Раждане вкъщи 4

• 38 301
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Аз взимах Арника след раждането и давах и на бебето - иделано беше. Не знам дали Арниката е причината така бързо да се възстановим и двамата, няма как дъ върна времето назад за тестове Wink По време на самото раждане взимах друго ХО, понеже съм много властна натура, за този процес трябваше да отида в другата крайност. Взимах го само първата нощ, после взех решение, че е крано време да позволя да се роди това дете и минах и без него. Сега вече съм си научила урока, преподаден от това ХО и няма да ми трябва повече за такива цели Simple Smile

# 541
  • ул. "Мечтание"
Аз не бих пила или правила предварително каквото и да било за разкритие и контракции. Аз нали си правех акупресура за да започне раждането  ooooh! и стана тя каквато стана! Но поне мога да кажа, че има ефект!  Joy

Може би в хода на раждането бих използвала хо л-ва или Бах есенции, но не съм много сигурна, малко съм със смесени чувства все още в това отношение.

# 542
Аз не бих вземала нищо за разкритие и контракции.

# 543
heureuse, за контракции и разкритие може би да вземаш само, ако почваш да пренасяш и започват да нервничат докторите...

# 544
Според вас би ли имало някакъв риск от вагинално третиране с кисело мляко и чесън?

Моето мнение е да се успокоиш и да не си бъркаш по дупките  Laughing Peace

# 545
heureuse, за контракции и разкритие може би да вземаш само, ако почваш да пренасяш и започват да нервничат докторите...
Моят случай беше такъв. Въпреки това пак не бих пила.

# 546
  • ул. "Мечтание"
Според вас би ли имало някакъв риск от вагинално третиране с кисело мляко и чесън?

Мммм, сега се сетих и аз какво щях да пиша... Не мисля, че е много добра идея да се мацаш отдолу с каквото и да било. Има опасност да пормениш киселинността или да затриеш полезна флора и фауна, мисля, че това е по-опасно от стрептококите, с които организма ти и сам може да се справи!  Peace

# 547
Моят случай беше такъв. Въпреки това пак не бих пила.

Ами зависи кой колко лекарски натиск и нервно потропване с крак може да изтърпи.
Аз - николко, и затова казвам, пък тя си знае за себе си.

# 548
 newsm44 newsm44 newsm44
Започна да ми харесва ролята на фея-вестителка smile3521

Наминавам да съобщя, че d.ancheva е родила прекрасна дъщеричка у дома в присъствието на таткото преди има няма и 2 часа!
И докато обсъждахме какво и как по телефона малката надеде глас непоставящ под съмнение пълното й право над майчината гръд  Heart Eyes
Естесвено, след такова хубаво раждане, родителите са най-притеснени за документите, но със сигурност нещата ще се наредят бързо и лесно Simple Smile

А аз точно тази сутрин им пратих бланки на документите и клипси за пъпната връв и знаех, че най-вероятно ще е късно вече.... Ама, нейсе, поне бланките ще свършат работа, а и те са най-нужни. Пъпната връв има 101 начина да я прекъснат Simple Smile

Много щастие и любов за малката красавица!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Със сигурнощ ще радва мата, татко, батко и всичко около себе си Simple Smile

# 549
  • Варна
Ехе, Меги, то направо бебевалеж напоследък! Simple Smile

Да е жива и здрава дъщеричката на d.ancheva, да има прекрасен, щастлив и дълъг живот сред любящите я близки! Честит рожден ден, бебче! Simple Smile Браво и на мама и тати, че чудесно са се справили сами!

# 550
Добре дошло на малкото бебенце! Hug Честито на мама и тати и браво че са се справили тримата така добре Peace

Момичета, прави сте. Нищо няма да приемам за разкритие и контракции, само наистина при дълго пренасяне и нетърпим натиск от страна на лекарите (така мразя да съм trouble-maker). Бих искала и за стрептококите да мина само с хомеопатичното, ама ще видим как ще изляза на глава с лекарите. Някои педиатри имали практиката на всички бебета с позитивни майки да дават антибиотици като се родят, без да имат симптоми, дано това не е практика и в моята болница. За това вече направо съм готова да се бия.

# 551

Мммм, сега се сетих и аз какво щях да пиша... Не мисля, че е много добра идея да се мацаш отдолу с каквото и да било. Има опасност да пормениш киселинността или да затриеш полезна флора и фауна, мисля, че това е по-опасно от стрептококите, с които организма ти и сам може да се справи!  Peace

Лактобацилите също си виреят в организма, няма как да да навредят, но ти сама си прецени. За чесъна не знам...  Thinking Странно е малко, наистина.

Честито ново бебенце!  Heart Eyes Ех, как искам и аз!  :whistle:

# 552
Честито на d.ancheva!
Да е жива и здрава малката кукличка!
  bouquet

Мег, можем ли да сложим линка към разказа за седалищно роденото вкъщи бебе в Маймунската тема?

# 553
Вери, не виждам защо да не го сложим! Само мога очаквам стреснати там да са много повече от стреснатите тук от този разказ, въпреки че аз продължавам да не виждам нищо тревожно в него.... Във същия форум e и разказа на другата Мая за HBAC!

# 554
 Hug Страхотна новина! Все така да НИ върви! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт