Майчета с колички покоряваме паркове и горички! Тема 6

• 11 192
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Добро Утро и от мен:)
MINOLTICHKA, с тази снимка на сутрешното кафенце направо ме размечта newsm53- обаче обещала съм си аз ,че ще видя морето тази година, ако ще и само за един ден да е Naughty Благородно завиждам на всички морски мами за възможността да сте близо до морето..аз нали съм израснала на 30-40 км. от него и сега си ми липсва и то много  smile3518
Ние вчера станахме на 40 дни и се водихме на църква за първи път Simple Smile Да не повярваш малкия змей кротува през цялата молитва, даже попа го похвали колко бил послушен Grinning Но за послушанието му си имаше тайна-докопа ми палеца и така геройски го ползва за биберон през цялото време,че сега си имам една доста яка смучка Mr. Green После си спретнахме една дълга разходка и на косъм не се прибрахме вир вода  Mr. Green
Днес се надявам да се поразчистят облаците и да излезем на разходка:)
Разгледах снимките от софийската среща- много са хубави..Аз нямам възможност да се предвижвам сама  на толкова големи разстояния, като Южния парк и Борисовата градина и само ще ви гледам снимките и ще ви се радвам-Браво,че се събирате-Голямата компания си е винаги за предпочитане..пред самотните обиколки ,като моите Sad Аз ходя в Западния парк-ако има  мами, които ходят там- да се видим,за да си направим и ние едни такива срещички:))
Лианка- Биогаята струва малко под 19 лв.- 18лв. и нещо...Аз слагам по 5 капки преди първото ядене за деня и ми стига за около месец- аз съм много доволна- при нас само това ни помага за редовното изхождане и срещу всякакви стомашните неразположения  newsm10
За шишета-аз ползвам на НУК и Чико- НУК ми е за млякото,не съм гледала какво е съдържането на бисфенол..Бебето харесва биберона към шишето- и силиконовия и каучуковия, те са с форма наподобяваща зърното. На НУК шишето ми не е стъклено,че по-бързо изстива,а това ми е  много важно,като приготвям млякото.. особено по нощите:) НА Чико ми е стъклено,но е само за водичката или чайчето..

# 181
  • Русе
Добро утро!
Къде са другите снимки от срещата  newsm78 Рагледах само тия на Дендри  newsm78
Гого се оказа голямо мрънкало и днес определено се опитва да ме подлуди. Иначе е добре и почти не се събужда за нощно хранене. Алелуя

# 182
Привет и от мен!
Срещата вчера беше супер приятна, както винаги Simple Smile С нетърпение чакам по-следващия понеделник да се видим пак в парка (в Борисовата няма да мога да дойда сигурно, че ми е малко далече).
Дени, колко много снимки си направила на моя младеж Hug Аз въобще не съм разбрала.

За шишетата - аз ползвам на Авент. Реших да не се задълбочавам в информацията за бисфенола, мисля, че докарва излишни притеснения само.
За болничните - и за моите пише, че са преведени, след малко ще тичам към банкомата Hands Clap
Днес ще спестим разходката, че много облачно, пък и след обяд сме на ортопед и трябва да се приготвяме.

Да ви питам - за социалната служба освен акта за раждане, нещо друго трябва ли? Трябва ли документ от банката за сметката или само номера ще е достатъчен?

# 183
  • вече Пловдив
Да ви питам - за социалната служба освен акта за раждане, нещо друго трябва ли? Трябва ли документ от банката за сметката или само номера ще е достатъчен?
Мушинка, на мен ми искаха документ от банката с номера, на който искам да ми преведат еднократната помощ при раждане. Приготви си и копие от акта за раждане.
Страхотна разходка сте си спретнали, софийски мамчета!  smile3501 Сигурно днес ще се отчетат с фотоси и варненките?  Grinning
П.П. Аз си бях приготвила и ксерокопие на л. к. на бащата, но го ползваха само за справка.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 11:33 от Ваня1975

# 184
Момичета, добро утро.
Минолтичка, кафето е страхотно...от най-любимите ми. Живот и здраве... може би ще се видя с варненските мами...

Предисторията е, че баща ми е от Добрич и в момента даже май ще става депутат. Къде му е ума да се забърква в ла-ната не знам... но знам, че е с цел да направи добро. Той е директор на училище и даскал по български език и литература по професия и много прави за децата и образованието в своя град. Много се гордея с него, защото доста хора от града го познават и много го уважават. От старата гвардия е - идеалистите и малко ме е страх да не го употребят просто от неговата партия (ГЕРБ), защото го тачат хората, и им е удобен (ще гласуват за него като човек, а не за партията). Той се опитва дълги години да подобри нещата. Както и да е... цялата работа е, че до сега не е виждал внучката си и му е много мъчно, също така и моя дядо (пра-дядо на Рада) вече трудно пътува и не може да и се порадва. Аз много рядко съм ги посещавала през годините (с майка ми са разведени отдавна и още като бях дете, той предпочете да се прибере в родния си град) и сега ми се прииска да им направя един подарък. А и Добрич като град е хубав и спокоен, много приятен за разходки. Да не говорим за любимата ми Варна, която със сигурност ще посетим.  yes yes yes
Така че след задължителното ми гласуване тази неделя (на само заради беща ми, а и за да неутрализирам поне един глас на ДПС thumbsup) и след партито на Рада (а.к.а. погача стар стил Mr. Green) пак същата неделя. Ще се стегнем близките дни - Рада, Борис и аз и тръгваме... Малко слънце, малко спокойствие, малко море... и с голямо удоволствие и желание бих се срещнала с вас, Варненски мами. Сигурна съм, че е голям кеф с вас в Морската. Ще видя и кумците. Имат си бебче февруарче... Ех, размечтах се!

Хайде, че много патетичен и дълъг пост измудрих (но като дете на литератори...) Laughing
 ПП. Четох за някое Майче, с роднини от Добрич, което ще ходи натам мисля. Много ще се радвам да си направим и мини среща на местно ниво. Wink

# 185
Привет и от мен!
Срещата вчера беше супер приятна, както винаги Simple Smile С нетърпение чакам по-следващия понеделник да се видим пак в парка (в Борисовата няма да мога да дойда сигурно, че ми е малко далече).
Дени, колко много снимки си направила на моя младеж Hug Аз въобще не съм разбрала.

За шишетата - аз ползвам на Авент. Реших да не се задълбочавам в информацията за бисфенола, мисля, че докарва излишни притеснения само.
За болничните - и за моите пише, че са преведени, след малко ще тичам към банкомата Hands Clap
Днес ще спестим разходката, че много облачно, пък и след обяд сме на ортопед и трябва да се приготвяме.

За социалните - ето моята история вкратце:
Тъй като съм от Монтана и нямам софийско жителство поради липса на време да си извадя такова, тичах до родния си град до тамошната Социална служба. Дават ти комплект документи за попълване и искат оригинала на акта за раждане, който остава "на отлежаване" в службата до превода на парите /а преводът става някъде след 15 - то число на следващия месец./ За комплекта документи е нужно сверка с л.карта, естествено, а накъде могат да поискат и тази на съпруга, колкото и тъпо да звучи. Аз не носех картата на мъжа ми и репликирах резонно - добре де, ами ако нямам мъж, какво да нося тогава? - и наглярката млъкна и ме изгледа зло. Simple Smile Нужно е и IBAN на картата, към която желаеш да се извърши преводът, или ако не - можеш да заявиш да ти издадат карта от Социалното. За Айбан-а се подготви предварително - мини през някой банков клон да ти го дадат + справка НА ХАРТИЯ /в банката би трябвало да знаят, като обясниш за коя служба ти трябва./
Попитай да подадеш молба и за детските - те се превеждат в месеца, в който е подаден този документ. За него ще ти искат служебни бележки за доходи - на теб и на таткото.
Охх, така обясних, че сама се заплетох май, но дано съм била от полза някому.
Целувки имате от нас с Ванката всички вие!

# 186
miika, благодаря ти  bouquet

# 187
  • София
Привет и от мен.Вчера се вайках,че моята дружка по разходки  Slavaa я няма и се чудех с кой да се разходя.Виждам ,че сте си прекарали страхотно в Южния,следващият път при хубаво време ще се включа и аз.Товаря рошльо,количката и мен в колата и потегляме.Така онзи ден се разхождах сама в Западен парк Mr. Green
Товарим се с бебо и където си искаме там отиваме Laughing
Качих малко снимки в албумчето,да видите колко бързо ни расте косата Joy
Ако Евгени беше момиче веднага щях да му бодна 2-3 фибки Laughing,а като ме видят с него и му видят прическата все ме питат момиче ли е?
  Хубав ден ви желая,другата седмица се включвам с вас в Южният парк

# 188
 Dendri,аз съм от Добрич..да не се окаже,че баща ти ми е преподавал в училище..Simple Smile) Mr. Green

# 189
  • Варна
Ейй, Варненки, изтървах Ви! Не съм влизала няколко дни да Ви чета и пропуснах срещата! Надявам се следващия път да се видим! Иначе телефона ми е 0887 31 55 50, ако пак се организирате, звъннете да ме информирате, че не ми остава много време за форума!
Излизах сутринта, но то голяма жега. Вече направо не знам как да обличам Маги навън, защото все се притеснявам да не настине и май доста я навличам  newsm78.
Другата седмица сме на ваксина и мерки, да видим бебата как е пораснала, че бая бузки направихме Laughing
Пожелавам Ви лек ден и спокойни бебоци!

# 190
  • София
Да попитам нещо за шишетата,може и да сте го коментирали.
Някой ползвал ли е шишетата на  д-р Браун против колики,на погачата ми подариха 2бр.ползвам ги ама не виждам кой знае каквъв ефект.Гени си има колики,ама може и да е от зеленият чай  който пих с "целият си акъл"

# 191
Бонжуррррр  Tired.

Малкия спи и ръмжи, а мама му си пише домашното (другата седмица ще се изпъва пред международна комисия).

Не мога да извеждам малкия недоспала, ще припадна някъде просто. Ще си висим на терасата днес.

Лианка, Нук имат шишета от полипропилен (PP), които са безвредни. Аз накупих такива + каучукови биберони, имат и със силиконови, но Велизар сега пък се мръщи на бибероните  newsm78.

# 192
здравейте майчета,аз много отдавна не съм се включвала но родих успешно но 03.05 бебе-Георги 51 см,3850 гр.
та мами въпроса ми е каква е най малката възраст на която мога да заведа бебо на морето.например той края на август началото на септември ще е горе долу 4 месец. И аз чистосърдечно ви завиждам на срещите,защото тук в Перник не се организират лесно.  bouquet

# 193
  • вече Пловдив
Имам въпроси към мамите, на чиито бебета вече сложиха пентаксима. Как го понесоха бебетата - плач, температура, безсъние и т.н. имаше ли? И доколкото разбрах, 60 лв струва само за 1 месец, а се слага 3 месеца, нали?

# 194
Добър ден!Аз току-що приключих с чистенето и сега кърмя бебка.
В социалните искат и удостоверение за семейно положение също, което се взима от общината.
ani4ka_6,за морето-аз първа се отчетох, когато Рая беше на 22-23 дена.Няма причина да не заведеш бебо, нали и там гледат бебета Mr. Green
п.п.Добре дошли на новите мами  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт