блясъкът на азия пакистан

  • 35 835
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 803
Алвера при мен се отваря,натисни на картинката  Peace

# 181
  • Мнения: 0
здравейте девойки,днес реших да е ден за  Хафизабад,той е главен град в област Хафизабад,аз харесвам този град поради един факт много важен за мен Grinning,защото оби4ам да ям  доста,те са производители на ориза БАСМАТИ 385 СЪПЕР КЪРНАЛ.е много е вкусен и ароматен,ако не сте го пробвали препорачвам ви го.ето и линка с инфо от гугле:
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … fizabad%26hl%3Dbg
 Grinning     bouquet   Peace

# 182
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
  • Мнения: 956
те са производители на ориза БАСМАТИ 385 СЪПЕР КЪРНАЛ.е много е вкусен и ароматен,ако не сте го пробвали препорачвам ви го.ето и линка с инфо от гугле:
Такасакиши, може ли да се намери такъв ориз в БГ?

Едно смешно кафенце за настроение от мен за всички и продължавайте с интересните разкази.

# 183
  • Мнения: 800
takasakishi , напоследък живо ме вълнува въпроса с приготвянето на различни марки ориз.
Дали го има този Басмати в БГ?

все не мога да попадна на свестен ориз, взимам от бг,щото вносните ми се струват скъпички  Embarassed

# 184
  • София
  • Мнения: 20 108
Шилан,
Басмати според мен не е марка , а просто тип ориз.Продълговат, ароматичен и много бързо увиращ.Името му идва от хинди и означава "кралица на благоуханията".Иначе подобен тип ориз предлагат и фирма Izzi , и фирма Panino, а сигурно и други...
Просто виж в по-големите вериги магазини, но имай предвид, че е сред скъпите видове ориз. Peace
Ето ти линкче към предлагания от Панино:
http://bfg.bg/products.php?tree_oper=16|2

# 185
  • Мнения: 800
ами ще се прежаля да го пробвам този басмати  Simple Smile

грешката е в мене, щото и арабите използат обикновен ориз , ама им става вкусен, а моя нееее  ooooh!

последния път ми беше ок, ама набутах  1/2 пакет масло


А какви десерти се та4ат в Пакистан? Тежки? Сиропирани?

# 186
  • Мнения: 21
ето ти малко инфо за сладкориите в Пакистан.Извинявам се за превода -ама чичо google така превежда.После ще пусна малко снимки

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//translate.googl … amp;langpair=auto|bg&tbb=1&ie=UTF-8


# 187
  • Мнения: 1
Панда, линкът не ми се отваря нещо...

Шилан, струва си да се охарчиш малко повече...все пак нали не ядете всеки ден ориз...басматито е наистина много по-хубав от другите видове ориз, като се свари зърната остават отделно (макар че аз съм такава майсторка, че успявам да докарам дори него слепен и на топки)

Относно сладкото шоколада никак не се тачи там, ядат се техните супер тежки сиропирани и захаросани десерти. Веднъж ходихме до един супер маркет с уж 'европейска храна' много ми се ядеше шоколад и си накупих, а той се оказа такова менте, уж бяха някакви реномирани марки, а то по-зле от марципан...повече не помислих за шоколад там....

# 188
  • Мнения: 957
Monsoon_rain, малко олио, малко подправки и басмати ориз. Като се понагорещти олиото и усетиш, че оризът вземе да се пържи, наливаш вода, два пъти повече от ориза ( 1 чаша ориз, 2 чаши вода напр.) след това повече не бъркаш. Покриваш с капак ( аз оризът обикновено го правя в голям тефлонов тиган ) и го оставяш на силен огън докато заври. След като заври намаляш котлона до минимум, така че да имаш усещането, че водата само се изпарява. Не бъркаш, оставяш го с капака.  Аз го оставям така докато като бодна с вилица видя, че оризът на дъното е започнал леко да се запича. По този начин ти гарантирам, че няма да има слепнали топки и , че всяко зрънце ориз ще е със "собствено мнение" Laughing

А ако в началото запържиш малко семки от шишарка
и сложиш малко стафиди, ти гарантирам страхотен ориз.

# 189
  • Мнения: 21
Днес не съм в час никак.Вчера ходихме в Лондон с моя мъж за БГ виза.Усмихнати тръгнахме от тук в 6 часа сутринта.Пристигнахме усмихнати и в много добро настроение в БГ посолство.И там ни заляха с вряла вода-нямало време за визата -по точно виза ще дадат ама не могат да ни пратят паспорта и бла бла бла.Накараха ни да платим 92 поунда за бърза услуга и така.За бг виза на Танвир плащаме защото нямаме БГ свидетелство за брак.Миналият път му дадоха виза и я получихме на 5 ден.Сега -цу не можело.Много ме е яд на цялата тази бюрокрация

# 190
  • Мнения: 0
здравейте момичета,надявам се да сте добре и много усмивки.ПандаХан не е само там във всички български посолства е така,когато отидеш да питаш за нещо те просто незнаят и са адски некомпетентни.посолството ни в Швеция прави абсолютно същия номер,бавят докрай,а после в новините анонсират че България губи по 500 000 годишно от мудно издаване на визи.оххх ама то да беше само с визите,то е един пълен ъпсурд цялата държава,никой нищо не знае,интересно ми е как ги назначават на някоя длъжност при положение,че непознава законите,просто искам да кажа не се чудете и сърдете,няма да се променим.
аз искам да кажа няколко думи за ориза Grinning   chef:Басмати е типа ориз,но то си е навлезнало и като име,защото всички го употребяват.този ориз Басмати супер кърнал тук въобще го няма,едиснствения начин е някой да ви донесе или ако лично отидете в Пакистан да си купите.оризът който предлагат на българския пазар е далеч от качеството на този ориз.относно продуктите на Панино и другите марки,в много от случайте ориза е от най-евтиния,все пак трябва да има печалба.подходящ поне за мен е ориза Жасмин,който се приготвя много лесно,дава същия резултат всяко зърно отделно,но на дебелина е малко по голям и е някакси по твърд от басмати.
приготвянето на ориза(дългозърнестия) аз го правя по следния начин,като пример ще дам как приготвям ориз с нахут:
след като съм сготвила нахута ,аз обичам нахута да не е супа по-гъст,та после преценявам колко е водното сържание и прибавям например 2 чаши ориз(жасмин или басмати,който купувам от кирков) и прибавям 3 чаши вода и малко сол,като заври отвреме на време разбърквам и когато водата из4езне намалявам котлона на 1 или 1,5 зависи кой какъв котлон има,и поставям една кърпа отгоре  поставвям капака отгоре да се зарвори плъно прибирам краищата ма кърпата на капака и сотавям тенжерата така нза 20 мин,след това отварям и разбърквам поннякога сипвам и малко зехтин,но не да се прекалява,и яденето е  хубаво  Grinning,но после проблема е че винаги дънато е загоряло и после се налага старателно почистване Grinning    chef

# 191
  • Мнения: 21
Хайде да побутна темата.Та както ви казах вчера бях в лондон с мойто мъж за виза.Днес ми се обадиха от работата -нали помните че ПАК бях отстранена хихихи.Та връщат ме на работа и познайте какво -местят ме отново .Ще се спъкам от смях.Трябва да изтърпя още 9 дни -на 27 юли заминаваме за БГ с Танвир  grinning039  car003.С моите работодатели ще се занимавам като се върна.Не знаят обаче какво ги чака   smile3554 blahblah#Sniper smile3513

# 192
  • Мнения: 0
приятно изкарване в нашата мила родина Grinning

# 193
  • Мнения: 3 803
панда лека почивка  Hug  bouquet

И сега малко новини ,днес е имало разговор м/у министър председателите на Пакистан и Индия ,като индийският е казал ,че преговори м/у 2те страни могат да се водят само когато атентаторите от Момбай бъдат осъдени,пакистанският се е съгласил.

# 194
  • Varna
  • Мнения: 2 606
ПАНДЕЕЕЕ Hug
при тебе какво става бееее? Какви са тези екшъни Thinking Играят си със тебе на иди си доди си.
Абе идвай си насам за релакс ти и да събереш сили за борбата като се прибереш  да ги направиш на 2 стотинки smile3503

Общи условия

Активация на акаунт