Раждане вкъщи 4

• 38 310
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
И при нас е както при Сипируми. Аз съм в голяма болница и затова там се съгласяват на ВБАК, но раждането е много медикализирано. Вчера бях на посещение в болницата, е, поне вече по време на напъните разрлешават позиции различни от хоризонталната, ама накрая пак трябва да си в класическата болнична позиция, "защото лекарят не може да лежи на пода, докато ви изражда бебето". Confused Интересно ми е за болницата на Кюбит, явно е някакво изключение на континента.
Интересно, че при вас лекарите израждат! Или е само за ВБАК?  При нас това го правят акушерките и ако трябва на челна стойка ще застанат, но да е удобно на жената, която ражда в момента.

# 526
Вечи, по принцип със сестра става работата, от време на време идва лекар да те прегледа и идва и накрая да поеме бебето. Днес като четох Silent Knife - издадена през 1983 г. в Щатите, попаднах на същата реплика, цитирана от една майка. Лекарят саркастично я пита след като научава че иска да ражда в различна от хоризонталната позиция "Да не очаквате да легна на земята за да ви изродя бебето?". Всъщност никой не иска от тях да лягат на земята. Гледала съм клип с раждане в Холандия, жената стои на специален родилен стол с дупка отдолу, като столът е поставен по-горе, така че да е удобно и на този, който ще поеме бебето. Ако няма родилен стол, жената може и на леглото да клекне и пак ще бъде удобно на лекаря. Иска се просто желание да се съобразиш с нуждите на жената и бебето й. Мисля че по отношение на родилната грижа Западна Европа е на светлинни години от Северна Америка. Сутрин дават тук едно американско реалити шоу ли, не знам как да го нарека, Bringing Baby Home, ами пълна трагедия е, като и тук. То не са окситоксини, то не са епидурали, то не е секцио. Днес гледах как взимат решение една жена да роди третото си дете със секцио при условие че преди това е родила вагинално близнаци, само защото според преценките им тежало малко над 4 кг. Никакви други показания. Било за доброто и на майката и на бебето Crazy
Съжалявам, ама пак ще се оплача. Сега пък ми откриха Стрептокок Б. Едно на двеста бебета на позитивни майки прихващали инфекцията, която можела да завърши и със смърт (аз съм само носител, нямам инфекция, иначе бактерията нормално се намирала в червата). Профилактиката е вливане на антибиотик със система в майката, май трябвало да се започне 4 часа преди раждането. Питах гинеколожката какво ще стане ако родя много бързо и нямаме време (нали мисля да отида в последния момент), каза ми че имало антибиотици които само за 15 минути можели да стигнат до бебето. Е, едва ли ще бъде толкова ефикасно така. Утре ще се обадя спешно на хомеопатката ми, дано да може да направи нещо. С мъжа ми решихме да не променяме плана за късното отиване в болницата. Ама пак ми е една тревога в повече.
Между другото днес и в Silent Knife прочетох че външният фетален мониторинг е на принципа на Доплер-а. И вчера на посещението в болницата сестрата ми го потвърди. Надявам се че в Европа наистина има по-безопасен начин да се следят тоновете на бебето.

# 527
Сега пък ми откриха Стрептокок Б.  (аз съм само носител, нямам инфекция, иначе бактерията нормално се намирала в червата).
Всички сме носители на разни бактерийки.  Wink

За голямото бебе...Ясен се роди 4300. Убеждаваха ме как щяла главата да му излезне сплескана, ако продължавам да настоявам за естествено раждане. После като му видяха килограмите, заключиха, че 100% щял да ме разкъса, ако въобще успее да излезне. Изобщо страхотна подкрепа.  Wink

# 528
heureuse, не се притеснявай за бактериите, четох, че можеш да ги неутрализираш временно с чесън. Ето от тук. На други места предлагат лечение с лактобацили (кисело мляко). Ето екстракт:
These once-alternative ideas have become mainstream. The American Journal of Obstetrics and Gynecology published an article in March 2003 stating, "Certain Lactobacilli strains can safely colonize the vagina after oral and vaginal administration, displace and kill pathogens including Gardnerella vaginalis and Escherichia coli and modulate the immune response to interfere with the inflammatory cascade that leads to Pre-term Birth."(21)

In sum, cultivating a healthy vaginal "floriculture" can reduce the incidence of preterm birth and lower the rate of bladder infection and UTIs.(22) A healthy colony of Lactobacilli guards the mother and baby against yeast and E. coli infections.(23) It also may offer protection against Group B Strep. Adding live-culture yogurt to the diet—or treating with "probiotics"—is an effective natural method to treat subclinical vaginal infections. It can also treat intestinal infections, which may trigger preterm birth. I agree with the conclusion of these researchers: "The lack of systemic side effects makes it a drug of choice in the treatment of pregnant women."

# 529
   Едно бързо мнение за стрептококите: напълно ненужно е да се съгласяваш на антибиотик.
Имах ги, успях да се поддам на заплахите, съгласих се с голямо притеснение, но сега даже
няма и да се тествам - разбирам, че бактерийките са ни нужни! Wink Акушерката ме успокои,
че това е напълно ненужна тревога и няма смисъл да мислим за това.

# 530
Това с големите бебета просто ме хвърля в оркестъра!  Laughing Баба ми е родила две деца по 5 кг без проблеми вкъщи в присъствието само на 1 или 2 от зълвите си (общо 4 Simple Smile) Тя беше сравнително ниска за днешните разбирания - 1,60м. и далеко от широките  кости  Wink
И не че тогава не имало болница наблизо, просто на нея болницата далеч не й се сторило подходящо място за целта. Децата обаче само се родили така големи, и в ранното си детство, и днес, са сравнително слаби и двете.

# 531
Момичета, само прелитам оттук, после ще пиша, благодаря ви много, специално на Зозима Hug

# 532
Момичета, кажете ми това случайно ли е - от година и половина не себях обаждала на хомеопатката ни тук (беше лекувала Габи), обаждам се днес в клиниката, казват че само минавала в Монреал, а по принцип вече живеела в Ливан и че ще опитат да й предадат телефона ми. След 2-3 часа тя ми се обажда, вчера била пристигнала в града, а след два дни заминавала в Щатите. Но пък и тя била бременна и ще ражда 20-ина дни след мен в моята болница. Както и да е, голям късмет е че се свързах с нея. Тя ми каза да пия за Стрептокока някакво лекарство Streptococcinum 30 H. Освен това се зачетох в статиите на Зозима и ще опитам с чесън (поне орално) и кисело мляко. Не съм изчела всичко, продължавам. Според вас би ли имало някакъв риск от вагинално третиране с кисело мляко и чесън? Надявам се че не може да стигне до бебето? Между другото прочетох че много често жените при първо дете са негативни за Стрептокок Б, а при второто дете са позитивни и се питат дали това не е някоя от другите екстри на болничните манипулации - вътрешноболнична инфекция. Аз преди две години също бях негативна. Приятна вечер/ден на всички Hug

# 533
heureuse, едно от предимствата на "назадналата" бг медицина е, че тук никой не те тества за стрептококи.
Прави си изводите... и не се вкарвай във филми Wink

# 534
И в Холандия никой не тества  Simple Smile Даже въобще за нищо не изследват преди раждането, че и след това. Ако бяха толкова голям проблем тези стрептококи със сигурност щеше да има изследване, тук системата е устроена по много, хм, "пестелив" начин, но когато наистина има нужда нещо да се прави го правят.
heureuse, може да е неподходящ момента за подобни шеги, но като чета за "третирането" с кисело мляко и чесън точно на тцацики ми замяза  Joy

# 535
heureuse, едно от предимствата на "назадналата" бг медицина е, че тук никой не те тества за стрептококи.
Прави си изводите... и не се вкарвай във филми Wink
Wink

Фата, верно направо с цацики да опитам (нашенският сух таратор) Laughing Разбрах че и в Англия не го правели това изследване. Абе ще взема за всеки случай да си изпия хомеопатичните лекарства, а ще наблегна особено на ядене на кисело мляко и чесън, абе направо тараторче Simple Smile

Момичета, хомеопатката ми препоръча и някои хомеопатични лекарства за болка (Камомила 200 К)р за разкритие (Колофилум30 СН) и за не знам си какво още, Арника, пие се преди и малко след раждането, било хубаво и за майката и за бебето. За болката ясно, ама за разкрите например бихте ли взимали нещо? Препоръчва ми да започна да го взимам по малко още преди раждането, а по време на раждането според нуждите. Аз вече имам 3 см разкритие 3 седмици преди термина.

# 536
Чувала съм за Игнация по време на раждане, но в момента не мога да се сетя за какво точно  Peace

# 537
   Сега се сетих, че тук тестът ми струваше някъде 120 евро, което също си е показател за значението му. Wink
А чесънчее, хмм, може малко да пощипе. Laughing Laughing

# 538
ама за разкрите например бихте ли взимали нещо?
Аз бях ти казала, че взимах Хо л-во за контракции 3-4 дена преди да родя. Лекарката тогава беше против да пия, аз настоявах. На сегашния акъл нищо не бих пила за контракции и разкритие. Мисля, че и Хо л-во ми изигра лоша шега.

# 539
Само да добавя, че и моята дула, която е родила 5 деца в няколко западно европейски държави, ми казваше ако тестна позитивна за стрептококи да не се притеснявам и да не се съгласявам на антибиотици.  Тя била изчела много по въпроса и рискът бил минимален.  По-скоро политиката да се дават антибиотици на всички е public health policy, а не медицинско решение. 

Иначе Арника и на мен ми препоръчаха да пия за да не пренося, защото ако бях преносила натиска за повторно секцио щеше да се засили.  Но аз не го пих... и родих на термин както и първия път.

Общи условия

Активация на акаунт