Раждане вкъщи 4

• 38 767
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ярка птица, честито и от мен  Hug!
Благородно ти завиждам за акушерките  Simple Smile У нас това е невъзможно на този етап.  И на мен много ми се иска да родя вкъщи, но мъжът ми не иска и да чуе за това, особено предвид факта че първото ми раждане е секцио  Close
Въртят ми се в главата едни идеи да прескочим в деветия месец до някоя европейска държава, в която има родилни къщи и да родя там в обстановка по-близка до домашната  Flutter, отколкото до болничната.  Мисля си, че е възможно и реално постижимо, просто е въпрос на време да проуча по-подробно нещата.
Ярка птица, ти в коя европейска държава се намираш, ако не е тайна?  Wink

# 76
...Въртят ми се в главата едни идеи да прескочим в деветия месец до някоя европейска държава, в която има родилни къщи и да родя там в обстановка по-близка до домашната  Flutter, отколкото до болничната. ...
   А за това дали ще иска да чуе? Sunglasses
   В Германия, Щутгарт съм.

# 77
Ярка птица, би ли разказала повече за прегледа при акушерката, че ми е много интересно. Каза, че ще си правиш изследвания в началото, направи ли?

# 78
Въртят ми се в главата едни идеи да прескочим в деветия месец до някоя европейска държава, в която има родилни къщи и да родя там в обстановка по-близка до домашната  Flutter, отколкото до болничната.  Мисля си, че е възможно и реално постижимо, просто е въпрос на време да проуча по-подробно нещата.
И аз така. Ако ти попадне нещо, надявам се да го споделиш с нас. Praynig

# 79
  • WA, USA
Ярка птица, честито! Всичко най-хубаво и много здраве!
Цената която са ти казали е повече от символична, при мен в Ню Джързи е $4100. И пак се навих да я дам, защото спокойствието ми е по-важно пред безплатното раждане в хай-тек болница.

Клеърет, акушерката е много повече като близък приятел експерт мисля. Сега когато загубих бебето, тя плака с мен когато й казах, при все че ме е виждала само два пъти. Оставаме си заедно, каза когато и да е следващият път е насреща.
Трябваше да ходя до старите си гинеколози за ултразвук, чаках близо час в чакалня пълна с бременни жени, при все че всички знаеха че съм спешен случай и току що съм загубила детето си. Никаква мисъл, никакво съчувствие... Изобщо няма да ми липсват.   

# 80
Честито, Ярка Птица! Грижата получена от една прекрасна акушерка е несравнима с типичната такава представена дори в най-добрата болница. Часовете прекарани с кафенце и моята акушерка са едни от най-приятните през бремеността ми.

sipirumi  Cry Съжалявам.
И аз трябваше да отида един път в болницата, за да се видя с доктора и да ме запишат "за всеки случай". Докато чаках там бях толкова щастлива че посещавах мястото само един път.

# 81
Сипируми, и аз много съжалявам за претърпяното. Загубата се понася съвсем различно, когато човек има подкрепата на една традиционна акушерка, и може да си спести болничните кабинети с цялата навалица и безчувственост.

Който планира да "отскочи" до някое по-читаво място от БГ, в Ксанти (Гърция, на около 300 км от София) има родилен център, който е читав доколкото знам. Ако искате ще поразпитам по-подробно.

Ярка Птица, много е хубаво  Hug Ще си сбъднеш сънищата!  Grinning

Говорейки за цени на акушерките услуги, и на мен ми се вижда много малко 300 евро. Това само посещанията през бременността ли са или и самото раждане. Не за друго, а все пак едно естетвено раждане "блокира" много време, в кеоте трябва да са готови на повикване  newsm78

# 82
  • Варна
sipirumi, съжалявам! добре, че край теб има хора на които да се опреш в такъв тъжен момент!  Hug

# 83
   Clairette, "прегледът" беше един час разговор - въпроси и отговори от двете страни,
разказах и за първото ми раждане, как се чувствам и т.н. обикновени неща. Много
ми хареса въпросът кога съм установила, че съм бременна - според усещанията ми,
а не според тест с чертички (аз доста късно го направих, по-скоро за успокоение,
защото трябваше да летя със самолет и малко се притеснявах от това). Чак накрая
опипа положението на матката и каза, че определено съм бременна. Simple Smile Измери ми
обиколката на коремчето, за да сравнява по-нататък как расте. Пишках на един
лакмус Simple Smile и дадох кръв за хемоглобин и ..??какво беше.., пак свързано с анемия.
Каза, че вагинален преглед няма да прави, а аз сама да си проверявам, ако искам
как е положението на шийката (научих по времето на бебеправенето). Simple Smile Ако
искам, може да ме прати на ултразвук в 20 г.с. за установяване евентуално на
плацента превия. (Тя има ли някакви външни признаци?) И това е.
   Meg!, тази цена е само за готовността на акушерката да дойде у дома - 3 седмици
преди и 2 седмици след определения термин. През това време се смята, че бебето
е доносено или, че не е преносено много. Всичко останало се плаща от здравната
каса, но това е от 2-3 години, а преди това, доколкото си спомням, беше около 500
евро само престоят в родилния дом, но за другото тогава не съм се интересувала.
Родилните домове бяха с друг статут и всичко се плащаше.
   Sipirumi, и аз съжалявам за загубата ти и ти желая сила! За да ходиш и на ултразвук
след това, сигурно е било в по-напреднал етап?

# 84
  • WA, USA
Благодаря ви момичета Hug не исках да развалям темата с моите проблеми, затова не бях казала. Бях в 11 седмица, бебо спрял да се развива в осмата седмица.
Добре съм физически, кръвотечението почти спря. Психически се оправям, имах доста тежки дни миналата седмица, но сега мисля че се оправям. Все пак реших да отида на терапия, да разтоваря малко съпругът си от моите глупости, а и от професионален интерес, защото аз също съм терапевт, но работя с деца и тийнс. Интересно ми е как точно ще ми помогнат след като знам какво се случва в главата ми и съм наясно с процесите на grieving след подобна загуба. Може би ще е по-различно, когато съм от другата страна, може би е по-лесно когато оставиш анализирането на някой друг Laughing
Доста добре се познавам и не мисля, че ще открия нещо което не знам.
Беше ми много трудно тази седмица, защото си мислях че бебо е сам сега и няма да го видя повече, но после говорихме с мъжът ми и решихме, че ако имаме друго дете, то най-вероятно ще е същото бебе. Мъжът ми каза, че просто не му е било времето точно сега, нарече го административна грешка отгоре Laughing, но щели да се поправят скоро. Или пък бебето толкова много ме харесало, че се върнало да си вземе другарче Wink Ще видим следващият път..     

# 85
нарече го административна грешка отгоре Laughing, но щели да се поправят скоро. Или пък бебето толкова много ме харесало, че се върнало да си вземе другарче Wink Ще видим следващият път..     
Браво на мъжа ти!!!! Страхотна подкрепа Simple Smile И най-вероятно е прав  Wink

Ярка птица, малко рано ми се струва в 20 г.с. проверка за плацента превиа - тогава често се открива частична плацента превиа и това товари емоционлано майките (напълно излишно). Плацентата се мести в хода на бременността (т.е. при нарастването на матката), помисли го пак, и ако решиш, отиди примерно в края на бременността - тогава ще се видят и други неща, които може да те притесняват - пр. дали няма пъпна връв около вратлето и пр.

Наклоко поста по-нагоре споделяте колко сте се радвали да видите бебето си на УЗ. Аз не исках УЗ и отидох само заради мъжа ми, да му кажат пола, и много се надявах да се е обрнало бебето така, че да не се види, но не би. Беше обърнат напред и няма да забравя онзи въпросително-изненадан поглед, който идваше от екрана. Все едно казваше "Ама, ти какво?!? Не ме ли познаваш достатъчно вече?! Защо ми причиняваш това?!?" Никак не са зарадвах да видя екрана, никак... Моите усещания си ми бяха много по-хубави, по-реални, по-пълни, по-близки... Този УЗ ми развали комуникацията с бебето за 3 седмици напред  Sad

# 86
  • Варна
Sipirumi, не ти трябва терапия с такъв мъж. Терапиите са измислени за хора, които нямат с кого да си споделят и обсъждат. И аз съм благодарна на съпруга ми, който беше до мен след голямата ни загуба и ме подкрепяше всячески. Здраве и късмет ти желая! (можеш да говориш и с жени по темата във форума, помага)

# 87
   sipirumi, наистина много правилно гоо е казал! Имаш си страхотна подкрепа!
   Meg!, благодаря ти за информацията! Няма проблем, ако не искам УЗ или искам
да  е по-късно. Самата акушерка бе на мнение, че сега трябва да оставим бебето
на мира и да не го притесняваме с прегледи.
п.п. сега прочетох, че превиа може да се установи след 30. седмица, може би аз
не съм разбрала правилно. Wink

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 22:50 от Ярка птица

# 88
Птиче, честито! Всичко, което разказваш е страхотно! Имаме планове с мъжа ми да се местим в Мюнхен и една от причините е, че искам домашно раждане. Може ли да питаш твоята прекрасна акушерка дали правят HBAC и при какви условия? Надявам се да не искам твърде много. Ако знам, че съм добър кандидат за VBAC, това би ми дало малко покой, струва ми се. Иначе прегледът е точно такъв, какъвто и аз си го представям. Дали може да се случи и на мен...
sipirumi, съжалявам за загубата ти. Но коментарът на мъжа ти дава точните отговори. Прекрасно е, че имаш човек като него до себе си, но това няма нужда аз да ти го казвам. Simple Smile

# 89
  • ул. "Мечтание"
Ярка птица, леко бременеене ти желая!

Кюбит, sipirumi Hug! Успех и на двете ви с предстоящите бебешки опити!

Аз не мога да се стърпя да не споделя... През зимата сме решили  да започнем пак да бебеправим! Искам да стана и октомврийска UVBAC мама 2010.  Blush Мисля, че изчакване от година и половина ни е предсотатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт