СЕДМОКЛАСНИЦИ - пред страшния съд

• 22 440
  • 391
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, вие сте фурии!!!  smile3521
 За три дни сте изписали повече от 15 страници!
 Имам следния въпрос: Кои дни ще са работни за училищата гнезда? 4-ти и 5-ти са почивни, а 5-ти и 6-ти са ден на избори и понеделника след него, когато училищата не работят.  newsm78  newsm78  newsm78
 Остават ми 3-ти и 7-ми за получаване на служебни бележки и 3, 7, 8 за подаване на заявления. Това благоприятства образуване на опашки и създаване на лудница
Ще почиват само в събота и неделя.В понеделник ще работят!

# 76
  • София
Аз лично не очаквам повече никакви промени. Гледайте "дъската". На 33 задача отговор Г не е променян от 26.06 и предполагам, че това е окончателно и безвъзвратно.

# 77
  • София
Ще има нещо по bTV - новините в 22ч

# 78
  • София
И понеже вече ме изнервиха всичките тези приказки, петиции и т.н. си направих труда да видя броя на логическите задачи. По моя преценка те са 10 на брой и носят общ брой 26 точки. Това означава следното, според мен: ако приемем, че логическите задачи не се изучават в училище, максималният брой точки, който може да получи всеки ученик, е 74 точки. Според скалата на оценяване по математика това е 5,071. Е да, ама тук се носят слухове, че средните резултати са около 40-50 точки. Извинете, ама сега кой е виновен? Или и останалите задачи са трудни...

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 22:36 от bodra

# 79
  • София
Аз пък се изнервих от разни гости и други форумци, който много състрадателно ни утешават,че най-често срещаните точки били около 40-50  #Cussing out Та съвсем ми се опъват нервите и направо ми иде да закрещя - немаааааааам нерви.Айде да идва 02.07 ,че да пия най-накрая едно мартини на спокойствие.

# 80
И понеже вече ме изнервиха всичките тези приказки, петиции и т.н. си направих труда да видя броя на логическите задачи. По моя преценка те са 10 на брой и носят общ брой 26 точки. Това означава следното, според мен: ако приемем, че логическите задачи не се изучават в училище, максималният брой точки, който може да получи всеки ученик, е 74 точки. Според скалата на оценяване по математика това е 5,071. Е да, ама тук се носят слухове, че средните резултати са около 40-50 точки. Извинете, ама сега кой е виновен? Или и останалите задачи са трудни...

Напълно те подкрепям. В крайна сметка общите резултати ще са по-ниски. Какво толкова?! Същото ще е и ако променят скалата на оценяване. Оценките ще се променят, съответно повишат пропорционално  Laughing Всичко свърши. Остава да стискаме палци на нашите деца да се класират добре и да влезнат където искат!  Praynig Praynig Praynig

# 81
Мен пък ме изнерви анализът на резултатите, който щял а бъде направен "до края на седмицата", както се обяви в БТВ. Ама края на седмицата е петък, а резултатите трябва да се появят до четвъртък...... Надявам се това да не е "ново двайсе". Stop
Сега-обръщам внимание- някоя разсеяна мама да не се подведе под информацията, окачена в сайта на РИО относно графика на дейностите по приемането, която си стои там от бая време, и където е отбелязано, че служебните бележки с оценките от изпитите се получават (представете си) до 07.08.2009. Е, НЕ се получават до 7 август, а до 7 юли.
Абе тая година където бръкнеш по-надълбоко, тоест се зачетеш по-внимателно все на грешка попадаш. К/во им става на тези хора, бре. Жеги няма, да ги оправдая, че ги е напекла. Само за безхаберие се сещам като причина.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 08:50 от казабланка.

# 82
  • София
Мен пък ме изнерви анализът на резултатите, който щял а бъде направен "до края на седмицата", както се обяви в БТВ. Ама края на седмицата е петък, а резултатите трябва да се появят до четвъртък...... Надявам се това да не е "ново двайсе". Stop
Сега-обръщам внимание- някоя разсеяна мама да не се подведе под информацията, окачена в сайта на РИО относно графика на дейностите по приемането, която си стои там от бая време, и където е отбелязано, че служебните бележки с оценките от изпитите се получават (представете си) до 03.08.2009. Е, НЕ се получават до 8 август, а до 8 юли.
Абе тая година където бръкнеш по-надълбоко, тоест се зачетеш по-внимателно все на грешка попадаш. К/во им става на тези хора, бре. Жеги няма, да ги оправдая, че ги е напекла. Само за безхаберие се сещам като причина.

Казабланка, какви са тези служебни бележки ?  newsm78

# 83
  • София и там където не се пуши
Казабланка, това някой от нас тук ли го е написал - не разбрах.

any_p_2000  - на трети, като отворят гнездата, трябва да вземем бележките с резултатите. Доколкото разбрах правим копие и после обрятно в гнездото с написаните желания и ако децата имат и други изпити съответно и резултатите от тях носим.

# 84
На приемния изпит по математика цлед цедми клас много от задачите не са върху задължителния учебен материал.Самочувствието на децата беше потъпкано, а труда им неоценен.Не се даде  реална възможност за оценка на знанията им върху материала по учебната програма.Нека министъра на образованието да излезе пред медиите и да обясни на подители и ученици каква беше мотивацията на МОН за такъв подбор на задачите. В кой клас и колко часа по учебната програма са отделени за изучаване на логически задачи.В кой учебник са застъпени.Не е съобразено и времето с трудността на геометричните  задачи.Министъра може да бъде подведен под съдебна отговорност за несъответствие на теста с задължителната учебна програма.

# 85
  • Сливен
Аз пък се изнервих от разни гости и други форумци, който много състрадателно ни утешават,че най-често срещаните точки били около 40-50  #Cussing out Та съвсем ми се опъват нервите и направо ми иде да закрещя - немаааааааам нерви.Айде да идва 02.07 ,че да пия най-накрая едно мартини на спокойствие.

Ау! Май на истерия го обърнахте вече.
Информацията я имам от учители по математика (бивши колеги), които са проверявали тестовете.
Има също и много двойки - според тях около 20 % . Това е. Ние на село сме тъпи, а децата ни явно и те.
Пък и нали си нЕмаме и частни школи ВЕДИ  Mr. Green Mr. Green

# 86
Мили дами, дайте списък с професионалните гимназии в София, но  да се чете нормално. Защо не мога да отварям тия линкове на МОН. Embarassed Embarassed Embarassed

# 87
 .Министъра може да бъде подведен под съдебна отговорност за несъответствие на теста с задължителната учебна програма.

Това сигурно ли е или е така си го говорим.

с професионалните гимназии в София, но  да се чете нормално. Защо не мога да отварям тия линкове на МОН. :

От всички сайтове, водят към един и същи линк. При мен на единя комп забиват на другия няма проблем, потърси друг компютър просто.

Забравих да напиша, моя син най-после намери време да си празнува вчера рождения ден.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 08:42 от (х) Dorothy

# 88
Казабланка, това някой от нас тук ли го е написал - не разбрах.

Дороти, не, мила, никоя от нас не е написала такова нещо, РИО го е написал. Това е в сайта им - в прозореца съобщения след завършен 7 клас, после съобщение за графика... се отваря самия график за организиране приемането на ученици след завършен 7 клас. Та в т. 3 на графика пише, че служебните бележки с резултатите от приемния изпит се получават .....от 3.07 до 7.08., демек до 8 август (леле, сега видях, че в моя пост към объркала и аз датите ooooh!, отивам да си го оправя), та затова обръщам внимание, че тези бележки се получават не до дата през август, а до съответната дата през юли.

# 89
казабланка. аз пък това там си го обясних с това, че никой не те задължава да си вземеш резултатите още за първото класиране и никой в това не те задължава да участвуваш(още в първото).

Смее ли някой да пусне нещо преди 30 - ти http://www.mon.bg/opencms/opencms/documents/frontpage/09-06-29_p … tenie_Chehia.html

нЕма го  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт