Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори

• 27 689
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз съм раждала в частна клиника и също са ми взимали, освен вагинален и анален секрет.И понеже при мен всичко стана много бързо и нямаше време за клизма, не ми се мисли какви съм ги натворила Embarassed ooooh!.Не зная дали е задължително.Явно е по преценка на гинеколога.

# 121
  • Burgas
Айде да прекратя писането за този анален секрет  Laughing и да питам нещо друго.
В сряда съм на лекар за установяване на бременност,по моите изчисления долу-горе ще съм в 6г.с,какво трябва да се види на видеозона,за да съм сигурна,че всичко поне засега е наред.

# 122
  • Варна
Зависи много на какъв апарат те гледат, обикновенно се следи за:
Цитат
- определя се точната възраст на бременността. Ехографията дава възможност за определянето й в точност до дни (напр. 8 седмици и 1 ден).
- “вижда” се гестационният сак
- дали има 1 или повече ембриони
- “вижда” се дали ембрионът е жизнеспособен. Със съвременната апаратура е възможно сърдечната дейност да се установи още в много ранен срок на бременността - 5-6-а гестационна седмица.
- изключва се извънматочна бременност
- изключват се аномалии в развитието
- откриват се възможни усложнения на ранната бременност - риск от спонтанен аборт, дефектно развитие на плодното яйце

# 123
  • Burgas
Благодаря ти,незнам лекарката при която ще ходя какъв апарат има и какво ще се види,но се надявам всичко да е наред.

# 124
Айде да прекратя писането за този анален секрет  Laughing и да питам нещо друго.
В сряда съм на лекар за установяване на бременност,по моите изчисления долу-горе ще съм в 6г.с,какво трябва да се види на видеозона,за да съм сигурна,че всичко поне засега е наред.
6 седмица може да се види  малка точка или ембрион с пулсации. Обикновено толкова рано се гледа най-вече да няма извънматочна бременност, така че по-сигурно е след седмица 2 дори да се гледа за сърдечна дейност. Разбира се днес има и много модерни апарати, които в 6 г.с. дават повече информация.
Успех! Peace

# 125
последния път когато ходих на консултации доки ми каза че бебка се била овила в пъпната си връв...  Cry
има ли вероятност сама да се "отвие" и дали може да даде някакви усложнения...
предполагам ако сама не се оправи ще трябва оперативна намеса?
нещо много съм притеснена ...

# 126
Здравейте,момичета,много съм притеснена.В 7 г.с. съм и от самото начало имах болка ниско доло.Болка имаше и в гърдите(без видимо да са наедрели).От 2-3 дена обаче почти не чувствам нищо.Първа бременност ми е.Страх ме е да не е станало нещо лошо.На гинеколог съм утре.

# 127
karinnna  ,не се тревожи ,аз имах някакви подобни на пмс симптоми и с първата и с втората бременност.
Постепенно отшумяват.Болките в гърдите могат пак да се появят ,пак да изчезнат.
Нищо страшно не се е случило.
Да се похвалиш с добри новини утре Peace

# 128
Здравейте,момичета,много съм притеснена.В 7 г.с. съм и от самото начало имах болка ниско доло.Болка имаше и в гърдите(без видимо да са наедрели).От 2-3 дена обаче почти не чувствам нищо.Първа бременност ми е.Страх ме е да не е станало нещо лошо.На гинеколог съм утре.

Изчакай си спокойно прегледа. Това, че не усещаш признаците, не означава проблем. Не се товари излишно, с което само можеш да си навредиш Peace.

# 129
  • Burgas
последния път когато ходих на консултации доки ми каза че бебка се била овила в пъпната си връв...  Cry
има ли вероятност сама да се "отвие" и дали може да даде някакви усложнения...
предполагам ако сама не се оправи ще трябва оперативна намеса?
нещо много съм притеснена ...
В кой месец си бременна?

# 130
8ми месец съм

# 131
Благодаря за бързите отговори.Дано наистина е само внушение и всичко да е наред. Praynig

# 132

Сигурна съм, че ако лекарите видят проблем, ще реагират на момента Peace. Най-вероятно ще те викат за тонове. А ти се "ослушвай" за бебчето неперкъснато Laughing. Ритка ли по принцип повечко?

# 133
  • Burgas, Bulgaria

мисля 4е ще е проблем ако е много къса и бебка запо4не да се ражда.Не ти ли казаха секцио

# 134
  • Варна
За отвиване едва ли, мястото му е малко, ако преценят , че има риск за бебето ще те резнат.
Има доста случай на нормално раждане с омотана пъпна връв. Следи си бебето .

Общи условия

Активация на акаунт