Булгурът в нашата кухня

  • 4 230
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 804
ситният-за табуле,по едрият за готвене.

# 16
  • Мнения: 59
също булгур, набъбнал, със сирене  и масло яйца в баница! много е вкусно!
Марси , я напиши рецептата,не се измъквай така  Simple Smile, не знаех че и за баница може да се изпозлва.

# 17
  • Мнения: 718
Дон Кихот, благодаря Peace

# 18
  • Мнения: 5 183
Оооооо, и баба ми правеше невероятно вкусна баница с булгур.

А някой да знае как е булгур на английски?  newsm78
Не знам как да го търся тук.

# 19
  • Мнения: 59
МАЙКА ,това намерих :

английски: groats, croup; grits.

Дано ти свърши работа.

# 20
  • Мнения: 503
Най вкусно става дробеното с булгур.Винаги когато правя дроб-сърма слагам към ориза и булгур.

# 21
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
белла, тя правеше с домашно точени кори, нали си е баба и така е била цял живот покрай печката!но може  и с купешките листи!  булгура го накисваше от вечерта във вода! после го задушава още малко във вода ,без да се разпуква много! омесва сирене с яйца и булгура, охладен! разтопява маслото и налага на два листа от плънката ръси, отгоре два и до последно, нарязва на квадрати и залива с горещото маслото! отгоре заливаше малко газирана с 2 яйца преди да я сложи в фурната! покрива ,изчаква да се задуши и дава на нас гладниците!имало е случай да не я залива! тогава я намазва отгоре с парче масло, наръсва с вода и задушава под кърпа! те това е! сега като се присетих, няма начин да не си отям,ако се прибера в бг по живо,по здраво!
за зелника го правеше като запържва зелето, добавя булгура ,престоял във вода, ако се налага  малко подправки! и се налага по същия начин!яйца, тя не слагаше, само с масло намазва и задушава!
белла ,ако правиш прати едно нет парче, поне на снимка!

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 12:24 от marsy

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Само да вмъкна, че българския булгур представлява натрошено жито и трябва да се вари, докато този от арабските магазини само се накисва за 2-3 часа във вода и е готов за консумация.

# 23
  • Мнения: 3 804
Правя и булгур с леща и лук.

# 24
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 338
За първи път внесох булгур в кухнята си миналата година. За да направя табуле. Оттогава поне веднъж месечно правя тази салата, много я обичаме вкъщи.
Освен това слагам на копривената супа булгур, както и замествам ориза в пълнените чушки. Тук сега попадам на хубави идеи, които вероятно скоро ще пробвам  Peace

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 4 577
Къде в София има арабски магазини, откъдето може да се купи истински булгур?

# 26
  • Мнения: 6 390
мешам ориз и булгур на всякъде...

# 27
  • Мнения: 59
Къде в София има арабски магазини, откъдето може да се купи истински булгур?

Tari Tasartir ,арабски магазина има на Кирков няколко. ,и в уличките около него .

Марси,сега не мога да правя че съм по Македонията  Simple Smile и нямам удобства но здраве и живот като се върна в София ще опитам да видим какво ще стане.

# 28
  • Мнения: 24
Дайте моля линк за рецепта-как се готби табуле.За пръв път чувам за такова ястие

# 29
  • Мнения: 1 798
Дайте моля линк за рецепта-как се готби табуле.За пръв път чувам за такова ястие

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19319

Общи условия

Активация на акаунт