СЕДМОКЛАСНИЦИ - пред страшния съд

• 22 457
  • 391
  •   1
Отговори
# 270
А защо не намирам теста по математика в сайта на МОН? Само този по Бел е там newsm78

# 271
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
На очакващите дечица и развълнуваните мами -  fingerscrossed Нека денят завърши така:  dancing newsm81.
Ние, съпричастните към очакващите резултатите, сме с вас!  Hug
Хайде, довечера дано рапортувате хубави вести!

# 272
http://www.kadedaucha.com/?id=1327&aid=5516
МОН ще натъкмява оценките за гимназиите по резултатите
Публикувано на: 01.07.2009 | източник: Сега
Сподели в Svejo.net | Последни новини

МОН ще действа снизходително при оценяването на децата, които кандидатстват за прием след VII клас, стана ясно вчера. "Ако само 1% от седмокласниците са решили някоя задача и материалът не е бил достатъчно достъпен, мястото на задачата не е било там", заяви образователният министър Даниел Вълчев.

При такава ситуация скалата за оценяване ще бъде коригирана и ако е необходимо, някои от задачите няма да се включват в общия резултат от теста. Министърът обясни, че заедно с учители ще прегледат всяка задача по математика и статистиката за децата, които са я решили, за да се прецени дали има много трудни въпроси. И подчерта, че решението ще е в полза на децата.

Няма много двойки на изпитите за гимназиите и броят им е съизмерим спрямо м.г., каза още Вълчев. Тази година на тестовете по български език и литература и по математика за елитните гимназии се явиха около 28 000 кандидати. Оценките ще бъдат обявени днес. През 2008 г. двойките по математика бяха 1143, или 4%, а по български език - само 53. Средният успех на изпита по български език беше 4.53, а по математика - 3.76

Десислава Колева

Как така ще  натъкмява Shocked Поредната издънка в образователната ни система.Некадърници!

# 273
Има ги задачите на сайта, не са изчезнали. От изброените дъщеря ми е сгрешила само две. Тя твърди, че е възможно да се решат със знания от 7 кл

# 274
Хм , би ли ми дала линк към тях , моля те , че аз пак нещо не мога да ги намеря? Thinking

# 275
Добро утро!
Искам да ви попитам дали има изнесено класиране от НПМТ за профил математика.Ние бивишите вече учениците от 107-мо си направихме, но само за нас.
www.vasilkostov.hit.bg

# 276
  • В центъра на мръсотията
Хм , би ли ми дала линк към тях , моля те , че аз пак нещо не мога да ги намеря? Thinking

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … test_math_7kl.pdf

# 277
# 278
  • Пловдив
И моя син каза че само 2 задачи от изброените не е решил, а за 49 и 50 не му е останало време дори да ги прочете

# 279
Сега слушах по хоризонт коментар, че скалата за оценяване със сигурност ще баде променена. Някой има ли някаква представа по какъв начин точно ще се променя? Ще дигат точките с равен коефициент или от ниските оценки към високите ще намалява newsm78? Второто ми се струва невъзможно - макар и малко може да се получат оценки над 6?
Някой има ли представа миналата година като са я дигали как точно е станало?

# 280
не се стърпях и реших да ви пиша...
миналата година се пекох на вашия огън, моят син беше в 7 клас
емоциите са много, но трябва да има трезва мисъл..поне в родителите
статията в "Стандарт" ме провокира да намеря теста и да реша 50 задача,да ви кажа честно задачата въобще не изисква 3 часа, сигурна съм, че 50% от седмокласниците, ако се замислят над нея ще я решат за не повече от 5 -10 минути.
според мен тази година лоша шега изигра и на родители , и на деца факта, че има повече свободни места, отколкото ученици и всички се успокоиха, че две тройки ги вкарват в елитна гимназия
тестът не е по-труден от миналогодишния, и както тогава, който е учил ще успее
а и МОН няма да допусне много 2-ки, защото трябва да се съкращават учители и класове, а сме пред избори...
което е жалко, защото като няма деца не трябва да се снижава нивото на училищата, за да запазят на всяка цена бройката
качеството на едно училище са учениците в него, когато падне нивото на учениците неизбежно ще падне нивото и на училищата, което не е полезно никому

# 281
  • Варна
Здравейте момичета!Аз имам шестокласник ,но ви чета редовно и така се вълнчвам още от тази година!Стискам палци на моите две приятелки и на всички ,които са в трепетно очакване PraynigНяма много варненки,но все пак ще оставя един линк с приема в гимназиите на Варна,че сякаш няма такъв тчк,сори ,ако не е интересно,но на мен ми беше Laughing
http://rio-data-6.hit.bg/DPP_ob6tini_09.xls

# 282
  • София
Момичета, във 2 - ро СОУ "Акад. Емилиян Станев" са изнесени резултати. Синът ми отива да провери. А защо на сайта на МОН няма качени... Thinking

Франсоаз, сигурна ли си ?
Боже, много рано. Айде чакаме да се похвалите !  baby_neutral

# 283
Не мога да повярвам!!! Как така ще махнат някои задачи!!!Ами тези задачи може да са решени от някои деца!!! Това означава ли, че ще им намалеят точките??? По този начин ще ощетят тези, които са с по-развити способности по математика. Моят син ме пита: "Защо уча и имам отличен по математика, след като децата, които са с 4-ки ще изкарат колкото мен на теста?" Оказва се, че до 10-та задача са лесни, след това някои задачи маже да са решени на "тото". Моят ги е решавал всичките, а не ги е гадал.
Според мен ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАНИ!!! #Cussing outКой им позволява да дават задачи, които не се изучават в училище???И това е така вече от около 3-4 години!!!Дано се променят нещата за следващите поколения, защото това е лудост.Да учат нещо, за което не ги изпитват, а да ги изпитват за нещо, което не е в учебниците!!!

# 284
  • София

Неее , грешка , излъгаха мееее... Embarassed Моя приятелка е гледала нещо друго  ooooh! Извинете!
А детето тича като лудо да проверява....

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 11:00 от Франсоаз

Общи условия

Активация на акаунт