Раждане вкъщи 4

• 38 265
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • ул. "Мечтание"
Ех, че хубава новина...
Честито бебче на d.ancheva!  Hug  bouquet

# 556
  • София
Хей, чудесна новина!!!
живи и здрави цялото семейство на d.ancheva!

точно на рождения ден на моя син се е случило  Grinning

а с документите - в нашия район - обредния дом на красно село, нямахме никакъв проблем, дори им беше интересно на хората  Peace

# 557
Честита рожба на d.ancheva!

Били-сан, честит рожденник на теб   bouquet

Меги, за кой район става въпрос? Имам връзки в община Изгрев, ако някой ражда в района и има нужда от помощ, мога да се опитам да помогна  Peace .

Аз имам големи проблеми с тъпите застрахователи. Нали си бях харесала една акушерка...и както всичко беше супер се оказа, че не могат да ми покрият никакви разходи при нея, за раждане у дома да не говорим. Мисля, че намерих вратички, ама голямо надлъгване и голяма разправия ще падне.

# 558
Меги, за кой район става въпрос? Имам връзки в община Изгрев, ако някой ражда в района и има нужда от помощ, мога да се опитам да помогна  Peace .

Става дума за град в централна северна Б-я. Но са в достатъчно добри отношения с ЛЛ, за да им попълни съобщението. Сигурна съм, че няма да имат проблеми; просто винаги раждането изглежда като най-лесната част, когато човек опре до бюрократичните порадки след това...

# 559
Щях да започна с абсолютно негативна нагласа това мнение, но нали мислите са материя- бързо се редактирах  Grinning. Пък и много писах, много се пених, но през това време успях да си охладя страстите и ще спестя и това Simple Smile.
Прощавайте, че така нахлувам, но продължавам да се ядосвам след всяко предаване, в което е засегнат въпроса за домашното раждане. Със сигурност сте ги коментирали тези неща, така че няма защо и аз да изказвам възмущение, но как пък за толкова време никой не седна да прочете два реда, за да няма реплики от рода на: Това си е лично нейно мнение и то от "компетентно лице". Или каквато и част от тялото да е.
Може и да не ме разбрахте много, то и аз едва се разбирам  Laughing- емоциите ми са породени от тема в предаване по Нова.
Поздрави за естествените участнички!  Hug
Честито на d.ancheva! Здраве и хармония им желая!

# 560
Щях да започна с абсолютно негативна нагласа това мнение, но нали мислите са материя- бързо се редактирах  Grinning. Пък и много писах, много се пених, но през това време успях да си охладя страстите и ще спестя и това Simple Smile.
Прощавайте, че така нахлувам, но продължавам да се ядосвам след всяко предаване, в което е засегнат въпроса за домашното раждане. Със сигурност сте ги коментирали тези неща, така че няма защо и аз да изказвам възмущение, но как пък за толкова време никой не седна да прочете два реда, за да няма реплики от рода на: Това си е лично нейно мнение и то от "компетентно лице". Или каквато и част от тялото да е.
Може и да не ме разбрахте много, то и аз едва се разбирам  Laughing- емоциите ми са породени от тема в предаване по Нова.
Поздрави за естествените участнички!  Hug
Честито на d.ancheva! Здраве и хармония им желая!

Chiges, аз нали бях в НОВА и съм БЯСНА!!!
Бяха обещали, че ще има кой да гледа малката, за да говоря, но нямаше. (А аз днес нямаше на кого да я пласирам.)
После не ми дадоха думата, макар че подскачах като пиле на сайдлайна, а освен това водещата и другата модераторка бяха ТОТАЛНО НЕПОДГОТВЕНИ.
Медиите у нас са средство за масова дезинформация, ебати.

За компетентното лице изобщо не искам да започвам...  Rolling Eyes

# 561

Chiges, аз нали бях в НОВА и съм БЯСНА!!!
Бяха обещали, че ще има кой да гледа малката, за да говоря, но нямаше. (А аз днес нямаше на кого да я пласирам.)
После не ми дадоха думата, макар че подскачах като пиле на сайдлайна, а освен това водещата и другата модераторка бяха ТОТАЛНО НЕПОДГОТВЕНИ.
Медиите у нас са средство за масова дезинформация, ебати.

За компетентното лице изобщо не искам да започвам...  Rolling Eyes

Коте, много съжалявам, че така е станало. Аз подозирах и затова отказах да участвам като се оправдах с работата ми, но тя нама да ми попречи да отида в ТВ7 в понеделник - поне там планирането е доста по-внимателно, мацката беше чела доста и даже попита дали може да ми се обади, ако четейки още стигне до нещо, което не разбира... Просто в НОВА цялата им продукция е на принципа "забавление за масите", което я прави доста послествена (това е много лека дума в случая!!!)

# 562
Коте, много съжалявам, че така е станало. Аз подозирах и затова отказах да участвам като се оправдах с работата ми, но тя нама да ми попречи да отида в ТВ7 в понеделник - поне там планирането е доста по-внимателно, мацката беше чела доста и даже попита дали може да ми се обади, ако четейки още стигне до нещо, което не разбира... Просто в НОВА цялата им продукция е на принципа "забавление за масите", което я прави доста послествена (това е много лека дума в случая!!!)

Ами ние сега си говорихме, че за вбъдеще трябва да отказваме подобни участия тип "Бареков" и това. И в "Часът на мама" не беше мнооого по-добре, защото пак превърнаха темата секцио срещу нормално, но все пак успяхме да кажем някои неща там.

# 563
  • ул. "Мечтание"
Ама много съм щастлива, че пропуснах предаването (аз писах и в другата тема това) и че не практикувам професията си! То това в България НЕ е журналистика... И аз не знам какво да го нарека, не намирам достатъчно обидна дума!  Sick

# 564
Честита рожба на Д.Анчева!   bouquet

Коте, определено Часът на мама е много стойностно предаване. Аз направо ти се чудя на акъла да идеш при Гала. Няма такава простотия, определено е средство за дезинформация, "мижи-да-те-лажим" и "забавление на простолюдието". Пиша това, защото Часът на мама го гледах, момичетата имат някакъв интерес по темата, което им личеше, докато Гала ми идва твърде повърхностна по всичко, което коментира из предаванията си.

# 565
Момичета, погледнете го от положителната страна - все пак се говори за доашното раждане  Grinning

# 566
Коте, определено Часът на мама е много стойностно предаване. Аз направо ти се чудя на акъла да идеш при Гала. Няма такава простотия, определено е средство за дезинформация, "мижи-да-те-лажим" и "забавление на простолюдието". Пиша това, защото Часът на мама го гледах, момичетата имат някакъв интерес по темата, което им личеше, докато Гала ми идва твърде повърхностна по всичко, което коментира из предаванията си.

И аз не знам защо така решихме. С Оля бяхме двете.
Аз понеже ТВ от този тип не гледам и... другият път ще мислим повече, преди да се съгласим.

рикк, ама домашното раждане в България не може да е приоритет, то е за единици. А за всички жени приоритет трябва да е нормалното болнично раждане, при което се отнасят с уважение към теб, и се доближава максимално до естественето.

# 567
Така, да кажа какво прочетох за стреп Б, лекуване а алтернативни методи:

- Увеличаване на ферментиралите храни в диетата - кисело мляко, кефир, мизо, комбуча, кисело зеле
- Пробиотици вземани орално и/или вагинално
- Скилидка чесън поставена във вагината за през нощта, да се повтори поне 4 нощи
- Екстракт от семена от грейпфрут орално или с дамски душ
- Общи имуностимулатори като витамин Ц, прополис, чесън и ехинацеа.

Това е от книгата "Gentle birth, Gentle mothering".

Моето лично мнение продлжава да е, че по-добре да не се бърка вътре. Rolling Eyes

Домашното раждане навсякъде е за единици. Но от шума покрай домашното раждане може жените да се замислят за раждането изобщо и... абе все отнякде трябва да тръгнат нещата.

Също така възмущението към предаването на Гала е ненужно, това предаване си е едно забавно предаване за хора, които са си пуснали телевизора за фон. Какво толкова.

# 568
Също така възмущението към предаването на Гала е ненужно, това предаване си е едно забавно предаване за хора, които са си пуснали телевизора за фон. Какво толкова.

Ами явно моите очаквания са били завишени, защото аз очаквам от всеки да си върши работата задълбочено и съвсетно.

# 569
  • ул. "Мечтание"
Рик, за мен лично е дразнещо от чисто професионално гледна точка. Няма значение какво е предаването, трябва да си подготвен по темата... особено, ако тя е сериозна! Такива фонови предавиня определят общественото мнение и лъжите, които разпространяват не ми се нравят изобщо. Не само за раждането, а по принцип за каквато и да било тема. Сериозността или несириозността не са извинение за непрофесионализъм и некомепетенстност.

(извинявам се, но много ми прикипява напоследък по въпроса  Close тия мои колеги грам морал нямат имам чувството и грам професионална отговорност)

Общи условия

Активация на акаунт