Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори

• 27 668
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Когато раждах сина си през 1998 г. ми взеха анален секрет-било задължително.

# 91
виж сега джуличка това че с теб са се държали така и са ти "завирали" бебета в ковьоз не значи че с всички е така.не мога само да разбера защо си толкова нападателна.моя баща се е родил в 7-ми месец 850гр -казали са оставете бебето давайте да спасяваме майката.да ми е жив и здрав сега е 2 метра човек........

Няма какво да гледам - моите бебета не са ги "завирали" в кУвьози, най- малкото, защото не съм бързала да ги "вадя" когато на мен ми е скимнало.
Второ - не, с мен не са се държали така, защото на връх Нова Година, акушерката ми беше с мен в болницата и не се е отделила от мен за секунда.
Държала се е винаги с мен като с добра приятелка - нещо, което не виждам от страна на твойта докторка.
И трето, за такива бебета пък от порядъка на 500- 700 грама въобще не ми говори, защото имам жив пример, със съвсем, съвсем близки до семейството ми хора, и знам какво стана с бебе, родено 500 грама.  Sad
Ама баща ти си бил О.К.
Да, ама това детенце, за което аз ти говоря НЕ Е.
И, повярвай ми, ако преживееш само един единствен ден, гледайки това детенце, съвсем друга песен ще запееш.
Ей за това ти говоря.
Пък ти ако щеш раждай още сега, твоя си работа!
Само да не дава Господ да пускаш после тема в "Недоносени дечица"!  
Confused

# 92
  • Варна
Не зная дали е задължително вземането на анален секрет, но преди 15 години и пред 1.5 ми взеха
предполагам, че и сега ще го направят. Явно зависи от практиката на болницата. Обяснявам си го
с евентуалното пренасяне на чревна инфекция в болнично заведение. Thinking

# 93
  • там където ме зове сърцето!!!
И аз не знам да е задължителен този анален секрет. Дори мисля, че не се поема по ЗК като изследване на бременни.

На мен нито са ми вземали, нито са ми предлагали да правя такова изследване.
Поема се от здравната каса и е задължителен (поне при нас в АГ-то ) , защото ако има някаква инфекция се ражда в изо сектора на болницата (пак казвам , че така е в нашия град).Аналния секрет се дава в чашка, с лъжичката на капачката ,се взема  , след ходене по голяма нужда ....

# 94
Момичета, има ли проблем когато бременната е в средата на 8 мес и пътува на дълго разстояние(100км в едната посока).Доста го отлагах това пътуване, май трябваше по-рано да си свърша работат, защото вече и корема ми натежава

Ти пък 100 км дълго разстояние ли са? Мислех, че ще кажеш 500 км, но и те не са проблем, стига да се разтъпкваш от време на време.

Оказа се доста дълго да, сега като съм с големия корем усещах всяка една дупка, беше някакъв кошмар  Close 

# 95
Момичета, има ли проблем когато бременната е в средата на 8 мес и пътува на дълго разстояние(100км в едната посока).Доста го отлагах това пътуване, май трябваше по-рано да си свърша работат, защото вече и корема ми натежава

Ти пък 100 км дълго разстояние ли са? Мислех, че ще кажеш 500 км, но и те не са проблем, стига да се разтъпкваш от време на време.

Оказа се доста дълго да, сега като съм с големия корем усещах всяка една дупка, беше някакъв кошмар  Close 

Правилно 100 км може да не са много по нормален път, но по българските кратери може да е наистина ужасно Shocked

# 96
а на мен ми дадоха клечка на върха с тампонче

# 97
а на мен ми дадоха клечка на върха с тампонче

И при мен така стана.

# 98
  • Burgas
Явно това с аналния секрет се отнася само за някои болници,може би болницата взема решение с какви изследвания ще приема пациентите си,на мен не са ми взимали и не съм чула на някои от обкръжението ми да са искали такова изследване.

# 99
СПОРЕД МЕН Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН
и на мен сега ми искат секрет и стерилна урина преди да ми издадат последния болничен 45 дена преди термина -това мисля са задължителни те последни изследвания с които после влизаме в родилното

# 100
На мен това изследване не ми е взето от болницата в която ще раждам а от моя АГ в ДКЦ-то.Би трябвало да част от изследванията за 9 мес (кръв,урина,вагинален и анален),а от болницата ми вземаха и двата пъти,в които се налагаше да лежа там.

# 101
и на мен сега ми искат секрет и стерилна урина преди да ми издадат последния болничен 45 дена преди термина -това мисля са задължителни те последни изследвания с които после влизаме в родилното

Айде спрете се вече! Задължителен, незадължителен ooooh!... Щом не са ми вземали на мен, и на половината тук, значи не е задължителен. Може да е препоръчителен, което е различно. И явно е политика на определени АГ-та и болници.
Тая тема малко се изражда, струва ми се.

# 102
На мен не са ми изследвали анален секрет. Родих си като всички останали на 3ти етаж в АГ - Русе.

# 103
  • там където ме зове сърцето!!!
и на мен сега ми скат секрет и стерилна урина преди да ми издадат последния болничен 45 дена преди термина -това мисля са задължителни те последни изследвания с които после влизаме в родилното
Айде спрете се вече! Задължителен, незадължителен ooooh!... Щом не са ми вземали на мен, и на половината тук, значи не е задължителен. Може да е препоръчителен, което е различно. И явно е политика на определени АГ-та и болници.
Тая тема малко се изражда, струва ми се.
Ако раждаш в частна клиника, ако си платил солидна сума и ВИП стая  , може и да не ти е нужен  .Но в АГ-то където в стая са по няколко родилки , смятам , че е добре да имат всички такова изсл.Трябва да е задължително , защото чрез него може да се открият носителите  на салмонела и други чревни инфекции ...
Влиза в задължителните изсл. отпускани от здравната каса 45 дни преди раждане .

# 104
  • Burgas, Bulgaria
аз за първи път 4увам такова нещо

Общи условия

Активация на акаунт