.Ние проблема си го имаме,не е изчезнал,имаме си състоянието Сензорно Интегративна дисфункция,само дано го израсте и да не преминава в нещо по-лошо,тоест да си остане само с  това,че ще човек с по-чувствителни възприятия.
Иначе и ние сме като Цвети и Ема с двигателният тонус,правим всичко почти сами и единственото хубаво,че сме без пампата,да не повярваш,ама аз съм упорита  Crossing Armsзатова.
Днес  дори се запознах с едно детенце,което е на 2 години и 2 месеца и нищо не казвало,майката почти не беше притеснена,да не кажа хич и ми се чудеше защо го водя на логопед,изглежда стана масово децата да проговарят бавно и трудно в днешни дни. Tired
Лулу приятно моренце,много хубаво да си изкарате Peace
Бобченка изчистване на проблемите и стреса ти  желая най бързо  Hug
Ади ами почти сме готови за сватба,вървят си дните,халките останаха само,но и тях ще вземем.
Допис.  bouquet

# 269
Не е за вярване, народа тук се е разписал, та чак се изкефих да почета и аз да направя някой коментар.
Бобченка-дано наистина да не се стига до проблеми и бързо да излезете от комплицираната ситуация, каквато и да е тя. Йованката е страхотна на снимките!
Елисее-чудесна малка мадама си имаш, много е сладка! Радвам, се че празника е бил страхотен!
Анаморф-наистина аз също мисля, че прекалено много се притесняваш около Алекс. Всяко детенце е различно и се развива по определен начин. Алекс е страхоно дете и няма никакви проблеми, сигурна съм, толкова е лъчезарен...................................Стигнах до извода, че колкото повече се притесняваме за дадено нещо го предизвикваме и то се случва.Та:
За говора-Перси знае само 7, 8 думи, не иска да говори и това е. Абсолютно всичко разбира, но не иска дори и да направи опит. За сметка на това: от година и два месеца не ползва количка, да се случвало не повече от 10 пъти да седне в нея, ходи много пеша, не ползва изобщо вече памперс, дори и до като спи, храни се в повечето случаи сам.
За зъбките-имаме само 14 зъба, така че, Марти изобщо не се притеснявай, за отрицателно време и на Аничка ще и излязат изведнъж.
Френско Тони-да знаеш, че във всички тези негативизми около Тонката, се крие нещо гениално, Дай Боже да сме живи и здрави в бъдеще и ще видиш, че познавам. Всичко случващо се около него не е случайно, сигурна съм. Определено ни трябва малко хладинка, че тук наистина са страшни жеги.
Лулу-пожелавам едно страхотно изкарване на моренцето!
Гита-еее, появи се!
За играта-Перси също желае да играе само с каки и батковци, види ли, че има малки деца и не се задържа изобщо при тях.

Общи условия

Активация на акаунт